Prajitura cu prune
Ingrediente:
400gr prune curatate de samburi si taiata pe jumatate
4-5 linguri zahar
2 linguri margarina
Pentru blat:
4 oua,4 linguri zahar,1 plic zahar vanilinat
1/2 plic praf de copt,4 linguri de faina.
Mod de preparare:
ungem o cratita cu margarina in strat generos si asezam prunele cu partea taiata in jos.Punem zaharul peste prune si dam la cuptorul incins si la foc mediu spre mare 20 min sa se topeasca zaharul si sa se inmoaie prunele.
Intre timp pregatim blatul:batem albusul cu zaharul,adaugam galbenusurile,zaharul vanilinat,apoi amestecam usor faina si praful de copt.
Asezam usor blatul peste prune si dam la cuptor 10-15 min
Dupa ce s-a copt miscam putin tinand demarginile cratitei si apoi rasturnam pe un platou.
Compot de prune
prune dulci si tari
zahar-cam 4-5 linguri la un borcan de 800ml
1 lingurita scortisoara
apa si conservant
Mod de preparare:
Prunele spalate se aseaza in borcane.
Masuram cata apa intra intr-un borcan dupa ce am pus prunele,inmultim cu numarul borcanelor.
Punem apa la fiert impreuna cu zaharul(4-5 linguri pentru fiecare borcan) si scortisoara.
Turnam cat mai fierbinte apa peste prune,punem un varf de cutit de conservant in fiecare borcan si inchidem imediat borcanele.
Asezam intr-o cratita un prosop de bucatarie,aranjam borcanele,punem apa cat ne permite si le punem la fiert.In momentul in care prunele din borcan isi schimba culoarea oprim focul .Lasam acolo borcanele sa se raceasca complet apoi le scoatem si le dam la camara.
Prune in otet
Complexitate Redusă
-
Ingrediente
2 kg prune, 400 g zahar, 10 0ml otet, scortisoara, coaja de lamaie, 400 ml apa
-
Mod de preparare
Prunele spalate se asaza intr-un vas de portelan. Se fierbe apa cu zaharul, otetul, coaja rasa de lamaie si scortisoara. Se oparesc prunele cu acest sirop si se lasa sa se raceasca complet. Prunele reci se asaza in borcane, se da in clocot iarasi siropul si se toarna peste prune. Se sterilizeaza 6-8 minute. -
Mod de servire
Se servesc la fripturi. - Sursa:
- INTERNET
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu