SOAREnDAR !

...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult!

Poezii Felicia Feldiorean - Colaj

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua!

miercuri, 4 noiembrie 2015

Centru de Informare Turistica Feldioara . Să descoperim împrejurimile Feldioarei: ROTBAV.

Despre Rotbav
Rotbav, mai demult Rosie, Rotbac (în dialectul săsesc Roiderbrich, Rudjebich, Rudebiz, în germană Rothpach, Rothbach, în maghiară Szaszveresmart,Vorosmárt/Veresmart, în trad. Pârâul Roşu) este o localitate în judeţul Braşov, Transilvania, România, aflată la 20 km de Braşov pe DN 13. Aparţine regiunii istorice numite ţara Bârsei
Pe teritoriul satului, arheologii au scos la iveală fragmente din vase de lut datând din epoca bronzului.
Legendele satului spun că în prima jumătate a secolului XIII, 20 de familii de saşi s-au stabilit la circa 1½ km spre vest faţă de actuala aşezare. În urma năvălirilor dese, aceştia au fost nevoiţi, către 1250, să se mute mai spre est, pe drumul dintre Măierus şi Feldioara. Se spune că spălându-şi hainele în râu, după o năvălire pustiitoare, apele acestuia au devenit roşii, de unde şi denumirea localităţii.
În jurul anului 1300 a fost ridicată şi biserica (actual evanghelică), în stil romanic, fortificată în secolul XV şi împrejmuită mai apoi de zidurile unei cetăţi fortificate tipic săsească. Este una dintre cetăţile de acest fel care conservă în stare bună zidurile sale. Fortificaţia oferea loc pentru magazii, ateliere, grajduri, o bucătărie comună, o crescătorie de albine. Intrarea în cetate era apărată de turnul porţii, în care se afla şi administraţia oraşului, cu o celulă pentru prizonieri sau condamnaţi. Aceasta poate fi văzută chiar şi în zilele noastre. Pe la 1350 a fost terminată construcţia bisericii. În acea vreme, în Rotbav trăiau aproximativ 70 de familii de saşi.
În 1371, sub numele de Ruffa serrates (Malul roşu), Rotbavul este menţionat pentru prima dată în documente.
Turcii au ameninţat deseori localitatea, incendiind-o în 1438 şi în 1464. De asemenea, în 1602, generalul Basta a încercat să cucerească cetatea, aliată pe atunci cu domnitorul muntean Radu Şerban. Neizbutind, Rotbavul a fost incendiat. Pagubele au fost imense, în mare parte şi datorită faptului că cele mai multe construcţii erau din lemn. Aşezarea şi cetatea au fost reconstruite ulterior din piatră. Ultimul mare incendiu s-a petrecut în 1732, biserica şi cetatea fiind refăcute începând cu 1738, în forma în care se văd şi astăzi. În 1908, în biserică, a fost instalată o orgă din Pecs şi un orologiu în turn, din Leipzig.
Pe lângă cetatea şi biserica în sine, turiştii mai pot vizita un muzeu sătesc cu profil arheologic şi balta Tanarogul, unde se găsesc câteva pâlcuri de plante formate din relictul terţiar, foarfeca bălţii (Stratiotes aloides) şi alte specii de plante rare. Pe luciul apei pot fi văzute o sumedenie de păsări, în funcţie de anotimp, precum lişiţe, raţe mari, sarsele de vară, lăcari, iar în timpul migraţiilor de toamnă şi de primăvară chiar şi stârci mici, stârci galbeni, găinuşe de baltă, stârci de noapte s.a.
Sursa:
 https://www.facebook.com/media/set/?set=a.828248490597584.1073741907.422091824546588&type=3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text