SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

sâmbătă, 10 octombrie 2015

Intr-o zi
S-a întâmplat în 10 octombrie...
- "Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale", instituită, în anul 1992, de Federaţia Mondială pentru Sănătate Mintală, în vederea atragerii atenţiei asupra amplorii deosebite a bolilor psihice
- "Ziua Europeană Împotriva Pedepsei cu Moartea", declarată în septembrie 2007 de Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei, iar de Uniunea Europeană în luna decembrie 2007. Articolul 2 din Carta drepturilor fundamentale a UE prevede că nici o persoană nu poate fi condamnată la pedeapsa capitală sau executată. La 30 noiembrie se marchează "Zi mondială de luptă împotriva pedepsei cu moartea"; a fost aleasă această dată, deoarece la 30.XI.1786 ducatul Toscanei (azi în Italia) a abolit, în premieră, pedeapsa cu moartea; marcată pentru prima oară în anul 2002, la iniţiativa Coaliţiei Mondiale împotriva Pedepsei cu Moartea (World Coalition Against Death Penalty - WCADP a fost constituită în luna mai 2002, la sediul comunităţii catolice italiene Sant'Egidio)
- 1604: Johannes Kepler (matematician, astronom şi naturalist german), descoperă prima supernovă
- 1684: S-a născut pictorul francez Antoine Watteau. Jean-Antoine Watteau (n.10 octombrie, 1684, Valenciennes - d. 18 iulie 1721, Nogent-sur-Marne) a fost un pictor francez. Picturile lui Watteau creează o atmosferă ireală, infăţişând o fericire intangibilă. Curtea regală şi teatrul erau temele predilecte ală artistului. Tehnica utilizată şi preferinţa pentru culorile vii îi constituie un omagiu adus lui Rubens, însă stilul elegant şi sensibilitatea lirică aparţin în intregime lui Watteau. Melancolia şi sentimentul efemerităţii transpare întotdeauna în scenele aparent idilice. Watteau joacă un rol fundamental în înnoirea picturii franceze şi devine creatorul unui nou gen, intitulat „serbări galante”, popular în arta rococo-ului.
- 1731: S-a născut Henry Cavendish, fizician şi chimist englez;
- 1813: S-a născut Giuseppe Fortunino Francesco Verdi, compozitor italian, autorul celebrelor opere „Aida”, „Othello”, „Rigoletto”, „Nabucco”, „Falstaff” (d.27.01.1907)
- 1821: A murit Dionisie Fotino, istoric grec, originar din Patras, stabilit în Ţara Românească în 1804;
- 1824: S-a născut Ioan Puşcariu, istoric şi scriitor
- 1834: S-a născut scriitorul finlandez Aleksis Kivi (m. 1872)
- 1837: A murit Charles Fourier, filosof şi economist francez; a preconizat o societate utopică a "armoniei", al cărei model era "falansterul"; ideile lui Fourier au fost propagate în Ţara Românească de Teodor Diamant şi Ioan Heliade-Rădulescu (n. 1772)
- 1845: A fost fondată Academia Navală din Annapolis, Maryland, SUA
1846: S-a născut Dimitrie Brândza, medic si naturalist, vicepresedinte al Academiei Române (1894-1895). A contribuit la crearea terminologiei botanice românesti. În 1884 a pus bazele Gradinii Botanice, iar în 1891 ale Institutului de Botanica din Bucuresti (“Flora Dobrogei”, “Despre vegetatia României si exploatatorii ei”) (d.03.08.1895)
- 1857, 10/22: A început construcţia clădirii Universităţii din Bucureşti, după planurile arhitectului Alexandru Orăscu (inaugurarea a avut loc la 14.XII.1896)
- 1861: S-a născut Fridtjof Nansen, explorator polar, naturalist, om de ştiinţă si om politic norvegian, laureat al Premiului Nobel pentru Pace pe 1922 (d. 1930).:
- 1865: O companie americana a oferit 10 000 USD pentru inventarea unei bile de biliard care sa fie la fel de rezistenta ca fildeşul si sa coste mult mai puţin. John Wesley Hyatt reuşeşte să facă acesta bila, o breveteaza si obtine premiul. Această cercetare a dus la inventarea celuloidului
- 1866: S-a născut Nicolae Vermont, pictor şi grafician; membru fondator al societăţilor artistice "Ileana" şi "Tinerimea română" (m. 1932).
- 1870, 10/22: S-a născut Ivan Bunin, poet şi prozator rus.
- 1872: Ion Creangă este exclus definitiv din cler, deoarece şi-a părăsit nevasta şi s-a tuns ca un mirean, lucruri considerate inacceptabil cu statutul de diacon.
- 1876, 10/22: Se creează Partidul Popular Săsesc din Transilvania,
- 1896: Apare (până la 27.IV.1897), la Bucureşti, săptămânalul literar "Povestea vorbei"; aici debutează ca poet, în aprilie 1897, Ion Minulescu, sub pseudonimul I. M. Nirvan
- 1901: S-a născut Alberto Giacometti, sculptor, pictor şi grafician elveţian (m. 1966) Alberto Giacometti (n.10 octombrie 1901, Borgonovo/Elveţia –d,11 ianuarie 1966, Chur/Elveţia) a fost un sculptor şi pictor elveţian, cunoscut mai ales pentru sculpturile sale în stil suprarealist iar mai târziu pentru reprezentarea filiformă a figurilor omeneşti.
- 1903: Emmeline Pankhurst formează un grup de acţiune pentru dreptul la vot al femeilor – Women's Social and Political Union (WSPU)(n. 14 iulie 1858 – d. 14 iunie 1928)
- 1903: Compania Bayer a pus în vânzare aspirina. Noul medicament a fost obţinut de un chimist bavarez, Felix Hoffman, pentru a ameliora reumatismul tatălui său. Aspirina a fost derivată la început din acidul salicilic, un extract din coajă de salcie, dar în 1899 Bayer a realizat un procedeu de a–l obţine prin sinteză.
- 1906: S-a născut medicul Ilie Ardelean; sub conducerea sa a fost publicat primul manual unic de igienă generală şi comunală din România; este considerat întemeietorul igienei experimentale din ţara noastră; membru corespondent al Academiei Române din 1948 (m. 1972)
- 1906: S-a născut biologul Constantin Manolache; autor a peste 250 de lucrări şi articole în domeniul sistematicii entomologice, biologiei, ecologiei şi combaterii insectelor dăunătoare; membru corespondent al Academiei Române din 1955 (m. 1977)
- 1907: S-a născut poetul Constantin Nisipeanu (m. 1997)
- 1913: Este deschis Canalul Panama .Canalul Panama este un canal important care traversează istmul Panama în America Centrală, legând oceanele Atlantic şi Pacific. Construcţia canalului a reprezentat unul dintre cele mai mari proiecte de inginerie întreprinse vreodată. A avut un impact enorm asupra navigaţiei, deoarece navele nu mai trebuie să treacă pe drumul periculos prin Trecerea Drake şi Capul Horn în punctul cel mai sudic al Americii de Sud. O navă care pleacă de la New York către San Francisco prin canal traversează 9 500 km, mult sub distanţa de 22 500 km pe care o presupunea ruta ocolitoare pe la Capul Horn.Lungimea totală de la canalul de intrare în Pacific până la ieşirea în Atlantic este de 76,9 km. Cea mai impresionantă parte a canalului e dată de ecluzele sale. Secţiunile ecluzelor au o lăţime de 33,53 metri şi o lungime utilă de 304,8 metri). Adâncimea apei în ecluze este variabilă, însă cea mai mică adâncime este de 12,55 metri. Aceste dimensiuni determină mărimea maximă a navelor care pot tranzita prin canal; această mărime este cunoscută sub numele de Panamax. Navele sunt tractate prin ecluze de mici locomotive numite mulas (asini, numite astfel după animalele care înainte trăgeau barjele), mergând pe şine pe pereţii ecluzelor; navele mai mici, cum ar fi iahturile, sunt remorcate de remorchere.
- 1914: A murit Carol I, Regele României (n. 1839)
- 1915: S-a născut harpista Liana Pasquali, stabilită în Italia (m. 2010)
- 1916, 10/23 - 16/29: Prima bătălie de la Jiu (în timpul primei conflagraţii mondiale)
- 1921: S-a născut Dan Cernovodeanu, istoric, heraldist, stabilit la Paris în 1978; a avut o însemnată contribuţie în cunoaşterea istoriei Tricolorului naţional, a stemelor provinciilor româneşti, a diferitelor emisii monetare de pe teritoriul ţării noastre (d.25.11.1999)
- 1924: S-a născut James Clavell, scriitor, scenarist, regizor şi producător de film britanic (m. 1994).
- 1926: Constituirea, la Bucureşti, a Partidului Naţional Ţărănesc (PNŢ)
- 1929: S-a născut fizicianul Mihai Gavrilă, stabilit, din 1974, în străinătate; a adus contribuţii fundamentale la studiul teoretic al interacţiei sistemelor atomice cu radiaţia electromagnetică; este considerat un continuator al şcolii româneşti de fizică cuantică fondată de Şerban Ţiţeica; membru de corespondent al Academiei Române din 1974
- 1930: S-a născut Harold Pinter, dramaturg, actor şi regizor de teatru britanic; Premiul Nobel pentru Literatură pe 2005 (m. 2008)În ziua de 13 octombrie 2005 Academia Suedeză din Stockholm îi conferă Premiul Nobel pentru Literatură, motivându-se - printre altele - faptul că "în dramele sale dezvăluie prăpastia ascunsă sub pălăvrăgeala de fiecare zi şi forţează pătrunderea în spaţiul închis al opresiunii".
- 1931: A murit Elie Radu, constructor şi hidrolog; colaborator apropiat al lui Anghel Saligny, a fost unul dintre întemeietorii ingineriei de construcţii din România; membru de onoare al Academiei Române din 1926 (n. 1853)
- 1932: S-a născut actriţa Tatiana Iekel, prima soţie a actorului Florin Piersic şi mama actorului Florin Piersic jr.
- 1933: Waldo L. Semon a obţinut brevetul pentru metoda de fabricare a vinilului.
- 1934: S-a născut economistul Ion Sergiu Chircă din R. Moldova; studii privind tranziţia la economia de piaţă şi integrarea multilaterală a noului stat în Uniunea Europeană; membru de onoare din străinătate al Academiei Române (1997)
- 1935: La New York a avut loc premiera operei „Porgy şi Bess", de George Gershwin
- 1963: A murit Édith Piaf, cantareata franceza.
- 1964: La cea de–a XVIII–a ediţie a Jocurilor Olimpice de Vară de la Tokio, Iolanda Balaşl şi Mihaela Peneş cuceresc medaliile de aur. În total România a obţnut 11 medalii (2 aur, 4 argint, 5 bronz)
- 1967: S-a născut solista pop-rock Laura Stoica (m. 2006, într-un accident de maşină)
- 1967: A murit Mihail Macrea, istoric şi arheolog; specialist în istoria antică şi arheologia clasică (n. 1908)
- 1971: S-a născut pianistul rus Evgheni Kissin, câştigător al Premiului "Herbert von Karajan" pe anul 2005
- 1977: A murit chimistul Dumitru A. Isăcescu; lucrări originale în domeniul chimiei organice, al chimiei biologice şi a macromoleculelor; membru corespondent al Academiei Române din 1955 (n. 1904)
- 1985: A murit actorul de film american Yul Brynner; a fost şi un redutabil fotograf, multe dintre lucrările sale au apărut în reviste prestigioase sau au fost folosite în reclame (n. 1915, la Vladivostok, Rusia, în familia unui inginer rus de origine elveţiano-mongolă).
- 1985: A murit Orson Welles, regizor, scenarist şi actor american de teatru şi film (n. 1915).
- 1993: A murit pedologul Constantin D. Chiriţă; s-a numărat printre fondatorii Institutului de Cercetări Forestiere, unde a organizat şi condus cercetări ştiinţifice în domeniul pedologiei forestiere; membru al Academiei Române (n. 1902)
- 1993: A murit inginerul Nicolae I. Manolescu; cercetări în domeniul transporturilor feroviare şi al sintezei numerice, structurale şi cinematice a mecanismelor; membru corespondent al Academiei Române (n. 1907)
- 1996: Inaugurarea V.L.A.
- 2001: Skipperul american Steve Fossett, împreună cu echipajul de pe catamaranul PlayStation, stabilesc recordul de traversare cu vele a Atlanticului: 4 zile, 17 ore, 28 minute şi 6 secunde. Acelasi catamaran a fost re-numit Cheyenne si a facut ocolul pamantului in 59 de zile cu Fossett si echipajul sau la carma.
- 2004: A murit actorul şi regizorul american de film Christopher Reeve (a dat viaţă personajului Superman) (n. 1952)
- 2005: A avut loc (cu ocazia celei de-a doua comemorări a "Zilei Holocaustului din România") inaugurarea Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel" (înfiinţat prin Hotărârea de Guvern nr.902/4.VIII.2005)
- 2008: Televiziunea Română a lansat postul TVR 3, un post generalist, care reflectă evenimente din comunităţi regionale şi locale
- 2010: A murit Mattei Dogan, politolog şi sociolog francez de origine română, stabilit în Franţa din 1953; membru de onoare străin al Academiei Române din 1992 (n. 1920)
- 2010: A murit cântăreţul american Solomon Burke, supranumit "regele muzicii rock & soul" (n. 1940)
- 2010: A murit cântăreaţa lirică australiană Dame Joan Sutherland, supranumită "La Stupenda", deoarece vocea ei avea o amplitudine uluitoare, atingând cu uşurinţă cele mai înalte note (n. 1926)
10 octombrie 1996: Inaugurarea V.L.A.Very Large Array (VLA) este o zona faimoasa din New Mexico, USA, probabil cea mai cunoscuta pentru activitatile de cercetare a spatiului. Aici nu se utilizeaza telescoape propriu-zise, ci unde radio. Observatorul reprezinta de fapt un amalgam de 27 de antene care emit in spatiu si primesc la randul lor semnale radio. VLA este situat la 2124 m altitudine deasupra marii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text