SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

duminică, 10 iulie 2016



- 138: A murit Hadrian, împărat roman.
- 1099: A murit (la Valencia) El Cid (Rodrigo Diaz de Bivar), erou naţional spaniol; devenit personaj de legendă, a inspirat, de-a lungul timpului, numeroşi poeţi şi dramaturgi (n. 1043)
- 1466 - Incep lucrările la Mănăstirea Putna Putna, ctitorie a lui Ştefan cel Mare, ridicată dupa cucerirea cetăţii Chilia.
- 1509: S-a născut Jean Calvin, reformator religios francez, fondatorul calvinismului (sistem teologic protestant); conducător al republicii teocratice Geneva (1541); Calvin este, alături de germanul Martin Luther, unul dintre iniţiatorii reformei protestante, în opoziţie cu anumite dogme şi rituri ale Bisericii Catolice (m. 1564)
- 1718, 10/21: A fost încheiat Tratatul de la Passarowitz (Pojarevac), prin care Banatul şi Oltenia treceau în stăpânirea Imperiului Habsburgic
- 1830: S-a născut Camille Pissarro, pictor şi grafician francez, reprezentant al impresionismului (d. 1903).
-- 1834, 10/11: S-a născut pictorul american James Whistler (m. 1903)James Abbott McNeill Whistler (n. Lowell, Massachusetts - d. 17 iulie 1903, Londra) a fost un pictor american, naturalizat ulterior în Marea Britanie, cu un stil propriu oscilând între realism, simbolism şi impresionism, format la şcolile pariziene de pictură. Stilul aparent simplu al artistului, uneori numit tonalism, aduce inovaţii îndrăzneţe în pictură. În vremurile în care realismul, mai apoi impresionismul îşi bazau procesul de creaţie pe observarea directă a naturii, Whistler alege alte modalităţi artistice, mult mai rafinate. Pictura sa relevă orizonturi noi, exotice. Peisajele sale creează impresia că provin dintr-o altă lume, iar portretele lui sondează adâncimile singurătăţii intime.
- 1851: A murit Louis Jacques Mandé Daguerre, pictor decorator francez; realizator al dioramei şi dagherotipiei, primul procedeu de fotografiere (brevetat în 1839) (n. 1787)
- 1862: S-a născut (la Storojineţ, azi în R. Moldova) Tudor Flondor, compozitor şi violonist (m. 1908)
- 1871: S-a născut Marcel Proust, romancier, critic literar şi eseist francez (d.1922).
- 1872. S-a născut actorul Aristide Demetriade; în afara scenei, este consemnată şi activitatea sa legată de primele încercări cinematografice de la noi, atât ca actor, cât şi ca regizor, alături de Grigore Brezeanu (d. 1930)
- 1873: S-a născut geologul Ion Th. Simionescu; lucrări de paleontologie şi stratigrafie a diferitelor regiuni ale României; membru al Academiei Române, vicepreşedinte (1932-1935) şi preşedinte (1941-1944) al acestui for (d. 1944)
- 1879: S-a născut chimistul britanic Harry Nicholls Holmes; a cristalizat, în anul 1882, vitamina A; filantrop şi colecţionar de artă (d. 1958)
- 1884: A murit egiptologul german Karl-Richard Lepsius; întemeietor al egiptologiei moderne, este primul care a cercetat Valea Regilor; membru de onoare străin al Societăţii Academice Române din 1875 (n. 1810)
- 1888: S-a născut pictorul italian Giorgio de Chirico; împreună cu Carlo Carrà şi Giorgio Morandi, a pus bazele stilului numit "pictura metafizică" (d. 1978)
- 1895: S-a născut actorul american de film John Gilbert; un june-prim romantic din perioada filmului mut, a cărui carieră este curmată brusc de apariţia sonorului; rămâne în istoria cinematografului ca unul dintre partenerii Gretei Garbo, în viaţă şi pe ecran (d. 1936).
- 1895: S-a născut Carl Orff, compozitor, dirijor, muzicolog şi pedagog german (d. 1982)
- 1902: S-a născut poetul cubanez Nicolás Guillén (d. 1989)
- 1902: S-a născut Kurt Alder, chimist german, laureat Nobel (d. 1958)
- 1903, 10/23: S-a născut Alexandru Mironescu, prozator, eseist, filosof; a tradus din André Gide; absolvent al Facultăţii de Fizică şi Chimie din Bucureşti, şi-a luat doctoratul în ştiinţe la Sorbona (1929); profesor universitar; autorul mai multor manuale şi tratate de chimie organică; colecţionar de artă; deţinut politic sub regimul comunist din cauza participării sale la reuniunile mişcării "Rugul Aprins" (m. 1973).
- 1914, 10/23: A murit istoricul Nicolae Dobrescu, specialist în istoria Bisericii Ortodoxe Române; membru corespondent al Academiei Române din 1911 (n. 1874)
- 1920: S-a născut inginerul Teodor Oroveanu; specialist în mecanica fluidelor; aplicaţii în domeniul industriei petrolului; a introdus metode moderne de calcul al conductelor pentru petrol, produse petroliere şi gaze, inclusiv metode de optimizare, folosind pentru prima dată în România calculatoarele; membru corespondent al Academiei Române din 1991 (d. 2005)
- 1920: S-a născut Owen Chamberlain, fizician american (d. 2006), laureat al Premiului Nobel pentru Fizică, împreună cu Emilio Segrè pentru descoperirea antiprotonului.
- 1925: S-a născut Titus Mesaroş, regizor, scenarist şi autor a peste 100 de filme documentare (d. 2007)
- 1925: A fost înfiinţată agenţia sovietică de presă TASS (din 22 ianuarie 1992, ITARTASS).
- 1941: A murit Jelly Roll Morton, pianist, compozitor şi şef de orchestră de jazz american; primul teoretician al jazz-ului (n. 1885)
- 1942: S-a născut Ronnie James Dio (Ronaldo Giovanni Padovan), vocalist şi compozitor de heavy metal american care a cântat cu Elf, Rainbow, Black Sabbath şi cu propria sa trupă, Dio (d. 2010)
- 1943: Armatele anglo–americane debarcă în insula Sicilia, deschizând un nou front în cel de–al Doilea Război Mondial (Operaţia Husky)
- 1948: Căsătoria Regelui Mihai I cu printesa Anna de Bourbon-Parma, in salonul tronului din Atena
- 1951: S-a născut Vasile Şeicaru, autor şi interpret de muzică folk
- 1955: S-a înfiinţat Comitetul pentru Energie Nucleară.
- 1955: Uniunea Sovietică - Primul zbor al avionului TU–104, pionier al aviaţiei civile cu reacţie.
- 1960: A murit compozitorul Gavriil Galinescu (n. 1883)
- 1962: A fost lansat, de la Cape Canaveral (SUA), primul satelit de telecomunicaţii, "Telsar", care a făcut posibilă transmiterea de programe de televiziune peste Oceanul Atlantic
- 1976: A avut loc catastrofa ecologică din localitatea italiană Seveso, provocată de emanaţiile de gaze otrăvitoare provenite de la întreprinderea "Icmesa"; gravitatea accidentului (unii l-au comparat ca efect chiar cu explozia de la Hiroshima) a determinat Consiliul Europei să emită aşa-numita Directivă Seveso, prin care s-au introdus reglementări stricte privind producerea şi stocarea a circa 80 de substanţe considerate foarte periculoase; în 1982 a fost adoptată prima Directivă Seveso, iar la 9 decembrie 1996, Directiva Seveso a fost înlocuită de Directiva 96/82/CE a Consiliului, aşa-numita Directivă Seveso II
- 1980: S-a născut cântăreaţa americană Jessica Simpson
- 1985: Sabotajul lui Rainbow Warrior.Serviciie secrete franceze atacă Rainbow Warrior, nava organizaţiei ecologiste Greenpeace în portul Auckland din Noua Zeelandă.
- 1989: A murit Mel Blanc, barbatul care a asigurat vocea multor peronaje de desene animate realizate de studioul Warner Bross (n.30.05.1908)
- 1994: A murit scriitorul şi traducătorul Mihail Steriade, stabilit în Belgia (a fost directorul Centrului Cultural Român din Louvain şi conferenţiar la Universitatea din Liège, unde a predat limba şi literatura română) (n. 1904)
- 1996: A murit pictorul elveţian Ferdinand Gehr (n. 1896)
- 1997: Preşedinţii S.U.A. şi Franţei, Bill Clinton şi Jacques Chirac, au devenit cetăţeni de onoare ai Capitalei, printr-o hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.
- 1999: A murit politologul german Theodor Eschenburg; a jucat un rol-cheie în constituirea Republicii Federale Germania după înfrângerea nazismului în 1945 (n. 1904)
- 2003, 10/11: A murit prozatorul Florin Bănescu (n. 1939)
- 2005: A murit scriitorul britanic A. J. Quinnell (n. 1940)
- 2007: A murit Răzvan Givulescu, geolog şi paleobotanist; membru de onoare al Academiei Române din 1993 (n. 1920)
- 2011: A murit coregraful francez Roland Petit (n. 1924)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text