SOAREnDAR !

...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult!

Poezii Felicia Feldiorean - Colaj

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua!

miercuri, 9 martie 2016

S-a întâmplat în 9 martie...
- 1371: Întemeierea unei episcopii catolice la Siret, capitala Moldovei; primul titular al acesteia a fost călugărul franciscan Andrei Wasilo, din Cracovia
- 1454: S-a născut navigatorul florentin Amerigo Vespucci, care a luat parte la câteva călătorii în Lumea Nouă (1497-1507); după numele său, la sugestia geografului german M. Waldseemuler, au fost denumite noile teritorii descoperite, care formează America de azi (m. 1512.
- 1661: A murit Jules Mazarin, cardinal şi om politic francez;
- 1796: Napoleon Bonaparte s-a însurat cu Josephine de Beauharnais.
- 1831: A fost înfiinţată Legiunea franceză străină, de către regele Franţei Ludovic Filip I.
- 1842: A avut loc premiera absolută a operei "Nabucco" de Giuseppe Verdi (Milano)
- 1851: A murit Hans Christian Ørsted, fizician şi chimist danez.Hans Christian Ørsted (n. 14 august 1777, d. 9 martie 1851) a influenţat filosofia post-kantiană şi progresul ştiinţei în secolul al XIX-lea. Este cunoscut pentru descoperirea relaţiei dintre electricitate şi magnetism cunoscută ca electromagnetism.
- 1878: S-a născut Elena Farago, poetă română (d. 1954).
- 1886: S-a născut Ilie (Elie) Dăianu, scriitor, critic literar şi traducător; figură reprezentativă a Clujului cultural şi literar (m. 1956)
- 1890: S-a născut Viaceslav Molotov, politician rus (d. 1986)
- 1906: S-a născut Radu Boureanu, scriitor, publicist şi traducător (m. 1997)
- 1910: A murit compozitorul american Samuel Barber (n. 1881)
- 1920: A murit scriitorul Haralamb George Lecca; a fost primul român care a şi jucat în piesele scrise de el (n. 1873)
- 1925: S-a născut istoricul literar Dimitrie Păcurariu, specialist în literatura română din secolul XIX; coordonator al "Dicţionarului de literatură română" (1979) (m. 2002)
- 1926: S-a născut dirijorul şi compozitorul Boris Cobasnian
- 1931: S-a născut regizorul japonez de film Masahiro Shinoda
- 1934: S-a născut Iuri Gagarin, cosmonaut rus, primul om care a zburat în Cosmos.
- 1942: S-a născut actorul Ion Caramitru .
- 1943: S-a născut Robert Fischer, şahist american (d. 2008) Robert (Bobby) James Fischer (n. 9 martie 1943, Chicago, Illinois, SUA - d. 17 ianuarie 2008, Reykjavík Islanda) a fost un jucător de şah american, al unsprezecelea campion mondial (1972-1975).
- 1944: A murit Grigore Antipa, biolog, oceanolog, zoolog şi ecolog; întemeietorul Muzeului de Istorie Naturală din Bucureşti, care-i poartă numele; membru al Academiei Române, vicepreşedinte al acestui for (1912-1924; 1935-1938) (n. 1867).
- 1945: Restabilirea administraţiei româneşti în partea de nord a Transilvaniei ocupate, în 1940, de Ungaria horthystă
- 1950: S-a născut chitaristul Dan Andrei Aldea, stabilit în Germania
- 1955: S-a născut actriţa italiană de film Ornela Mutti
- 1960: A murit Otto Ackermann, dirijor elveţian de origine română (n. 1909)
- 1961: A murit scriitorul Cezar Petrescu; membru al Academiei Române (n. 1892).
- 1964: S-a născut actriţa franceză de film Juliette Binoche
- 1966: A murit arhitectul şi urbanistul Duiliu Marcu; cele mai semnificative opere ale sale se înscriu în direcţia arhitecturii moderne, în cadrul căreia a fost, alături de arhitectul Horia Creangă, un adevărat creator de şcoală (clădirile Guvernului, Academiei de Înalte Studii Militare, Ministerului Transporturilor, Bibliotecii Academiei Naţionale ş.a.); membru al Academiei Române (n. 1885)
- 1967: Svetlana Allilueva, fiica lui Stalin, s-a refugiat în SUA via ambasada americană din India
- 1971: A murit fizicianul Ion I. Agârbiceanu.
- 1985: A murit actorul Constantin Băltăreţu (n. 1938)
- 2001: A murit scriitorul Petre Ghelmez (n. 1932)
- 1996: A murit George Burns, actor comic, scenarist şi producător american de film; numeroase apariţii în emisiuni radiofonice şi de televiziune (n. 1896)
- 2001: A murit inginerul Gheorghe Silaş; a organizat şi dezvoltat la Timişoara o şcoală de vibraţii şi vibropercuţii; membru fondator al Academiei Tehnice din România; membru corespondent al Academiei Române (n. 1914)
- 2004, 9/10: A murit poetul Mihai Ursachi (n. 1941)
- 2006: A murit (într-un accident de maşină) solista pop-rock Laura Stoica (n. 1967)
- 2006: A murit soprana americană de origine italiană Anna Moffo (n. 1932)
- 2010: A murit compozitorul şi dirijorul Aurel Manolache, fondatorul Teatrului "Fantasio" din Constanţa, al cărui director a fost timp de mai mulţi ani; a iniţiat Festivalul "Mamaia Copiilor" (al cărui director a fost în perioada 2001-2010) (n. 1931)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text