SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

vineri, 30 octombrie 2015

„Remix”, In memoriam ANDA CĂLUGĂREANU, sâmbătă la TVR 3

Sâmbătă, 31 octombrie, de la ora 22.00, la TVR 3 urmăriţi un portret muzical al Andei Călugăreanu, schiţat de Ioana Bogdan, Cornel Fugaru, Aurel Gherghel şi numeroase imagini de arhivă.
Anda Călugăreanu Color
Anda Călugăreanu prezentatoare
Anda Călugăreanu şi Aurelian
Anda Călugăreanu la Cenaclul Flacăra
Dan Tufaru, Anda Călugăreanu şi Florian Pittiş
Toma şi Anda Călugăreanu
Anda Călugăreanu Color
Anda Călugăreanu prezentatoare
Anda Călugăreanu şi Aurelian
Anda Călugăreanu la Cenaclul Flacăra
Dan Tufaru, Anda Călugăreanu şi Florian Pittiş
Toma şi Anda Călugăreanu
Un eveniment filmat, propus de echipa „Remix” organizatorilor “Creative Folk - Club A Reunion” (II) în 12 decembrie 2006, când au vorbit regretatul Cornel Fugaru, Ioana Bogdan - TVR Media, Aurel Gherghel şi subsemnatul, după proiecţia unei selecţii din Arhiva de Aur  TVR: Anda şi SINCRON (inclusiv filmul “Cântecele Dunării” din 1965, emisiunea “Game pentru Televiziune” - 1969, alte filmări de platou cu trupa lui Cornel Fugaru), “Cerbul de Aur” - 1969, “Gala Lunilor” - 1972, “Ninge la Varietăţi” - 1972, Trupa VAI cu Florian Pittiş şi Dan Tufaru, “Siamo la copia” cu Toma Caragiu, “Nu mai imita” cu Aurelian Andreescu, Emisiune literar artistică TV - 1973, “Seară pentru tineret” (realizator Jeana Gheorghiu) în duet cu Dan Andrei Aldea - 1974, Cenaclul “Flacăra” - 1976, “Club T” - 1978, Recital de muzică şi poezie împreună cu Leopoldina Bălănuţă, “Album duminical” - 1989, “Varietăţi” – 1991 ş.a.
(w640) Anda Călu
Anda Călugăreanu şi Cornel Fugaru în trupa Sincron
(w640) Disc Anda
Florian Pittiş: „… A dobândit, pe lângă talentul uriaş, şi celălalt lucru de care au nevoie creatorii - respectul oamenilor. A ajuns să compună singură, să aibă spectacole la Teatrul Mic, alături de Leopoldina. Urmările unui astfel de gest au fost dramatice. Electrecordul, presat de Ministerul Culturii şi de alţi decidenţi, a refuzat să-i scoată disc. («Nu scoţi dumneata discuri pe compoziţiile dumitale de doi bani, trebuie să scoţi melodii ale creatorilor consacraţi!») Numai datorită unor intervenţii ale unor oameni de bine i s-a acceptat discul, dar nu pe muzica ei, ci pe cea scrisă de Nicu Alifantis.”
(w640) Anda Călu
Doru Stănculescu: „Era un simbol al feminităţii şi al inteligenţei feminine. A renunţat la cariera ei strălucită de cântăreaţă de muzică uşoară în favoarea folkului. Practic a dat un interviu care a cutremurat lumea muzicii uşoare. În revista «Flacăra», prin ’72–’73, a dezvăluit o grămadă de murdării care se petreceau în acea lume, culminând cu festivalul de la Mamaia. Şi-a tăiat craca de sub picioare atunci... iar compozitorii pur şi simplu au boicotat-o. Curaj, dar mai degrabă descătuşarea unei conştiinţe. De fapt, cel care a influenţat-o foarte mult a fost Moţu. Florian Pittiş i-a spus: «Termină cu prostiile astea, cu mizeria asta din muzica uşoară şi vino alături de noi, alături de muzica tânără.» Şi a reuşit s-o convingă şi împreună cu Dan Tufaru, soţul ei, au aderat amândoi la noua mişcare care luase atunci avânt.”
(w640) Ilie Năst
Mircea Vintilă: „La Cenaclu cânta «Generaţii secate se sting / tinerii râd către stelele reci / cine-şi va pierde credinţa-n izbândă / pe aceste mereu mişcătoare poteci...» Atât de frumos era cântecul şi atât de semnificative versurile, încât nu aveai cum să nu participi. Şi îi făcea şi ei mare plăcere şi să-l cânte, şi să fim şi noi alături de ea. În drumul ei spre şi prin lumea folkului a fost susţinută de Florian Pittiş. A contribuit la asta şi Dan Andrei Aldea, un muzician formidabil, care i-a şi orchestrat multe dintre piese. Ea singură şi-a cumpărat o chitară foarte bună, cu 12 corzi, la care exersa tot timpul. Am învăţat-o şi noi, cei din jurul ei, şi Dan Aldea, şi mulţi alţii. Ea îşi compunea cântecele pe diferite versuri de poeţi consacraţi şi... cânta şi texte special făcute pentru o anumită melodie. Ajunsese să-şi compună.”
(w640) Disc Anda
Ioana Bogdan (TVR): „Sub umbrela curentului flower power, ca mulţi alţi tineri, Anda a trăit o perioadă rebelă, colorată ideologic. Folkul ei a avut legătură cu acea perioadă în care în toată Europa şi stânga era foarte activă şi să nu uităm că aici toţi eram cu ochii pe Franţa. Se contopea cu protestul social, cu dorinţa de egalitate, cu dreptul la cultură, la emancipare. Şi a făcut-o sincer, fără a juca un rol. Cânta compoziţii proprii sau ale altor autori, pe versuri ale unor mari poeţi români şi străini. Citea mult. Cultiva lirica de calitate. Există în arhiva TVR o secvenţă elocventă din 1974, în care cânta alături de Dan Andrei Aldea: «Mai târziu ei ne vor întreba / ce-am făcut, dac-am făcut ceva... / da, noi am răscolit pământul / adâncimile, cuvântul / am dezlănţuit furtuna / adevărul l-am descoperit / focul, apa suntem noi / poate veţi fi şi voi întrebaţi mai târziu /dacă aţi făcut ceva...»
Era o fată veselă, iubitoare de cântec, de scenă, de oameni. Era un om polivalent ca puţini alţii, aflându-se în tot felul de ipostaze, abordând roluri şi genuri muzicale, emisiuni dintre cele mai diverse şi în toate era excepţională. A avut multe nefericiri, dar şi o putere de a o lua de la capăt, iar şi iar, cu aceeaşi forţă, putere, entuziasm. Vitală şi tenace, cu o modestie şi o disponibilitate extraordinare. Nu doar cântăreaţă, ci o mare artistă. În tinereţe cântase din repertoriul Mariei Tănase, dar într-un alt (mare) fel, impresionant. Iar când a terminat institutul de teatru, şi-a impus standarde ridicate, plus acele emisiuni pentru copii, culminând cu «Club Anda», moderatoare de neegalat.”
Realizator Doru Ionescu

***
Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.
Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text