SOAREnDAR !

...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult!

Poezii Felicia Feldiorean - Colaj

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua!

vineri, 9 octombrie 2015

S-a întâmplat în 9 octombrie...- "Ziua Mondială a Poştei"; la 9.X.1874 a fost înfiinţată Uniunea Generală a Poştelor, devenită, în 1878, Uniunea Poştală Universală; din 1947 - instituţie specializată a ONU, cu sediul la Berna (România este membru fondator)
- În SUA este celebrată, anual, "Ziua Leif Erikson", pentru a evoca debarcarea primilor europeni (vikingii) pe ţărmurile Lumii Noi, în anul 1004; ziua a fost proclamată în 1964, de preşedintele Lyndon Johnson, cu acordul unanim al Congresului SUA
- "Ziua Holocaustului" în România; marcată anual (începând din 2004), pe baza unei Hotărâri de Guvern, la propunerea Comisiei Internaţionale pentru Studierea Holocaustului în România şi a Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România; 9 octombrie este data la care, în 1941, a început deportarea populaţiei evreieşti în Transnistria; cu prilejul acestei zile sunt programate acţiuni culturale, simpozioane, mese rotunde şi alte activităţi cu tematică specifică
- "Ziua Resurselor Umane" ale Armatei Române; la 9 octombrie 1862, prin Înaltul Decret al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, în cadrul Ministerului de Război, a luat fiinţă "I-a Direcţie Personal şi Operaţii Militare"
- 1003: Exploratorul viking Leif Erikson soseşte în L'Anse aux Meadows, Canada şi devine primul european cunoscut care ajunge în America de Nord.
- 1585: La această dată a fost botezat compozitorul Heinrich Schütz, autorul primei opere germane ("Daphne") (m. 1672)
- 1688 : - A încetat din viaţă, la Paris, Claude Perrault (n.1613), arhitect, medic şi fizician francez. Opera sa capitală este faţada şi colonada Luvrului (1666-1672). A construit Observatorul din Paris (1667-1672). S-a distins şi prin studiile sale teoretice asupra arhitecturii. Ca naturalist, a contribuit prin cercetările sale la progresul fiziologiei animalelor (Mecanica animalelor).
- 1701 : - A fost fondată „Yale University” din S.U.A.
- 1835: S-a născut Camille Saint-Saëns, compozitor, organist, dirijor şi pedagog francez. Camille Saint-Saëns (n. 9 octombrie 1835, Paris, Franţa - d. 16 decembrie 1921, Alger) a fost un compozitor francez din epoca romantică, rămas cunoscut datorită operei sale cu caracter biblic, intitulată "Samson şi Dalila". Personajele, care trec prin drame romantice, iubiri şi trădări, rămân clasice prin comportamentul lor universal valabil. Filonul dramatic este construit şi condus prin mijloace muzicale tradiţionale, dar are un aparat orchestral şi vocal impresionant, amintind de oratoriile lui Georg Friedrich Haendel şi de muzica lui Christoph Willibald Gluck.Saint-Saëns scrie în primul rând muzică simfonică (5 simfonii şi concerte), dintre care cele mai reprezentative sunt „Simfonia a treia” şi „Simfonia pentru pian şi orgă”. Cele cinci concerte pentru pian, trei pentru vioară şi două pentru violoncel îl situează pe compozitor în rândul primilor creatori francezi de acest gen.Ca un veritabil romantic, Saint-Saëns scrie poeme simfonice, fiind creatorul acestui gen în Franţa. Cea mai cunoscută dintre lucrările sale de acest gen este „Dans macabru”, după o poezie de Henri Cazalis.
- 1841 : S-a stins din viaţă Karl Friederich Schinkel (n.1781), arhitect, scenograf şi pictor german. A construit Altes Museum, teatrul din Gendarmenmarkt (ambele din Berlin), Castelul Charlottenhof în parcul Sanssouci din Postdam şi altele.
- 1846 : - S-a născut Holger Henrik Herolt Drachmann (m.1908), poet, prozator şi dramaturg danez. A scris lirică cu caracter social (Poezii, 1872; Melodii în surdină, 1875) etc. Volumele de povestiri sunt inspirate din viaţa pescarilor şi a marinarilor (În furtună şi linişte, 1875; Pe onoarea şi credinţa marinarului, 1878). A realizat drame romantice şi fantastice.
- 1852: S-a născut chimistul german Emil Fischer; cercetări în domeniile chimiei organice şi biologice; a cunoscut realizările româneşti din domeniul chimiei, în urma colaborărilor sale cu Constantin I. Istrati şi Gheorghe Longinescu; Premiul Nobel pentru Chimie pe 1902; membru de onoare străin al Academiei Române din 1913 (m. 1919) - 160 de ani
- 1859: S-a născut Alfred Dreyfus, ofiţer francez de origine evreiască condamnat pe nedrept în afacerea Dreyfus. Alfred Dreyfus (n.9 octombrie 1859 - d.12 iulie 1935), ofiţer francez de origine evreiască, a fost condamnat în anul 1894 pentru trădare de ţară , la deportare pe viaţă, din pricina unor documente care s-au dovedit false, şi care erau menite să-l acopere pe adevăratul vinovat, ofiţerul Esterhazy,Convins de nevinovăţia lui Dreyfus, scriitorul Emile Zola a publicat pe 13 ianuarie 1898, pe prima pagină a ziarului L'Aurore, un articol intitulat:J'accuse, adresat preşedintelui Republicii, Félix Faure, în care ataca cu asprime conducerea ţării şi aşa numita afacere Dreyfus, fapt ce a condus la confruntări aprinse şi la o reînviere a antisemitismului.Dreyfus a fost condamnat la 22 decembrie 1895 la degradare militară - sentinţă adusă la îndeplinire la 5 ianuarie 1896 în curtea Şcolii militare - şi la deportare pentru muncă forţată în Ile du Diable (insula Diavolului), iar în anul 1899, cu ocazia rejudecării procesului, la 10 ani de închisoare, fiind graţiat la 19 septembrie 1899 de preşedintele Émile Loubet şi reabilitat abia la 12 iulie 1906.
- 1879: S-a născut Max von Laue, fizician german, laureat al Premiului Nobel (d. 1960)Max Theodor Felix von Laue (n. 9 octombrie 1879, Pfaffendorf, lângă Koblenz — d. 24 aprilie 1960, Berlin) a fost fizician german, profesor universitar la Berlin şi Göttingen, laureat al Premiului Nobel pentru Fizică în anul 1914.
- 1890, 9/21: Au început lucrările la podul de la Cernavodă, un complex de poduri feroviare peste Dunăre, Balta Ialomiţei şi braţul Borcea între Cernavodă şi Feteşti, lucrare proiectată şi condusă de inginerul Anghel Saligny (va fi inaugurat la 14/26.IX.1895); în lungime totală de 4037 m, era, la vremea aceea, cel mai lung pod din Europa
- 1892: S-a născut Ivo Andrić, scriitor sârb, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (d. 1975)Ivo Andrić (n. 9 octombrie 1892, Travnik – d. 13 martie 1975, Belgrad) a fost un scriitor sârb, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1961. În scrierile sale a evocat ţinuturile natale, frământările istorice ale acelei epoci, uneori prin intermediul viziunii romantice.
Opera
1924 - 1936: Nuvele ("Pripovetke");
1956: Curtea blestemată ("Prokleta avlija");
1945: Domnişoara ("Gospodjica");
1945: Cronică din Travnik ("Travnicka kronika");
1945: E un pod pe Drina ("Na Drini ćuprija");
1918: Ex ponto;
1920: Nelinişti ("Nemiri").
- 1906: S-a născut Léopold Sedar Senghor, om politic şi scriitor senegalez; preşedinte al statului din 1960, după ce Senegalul s-a proclamat independent, funcţie pe care o va deţine până în 1980 (m. 2001). A scris lirică muzicală, intelectualistă şi filozofică (Etiopice, 1956; Nocturne, 1961; Elegii majore, 1979), eseuri (Limbajul şi poezia negro-africană, 1971; Estetica negro-africană, 1979).
- 1907: S-a născut Jacques Tati, regizor şi actor de film francez (m. 1982) - 105 ani. NOTĂ: Unele surse dau ca an al naşterii 1908 sau 1909
- 1911: S-a născut Joe Rosenthal, fotograf americanA primit Premiul Pulitzer pentru fotografiile care surprind momentul ridicarii de catre soldati a drapelului american pe insula Iwo Jima, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. A decedat la 20 august 2006.
- 1922: S-a născut istoricul literar şi poetul Emil Manu (numele adevărat, Emil Cismărescu) (m. 2005)
- 1927: S-a născut (în comuna Glăvani/Cetatea Albă, azi în Ucraina) Valentin Deşliu, cunoscut mai ales ca traducător din literatura bulgară (m. 1993)
- 1931: A murit mitropolitul primat Athanasie Mironescu; lucrări de istorie şi morală bisericească; membru de onoare al Academiei Române din 1909 (n. 1856)
- 1932: Are loc prima transmisiune în direct, la Radiodifuziunea Română, a unei slujbe religioase (de la biserica "Sf. Silvestru" din Bucureşti)
- 1932: S-a născut pianistul german Alfons Kontarsky (m. 2010)
- 1935: S-a născut compozitorul Tiberiu Fatyol
- 1940: S-a născut John Lennon, interpret şi compozitor britanic de muzică pop; membru fondator al renumitei formaţii "The Beatles" (m. 1980, asasinat, la New York).
- 1942 : - A luat fiinţă Filarmonica Moldova din Iaşi, inaugurată cu un concert festiv dirijat de George Enescu.
- 1943: A murit Pieter Zeeman, fizician olandez, laureat al Premiului Nobel (n. 1865) Pieter Zeeman (n. 25 mai 1865 - d. 9 octombrie 1943, Amsterdam) a fost fizician olandez, laureat al Premiului Nobel pentru fizică în anul1902, împreună cu Hendrik Lorentz, pentru serviciul extraordinar adus ştiinţei datorită studiilor lor privind influenţa magnetismului asupra radiaţiei, cunoscut ca Efectul Zeeman.
- 1944, 9-17: În timpul vizitei la Moscova, premierul englez Winston Churchill propune - şi Stalin acceptă - o înţelegere privind zonele de influenţă în Balcani, potrivit căreia România intra în sfera de influenţă sovietică (90%), în timp ce Grecia intra, în aceeaşi proporţie, în sfera de influenţă occidentală, iar în Iugoslavia interesele urmau să fie împărţite în mod egal; pentru Bulgaria proporţia era de 75% pentru sovietici şi 25% pentru occidentali
- 1950: A murit filosoful german Nicolai Hartmann; adept al fenomenologiei lui Edmund Husserl (n. 1882)
- 1954: S-a născut Adrian Pintea, actor, regizor şi scriitor român (d. 2007).
- 1956: S-a născut prozatorul, eseistul şi publicistul Daniel Vighi
- 1967: S-a născut intepretul de muzică uşoară Tavi Colen; fost membru al formaţiei "Talisman", din 1996 până în 2007, înfiinţează "Tavi Colen Band”-
-1967: A murit (în Bolivia) Ernesto "Che" Guevara, revoluţionar latino-american de origine argentiniană, unul dintre conducătorii revoluţiei cubaneze (n. 1928)
- 1967: A murit scriitorul francez André Maurois. André Maurois, născut Émile Salomon Wilhelm Herzog, (26 iulie 1885, Elbeuf, Seine-Maritime – 9 octombrie 1967, Neuilly-sur-Seine) a fost un scriitor, eseist şi istoric francez. A devenit cunoscut şi datorită biografiilor făcute unor personalitaţi ca: Honoré de Balzac, Percy Bysshe Shelley, Frédéric Chopin, sau Benjamin Franklin.André Maurois s-a născut la Elbeuf, într-o familie bogată de evrei alsacieni. Şi-a făcut educaţia la Rouen, în Normandia. După ce a luat licenţa în litere, s-a ocupat o perioadă de conducerea uzinei pe care o deţinea familia sa.În timpul primului război mondial s-a înrolat în armata franceză şi a servit ca interpret, apoi ca ofiţer de legătură cu armata britanică.Primul său roman, Tăcerile colonelului Bramble, a fost o operă literară caracterizată printr-un acut realism social şi o critică a societăţii contemporane lui. Acest roman a avut un succes imediat în Franţa şi a fost tradus rapid in Regatul Unit.În 1938 (în şedinţa din 23 iunie) este ales membru al Academiei Franceze.La începutul celui de-al Doilea Război Mondial a fost numit observator oficial francez ataşat la Cartierul general britanic. În calitatea sa de oficial a urmat armata engleză în Belgia. După ce a fost demobilizat, a plecat în Canada unde a scris despre experienţele sale de pe front, în „Tragedie în Franţa”.În 1947, pseudonimul „André Maurois” devine numele său legal. În 1967, dupa o lungă carieră de scriitor, moare la Neuilly-sur-Seine lângă Paris, unde este şi înmormântat.
- 1967: S-a născut Gheorghe Popescu, fost fotbalist internaţional, actualmente impresar şi preşedinte de onoare la FC Chindia Târgovişte; a fost căpitanul celebrei echipe FC Barcelona, între anii 1996 - 1997, cu care a câştigat Cupa Cupelor
- 1975: Premiul Nobel pentru Pace a fost decernat lui Andrei Saharov .Andrei Dmitrievici Saharov (n. 21 mai 1921, Moscova – d. 14 decembrie 1989) a fost un fizician, membru al Academiei de ştiinţe a URSS, de 3 ori Erou al Muncii Socialiste, Laureat al premiilor Lenin şi Stalin (anulate de autorităţi în 1980), Laureat al Premiului Nobel pentru Pace, disident şi militant pentru drepturile omului.
- 1978: A murit şansonetistul belgian Jacques Brel (n. 1929)
- 1987: A murit Teodor Boşca, traducător şi dramaturg; a tradus din sonetele Renaşterii italiene şi spaniole, precum şi "Sonetele" lui Shakespeare (n. 1922) - 25 de ani
- 1995: A murit juristul şi istoricul Valentin Al. Georgescu; contribuţii în istoria dreptului roman şi românesc vechi şi modern şi a instituţiilor medievale; membru titular al Academiei Române din 1992 (n. 1908)
- 1998: A murit compozitorul Anatol Vieru (n. 1926)
- 2001: A murit regizorul american de film Herbert Ross; de formaţie coregraf, a realizat cu precădere musicaluri, comedii sau filme despre lumea scenei şi a filmului (n. 1927)
- 2005: A murit compozitorul de muzică uşoară Alexandru Mandy (numele la naştere: Armand Abram Penchas) (n. 1914)
- 2006: Are loc ceremonia punerii pietrei de temelie a monumentului închinat memoriei victimelor Holocaustului din România; Memorialul Holocaustului din România, realizat de sculptorul Peter Jacobi, a fost inaugurat pe 8 octombrie 2009; este construit pe o suprafaţă de teren de 2.894 de metri pătraţi aflată la intersecţia străzilor Anghel Saligny, Mihai Vodă, Ion Brezoianu şi Lipscani din Bucureşti
- 2009: A murit Jacques Chessex, scriitor elveţian de limbă franceză (n. 1934)
- 2011: A murit fostul toboşar al formaţiei, Timpuri Noi, Cătălin Neagu (n. 1966)

 9 octombrie 1967: A murit scriitorul francez André Maurois. André Maurois, născut Émile Salomon Wilhelm Herzog, (26 iulie 1885, Elbeuf, Seine-Maritime – 9 octombrie 1967, Neuilly-sur-Seine) a fost un scriitor, eseist şi istoric francez. A devenit cunoscut şi datorită biografiilor făcute unor personalitaţi ca: Honoré de Balzac, Percy Bysshe Shelley, Frédéric Chopin, sau Benjamin Franklin.André Maurois s-a născut la Elbeuf, într-o familie bogată de evrei alsacieni. Şi-a făcut educaţia la Rouen, în Normandia. După ce a luat licenţa în litere, s-a ocupat o perioadă de conducerea uzinei pe care o deţinea familia sa.În timpul primului război mondial s-a înrolat în armata franceză şi a servit ca interpret, apoi ca ofiţer de legătură cu armata britanică.Primul său roman, Tăcerile colonelului Bramble, a fost o operă literară caracterizată printr-un acut realism social şi o critică a societăţii contemporane lui. Acest roman a avut un succes imediat în Franţa şi a fost tradus rapid in Regatul Unit.În 1938 (în şedinţa din 23 iunie) este ales membru al Academiei Franceze.La începutul celui de-al Doilea Război Mondial a fost numit observator oficial francez ataşat la Cartierul general britanic. În calitatea sa de oficial a urmat armata engleză în Belgia. După ce a fost demobilizat, a plecat în Canada unde a scris despre experienţele sale de pe front, în „Tragedie în Franţa”.În 1947, pseudonimul „André Maurois” devine numele său legal. În 1967, dupa o lungă carieră de scriitor, moare la Neuilly-sur-Seine lângă Paris, unde este şi înmormântat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text