SOAREnDAR !

...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult!

Poezii Felicia Feldiorean - Colaj

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua!

joi, 19 noiembrie 2015

S-a întâmplat în 19 noiembrie1919: A murit Alexandru Vlahuţă, scriitor şi publicist; membru post-mortem al Academiei Române din 1948. S-a nascut la 5 septembrie 1858 la Plesesti, fiu al unui mic proprietar de pamânt. A urmat scoala primara si liceul la Bârlad, între 1867 si 1878, sustinând examenul de bacalaureat la Bucuresti, în 1879. Timp de un an, a urmat cursurile Facultatii de Drept din Bucuresti; le-a abandonat din cauza situatiei materiale precare pe care le-a parasit, devenind institutor si apoi profesor la Târgoviste. Din 1884 pâna în 1893 a functionat ca profesor la mai multe institutii de învatamânt bucurestene: Scoala Normala a Societatii pentru Învatatura Poporului Român, Azilul „Elena Doamna” si Liceul „Sfântul Gheorghe”. În 1888, a fost revizor scolar pentru judetele Prahova si Buzau. Din 1901, a functionat ca referendar la Casa Scoalelor. În timpul Primului Razboi Mondial a locuit la Iasi, apoi la Bârlad, unde era vizitat de tineri scriitori pe care îi îndruma cu solicitudine; unul dintre acestia a fost V. Voiculescu. Vlahuta a murit la Bucuresti la 19 noiembrie 1919. Casa în care a locuit este astazi Muzeul Memorial „Alexandru Vlahuta”. Vlahuta a manifestat înclinatii literare de pe când era elev la liceu si trimitea versuri la „Convorbiri literare”, unde a colaborat între 1878 si 1885. În 1879 a publicat articolul Banul în ziarul târgovistean „Dâmbovita”. Publicistica lui, nu numai literara, e cu larghete risipita prin revistele si ziarele timpului, chiar si în cele mai putin notorii. Împreuna cu Alceu Urechia a întemeiat revista „Vieata” (1893), iar cu George Cosbuc a scos revista „Samanatorul” (1901). Din 1916 a condus saptamânalul „Scriitorii români". Asociat cu I. Al. Bratescu-Voinesti a dirijat ziarul „Dacia” (1918) iar din însarcinarea Ministerului Cultelor si Instructiunii Publice a publicat „Lamura” (1919). Debutul editorial se produce cu volumul Nuvele (1886), urmat de placheta Poezii (1887). Si-a strâns versurile si în cartile Poezii vechi si noua(1894), Poezii (1899), Poezii (1909), Poezii (1915; Marele Premiu al Academiei Române).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text