SOAREnDAR !

...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult!

Poezii Felicia Feldiorean - Colaj

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua!

sâmbătă, 20 februarie 2016

Biserica Fortificată din Rotbav s-a dărâmat în această searăbiserica rotbavTurnul Bisericii Fortificate din Rotbav și o parte din aceasta s-au dărâmat în această seară. Localnicii dau vina pe nepăsarea Bisericii Evanghelice, cea care patronează lăcașul de cult. Potrivit acestora, biserica era șubredă de mai mulți ani, dar cei care o au în patrimoniu nu s-au ocupat de renovarea ei.
Biserica din Rotbav a fost ridicată în jurul anului 1300, în stil romanic. A fost fortificată în secolul al XV-lea şi împrejmuită mai apoi de zidurile unei cetăţi fortificate tipic săsească. Este una dintre cetăţile de acest fel care conservă în stare bună zidurile sale. Fortificaţia oferea loc pentru magazii, ateliere, grajduri, o bucătărie comună, o crescătorie de albine, însă acestea au fost distruse în urma atacurilor şi a incendiilor care au cuprins cetatea. Intrarea în cetate era apărată de turnul porţii, în care se afla şi administraţia oraşului, cu o celulă pentru prizonieri sau condamnaţi. Aceasta poate fi văzută chiar şi în zilele noastre.
Partea de est a fost dărâmată
Cetatea din Rotbav fost utilizată de către generalul Giorgio Basta drept refugiu în anul 1602, când a fost asediat fără succes de către principele Transilvaniei, Gabriel Bathory. Pagubele au fost imense, în mare parte şi din cauza faptului că cele mai multe construcţii erau din lemn. Aşezarea şi cetatea au fost reconstruite ulterior din piatră.
Turnul de poartă distrus în 1603 a fost construit către interior, faţada sa principală fiind aliniată zidului de incintă. Similar s-a înălţat turnul de sud-est, pe a cărui faţadă era vizibil în secolul al XIX-lea anul 1522. În secolul al XIX-lea, s-a dărâmat latura de est a zidului pentru construirea casei parohiale, care se păstrează şi astăzi în bune condiţii.
Pe vremuri, în Rotbav trăiau aproximativ 70 de familii de saşi, acum, au mai rămas doar zece persoane care mai vin la biserică. Slujbe se mai ţin aici doar o dată pe lună, respectiv în prima duminică din lună, preotul care oficiază slujbele fiind Pal Andras de la Prejmer. Nici turiştii nu prea vin, fiindcă biserica nu este deschisă în permanenţă, însă, din când, în când, mai nimeresc chiar turişti veniţi de peste hotare, care se declară impresionaţi de întreaga reţea de biserici fortificate din zonă şi de arhitectura acestora.
Orologiu adus din Leipzig  
Interiorul bisericii este simplu, cea mai de valoare piesă considerându-se a fi pictura altarului (construit în 1740) ce îl înfăţişează pe Iisus răstignit pe cruce, iar tema picturii din partea superioară este „Învierea”.
În partea stângă a bisericii se află un amvon decorat cu o ţesătură verde, iar spre est un balcon masiv de piatră ce găzduieşte orga bisericii.
Orga a fost montată în galeria vestică în 1907, adusă de la Pecs. În acelaşi an s-a montat şi orologiul din turn adus de la Leipzig, care funcţionează cu mare precizie şi astăzi, fiindcă nenea Erwin s-a preocupat de întreţinerea lui. „Eu cu mâinile mele am reparat ceasul şi l-am reglat. L-am tot bibilit şi acum trebuie tras odată la 8 zile, e o perioadă foarte buna. Acum, din păcate, nu prea mă mai ţin picioarele să urc atâtea trepte, că am o vârstă, dar este un băiat tânăr pe care l-am învăţat tot ce trebuie să facă”, a spus nenea Erwin. Şi orga funcţionează numai că a devenit o ţintă pentru hoţi, care, de curând, au pătruns în biserică şi au furat un fluier din ea, care a fost recuperat în scrut timp. Hoţii i-au dat însă de lucru lui nenea Erwin, care acum trebuie să meşterească la orgă pentru ca aceasta să funcţioneze în continuare în bune condiţii.
Pe uşa intrării în biserică se află trei inele, care în interpretarea catolică însemnau „Tatăl, Fiul şi Sfântul Spirit”. După trecerea la credinţa evanghelică, aceste simboluri au fost traduse prin „credinţă, iubire, speranţă”. Aceste inele se află şi astăzi pe stema Rotbavului.
Miturile de sub biserică
Se spune că, sub actuala biserică evanghelică a satului, există o multitudine de catacombe şi tuneluri secrete, care în trecut erau folosite pentru a fugi de către inamici sau, pentru apărare. Singura dovadă solidă existentă şi descoperită în momentul de faţă, sunt ruinele unui presupus astfel de tunel, descoperite la malul Oltului. În trecut, s-a încercat parcurgerea acestui tunel, dar s-a constatat că acesta este surpat în multe locuri, dovadă a vechimii acestuia. De asemenea, speculaţii cum că în presupusele catacombe au fost îngropaţi oameni sau, au rămas şi murit acolo din cauza surpării pământului nu au fost excluse, dar nu există nici o dovadă actuală care să demonstreze acest lucru.
Sursa:
http://www.bizbrasov.ro/2016/02/19/biserica-fortificata-din-rotbav-s-a-daramat-in-aceasta-seara/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text