SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

luni, 9 noiembrie 2015

S-a intamplat in 9 noiembrie...
- "Ziua Internaţională împotriva Fascismului şi Antisemitismului"; comemorează victimele "Nopţii de cristal" (9.XI.1938), moment ce marchează începutul simbolic al Holocaustului; această zi este, totodată, o formă de protest împotriva neo-nazismului şi rasismului
- "Ziua naţională a surzilor din România"; marcarea acestei zile a fost stabilită în 1995 (- 15 ani), la Congresul Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România (la 9.XI.1919 a luat fiinţă, sub înaltul patronaj al reginei Maria, prin asocierea voluntară a unui grup de persoane cu handicap, Asociaţia Amicală a Surdo-Muţilor din România)
- 1330, 9-12: Lupta de la "Posada";
- 1376: Aceasta este data primelor mărturii păstrate despre existenţa statutelor de breaslă în Transilvania; statutele reglementau activitatea meseriaşilor breslaşi în Scaunele din comitatul Sibiu, precum şi în localităţile Sibiu, Sighişoara, Sebeş şi Orăştie; statutele atestă existenţa a 25 de branşe meşteşugăreşti organizate în 19 bresle (fraternitates)
- 1801: A murit Carl Stamitz, compozitor german originar din Boemia (botezat la 8.V.1745)
- 1818: S-a născut Ivan Turgheniev, romancier, poet, dramaturg rus
- 1832 - S-a născut Emile Gaboriau, scriitor francez, întemeietorul romanului politist francez (d.28.09.1873)
- 1841: S-a născut Regele Eduard VII al Angliei. Eduard al VII-lea (Albert Edward; 9 noiembrie 1841 - 6 mai 1910) a fost rege al Regatului Unit şi al dominioanelor britanice şi împărat al Indiei de la 22 ianuarie 1901, până la moartea sa, la 6 mai 1910. El a fost primul monarh britanic din Casa de Saxa-Coburg-Gotha, care a fost redenumită în Casa de Windsor de fiul său, George V.Eduard a renovat palatele regale, a reintrodus ceremoniile tradiţionale şi a creat noi decoraţii, cum ar fi "Ordinul de Merit" pentru recunoaşterea contribuţiilor la dezvoltarea artelor şi ştiinţelor.[20] Ca rege, principalele interese ale lui Eduard au fost: domeniul afacerilor externe şi chestiunile militare şi navale. Vorbind fluent limbile franceză şi germană el a făcut o serie de vizite în străinătate iar vacanţa anuală o făcea la Biarritz şi Marienbad.Eduard, în principal prin mama sa şi prin socrul său, s-a înrudit cu aproape toţi monarhii europeni şi era numit "unchiul Europei" (Eduard, în principal prin mama sa şi prin socrul său, s-a înrudit cu aproape toţi monarhii europeni şi era numit "unchiul Europei" (Prinţesa Moştenitoare Maria a României era nepoata sa)
- 1844, 9/21: A murit fabulistul rus Ivan A. Krîlov (n. 1769)
- 1857 - Deputaţii pontaşi din Adunarea ad-hoc a Moldovei, în frunte cu Ion Roată, au depus o jalbă pe biroul Adunării, cerând, printre altele, desfiinţarea "boierescului"
- 1872: A murit Alexandru Hasdeu (Hâjdeu), cărturar şi scriitor; militant pentru cauza românilor basarabeni; membru fondator al Societăţii Academice Române din 1866; tatăl scriitorului Bogdan Petriceicu-Hasdeu (n. 1811, la Mişiurineţ/Ternopol, azi în Ucraina)
- 1877: Armata română cucereşte reduta otomană de la Rahova.
- 1885: S-a născut tenorul italian Aureliano Pertile (m. 1952)
- 1888 - Criminalul londonez Jack Spintecatorul a ucis ultima lui victimă, pe nume Mary Jane Kelly
- 1897: S-a născut Basil (Vasile) Munteanu, comparatist, critic şi istoric literar; redactor responsabil al revistei "Revue de littérature comparée"; a publicat, la Paris, o "Panoramă a literaturii române contemporane" pentru străinătate; membru corespondent al Academiei Române din 1939 (m. 1972)
- 1899: S-a născut Gheorghe Ştefan, istoric şi arheolog; specialist în istoria veche şi arheologia României; membru corespondent al Academiei Române din 1952 (m. 1980)
- 1901: S-a născut Liviu Rusu, estetician, critic şi istoric literar, comparatist (m. 1985)
- 1906: S-a nascut Arthur Rudolph, om de stiinta german A fost unul dintre creatorii rachetelor V-2 pentru Germania si a rachetei Saturn V pentru NASA.Dupa infrangerea nazistilor din cel de-al Doilea Razboi Mondial, a existat o lupta intre marile puteri (Statele Unite, Marea Britanie si Rusia) pentru a captura oamenii de stiinta nazisti.Operatiunea americana a purtat numele de Paperclip. Multi oameni de stiinta nazisti au fost prinsi, cei mai renumiti au fost Wenher Von Braun si Arthur Rudolph, care au ajutat Statele Unite sa dezvolte rachete pentru explorarea spatiului cosmic si pentru aselenizarea pe Luna.
-1918 – A murit Guillaume Apollinaire, poet, scriitor francez.
- 1922: S-a născut comicul (mim, jongleur, echilibrist) francez Raymond Devos (m. 2006)
- 1923 - "Puciul de la berărie", condus de Adolf Hitler, este înnăbuşit la München
- 1925: Crearea Schutzstaffel (SS).
- 1928: Apare primul număr al revistei "Radiofonia", publicaţie oficială a Societăţii de Difuziune Radiotelefonică din România (emisia inaugurală a Radioului românesc a avut loc cu câteva zile mai înainte, la 1 noiembrie)
- 1930: S-a născut Aurel Rău, poet, prozator, traducător şi eseist
- 1933: S-a născut (la Tarutino, azi în Ucraina) regizorul de film Lucian Pintilie.
- 1934: S-a născut astrofizicianul american Carl Sagan;
- 1938 - În Germania, "Noaptea de cristal - Kristallnacht" – pogromul organizat de trupele lui Hitler, eveniment considerat începutul Holocaustului
1940, 9/10: Un cutremur catastrofal loveşte îndeosebi partea de sud a României; la Bucureşti s-a prăbuşit blocul Carlton, pricinuind moartea a circa 300 de persoane, surprinse în somn
- 1940 – A murit Arthur Neville Chamberlain, prim-ministru al Marii Britanii în perioada 1937-1940. A dus o politică de conciliere faţă de Germania hitleristă, încercînd să evite declanşarea unui război în Europa. Acordul de la Munchen, semnat la 23.09.1938, alături de prim-miniştrii Franţei şi Italiei, Edouard Daladier, respectiv Benitto Mussolini, prin care era cedată Germaniei partea de sud a Cehoslovaciei, nu l-a oprit pe Hitler să formuleze noi pretenţii teritoriale, după ocuparea capitalei cehoslovace, de data aceasta faţă de Polonia. Atacul asupra Poloniei, la 01.09.1939, a însemnat declanşarea celui de-al doilea război mondial (n.18.03.1869)
- 1942: S-a născut Michaela Tonitza Iordache, profesor universitar doctor la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică ''I.L.Caragiale' (UNATC) din Bucureşti, specializarea Teatrologie, soţia actorului Ştefan Iordache (m. 2010)
- 1952: S-a născut biologul canadian, de origine britanico-poloneză, Jack W. Szostak, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină în anul 2009Jack W. Szostak (n. 9 noiembrie 1952, Londra, Regatul Unit) este un biolog american de origine engleză, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină pe 2009, împreună cu Elizabeth Blackburn şi Carol Greider, pentru descoperirea felului în care cromozomii sunt protejaţi de telomeri şi de enzima telomerază
- 1952 – A murit Chaim Weizmann, primul preşedinte al statului Israel (n. 27.11.1874)
- 1953 – A murit Abd Al Aziz Ibn Saud, conducator arab, emir din Nejd si imam al wahhabitilor. El a eliberat la începutul secolului XX cea mai mare parte a Peninsulei Arabiei de sub stapânirea otomana si a fondat, în anul 1932, Regatul Arabiei Saudite. Un an mai târziu, avea sa inaugureze epoca extractiilor petroliere masive din aceasta regiune, asigurând regatului saudit unul dintre primele locuri între tarile bogate ale lumii (n.24.11.1880)
- 1953: A murit poetul britanic Dylan Thomas (n. 1914)
- 1957: Inventarea laserului.Americanul Gordon Gould a inventat laserul.
- 1961: România devine membră a FAO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură, instituţie specializată a ONU, creată la 16.X.1945, cu sediul la Roma)
- 1970: A murit Charles de Gaulle, general şi om politic francez;
- 1974: A murit compozitorul austriac Egon Wellesz (n. 1885)
- 1981: A murit Sergiu Al-George, orientalist, eseist şi traducător; membru fondator (1956) al Asociaţiei de Studii Orientale din România; de profesie medic, a făcut cercetări în domeniul imunologiei; acuzat de "uneltire împotriva ordinii sociale" pentru lectura şi difuzarea unor texte de Mircea Eliade, Constantin Noica şi Emil Cioran, este închis între anii 1958 şi 1964, împreună cu un grup de remarcabili intelectuali (C. Noica, Al. Paleologu, N. Steinhardt, Al. Zub ş.a.) (n. 1922)
- 1986: Teoctist Arăpaşu (fost mitropolit al Moldovei şi Sucevei, locţiitor de patriarh în perioada august-noiembrie 1986) a fost ales cel de-al cincilea patriarh al Bisericii Ortodoxe Române (înscăunat la 16.XI.1986). Prea Fericitul Părinte Teoctist (numele de mirean: Teodor Arăpaşu) s-a născut 7.II.1915 şi a murit la 30.VII.2007
- 1986: A murit soprana Teodora Lucaciu (n. 1928)
- 1989: Căderea Zidului Berlinului şi deschiderea frontierelor intergermane (construcţia acestuia a început la 13.VIII.1961); Zidul Berlinului a despărţit cele două părţi, de Est şi de Vest, ale oraşului; în esenţă, acesta constituia şi graniţa dintre Europa Occidentală şi Europa Centrală şi de Est (dominată de comunism), un simbol al scindării politice a continentului; conform statisticilor, în cei 28 de ani de existenţă, Zidul a provocat 239 de victime, oameni împuşcaţi de gărzile est-germane, înecaţi în apele râului Spree sau morţi în timp ce încercau să sară de la ferestrele propriilor case, situate la numai câţiva metri de zid; 4.000 de persoane au reuşit să treacă dincolo de Zid, iar peste 5.000 au fost arestate
- 1990: A murit Ştefan Berceanu, medic şi dramaturg; specializat în hematologie şi imunopatologie, domenii în care a desfăşurat o activitate de pionierat, atât sub aspect fundamental, cât şi aplicativ; a avut şi preocupări literare, publicând mai multe eseuri, dar mai cu seamă piese de teatru; membru post-mortem al Academiei Române (ianuarie 1991) (n. 1914)
- 1990: Premiera filmului „Dansând cu lupii” Filmul a primit 7 Premii Oscar, dintre care unul acordat actorului Kevin Costner
- 1991 – A murit Yves Montand, cunoscut actor şi cântăreţ francez (n. 13.10.1921) Yves Montand (născut ca Ivo Livi n. 13 octombrie 1921 - d. 9 noiembrie 1991) a fost un cunoscut căntăreţ şi actor de film francez, de origine italiană, unul din interpreţii de frunte ai " chanson" -ului francez din a doua jumătate a secolului al XX-lea.
- 1994 - Descoperirea elementului chimic darmstadtium
- 1999, 9/10: A murit Romulus Vulcănescu, etnolog, sociolog al culturii, folclorist; membru de onoare al Academiei Române din 1993 (n. 1912)
- 2000: A murit impresarul britanic Eric Morley; în 1951 a venit cu ideea ambiţioasă de a descoperi cea mai frumoasă femeie din lume şi a iniţiat acest gen de concurs în Marea Britanie; astfel s-a născut concursul anual "Miss World"; începând din 1961, tot datorită lui Morley, acest festival al frumuseţii a devenit unul dintre evenimentele cele mai generatoare de bani pentru acţiuni caritabile (n. 1918)
- 2006 – A murit Markus Wolf, cel mai cunoscut spion al fostei RDG; a condus serviciile de informaţii din cadrul Securităţii de Stat (STASI) între anii 1958-1987, supranumit „omul fără faţă”, deoarece Occidentul nu a dispus de o imagine fotografică a acestuia decât în anii '80 (n.19.01.1923)
  9 noiembrie1933: S-a născut (la Tarutino, azi în Ucraina) regizorul de film Lucian Pintilie.Lucian Pintilie s-a născut la data de 9 noiembrie 1933, la Tarutina, în Basarabia de Sud. După absolvirea Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, a montat o serie de spectacole la Teatrul Bulandra din Bucureşti, printre care se pot enumera câteva spectacole antologice: Copiii soarelui (1961), Proştii sub clar de lună (1962), Cezar şi Cleopatra (1963), Biedermann şi incendiatorii (1964), Inima mea e pe înălţimi (1964), D'ale carnavalului (1966), Livada cu vişini (1967),Revizorul (1972, spectacol interzis de cenzură după cea de-a treia reprezentaţie), precum şi două filme de lung metraj: Duminica la ora 6 şi Reconstituirea.Cel de-al doilea film al său, Reconstituirea narează povestea reconstituirii unui incident banal, o bătaie între doi tineri, întreprinsă de Miliţie, care se transformă într-o crimă. Filmul a provocat un imens scandal, iar Nicolae Ceauşescu a dispus interzicerea filmului. Rolurile principale erau interpretate de Vladimir Găitan şi George Mihăiţă. Criticii de film consideră că acesta din urmă a făcut în Reconstituirea rolul cel mai important al carierei sale.După scandalul interzicerii piesei Revizorul, Lucian Pintilie a primit un paşaport şi a fost lăsat să plece din ţară.În 1990 a fost numit Director al Studioului de Creaţie Cinematografică al Ministerului Culturii, poziţie din care a sprijinit filme realizate de tineri regizori români, vezi cazul filmului lui Cristi Puiu, Marfa şi banii. Lucian Pintilie, deşi a avut o prezenţă mai degrabă discretă pe ecranele televizoarelor, s-a implicat în mod activ în opera de reformare morală a societăţii civile româneşti, fiind unul dintre membrii marcanţi ai Grupului pentru Dialog Social. Singurul premiu pe care regizorul l-a acceptat în România a fost Premiul Gopo pentru întreaga operă acordat în 2007.
  Sursa: https://www.facebook.com/nicolae.uszkai/posts/1035570399807837

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text