SOAREnDAR !

...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult!

Poezii Felicia Feldiorean - Colaj

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua!

marți, 16 februarie 2016


Adrian Suciu: „Profetul popular”

Adrian Suciu s-a născut în Ardeal şi trăieşte la Bucureşti, ca peştele-n apă. Viaţalui nu este… fără urmări (vezi foto!), ba, am zice chiar dimpotrivă. În calitate de preşedinte al Asociaţiei culturale “Direcţia 9”, el mână în lupta cu inerţia o întreagă, redutabilă armată de poeţi şi poetese. El organizează lecturi, festivaluri, concursuri, cenacluri. El coordonează şi editează colecţia “Poezie Vie”. El dirijează sute de volume către instituţii publice, către reviste literare, către publicul interesat. El este pasionat de femeile blonde şi de vinul roşu. Pe lângă toate astea, Adrian Suciu mai şi scrie, cu harul unui poet-profet al tulburatelor noastre zile.
Ultimul său volum stă mărturie: “Profetul popular”, Editura Tracus Arte, 2015.Cartea este drămuită în patru calupuri distincte ca tematică şi abordare: Suciu, Profetul popular, Vulturii tandri, Să bei singur şi se închide cu un poem absolut fabulous, închinat mamei sale, intitulat Fiul Văduvei. Adrian Suciu nu ştie, nu poate, nu vrea să facă, nimănui, nicio concesie. El se ceartă cu Dumnezeu, cu Uniunea Scriitorilor, cu găştile literare, cu lumea, cu sine însuşi. Dar această veşnică ceartă găseşte, prin miracolul poeziei, împăcarea fără de care nu se poate merge mai departe: “N-am scris nimic. Am aşezat pe hârtie o mie/ de generaţii de fum de ţigară şi căruţele copilăriei./ Am mâzgălit oameni îngenunchiaţi din vreo pricină./ Am lăsat urme adânci pe hârtie cărând cadavre/ de la un cimitir la altul./ Pâinea mea se teme de mine şi fuge./ N-am scris nimic. Am fotografiat porţi pe care/ n-am intrat niciodată şi războaie care n-au fost./ Rareori, o scânteie scapără-n beznă,/ dar numai ca s-o facă mai neagră./ N-am scris nimic./ Numai Dumnezeu ştie să scrie/ şi a scris o singură dată.”
Adrian Suciu are conştiinţa propriei valori, dar are, simultan, aşa cum numai marii poeţi au, umilinţa şi modestia meşteşugarului sigur pe facerea sa. “Profetul popular” este o carte de pus pe raftul întâi (cum îi place să spună celuilalt Suciu, Eugen) al liricii româneşti contemporane. Daţi fuga de-o cumpăraţi, şi citiţi-o cu maximă aplecare. Aşa, vă asigur, veţi deveni ceva mai bogaţi!
Nu se poate închide această prezentare fără a menţiona grafica de copertă şi din interior, opera a maestrului Mircia Dumitrescu în faţa căruia ne scoatem, bucuroşi, din nou, pălăria!
Volumul cel mai recent al lui Adrian Suciu, o carte de referinţă
Volumul cel mai recent al lui Adrian Suciu, o carte de referinţă
Adrian Suciu, la o vorbă fumată cu T.T. Coşovei, prietenul nostru atât de devreme plecat dintre noi...
Adrian Suciu, la o vorbă fumată cu T.T. Coşovei, prietenul nostru atât de devreme plecat dintre noi…
Citind, mereu, cu interes, cărţile poeţilor tineri
Citind, mereu, cu interes, cărţile poeţilor tineri
Grafică de interior semnată de inegalabilul Mircia Dumitrescu
Grafică de interior semnată de inegalabilul Mircia Dumitrescu
Volumul lui Adrian Suciu de acum 5 ani:
Volumul lui Adrian Suciu de acum 5 ani: „Viaţa fără urmări”. Pentru mine lansarea acestei cărţi a avut urmări decisive: atunci l-am cunoscut pe Adrian Suciu
O dedicaţie despreo cruce... La mine, pentru corectitudine, e vorba doar de-o aşchie din cruce...
O dedicaţie despre o cruce… La mine, pentru corectitudine, e vorba doar de-o aşchie din cruce…
Sursa:
https://adiparvu.wordpress.com/2015/05/23/adrian-suciu-profetul-popular/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text