SOAREnDAR !

...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult!

Poezii Felicia Feldiorean - Colaj

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua!

marți, 23 februarie 2016

23 februarie1999: A murit George Grigoriu, compozitor, cântăreţ şi dirijor de muzică uşoară (n. 1927) George Grigoriu şi fraţii săi sunt originari din Brăila. George a luat în copilărie lecţii de pian, vioară şi chitară. A absolvit Conservatorul din Bucureşti (numit pe atunci Regal) la secţia canto. A activat alături de fraţii săi Cezar şi Angel de la finele anilor cincizeci şi până la jumătatea deceniului 1960 în formaţia Trio Grigoriu, oglindire a evoluţiei culturii româneşti între cele două decenii, de la proletcultism la o oarecare libertate. În continuare, George Grigoriu s-a dedicat compoziţiei de muzică uşoară şi muzicii de film, Dragoste la zero grade, Actorul şi sălbaticii, şi scenă. Împuşcături pe portativ cu Margareta Pâslaru şi Cornel Fugaru, este cea mai cunoscută colaborare a celor doi fraţi în postură de compozitor şi regizor. Margareta Pâslaru a fost lansată în muzica uşoară chiar de George Grigoriu, cu melodiaChemarea mării. A semnat şi coloana sonoră a filmului Vacanţă la mare. Un alt artist lansat de George Grigoriu, prin compoziţia Ia te uită ce mai fete.... În anii 1960 s-au bucurat de un succes deosebit Polca dragostei şiMandolina mea, Valea Prahovei cu Ilinca Cerbacev, De-ar fi să mă mai nasc o dată cu Gică Petrescu, Spre soare cu Doina Badea (premiată la Mamaia) etc.
Nicolae UszkaiS-a întâmplat în 23 februarie…
- 1455: Data de publicare a Bibliei lui Gutenberg, prima carte tiparita cu litere mobile din Europa.
- 1685: S-a născut compozitorul german Georg Friedrich Händel (m. 1759).
- 1792: A murit Sir Joshua Reynolds, pictor englez .
- 1821: A murit poetul englez John Keats (n. 31 octombrie 1795, Londra - d. 23 februarie 1821, Roma) unul din cei mai importanţi reprezentanţi ai romantismului englez, alături de Lord Byron şi Percy Bysshe Shelley.
-1821:Ţarul Rusiei, Alexandru I, dezavuează revoluţia condusă de Tudor Vladimirescu în Ţara Românească şi mişcarea lui Alexandru Ipsilanti declarându–se de acord cu venirea trupelor otomane la nord de Dunăre
- 1840: S-a născut economistul austriac Carl Menger; importante contribuţii în domeniul teoriei valorii sau a utilităţii marginale; fondator al Şcolii de Studii Economice din Viena (m. 1921)A fost un economist austriac, fondator al Şcolii austriece de economie. A fost şi unul dintre fondatorii programului de cercetare neoclasic, respinge utilizarea matematicii şi favorizează analiza categoriilor apriori ale acţiunii umane.În 1871, publică lucrarea Grundsätze der Volkwirtschaftslehre (Principiile economiei). Menger, plecând de la premisa că preferinţele individuale sunt factorul decisiv în comportamentul economic al oamenilor, dezvoltă teoriile subiectivismului şi marginalismului.
- 1855: A murit Johann Gauss, renumit matematician, fizician şi astronom german (n. 1777).
- 1856: În numele conaţionalilor săi, Nicolae Golescu a adresat plenipotenţiarilor Marii Britanii, Franţei şi ai Regatului Sardiniei la Congresul de la Paris, un memoriu în care cerea unirea Moldovei cu Muntenia într–un stat independent, sub garanţia marilor puteri europene.
- 1869, 23.II / 7.III - 24.II / 8.III: Are loc, la Miercurea-Sibiului, o conferinţă naţională a fruntaşilor politici ai românilor transilvăneni, la care se creează Partidul Naţional Român din Transilvania, sub conducerea lui Ilie Măcelariu
- 1883: S-a născut Victor Fleming, regizor american (d. 1949)
- 1883: S-a născut Karl Jaspers, filosof german. Karl Theodor Jaspers (n. 23 februarie, 1883 – d. 26 februarie, 1969), a fost un filosof şi un psihiatru german, care a avut o influenţă majoră asupra teologiei, psihiatriei şi filosofiei moderne.Insatisfacţiile lui Jaspers legate de înţelegerea populară a bolii psihice l-au condus în situaţia de a pune sub semnul întrebării atât criteriile de diagnosticare, cât şi metodele psihiatriei clinice.În 1910 a publicat un studiu absolut revoluţionar, în care examina teza dacă paranoia era un aspect al personalităţii sau doar o consecinţă a schimbărilor biologice. Deşi nu aducea idei fundamental noi, articolul propunea o nouă metodă de studiu.Jaspers a studiat mai mulţi pacienţi în cel mai mic detaliu, dând informaţii biografice, dar şi urmărind şi notând reacţiile pacienţilor şi părerile acestora despre propriile simptome. Acesta era începutul metodei biografice, care a devenit piatra de temelie a psihiatriei moderne.Jaspers şi-a expus opiniile despre boala mentală într-un foarte amplu tratat intitulat Tratat de psihopatologie generală . Cele două volume constituie o lectură obligatorie pentru specialiştii în psihiatrie.Marea majoritate a comentatorilor îl asociază pe Karl Jaspers filosofiei existenţialismului, pe de o parte pentru că îşi trage seva din filosofia existenţialistă, din textele unor precursori ca Friedrich Nietzsche sau Soeren Kierkegaard, iar pe de altă parte, pentru că tema libertăţii individuale străbate întreaga sa operă.În Filozofie (3 volume, 1932), Jaspers trece în revistă istoria filozofiei şi realizează o introducere a temelor sale majore. Începând cu ştiinţa modernă şi empirismul, Jaspers ne atrage atenţia că atunci când privim realitatea ne confruntam cu graniţe pe care metoda empirică (ştiinţifică) nu le poate transcende.Din acest punct individul este pus în faţa unei alegeri: fie se scufundă în disperare şi resemnare, fie face un salt spre ceea ce Jaspers numeşte Transcendenţă. În timpul acestui salt, indivizii se confruntă cu propria lor libertate fără limite, pe care Jaspers o numeşte Existenţă, şi pot, în final, avea experienţa existenţei autentice.
- 1888: S-a născut Mihail Săulescu, poet român (d. 1916)
- 1892 - S-a născut Tudor Măinescu, epigramist şi prozator satiric („Surîs“, „Schiţe oarecum vesele“) (d.27.03.1977) Face şcoala primară şi gimnaziul la Craiova, Bucureşti, Mizil, iar liceul la Ploieşti şi Galaţi. Frecventează un an Facultatea de Medicină din Bucureşti, un an Conservatorul de Artă Dramatică, apoi urmează Facultatea de Drept, la Bucureşti şi la Iaşi, luând licenţa în 1923. Intră în magistratură la Celaru (judeţul Dolj), funcţionează la Caracal, Călăraşi, Miercurea Sibiului, ocupă postul de judecător la Tribunalul din Slatina şi avansează treptat, până ajunge consilier la Curtea de Apel din Bucureşti. Debutează în 1916 cu versuri satirice la revista „Scena”. Versurile din O picătură de parfum... îl plasează pe Măinescu pe orbita poeziei ocazionale, fără pretenţii, de factură liric-umoristică şi epigramistă. Multe poeme din O fată mică se închină (1935) au un sunet aparte prin gingăşia emoţiilor - efemere, e drept - şi nu întâmplător Tudor Arghezi îl aşază în descendenţa lui Ienăchiţă Văcărescu. În antologiile publicate după 1944 - Flori şi ghimpi (1956), Soare cu dinţi (1972) - obiectul „cântecelor” se schimbă, realităţile lumii noi sunt acum slăvite cu patos conjuctural, impus. Uneori apar ecouri din proza urmuziană, cum ar fi în Alegeri libere, unde există un savuros portret absurd al unui primar. Măinescu a mai scris cărţi de versuri pentru copii, a îngrijit o ediţie din epigramele lui Cincinat Pavelescu şi a tradus mai ales din autori francezi (La Fontaine, Racine, Hugo) şi sovietici.
- 1893: Patentarea motorului Diesel, o descoperire a inginerului german Rudolf Diesel - 1895: S-a născut organistul român de origine poloneză Victor Bikerich (m. 1964)
- 1898: Romancierul francez Émile Zola a fost găsit vinovat de calomnie şi a fost condamnat la închisoare pentru că a scris celebra sa scrisoare J’accuse, acuzând guvernul de anti-semitism şi de faptul că l-a încarcerat fără temei pe capitanul Alfred Dreyfus.
- 1901: A murit Ioan S. Neniţescu, poet şi dramaturg; membru corespondent al Academiei Române (n. 1854).Neniţescu urmează Şcoala Comercială „Alexandru Ioan I” din oraşul natal şi liceul în Iaşi, unde se înscrie audient la Facultatea de Litere. A luptat ca voluntar în Războiul de Independenţă şi a fost rănit la Griviţa. În 1878 se afla la Berlin, student al Facultăţii de Filosofie. Îşi dă doctoratul, în 1887, la Leipzig, cu o teză despre Spinoza. A funcţionat ca inspector şcolar în Bucureşti, a fost prefect al judeţului Tulcea şi deputat de Covurlui. Debutează cu versuri în „Gardistul civic”. Din 1884 până în 1887 editează la Bucureşti revista ştiinţifică, politică, economică şi literară „Ţara nouă”, unde semnează versuri, articole de sociologie şi pedagogie. În 1895 publică un studiu etnografic şi statistic asupra aromânilor, De la românii din Turcia Europeană, răsplătit cu Premiul „Năsturel-Herescu” al Academiei Române, care în anul următor îl alege membru corespondent. În 1878 Neniţescu semna în „Convorbiri literare” pasteluri şi poezii erotice în linia lui V. Alecsandri, care au intrat în volumul de debut, Flori de primăvară (1880). Poemul Şoimii de la Războieni (1882) are ca model Dumbrava Roşie, dar şi legendele istorice ale lui D. Bolintineanu. Scriitorul s-a făcut cunoscut însă mai ales prin „poeziile eroice şi naţionale” din Pui de lei(1891). Foarte răspândite prin intermediul şcolii, majoritatea sunt versificări didactice ale unor episoade din istoria naţională, cu utilizarea, de preferinţă, a versului de factură populară (Voievodul Ştefan, Vlad Ţepeş, Moartea lui Decebal). Drama Radu de la Afumaţi (1897), scrisă într-o limbă românească îngrijită, mlădioasă, în care precumpănesc reminiscenţe din Shakespeare. În 1897 lui Neniţescu i s-a jucat la Teatrul Naţional din Bucureşti comedia Un singur amor.
- 1912: S-a născut Romulus Vulcănescu, etnolog şi scriitor; membru de onoare al Academiei Române (m. 1999).
- 1916: A luat fiinţă Muzeul de Antichităţi din Iaşi, iniţial ca laborator al Catedrei de arheologie şi istorie veche a Universităţii ieşene, astăzi Muzeul de Istorie a Moldovei
- 1917: A murit matematicianul francez Jean-Gaston Darboux. A adus contribuţii în domeniile geometriei diferenţiale şi teoriei integrării funcţiilor reale (teorema lui D). A avut stânse legături cu România: a purtat o lungă corespondenţă cu medicul Constantin I. Istrati, iar Gheorghe Ţiţeica şi-a susţinut teza de doctorat la Sorbona sub conducerea sa. Estemembru de onoare străin al Academiei Române din 1913.
- 1918: A luat fiinţă Armata Roşie. Ziua apărătorilor patriei în Rusia.Armata Roşie a fost termenul folosit pentru forţele armate ale Uniunii Sovietice între 1918 şi 1946. Denumirea datează din perioada războiului civil rus, când această armată era adversara „Armatei Albe”. Numele complet era Armata Roşie a Muncitorilor şi Ţăranilor. Din 1946 armata URSS primeşte oficial numele de Armata Sovietică; totuşi, în vorbirea informală, continuă să fie adesea denumită "Armata Roşie".
- 1919: A fost fondat Partidul Fascist de către Benito Mussolini (Il Duce), devenit în 1922 premier al Italiei; din această poziţie politică, Mussolini a trecut treptat către un regim dictatorial, impunând participarea Italiei, în cel de-al doilea război mondial, alături de Germania
- 1924: S-a născut regizorul francez Claude Sautet (m. 2000)
- 1931: A murit Nellie Melba (Helen Mitchell), soprană australiană de origine scoţiană (n. 1861)
- 1932: S-a născut Constantin (Costin) Rădulescu, speolog şi paleontolog; unul dintre primii cercetători români moderni ai micromamiferelor miocene până în Cuaternar; membru corespondent al Academiei Române din 1993 (m. 2002) Costin Rădulescu a urmat cursurile Facultăţii de Biologie ale Universităţii din Bucureşti şi în 1963 a luat doctoratul cu teza Contribuţii la studiul anatomic comparativ al Artiodactylelor actuale şi fosile din ţara noastră şi importanţa acestora pentru stratigrafia Pleistocenului superior. Cercetător de o remarcabilă vocaţie, şi-a consacrat viaţa investigaţiilor în domeniul paleontologiei mamiferelor, publicând peste 130 de lucrări de specialitate, apărute în ţară şi în străinătate. Rezultatele studiilor în domeniul paleontologiei mamiferelor s-au concretizat în descrierea, pentru prima dată, a peste 15 genuri, 25 de specii şi 15 subspecii, fiind considerat unul dintre cei dintâi cercetători români moderni ai micromamiferelor miocene pâna în Cuaternar. A fost ales membru corespondent al Academiei Române în anul 1993.
- 1936: S-a născut compozitorul Nicolae Coman.Studiile muzicale le-a început în Bucureşti (1947) cu Mihail Jora (teorie şi armonie) şi Florica Musicescu (pian). Din 1953 se înscrie la Conservatorul din Bucureşti pe care îl absolvă în 1959. Din 1960 până în 1963 activează în calitate de cercetător ştiinţific la Institutul de folclor, după care devine asistent, apoi lector, conferenţiar şi din 1992 devine profesor la catedra de armonie şi compoziţie a Conservatorului din Bucureşti. Pe lângă talentul de compozitor, Nicolae Coman s-a manifestat şi în calitate de muzicolog publicând studii şi articole în reviste precum: „Muzica”, „Revista de folclor”, „România literară”. Mai mult decât atât a scris versuri pentru lucrări vocale, corale şi vocal-simfonice. A tradus librete de operă, poeme şi poezii din lirica universală, publicând mai multe volume de versuri. În 1969 a fost distins cu premiul Uniunii Compozitorilor din România.În domeniul compoziţiei a abordat nu numai genurile muzicii clasice, ci şi muzica uşoară, fiind autorul unor melodii cum ar fi:Cântec de toamnă, Cum totul trece, Armonii de dor şi multe altele
- 1942: Semnarea, la Washington, a convenţiei dintre SUA şi Marea Britanie cu privire la acordarea ajutorului reciproc împotriva agresiunii.
- 1945: S-a născut dirijorul Răzvan Cernat
- 1945: A murit Aleksei N. Tolstoi, prozator şi dramaturg rus (n. 1882/1883).
- 1949: Decret privind aprobarea statutului organizării şi funcţionării Bisericii Ortodoxe Române.
- 1953 - Structura ADN-ului a fost decodificată de catre americanul James D. Watson şi britanicul Francis Crick
- 1955: A murit Paul Claudel, poet, dramaturg şi diplomat francez (“Oraşul”, “Cele cinci mari ode”, “Pâine amară”, “Povestea lui Tobi şi a Sarei”) (n.06.08.1868)
- 1956: Nikita Hruşciov denunţă cultul personalităţii şi crimele lui Stalin
- 1960: S-a născut prinţul moştenitor al Japoniei, Naruhito; este cel mai mare fiu al împăratului Akihito
- 1962: A murit Silviu Dragomir istoric, a adus contribuţii la istoria medie şi modernă a românilor.
- 1965: A murit Stan Laurel (numele real: Arthur Stanley Jefferson), actor de film american de origine britanică, membru al celebrului cuplu de comici "Stan şi Bran" (n. 1890)
- 1971: S-a născut Dan Negru, realizator de emisiuni de televiziune
- 1971: A murit pictorul Mircea Teodorescu; spirit complex, îl interesau în egală măsură celelalte arte, în special muzica, dar şi ştiinţele exacte (n. 1900)
- 1990: A murit graficianul Florin Pucă (n. 1932)A fost colaborator al mai multor scriitori, ale căror cărţi le-a ilustrat, printre care pot fi numiţi Gheorghe Pituţ, Mircea Micu, Nichita Stănescu, Petre Stoica, Ion Băieşu, Modest Morariu, Leonid Dimov, Constantin Marafe. Împreună cu regizorul Adrian Petringenaru a realizat filmul de desene animate Cale lungă - distins cu „Premiul ACIN” pentru grafică şi cu „Diploma de Onoare” a Festivalului de la Salonic.
- 1997: Dolly: primul mamifer clonat
- 1999: A murit George Grigoriu, compozitor, cântăreţ şi dirijor de muzică uşoară (n. 1927).
-2000: A murit Ofra Haza, cântăreaţă de muzică pop şi actriţă israeliană (n. 1957)
Sursa:
https://www.facebook.com/nicolae.uszkai/posts/1092777400753803

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text