SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

joi, 29 octombrie 2015



S-a întâmplat în 29 octombrie...
- "Ziua internaţională a Internetului",.
- Turcia se proclamă republică - 1923; Mustafa Kemal Atatürk (1881-1938) devine primul preşedinte al Republicii Turcia. Ziua naţională
1463: S-a născut, la Bologna, Alessandro Achillini (m.1512), anatomist şi fiziolog italian. Unul din primii anatomişti care au practicat disecţia. I se atribuie descrierea urechii interne, a coledocului, a vezicii biliare. A publicat tratatele: Corporis humani anatomia (1516) şi Anatomicae annotationes (1520).
- 1497: A avut loc lupta de la Lenteşti: o mică oaste de moldoveni, condusă de vornicul Boldur, a biruit rămăşiţele armatei polone; în consecinţă, Ioan Albert, regele Poloniei, a fost silit să încheie un tratat de pace cu Ştefan cel Mare.
- 1656: S-a născut astronomul englez Edmund Halley..
- 1675: Leibniz a folosit pentru prima dată semnul „∫„ pentru integrală.
- 1727: A murit Ioan Giurgiu Patachi, episcop, între anii 1723 şi 1727, al Episcopiei Române Unite de Făgăraş (n.1682)
- 1783: A murit Jean le Rond d'Alembert, filosof iluminist francez şi matematician (unele dintre teoremele sale şi-au găsit aplicaţii imediate în astronomie şi fizică); coeditor, împreună cu Denis Diderot, al "Enciclopediei franceze" (n. 1717). A publicat lucrări filozofice (Elemente de filozofie). A formulat teorema fundamentală a algebrei (teorema lui D’Alembert). A elaborat teoria matematică a precesiei echinocţiilor etc.
- 1787: A avut loc, la Praga, premiera operei Don Giovanni, de W.A. Mozart. Acţiunea se petrece în Spania, în Evul Mediu.
- 1814: A fost lansata, la New York, Demologos, prima nava de razboi cu aburi, proiectata de Robert Fulton
- 1863: Experti din 16 tari se intrunesc la Geneva pentru a pune bazele crearii Crucii Rosii Internationale.
- 1875: S-a născut botanistul Iuliu Prodan; importante contribuţii la cunoaşterea florei Dobrogei, Transilvaniei, Ungariei şi Bosniei-Herţegovina; membru corespondent al Academiei Române din 1955 (m. 1959)
- 1875: S-a nascut, la Eastwell Park, Anglia, regina Maria.
- 1880: S-a născut Augustin Bena, compozitor, dirijor şi profesor (m. 1962)
- 1880: S-a născut Jean Alexandru Steriade, pictor şi grafician; membru titular onorific al Academiei Române din 1948 (m. 1956).
-1882: S-a născut scriitorul francez Jean Giraudoux (m. 1944) .
- 1905: S-a născut botanista Alice Săvulescu; cercetări în domeniile microbiologiei şi patologiei vegetale; membru titular al Academiei Române din 1963 (m. 1970)
- 1910: S-a născut Sir Alfred Julius Ayer, filosof britanic; a dezvoltat, în scrierile sale, trăsăturile fundamentale ale pozitivismului (m. 1989)
- 1911: A murit Joseph Pulitzer, publicist american de origine ungară; în 1883 a cumpărat "The World", care a devenit unul dintre cele mai importante ziare din New York; fondatorul cunoscutelor premii care-i poartă numele (opt pentru jurnalişti şi cinci pentru scriitori), atribuite din 1917, anual, de fundaţia constituită după moartea sa (n. 1847, în Ungaria)
- 1916: S-a născut fotograful american Slim Aarons (m. 2006)
- 1918: Comitetul Executiv al Partidului Naţional Român, întrunit la Oradea, a adoptat în unanimitate o declaraţie redactată de Vasile Goldiş privind hotărârea naţiunii române din Transilvania, de a se aşeza printre naţiunile libere.
- 1918: A avut loc semnarea Armistiţiului de la Compiegne între Puterile Antantei şi Germania, în urma căruia ostilităţile au încetat pe toate fronturile. Germania a recunoscut, între altele, caducitatea Tratatului de pace de la Bucureşti, fiind obligată, în acelasi timp, să retragă armata din România.
- 1923: Postul de radio Berliner Funkstunde a transmis pentru prima dată un concert radiodifuzat, care s–a bucurat de o primire favorabilă din partea tuturor păturilor populaţiei şi a marcat primii paşi ai mass–media. Posibilităţi tehnice erau de mai multă vreme, dar interdicţia aplicată în Germania, după încheierea războiului, persoanelor particulare de a deţine receptoare radio făcea imposibilă utilizarea radioului pe scară largă.
- 1924: S-a născut Zbigniew Herbert, poet, eseist şi dramaturg polonez (m. 1998)
- 1924: Oraşul Urga îşi schimbă denumirea în Ulan Bator şi e desemnat capitala Mongoliei.
- 1926: S-a născut tenorul canadian Jon Vickers
-1930: S-a născut Radu Cosaşu (pseudonimul lui Oscar Rohrlich), prozator, scenarist şi publicist, autorul a 3000 de articole publicate în reviste literare din ţară şi străinătate, precum şi a 15 cărţi de proză, dintre care menţionăm: „Logica”, „Poveşti pentru a–mi îmblânzi iubita”, „August pe un bloc de gheaţă”.
1935: S-a născut fizicianul german Walter Greiner, specialist în fizică nucleară; studii privind prezicerea/semnalarea unor noi moduri de dezintegrare radioactivă naturală a nucleelor grele; a jucat un rol de seamă în cooperarea ştiinţifică germano-română; membru de onoare străin al Academiei Române din 1992
- 1937: A trecut în lumea umbrelor Élie Faure (n.1873), istoric de artă şi eseist francez. A elaborat şi publicat valoroase lucrări de sinteză, printre care: Istoria artei; Spiritul formelor.
- 1938: S-a născut Ellen Johnson Sirleaf, om politic liberian, care, din 2006, este preşedintele ţării; laureată a Premiului Nobel pentru Pace pe anul 2011, pentru "lupta nonviolentă pentru siguranţa femeilor şi pentru dreptul femeilor de a participa deplin la făurirea păcii".
- 1945: La 57 de ani după obţinerea patentului, la New York se pun în vânzare tocurile cu pastă numite azi pixuri.
- 1947: S-a născut actorul american Richard Dreyfuss, Premiul Oscar pentru cel mai bun actor principal in filmul Adio, dar rămân cu tine!
- 1947: S-a născut artistul plastic Alexandru Chira; a realizat ansamblul monumental "De-semne spre cer, pentru ploaie şi curcubeu", de la Tăuşeni, judeţul Cluj, considerat de critica de specialitate ca fiind cea mai importantă lucrare contemporană de această factură din România (m. 2011)
- 1956: Israelul, alături de Franţa şi Marea Britanie, declanşează războiul (eşuat) împotriva Egiptului; motivul - naţionalizarea Canalului de Suez (la 26 iulie acelaşi an) de către Egipt (conflictul va dura până la 26 noiembrie 1956)
- 1957: A venit pe lume Principesa Sofia a României, fiica regelui Mihai al României.Principesa Sofia s-a născut la 29 octombrie 1957, în Grecia, fiind, la acea vreme, a patra fată a regelui Mihai şi a reginei Ana, după Margareta, Elena şi Irina. Ulterior, mezina familiei a devenit principesa Maria, născută în 1964. Principesa Sofia a urmat cursurile de Arte Frumoase la Universitatea North Carolina şi de design grafic şi fotografie la Corcoran College of Art and Design din Washington.
- 1957: A încetat din viaţă Louis B. Mayer (n.1885), producător american de film, unul dintre fondatorii companiei „Metro Pictures Corp”, care a devenit ulterior „Louis B. Mayer Prod.”, embrionul viitoarei „Metro-Goldwin-Mayer”.
.- 1959: A murit medicul chirurg Iacob Iacobovici, fondatorul şcolii chirurgicale din Cluj (n. 1879)
- 1959: S-au nascut Asterix si Obelix.
- 1962: Blocada navala contra Cubei este ridicata, la cererea Secretarului general al Natiunilor Unite, U Thant. Americanii si rusii se intorc la bazele lor
- 1969: A murit pictoriţa Cecilia Cuţescu-Storck; a scris şi memorii; soţia sculptorului Frederic Storck (n. 1879) Fiică a unui funcţionar poştal, Cecilia se naşte pe 14 martie 1879, la Cîineni, Vâlcea. A urmat cursurile liceale la „Şcoala Centrală” din Bucureşti şi pictura, ca bursier al statului român, laAcademia de Pictură din München, „Damenakademie”, la „Académie Julian” din Paris şi la École des Beaux Arts. În 1909 s-a căsătorit cu sculptorul Frederic Storck, fiul fondatorului şcolii de sculptură din România. Cercilia Cuţescu a fost prima femeie din România care a realizat pictură murală: holul Băncii Marmorosch-Blank, lucrările numite Industrie, agricultură şi comerţ şi Istoria negoţului român de la Academia de Ştiinţe Economice. Din 1916, a devenit profesoară la Academia de Arte Frumoase din Bucureşti, fiind astfel prima femeie din Europa care a îndeplinit această funcţie la o instituţie de învăţământ de stat. Se implică profund în viaţa socială din ţară şi înfiinţează Asociaţia pentru Emanciparea Politică şi Civilă a Femeilor din România.Se stinge din viaţă la Bucureşti, în anul 1969.După moartea artistei o mare parte a lucrărilor sale a rămas expusă în Muzeul de Artă Frederick Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck, instituţie întemeiată în 1951 pentru a valorifica creaţia celor doi soţi precum şi operele de sculptură ale întregii familii Storck.
- 1971: S-a născut actriţa americană Winona Ryder
- 1971: A murit biochimistul suedez Arne (Wilhelm Kaurin) Tiselius; importante contribuţii în biologia macromoleculară; Premiul Nobel pentru Chimie pe 1948; membru de onoare din străinătate al Academiei Române (1965) (n. 1902)
- 1975: A murit Nicholas (Nicolae) Pillat, diplomat de carieră (aflat la post în Franţa în anii celui de-al Doilea Război Mondial), memorialist, animator cinematografic, stabilit în Franţa imediat după război; frate cu poetul Ion Pillat (n. 1893)
- 1992: A murit (la Paris) Alexandru Stark, reporter radio şi tv., scenarist şi publicist (n. 1931)
- 1996: A murit Constantin Crişan, critic şi istoric literar (n. 1939)
- 2003: S–a desfăşurat, la Bucureşti, primul Festival al Filmului Românesc (Gala Filmului Românesc). La cinematografele Patria, Union şi Eforie s–a putut viziona în fiecare zi un film românesc (29.10 – 2.11).
- 2004: A fost inaugurat Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC) din Bucureşti, amplasat în Palatul Parlamentului
- 2011: Proclamarea canonizării Sf. Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei
- 2011: A murit Robert Lamoureux, actor, regizor, scenarist, dramaturg, poet şi compozitor francez; considerat timp de o jumătate de secol "regele comediei franceze" (n. 1920)

 Nicolae Uszkai

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text