SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

miercuri, 11 noiembrie 2015


S-a întâmplat în 11 noiembrie....
- Ziua independenţei Poloniei - 1918. Sărbătoare naţională (este aniversată din nou începând cu anul 1989)
- Anual în Marea Britanie şi Franţa se marchează "Ziua Amintirii"; la 11.XI.1918 s-a semnat armistiţiul de la Compiègne/Franţa dintre Aliaţi şi Germania (în cea de-a 11-a oră a celei de-a 11-a zile a lunii a 11-a), armistiţiu ce a pus capăt Primului Război Mondial (28.VII.1914-11.XI.1918)
- "Ziua Veteranilor" în SUA; iniţial, ziua era consacrată veteranilor din Primul Război Mondial şi se numea "Ziua armistiţiului", recunoscută ca sărbătoare naţională în Statele Unite în 1938; din 1954, după sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial şi după războiul din Coreea, a devenit o zi a veteranilor americani din toate războaiele şi pentru toate armele
- 1417 - Oddone Colonna este ales în unanimitate drept papa Martin al V-lea, încheindu-se astfel schisma vestică
- 1493 - Cristofor Columb descoperă în a doua sa călătorie în Antile Insula Sfântul Martin .Insula Sfântul Martin (olandeză Sint Maarten; franceză Saint-Martin) este o insulă tropicală în nord-estul Caraibelor, la 250 km nord de Guadelupa şi 240 km est de Puerto Rico. Insula, cu o suprafaţă de 98 km² este divizată în părţi aporximativ egale între Franţa şi Olanda, fiind unul dintre cele mai mici teritorii locuite partajate între două naţiuni. Partea de sud a insulei este numită Sint Maarten şi face parte din Antilele Olandeze iar partea nordică a insulei este numitp Saint-Martin şi este parte din regiunea de peste mări franceză Guadelupa.
- 1572 - Astronomul danez Tycho Brahe a observat pentru prima dată o "stea nouă", ce se numea Casiopeea B sau Noua Casiopee 1572, una dintre multele supernove observate în Galaxia Calea Lactee
- 1675 - Gottfried Leibniz a demonstrat calculul integral pentru prima dată
- 1729: S-a născut Louis Antoine Bougainville, navigator,explorator şi scriitor francez
- 1791: S-a născut scriitorul ungar Katona József, unul dintre fondatorii dramaturgiei naţionale ungare (m. 1830)
- 1821: S-a născut Fiodor Mihailovici Dostoievski, scriitor rus (d. 1881)
- 1845: S-a născut (la Trinca/jud. Hotin, azi în Ucraina) Vasile Stroescu, jurist, cărturar, filantrop (a construit numeroase biserici, şcoli şi spitale în toate provinciile româneşti, a asigurat burse pentru mulţi tineri), om politic (primul preşedinte al Parlamentului României Mari, 1919); membru onorific al Academiei Române (1919) (m. 1926)
- 1855: A murit Sören (Aabye) Kierkegaard, teolog, filosof şi scriitor danez;.
- 1866: S-a născut lingvistul francez Antoine Meillet; contribuţii fundamentale la gramatica comparată a limbilor indo-europene şi în lingvistica generală; a perfecţionat metoda comparativ-istorică; a condus, împreună cu conaţionalul său Marcel Cohen, elaborarea lucrării "Limbile lumii"; membru de onoare străin al Academiei Române (1923) (m. 1936)
- 1869 - S-a născut Regele Victor Emanuel al III-lea al Italiei (d. 28.12.1947)
- 1874: S-a născut Constanţa Erbiceanu, pianistă şi pedagogă (m. 1961)
- 1882 - S-a născut Regele Gustaf al VI-lea Adolf al Suediei (d. 15.09.1973)
- 1884: S-a născut chimistul german Friedrich Bergius; a descoperit procesul de lichefiere a cărbunelui (1912); Premiul Nobel pentru chimie pe 1931, împreună cu conaţionalul său Carl Bosch (m. 1949)
- 1885: S-a născut George Patton, general american renumit pentru luptele din cel de-al Doilea Război Mondial, în campaniile din Africa de Nord şi Sicilia (d. 1945)
- 1904: S-a născut Benedict Menkeş, medic şi biolog; cercetări multilaterale de embriologie; a participat la punerea bazelor şi la dezvoltarea învăţământului medical preclinic timişorean; membru corespondent al Academiei Române (m. 1987)
- 1914: A murit arhitectul francez Émile Lecomte de Nouy; a condus lucrările de restaurare la mai multe biserici din România: biserica episcopală de la Curtea de Argeş (lui i se datorează şi construirea reşedinţei episcopale de aici), Trei Ierarhi şi Sf. Nicolae Domnesc din Iaşi, biserica domnească de la Târgovişte ş.a; membru corespondent străin al Academiei Române (1887) (n. 1844)
- 1914 - S-a născut Howard Fast, scriitor american; a scris romane, nuvele, biografii, piese de teatru între care: “Copiii”, “Ultima frontieră”, “Spartacus”, “Stada libertăţii”, “Hoinarul” (d.12.03.2003). Romanele sale au accente umanitare evocând pagini din istoria SUA, cum ar fi: lupta pentru libertate a amerindienilor, Războiul de independenţă al SUA.
- 1914: S-a născut muzicologul şi profesorul Victor Giuleanu (m. 2006)
- 1915: S-a născut sculptorul german Bernhard Heiliger (m. 1995)
- 1918 - Terminarea Primului Razboi Mondial prin semnarea armistitiului. Canadianul George Lawrence Price este considerat, în mod tradiţional, ca fiind ultimul soldat ucis
- 1922: S-a născut scriitorul satiric american Kurt Vonnegut; în ultimii ani ai vieţii, şi grafician (m. 2007)Kurt Vonnegut, Jr. (n. 11 noiembrie 1922 — d. 11 aprilie 2007) a fost un romancier american, cunoscut pentru operele sale în care combină satira, umorul negru şi ştiinţifico-fantasticul, precum Abatorul cinci (Slaughterhouse-Five), 1969, Leagănul pisicii (Cat's Cradle), 1963, sau Mic dejunul campionilor (Breakfast of Champions),1973.
- 1928: S-a născut chimistul american de origine română Gheorghe D. Mateescu; lucrări fundamentale privind spectroscopia în infraroşu; contribuţii în domeniul rezonanţei magnetice nucleare; membru de onoare din străinătate al Academiei Române (1995)
- 1928: S-a născut Mircea Mureşan, regizor de film şi scenarist;
- 1933: S-a născut actorul Ştefan Bănică (m. 1995).
- 1934 - S-a născut Vasile Rebreanu, prozator si dramaturg (“Casa”, “Călăul cel bun”, “Pisica roşcată şi îngerii”)
- 1935: S-a născut actriţa suedeză de film Bibi Andersson, unul dintre cele mai de seamă talente ale ecranului scandinav din anii '50-'60 ai secolului XX
- 1937: S-a născut medicul Constantin Ionescu-Târgovişte; în decursul a patru decenii de activitate ştiinţifică şi de asistenţă spitalicească a adus contribuţii importante la ridicarea nivelului asistenţei diabetului şi a bolilor metabolice din România; membru corespondent al Academiei Române din 2003
- 1944 - S-a născut Petre Mihai Bacanu, ziarist (n. Homoraciu, jud. Prahova)
- 1944 - Administraţia română din teritoriul eliberat al Transilvaniei de Nord este expulzată de sovietici, care introduc o administraţie militară proprie. Măsura este destinată să ofere URSS un mijloc de presiune pentru a favoriza instituirea controlului PCR asupra ţării
- 1946 - Începe procesul conducătorilor şi membrilor organizaţiilor de rezistenţă anticomuniste: Sumanele Negre, Mişcarea naţională de Rezistenţă, Haiducii lui Avram Iancu şi Grupul de Rezistenţă Sinaia
- 1950: S-a născut Mircea Dinescu, poet, publicist şi editor .Debutează cu poezie în 1967, în revista Luceafărul, şi editorial cu Invocaţie nimănui, (1971), volum distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor pentru Debut.
- 1957: România şi India au ridicat relaţiile lor diplomatice la rang de ambasadă (la nivel de legaţie fuseseră stabilite la 14.XII.1948)
- 1962 - S-a născut Demi Moore, actriţă americană (“Striptease”, “G.I. Jane”)
- 1962: A murit Ion I. Nistor, istoric şi om politic; luptător pentru emanciparea naţională şi culturală a Bucovinei; în toamna anului 1918, împreună cu Iancu Flondor şi Sextil Puşcariu, a pregătit Congresul general al românilor bucovineni; a redactat şi a citit în faţa deputaţilor Actul Unirii; după 1918, a fost ministru în mai multe rânduri în guvernele de la Bucureşti; arestat şi închis la Sighet (1950-1955); membru al Academiei Române (n. 1876)
- 1964 - S-a născut Calista Flockhart, actriţa americană, protagonista serialului “Ally McBeal”
- 1970 - S-a născut Pavel Stratan, compozitor si cantaret.
- 1970: A intrat în vigoare Convenţia ONU privind Imprescriptibilitatea Crimelor de Război şi a Crimelor împotriva Umanităţii, adoptată la 26.XI.1968, la a 23-a sesiune a Adunării Generale a ONU
- 1974: S-a născut actorul de film american Leonardo DiCaprio (“Batman Forever”, “Romeo şi Julieta”, “Titanic”)
- 1981 - S-a născut Guillaume, Mare Duce Ereditar de Luxembourg, moştenitorul coroanei Luxemburgului
- 1989: Todor Jivkov (1911-1998), liderul comunist al Bulgariei între anii 1954 şi 1989, este înlăturat (paşnic) de la putere şi înlocuit cu Petăr Mladenov, fost ministru de externe
- 1990: Intrarea în vigoare a Convenţiei ONU privind Combaterea Traficului Ilegal de Stupefiante şi de Substanţe Psihotrope (adoptată în decembrie 1988)
- 1992 - Biserica Anglicană a votat pentru a hirotoni ca preoţi şi femei
- 1995: A murit Corneliu Coposu, jurist şi om politic ţărănist;.
- 1999: A murit Sir Vivian Ernest Fuchs, geolog şi explorator britanic; este cel care a realizat, alături de o echipă formată din 12 persoane, prima traversare a Antarcticii, trecând prin Polul Sud (expediţia s-a desfăşurat în perioada 24.XI.1957-2.III.1958) (n. 1908)
- 2004: A murit David Davidescu, inginer agrochimist; contribuţii remarcabile la controlul stării de fertilitate prin analiza integrală a solului şi plantei; membru al Academiei Române (n. 1916)
- 2004: A murit fostul lider palestinian, Yasser Arafat; a câştigat Premiul Nobel pentru Pace în anul 1994 (n. 1929)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text