SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

miercuri, 14 octombrie 2015

S-a întâmplat în 14 octombrie...
- Sf. Cuvioasă Parascheva.
- "Ziua internaţională a standardizării"; marchează crearea, la 14.X.1946, a Organizaţiei Internaţionale de Standardizare; se sărbătoreşte din anul 1969
- 1465: menţiune documentară a Bucureştilor ca reşedinţă domnească a lui Radu cel Frumos, domnul Ţării Româneşti (1462-1478).
- 1582: Din cauza introducerii calendarului gregorian, această zi din acest an nu există în Italia, Polonia, Portugalia şi Spania.
- 1669: A murit Antonio Cesti, compozitor şi cântăreţ italian (botezat la 5.VIII.1623)
- 1777: S-a născut Costache Conachi, poet român (d. 1849)
-1789: George Washington proclamă prima Thanksgiving Day.
- 1802: În Ţara Românească a avut loc un puternic cutremur de pământ, cel mai mare seism din România, consemnat de documente.
- 1833: S-a născut, la Bucureşti, Constantin Barozzi (m.1921), general, geodez şi cartograf român.
- 1851: A fost înfiinţată Agenţia de presă REUTERS, cea mai importantă agenţie de ştiri din Marea Britanie şi una din cele mai apreciate din lume.
- 1853: S-a născut Ciprian Porumbescu, compozitor si violonist ( d. 06.07.1883)
- 1857: S-a născut Gheorghe Ionescu-Gion, istoric şi publicist; membru corespondent al Academiei Române (m.29.VI.1904)
- 1857: A murit Johan Christian Dahl, pictor norvegian (n. 1788)
- 1863: Alfred Nobel a patentat metoda de obţinere a nitroglicerinei.
- 1872: S-a născut Petre P. Negulescu, filosof şi om politic, membru titular al Academiei Române. (d. 1951).
- 1885: S-a născut inginerul silvic Marin Dracea; este printre primii care, pornind de la concepţia după care pădurea este un fenomen geografic, introduce la noi în ţară studiul specificului forestier (m. 1958)
- 1889: A murit Gheorghe Adrian, politician şi general român, membru al Academiei Române (n. 1821).
- 1890: S-a născut Louis Delluc, regizor de film, scenarist şi critic de film, primul jurnalist francez specializat pe problemele cinematografiei; în memoria lui a fost instituit, în 1937, un premiu ce-i poartă numele (m. 1924)
- 1890: S-a născut Dwight David Eisenhower, general şi om politic republican american;
- 1895: S-a născut scriitorul sloven Josip Vidmar; membru corespondent străin al Academiei Române (1965) (m. 1992)
- 1900: Apare cartea "Interpretarea viselor" a psihologului Sigmund Freud
- 1903: S-a născut Ion Musceleanu, pictor (d.17.04.1997)
- 1905: A fost fondată, la Paris, Federaţia Internaţională de Astronautică.
- 1914: S-a născut istoricul Ştefan Pascu;
- 1915: A murit chimistul austriac Ernest Ludwig; lucrări în domeniul chimiei organice şi anorganice; a analizat compoziţia a peste o sută de ape minerale din Europa, între care şi pe cele de la Vatra Dornei; autorul unui manual de chimie medicală; membru de onoare străin al Academiei Române (1908) (n. 1842)
- 1916: A încetat din viaţă, la Bucureşti, Constantin Radovici (n.1877), actor român. A jucat piese din dramaturgia universală şi autohtonă, în trupa condusă de N. Leonescu, compania lui Al. Davila şi pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti şi din Craiova.
- 1918, 14/27: S-a constituit Consiliul Naţional Român din Bucovina
- 1923: S-a născut Victor Kernbach, scritor român (d. 1995)Victor Kernbach (n. 14 octombrie 1923, Chişinău; d. 16 februarie 1995, Bucureşti) a fost un scriitor român de science fiction şi specialist în mitologie, autor al unor lucrări din acest domeniu, între care se remarcă Dicţionarul de mitologie generală.
- 1927: S-a născut Sir Roger Moore, actor britanic de film.
- 1929: S-a născut compozitorul Claudiu Negulescu (m. 1997)
- 1930: Scriitorul Victor Ion Popa iniţiază, la Radiodifuziunea Română, rubrica bilunară "Noutăţi teatrale europene"
- 1931: S-a născut sociologul Mihail Cernea; studii de sociologie rurală şi industrială, de antropologie socială a dezvoltării; membru corespondent al Academiei Române
- 1937: A apărut primul număr al revistei "Fotbal", subintitulată "revistă săptămânală pentru deprinderea jocului curat în sport, artă, literatură şi viaţă socială". Revista era condusă de scriitorul Camil Petrescu
- 1939: S-a născut creatorul de modă american Ralph Laurent, simbolul modei clasice; în 1968 a fondat compania "Polo Fashions"
- 1940: S-a născut Sir Cliff Richard, interpret britanic de muzică uşoară Sir Cliff Richard (n. 14 octombrie 1940 în Lucknow, India ca Harry Rodger Webb) este un cântăreţ de muzică pop britanic. În anul 1995 este ridicat de regina Angliei la rangul de cavaler, devenind astfel primul cântăreţ de muzică pop, cavaler.
- 1944: Al Doilea Război Mondial: Feldmareşalul german Erwin Rommel este ucis din ordinul lui Hitler..
- 1947: S-a născut compozitorul şi chitaristul Radu Goldiş, stabilit în S.U.A. Absolvent al Conservatorului Ciprian Porumbescu (secţia muzicologie), a fost influenţat de Kenny Burrell, Joe Pass, Wes Montgomery şi Rune Gustafsson. A colaborat cu mulţi jazzmeni români cunoscuţi, de exemplu Johnny Răducanu şi Eugen Gondi.Este compozitorul muzicii filmelor Zile fierbinţi şi Accident (ambele 1976). Împreună cu Adrian Enescu a compus muzica filmului românesc Al patrulea stol (1978). Împreună cu Petru Mărgineanu a compus muzica filmului româno-american Punctul zero(1996). A colaborat şi cu Margareta Pâslaru.
- 1947: Căpitanul Chuck Yeager din Forţele Aeriene SUA devine prima persoană care a zburat mai repede decât viteza sunetului.
- 1948: S-a născut Marian Papahagi, filolog, director al Centrului Cultural Român de la Roma, coautor la "Dicţionarul esenţial al scriitorilor români" ("Exerciţii de lectură", "Eminescu sau despre Absolut", "Literatura braziliană") (d.18.01.1999)
- 1955: S-a născut basistul Iulian Vrabete, membru al formaţiei "Holograf"
- 1959: A murit actorul american de film de origine australiană Errol Flynn (n. 1909). Succesor al lui Douglas Fairbanks în filmele de capă şi spadă. A creat roluri în filme de coloratură romantic-aventuroasă (Căpitanul Blood; Robin Hood; Don Juan; Corsarul). Errol Leslie Flynn (n. 20 iunie, 1909 - d. 14 octombrie, 1959) a fost un actor cunoscut pentru rolurile sale romantice din filmele de capă şi spadă de la Hollywood.
- 1960: A murit Abram Fiodorovici Ioffe, fizician rus (n. 1880)Abram Fiodorovici Ioffe (în rusă Абрам Фёдорович Иоффе, n. 29 octombrie 1880 – d. 14 octombrie 1960), a fost un remarcabil fizician rus, de origine evreu din Ucraina, considerat "părintele fizicii sovietice", academician.
- 1962: Începe Criza rachetelor cubaneze.
- 1964: Dr. Martin Luther King devine cel mai tânăr laureat al Premiului Nobel pentru Pace.Martin Luther King Jr. (n.15 ianuarie 1929, Atlanta, Georgia - d. 4 aprilie 1968, Memphis, Tennessee) a fost un pastor baptist nord-american, activist politic, cunoscut mai ales ca luptător pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare din Statele Unite ale Americii.Martin Luther King a fost cel mai tânăr laureat al premiului Nobel pentru Pace în 1964 pentru lupta împotriva segregaţiei rasiale. Preşedintele american Jimmy Carter i-a acordat Medalia prezidenţiala pentru libertate.Din 1986, ziua lui Martin Luther este o zi de sărbătoare în Statele Unite.
- 1968: Prima transmisiune live din spaţiul cosmic a fost realizată în timpul misiunii Apollo VII
- 1975: S-a născut Gabriela Szabo, atleta, multipla campioana mondiala si olimpica (n. Bistrita )
- 1977: A murit actorul şi cântăreţul american Bing Crosby.
- 1978: A murit Cezar Grigoriu, interpret de muzică uşoară, regizor de teatru şi televiziune (n. 1929).
- 1980: Consiliul de Stat adoptă Decretul privind asistenţa bolnavilor psihici periculoşi, utilizat şi împotriva unor adversari politici ai regimului comunist din România
- 1984: A murit Martin Ryle, fizician şi radioastronom englez.Sir Martin Ryle (n. 27 septembrie 1918; d. 14 octombrie 1984) a fost un fizician şi radioastronom englez care a dezvoltat sisteme revoliţionare pentru telescoape radio şi le-a folosit pentru a localiza şi fotografia cu precizie surse slabe de unde radio. În 1946 Ryle şi Vonberg au fost primii care au publicat măsurători astronomice interferometrice în domeniul undelor radio, deşi se afirmă că Joseph Pawsey de la Universitatea Sydney efectuase măsurători interferometrice înaintea celor doi, în acelaşi an. Cu echipamente îmbunătăţite, Ryle a observat cele mai depărtate galaxii cunoscute în univers la acea vreme.Ryle, împreună cu Antony Hewish, a primit Premiul Nobel pentru Fizică în 1974, primul premiu Nobel acordat pentru merite în cercetarea astronomică.
- 1990: A murit Leonard Bernstein, dirijor, compozitor şi pianist american (n. 1918) Leonard Bernstein este cunoscut şi a rămas în memoria publicului mai ales pentru prodigioasa sa activitate dirijorală în lumea întreagă. A condus unele din marile orchestre ale lumii şi şi-a dedicat o bună parte din activitate Filarmonicii din New York.Ca promotor al muzicii, a realizat un remarcabil ciclu de emisiuni TV, de educaţie muzicală, transmis în multe ţări ale lumii.
- 1994: A murit Aurel Tita, traducător şi poet; a scris şi piese de evocare istorică pentru copii, jucate în teatrele de păpuşi din ţară (n. 1915)
- 1994: Liderul palestinian Yasser Arafat, primul ministru israelian Yitzhak Rabin şi ministrul de externe israelian Shimon Peres primesc Premiul Nobel pentru Pace.
- 1997: A murit scriitorul american Harold Robbins (n. 1916)
- 1998: S-a stins din viaţă, la Bucureşti, Leopoldina Bălănuţă (n.1934), actriţă română de teatru şi film. A jucat pe scenele Teatrului din Piatra Neamţ şi Teatrului „Mic” din Bucureşti. A interpretat roluri elaborate cu inteligenţă şi sensibilitate (în teatru: Doi pe un balansoar; Jocul ielelor; Antigona; în film: Pisica de mare; Nunta de piatră; Dincolo de pod).
14 octombrie 1998: S-a stins din viaţă, la Bucureşti, Leopoldina Bălănuţă, actriţă română de teatru şi film. Leopoldina Bălănuţă (n. 10 decembrie 1934, Păuleşti, judeţul Vrancea - d. 14/15 octombrie 1998) a fost o actriţă româncă.A absolvit în 1957 Institutul de de Artă Teatrală şi Cinematografică (IATC) din Bucureşti, la clasa Mariettei Sadova, Marcel Anghelescu, şi a debutat la Bucureşti, în regia lui Ion Cojar, jucând-o pe Velea din “Prima întâlnire”, de Tatiana Sîtina. Ultimul ei rol a fost cel din "O batistă în Dunăre", de D.R. Popescu, la Teatrul Naţional, montat de acelaşi regizor. A debutat pe scena Teatrului Mic cu piesa "Prima întâlnire". A avut roluri memorabile în "Vassa Jeleznova" şi "Mama" de Maxim Gorki, "Anna Karenina", de Lev Tolstoi, "Medeea" de Euripide, "Martin Eden" de Jack London, "Noaptea Iguanei" de Tennessee Williams, "Oameni sărmani" de Feodor Dostoievski, "Livada cu vişini" de Anton Pavlovici Cehov, "Doi pe un balansoar" de William Gibson şi, în special, în piesele lui Dumitru Radu Popescu, "Ca frunza dudului în rai" şi "O batistă în Dunăre" (alături de Mariana Mihuţ şi Ileana Stana Ionescu). A fost distribuită şi în filme, mai ales în roluri cu încărcătură dramatică, "Nunta de piatră" (1972), "Dincolo de pod" (1975), "Ion, blestemul pământului, blestemul iubirii" (1979), "Clipa" (1979), "Bietul Ioanide" (1979), "Năpasta" (1982), etc.Leopoldina Bălănuţă a avut şi o colaborare de succes cu Televiziunea. "Gaiţele" (1993), "Strigoii" (1992), "Trandafirul şi coroana", "Conu' Leonida faţă cu reacţiunea"(1985), "Moartea unui comis voiajor" (1977), "Idolul şi Ion Anapoda" (1991) sunt doar câteva din piesele în care a apărut la Televiziune.Deşi a fost considearată o actriţă dramatică, Leopoldina Bălănuţă a avut şi nişte memorabile roluri de comedie. Sceneta TV "Care de dame" de G.H. Brăescu, realizată în 1980 (unde actriţa intruchipează 4 personaje) este considerată unul din momentele de referinţă din istoria divertismentului TV românesc.Leopoldina Bălănuţă a fost una din cele mai importante actriţe care a practicat spectacolul de poezie şi care s-a preocupat intens de acest lucru. Continuatoare a recitativului dramatic creat de şcolile lui Constantin Nottara şi Gheorghe Storin, Leopoldina Bălănuţă a dat un regal de muzică şi poezie, împreună cu Narcisa Suciu, în spectacolul "O întâmplare a fiinţei" din 27 ianuarie 1998, pe versurile poeţilor Ana Blandiana, Ştefan Augustin Doinaş, Magda Isanos, Nicolae Labiş şi Nichita Stănescu. „Eu plec cu viata mea în teatru; teatrul vine cu viaţa lui în viaţa mea. Mă gândeam câtă dreptate a avut sărmanul Tarkovski, care spunea, în ultimele zile ale existenţei lui: «Doamne, am obosit aşteptându-te!» […] totdeauna arta mi-a apărut ca o ştafetă a Dumnezeirii”.Leopoldina Bălănuţă a fost fată de preot iar în 1977 s-a căsătorit cu binecunoscutul actor Mitică Popescu..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text