SOAREnDAR !

...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult!

Poezii Felicia Feldiorean - Colaj

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua!

marți, 1 martie 2016

S-a întâmplat în 1 martie …
- "Ziua Mărţişorului"
- "Ziua mondială a protecţiei civile", declarată de către Organizaţia Internaţională a Protecţiei Civile (data coincide cu cea a intrării în vigoare a Tratatului OIPC, organizaţie neguvernamentală înfiinţată în martie 1972, cu sediul la Geneva)
- "Ziua Bikini" - Zi naţională de luptă pentru pace în Japonia; se marchează anual ca zi de protest faţă de armele atomice şi cu hidrogen (la 1 martie 1954, în zona atolului Bikini, din Pacificul de Sud, SUA au efectuat o experienţă cu bomba cu hidrogen)
- "Ziua automobiliştilor militari" (la 1 martie 1917, prin decret al regelui Ferdinand I, s-a înfiinţat Regimentul de Tracţiune Automobilă, prima unitate cu profil auto din Armata română)
- 86 î.H.: Generalul roman Lucius Cornelius Sulla a luat cu asalt si a jefuit Atena. Ca urmare, Grecia a trecut sub controlul Romei
-1445: S-a născut Sandro Botticelli, pictor italian (d. 1510).
- 1562: Peste 1.000 de hughenoţi sunt masacraţi de catolici în Wassy, Franţa; începutul războaielor religioase franceze
- 1565: A fost fondat Oraşul Rio de Janeiro..
- 1746: Constantin Mavrocordat, domnul Ţării Româneşti (1744-1746), clerul înalt şi boierii hotărăsc eliberarea din şerbie a rumânilor fugiţi, care se reîntorc în ţară; liberi ca persoană, ţăranii rămân totuşi dependenţi economic de boieri, fiind obligaţi să presteze boierului 12 zile de clacă, în Ţara Românească şi 24 de zile, în Moldova
- 1788: S-a născut Gheorghe Asachi, cărturar umanist, scriitor şi arhitect, întemeietor al învăţământului (1813), al teatrului românesc (1816) şi al presei (1829) în Moldova (m. 1869)
- 1812: S-a născut Nicolae Kretzulescu, medic (unul dintre ctitorii învăţământului medical în ţara noastră; autor al primului tratat românesc de anatomie) şi om politic liberal; ministru în mai multe rânduri şi prim-ministru (1862-1863, 1865-1866); a fost unul dintre fondatorii Societăţii Academice Române şi preşedinte al acesteia (1872-1873), precum şi preşedinte al Academiei Române (1895-1898) (m. 1900)
- 1815: Napoleon evadează de pe insula Elba
- 1837: S-a născut Ion Creangă, scriitor român (d. 1889).
- 1867: A apărut primul număr al „Convorbirilor literare", organ de presă al „Junimii"– grupare politică şi literară condusă de Titu Maiorescu
- 1872: A fost înfiinţat primul parc naţional din lume, Yellowstone" (SUA)
-1873: Compania americana "E. Remington & Comp; Sons" a început producţia primelor maşini de scris
- 1880: S-a născut Giles Lytton Strachey, biograf şi critic literar britanic (a deschis o nouă eră scrierilor biografice) (m. 1932)
- 1886: S-a născut Oskar Kokoschka, pictor, grafician, poet şi dramaturg austriac.Oskar Kokoschka (n. Pöchlarn, Niederösterreich - d. 22 februarie 1980, Montreux, Elveţia) a fost un pictor, grafician şi scriitor austriac, exponent al expresionismului.Tatăl sau era ceh şi provenea dintr-o familie cunoscută de bijutieri din Praga.În 1905 a fost recomandat pentru o bursă la Şcoala de Arte şi Meserii din Viena de către un profesor, care a fost impresionat de lucrările sale. La examenul de admitere participase şi Adolf Hitler dar nu a fost admis. A început să picteze în ulei şi în 1907 a lucrat la Wiener Werkstätte.În 1908 lucrările lui Kokoschka au fost expuse în Kunstschau în Viena, susţinute de grupul avangardist din jurul lui Gustav Klimt.În prezent, unele lucrări ale sale se găsesc în Muzeul Albertina din Viena.
- 1896: S-a născut Dimitri Mitropoulos, dirijor, pianist şi compozitor american de origine greacă (m. 1960)
- 1898: S-a născut Constantin Daicoviciu, istoric şi arheolog român, membru al Academiei Române (d. 1973) .
- 1904: S-a născut Glenn Miller, compozitor american de jazz; a compus melodii precum „Moonlight Serenade”, „Chattanooga Choo Choo” ce au devenit cunoscute în interpretarea trupei înfiintate de el, „The Glenn Miller Orchestra” (d. 16.12.1944)
- 1920: S-a născut pictorul Gheorghe Şaru.
- 1924: S-a născut mezzo-soprana Elena Cernei (m. 2000)
- 1910: S-a născut actorul britanic de film David Niven (m. 1983). A jucat în peste 90 de filme, interpretând rolul gentlemanului elegant şi plin de umor. A primit Premiul Oscar în 1958 (“Pantera roz”, “Ocolul pământului în 80 de zile”) (d.29.07.1983)
- 1912: Primul salt cu paraşuta dintr-un aeroplan de la înăltimea 450 m este realizat de căpitanul american Albert Berry
- 1922: S-a născut Yitzhak Rabin, general şi om politic israelian
- 1925: In Germania, Hitler infiinteaza Trupele SS
-1925: S-a născut Solomon Marcus, matematician; unul dintre iniţiatorii lingvisticii matematice şi ai poeziei matematice; membru corespondent al Academiei Române; frate cu scriitorii Marcel Marcian şi Marius Mircu
- 1926: S-a născut dirijorul de cor Nicolae Vicleanu
- 1927: S-a născut Harry Belafonte, cântăreţ şi actor american
- 1930: La Radiodifuziunea Română debutează „Universitatea Radio”, emisiune etalon a Radioului public, cu prelegerea „Menirea radiofoniei româneşti”, susţinută de Dimitrie Gusti, preşedintele Consiliului de Adminstraţie
- 1930: S-a născut Alecu Ivan Ghilia (pseudonimul lui Alexandru Ivan), prozator, poet şi pictor
- 1931: S-a născut regizoarea de film Elisabeta Bostan, recunoscută pe plan internaţional în domeniul filmului cu şi despre copii (“Veronica”, “Saltimbancii”) (n.Buhusi, Bacau)
- 1943 - S-a născut Ion Dumitriu, pictor român (d.26.09.1998)
- 1944: Are loc premiera piesei „Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian, la Teatrul Alhambra din Bucureşti
- 1945: Andrei Ianuarevici Vîşinski, adjunctul ministrului de Externe sovietic şi preşedinte al Comisiei Aliate de Control pentru România, sosit la Bucureşti la 27.02.1945, în urma audienţelor repetate avute cu regele Mihai I, în care cerea demisia cabinetului Rădescu şi formarea unui guvern al FND, recomandă numirea lui Petru Groza în funcţia de preşedinte al Consiliului de Miniştri.
- 1947 - Si-a început activitatea Fondul Monetar International
- 1950: Savantul Klaus Fuchs este condamnat la 14 ani închisoare pentru spionaj în favoarea URSS .Klaus Fuchs a fost un fizician de origine germana care a lucrat la proiectul bombei atomice. In timp ce urma cursurile unei universitati din Germania, Fuchs a intrat in Partidul Comunist German. Mai tarziu, a plecat in Anglia, unde a obtinut un doctorat in fizica. In perioada petrecuta in Anglia, Fuchs a inceput sa ofere informatii sovieticilor. Munca sa de spion a continuat si dupa ce a fost transferat in SUA, unde a lucrat la planurile de realizare a bombei cu hidrogen, a uraniului 235, permitandu-le sovieticilor sa stie cate bombe detinea SUA. La intoarcerea in Marea Britanie, in 1946, a fost condamnat pentru spionaj si condamnat la 14 ani de inchisoare.
- 1951: S-a născut Scott Ross, clavecinist şi organist american (m. 1989)
- 1954: În zona atolului Bikini în Pacific, SUA experimentează bomba cu hidrogen
- 1958: A murit Giacomo Balla, pictor italian (n. 18.07.1871)
- 1960: A murit cântăreaţa de operă Florica Cristoforeanu (n. 1886)
- 1966: Premiera filmului "Pentru un pumn de dolari", cu Clint Eastwood in rolul principal
- 1975: A murit Günther Lüders, actor de film şi regizor german (n. 1905)
- 1976: A murit Jean Martinon, compozitor şi dirijor francez (n. 1910)
- 1981: A murit Edwin Land, inventatorul aparatului de fotografiat Polaroid (n.07.05.1909)
- 1981: A murit soprana spaniolă Consuelo Rubio (n. 1927)
- 1984: A murit Jackie Coogan, actor devenit celebru odata cu filmul "The Kid" unde a jucat rolul pustiului alaturi de Charlie Chaplin
- 1996: A murit lingvistul suedez de origine franceză Alf Lombard, reputat specialist în limba şi literatura română; membru corespondent străin (1947) şi membru de onoare din străinătate al Academiei Române (1992) (n. 1902)
- 1999: România devine parte a Convenţiei de echivalare a diplomelor în domeniul învăţămîntului superior în Europa.
- 2001: India anunta ca populatia sa a depasit un cifra de un miliard
- 2002: Invazia Afganistanului: Începe „Operaţiunea Anaconda" în estul Afghanistanului
-2002: Este lansată naveta spaţială Columbia pentru misiunea de reparare a Telescopului Spaţial Hubble
- 2002: Este lansat satelitul Envisat. Envisat (de la ENVIromental SATellite), in greutate de 8 t si care a costat Agentia Spatiala Europeana (ESA) 2,6 miliarde euro, a fost lansat cu o racheta ARIANE-5. Cele 10 echipamente stiintifice optice, radar si de investigare a atmosferei de la bordul ENVISAT, au fost proiectate sa fotografieze Terra, sa monitorizeze gazele care produc efectul de sera, sa supravegheze curentii marini si zonele acoperite de alge ale oceanului, precum si sa inregistreze nivelele de ozon.
1 martie -"Ziua Mărţişorului" (mărţişorul este un mic obiect de podoabă legat de un şnur împletit, bicolor, roşu şi alb, şnur care simbolizează funia zilelor, săptămânilor şi lunilor anului; mărţişorul se oferă la 1 martie, ca semn al sosirii primăverii, persoanelor de sex feminin) Una din legendele simbolului primaverii ne spune ca odata soarele a coborat pe pamant, luand chipul unui tanar, pentru a participa la o hora dintr-un sat. Zmeul cel rau, vazand ca a luat chipul unui tanar, l-a rapit si l-a inchis intr-o temnita, provocand suferinta intregii naturi. Se spune ca raurile au incetat sa mai curga, pasarile nu mai cantau... pana nici copii nu mai radeau.Nimeni nu stia ce sa faca pana cand, un tanar voinic s-a hotarat sa il infrunte pe zmeu si sa elibereze soarele. Acesta a pornit la drum, avand puterea multora dintre pamanteni. Calatoria tanarului a durat trei anotimpuri: vara, toamna si iarna. Spre sfarsitul ierni, acesta a gasit castelul zmeului si s-au luptat zile intregi pana cand zmeul a fost doborat.Slabit si grav ranit, tanarul a reusit sa ajunga pana la temnita soarelui, l-a eliberat, dupa care a murit, sangele acestuia curgand pe zapada alba. Soarele a urcat pe cer si a vestit venirea primarii, umpland de fericire inimile pamantenilor.De atunci, tinerii impletesc doi ciucurasi, unul alb si unul rosu, oferindu-i fetelor pe care le iubesc sau celor apropiati. Rosul semnifica dragoste pentru tot ce este frumos, amintind de culoarea sangelui tanaralui voinic. Albul simbolizeaza sanatatea si puritatea ghiocelului, prima floare a primaverii.O alta legenda a martisorului ne spune ca intr-una din zile, umbland cu oile pe munti, baba Dochia a gasit o para pe care a legat-o cu un fir de ata. Toate acestea s-au intamplat intr-o zi de 1 Martie, de atunci extinzandu-se obiceiul. Astazi, ziua de 1 Martie e o adevarata comoara pentru comerciantii ambulanti care iti iau ochii cu fel si fel de “martisoare”, fara a cunoaste insa adevaratul legenda traditionalului martisor.Ziua de 1 Martie are o bogata incarcatura comerciala, incarcatura ca o depaseste de multe ori pe cea traditionala.Dar... trecand peste partea comerciala, putem spune ca in zilele noastre, obiceiul este ca orice femeie (doamna sau domnisoara) sa primeasca un martisor. Orice barbat care se respecta ofera sefei, colegei sau persoanei iubite un martisor, reprezentantele sexului frumos mandrindu-se in aceasta zi cu martisoarele primite.Traditia spune ca martisorul se poarta pana in momentul in care infloresc trandafirii sau visinii. Atunci firul rosu se pune pe un trandafir sau pe o ramura a unui visin. In alte regiuni, martisorul se poarta atat cat dureaza zilele Babelor sau pana la Florii, cand se scoate si se agata de crengile unui copac. Se crede ca, daca pomul va rodi, omul va avea noroc. Atunci cand martisorul este aruncat dupa o pasare, purtatorul va fi usor precum pasarea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text