SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

marți, 13 octombrie 2015

S-a întâmplat în 13 octombrie...
- 54: Împăratul roman Claudius I moare.
- 1244: S-a născut Jaques de Molay, Mare Maestru al Cavalerilor Templieri (d. 1314)
- 1313: Din ordinul regelui Filip al IV-lea cel Frumos, cavalerii templieri din Franţa, în frunte cu Jacques de Molay, sunt arestaţi.
- 1745: A fost elaborat primul “Atlas geografic al Rusiei” – prima culegere de hărţi ale întregului teritoriu rusesc
- 1781: A fost emis „Edictul de Toleranţă”, prin care românilor ortodocşi din Transilvania li se acorda dreptul de a-si deschide scoli si biserici
- 1792: George Washington a pus piatra de temelie a "Casei Albe" (White House), sediul administraţiei prezidenţiale a Statelor Unite ale Americii şi reşedinţa oficială a preşedinţilor americani; locul clădirii, care se află în Washington D.C, a fost ales de George Washington, dar acesta nu a locuit niciodată aici; construcţia a început la 1.XI.1792 şi a fost finalizată la 1.XI.1800; primul "locatar" al Casei Albe a fost preşedintele John Adams (clădirea se numeşte "White House" deoarece pereţii acesteia au fost zugrăviţi în alb încă din timpul lucrărilor de construcţie)
- 1815: A murit Joachim Murat, mareşal francez şi rege al Neapolelui, cumnat al lui Napoleon Bonaparte (1808-1815); (executat) (n. 1767)
- 1821: S-a născut Rudolf Virchow, geniul teoriei celulare, a fost medic si anatomist german, fondatorul patologiei celulare.
-1822: A murit Antonio Canova, sculptor si pictor italian; a fost unul dintre întemeietorii clasicismului academist de la sfârsitul secolului XVIII, - începutul secolului XIX
- 1825: S-a născut designerul britanic Charles Worth, stabilit la Paris în 1845; considerat "părintele" croitoriei de lux (haute couture) (m. 1895)
- 1843: S-a născut Ştefan G. Vîrcolici, critic literar, publicist şi traducător român, membru corespondent al Academiei Române (primul traducator in romana al celebrului roman "Don Quijote de la Mancha" de Cervantes) si publicist (d. 29 iulie 1897)
- 1858: S-a născut Take Ionescu, om politic conservator; a detinut de mai multe ori posturi de ministru; a desfăsurat, totodata, o intensa activitate ziaristica in tara, precum si in calitate de corespondent al ziarului londonez "The Times" (d. 21.06.1922)
- 1860: A fost făcută prima fotografie din spaţiu de catre James Wallace Black, dintr-un aerostat suspendat la înălţimea de 1200 de picioare deasupra oraşului Boston
- 1869: A murit Charles Augustin Sainte-Beuve, critic literar, poet şi romancier francez (n. 1804). A scris versuri prevestindu-l pe Baudelaire şi romanul autobiografic Voluptate (1834). Întemeietor al criticii biografice şi psihologice (Port-Royal, 5 vol., 1840-1859 – capodopera sa; Convorbiri de luni, 15 vol., 1851-1862; Noi convorbiri de luni, 13 vol., 1863-1870 etc.). Opera sa a exercitat o influenţă considerabilă asupra criticii literare europene.
- 1879: A fost dată Legea de revizuire a art. 7 din Constituţia României, care acorda cetăţenie şi locuitorilor de altă religie decât cea creştină. Evreii pământeni primeau, astfel, cetăţenie română
- 1884: Greenwich a fost stabilit (la Conferinţa de la Washington) ca meridian universal pentru calcularea timpului (ziua începe la 12 noaptea şi durează 24 de ore).
- 1887: A încetat din viaţă, la Bucureşti, Constantin Lecca (n.1807), pictor român.
- 1900, 13/26: S-a născut geologul Virgil Ianovici; a studiat zăcămintele de mangan şi rocile carbonatate din România; membru corespondent (1963) şi membru titular (ianuarie 1990) al Academiei Române (m. 1990)
- 1902: S-a născut Ştefan Odobleja, medic român, unul dintre fondatorii ciberneticii si creatorul psihociberneticii, membru al Academiei Române (d. 02.10.1978).
- 1904: S-a născut inginerul agronom (fitopatolog) Eugen Rădulescu; cercetări privind rezistenţa cerealelor la diverse boli şi biologia agenţilor fitopatogeni; membru corespondent al Academiei Române (m. 1993)
- 1905: A murit Sir Henry Irving (numele real: John Henry Brodribb), actor şi director de teatru britanic; primul om de teatru britanic înnobilat (1895) (n. 1838)
- 1909: S-a născut caricaturistul american Herbert Block (semna sub numele Herblock) (m. 2001)
- 1914: Garrett Morgan inventeaza si breveteaza masca de gaze
- 1917: Ultima apariţie a Fecioarei Maria la Fatima. La 13 mai acelaşi an trei copii cu vârste între 7 şi 10 ani (Francisco, Lucia şi Jacinta) din Fatima, mic oraş portughez situat la nord de Lisabona, au fost martorii unei apariţii luminoase în timp ce erau cu oile la păscut; apariţia s-a repetat de 13 ori în intervalul mai - octombrie; copiii au realizat că este vorba de Fecioara Maria, care le-a împărtăşit trei secrete şi i-a însărcinat să le transmită Papei; în 1930 aceste viziuni au fost recunoscute de Biserica Romano-Catolică, iar în locul respectiv s-a ridicat o biserică, Fatima devenind un important loc de pelerinaj pentru creştini.
- 1921: S-a născut actorul şi cântăreţul francez Yves Montand (m. 1991)
- 1925: S-a născut lady Margaret Thatcher, om politic britanic; lider al Partidului Conservator (1975-1990); prima femeie prim-ministru al Marii Britanii (1979-1990)., supranumita „Doamna de fier”
- 1934: S-a născut cântăreaţa de origine greacă Nana Mouskouri
- 1935: A murit Niculae Cantonieru, prozator şi publicist (polemist de temut) (n. 1905)
- 1938: A murit E.C. Segar, creatorul celebrului personaj de desene animate, Popeye Marinarul
- 1941: S-a născut Paul Simon, muzician american (Simon & Garfunkel).
- 1944: Trupele britanice şi greceşti au eliberat Atena de sub ocupaţia germană (în al Doilea Război Mondial)
- 1952: Inaugurarea sediului ONU din New York; zona (18 acri), situată între străzile 42 şi 48 din cartierul East Manhattan, aparţine tuturor statelor membre
- 1954: S-a născut cantautorul Alexandru Andrieş.
- 1954: A murit Nicolae Petrescu, filosof şi sociolog; membru corespondent al Academiei Române (n. 1856)
- 1964: Nikita Hrusciov este destituit din functia de conducator al Uniunii Sovietice
- 1967: S-a desfăşurat, la Bucureşti, primul colocviu internaţional consacrat operei lui Constantin Brâncuşi (13-15)
- 1973: A fost inaugurat edificiul Teatrului de Stat din Târgu-Mureş.
- 1974: A murit Reuven Rubin (Rivn Zelicovici), pictor israelian, de origine evreu român, cel dintâi reprezentant diplomatic, cu rang de ministru plenipotenţiar, al statului Israel în România (n.13.11.1893, Galati)
- 1984: S-a născut Anca-Irina Lefter, pictoriţă româncă (n. Tulcea), membră a Asociatiei Artistilor Plastici
- 1985: A murit actriţa italiană Francesca Bertini, divă a cinematografului mut (n. 1892)
- 1986: A murit sculptorul George Apostu, stabilit în Franţa (n. 1934). Sculptorul George Apostu a absolvit în 1959 Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, unde a studiat sculptura cu Lucian Murnu şi Constantin Baraschi.Începând cu 1964 şi până când s-a stins din viaţă, George Apostu a avut numeroase expoziţii personale în România şi în străinătate (Franţa, Belgia, Italia, Spania, Brazilia, India etc.). În 1983 i se atribuie un atelier de creaţie de către primăria oraşului Paris.
- 1987: A murit fizicianul american Walter Brattain (a inventat tranzistorii); Premiul Nobel pentru Fizică pe 1956 (n. 1902) Walter Houser Brattain (n. 10 februarie 1902 — d. 13 octombrie 1987) a fost un fizician american care, împreună cu John Bardeen şi William Shockley, a inventat tranzistorul. Cei trei au împărţit în 1956 Premiul Nobel pentru Fizică pentru această invenţie.
- 1989: A murit Cesare Zavattini, cineast, jurnalist şi critic de film italian; a fost unul dintre teoreticienii neorealismului (n. 1902)
- 1993: A murit inginerul Anton Alexandru Necşulea, unul dintre specialiştii de seamă români în electroacustică (n. 1908)
- 1993: A fost inaugurată, în Iaşi, Casa memorială Nicolae Gane.. Aici a locuit până la moarte scriitorul, primarul şi senatorul N. Gane. S-a dezvelit bustul în bronz al lui Nicolae Gane, realizat de sculptorul Dan Covătaru, amplasat la Casa memorială „N. Gane”, str. N. Gane, nr. 22 A, Iaşi.
- 1997: S-a dezvelit bustul în marmură al lui Mihai Eminescu, realizat de Ovidiu Ciobotaru, amplasat în curtea Bisericii „Trei Ierarhi” din Iaşi.
- 2008: A murit actorul francez de film Guillaume Depardieu, fiul lui Gérard Depardieu; moartea a survenit în urma unei pneumonii severe, contractată, se pare, în România în timp ce filma pentru lungmetrajul "Copilăria lui Icar" (n. 1971)
- 2009: A murit Paul Barbăneagră, cineast şi eseist, stabilit în Franţa din 1965; autor a numeroase filme documentare consacrate artei şi culturii; a colaborat la Radio France şi la Radio Europa Liberă (n. 1929)
13 octombrie1954: S-a născut cantautorul Alexandru Andrieş. Alexandru Andrieş (13 octombrie 1954, Braşov) – cântăreţ de blues / jazz / folk, arhitect, scriitor, poet, traducător, pictor şi grafician.Studiile la Institutul de Arhitectură "Ion Mincu" (1980).Conferenţiar Doctor la Institutul de Arhitectură "Ion Mincu".Debut solistic în 1974 - Club A, scenic în 1979 - Festivalul de jazz & rock Braşov, cu trupa Basorelief. Debut discografic în1984 la Electrecord (cu albumul "Interioare").

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text