SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

miercuri, 13 iulie 2016

S-a întâmplat în 13 iulie...
- 100 î.H.: S-a născut Cezar (Caius Iulius Caesar), om politic, general, scriitor şi orator roman; unul dintre cei mai străluciţi strategi ai Antichităţii; a introdus, în anul 45 î.H., calendarul iulian (m.15.III.44 î.H; asasinat). Luna iulie poarta numele acestuia, nume atribuit de Octavian Augustus, nepotul lui Cezar (d.15.03.44 i.Hr.)
- 1762: A murit astronomul englez James Bradley; prima sa descoperire este cunoscută sub denumirea "aberaţia luminii" (1727); cea de-a doua descoperire importantă, "mutaţia axei Pământului", a făcut-o în 1747 (n. ~1693)
- 1772: Plecarea în cea de a doua expediţie a navigatorului James Cook.A doua expeditie, inceputa in 1772, a durat, la randul ei, trei ani, fiind intreprinsa cu navele Resolution si Adventure.Traseul a atins Tahiti, Noua Zeelanda si Antarctica, ajungand pana la 71° latitudine sudica, fapt unic pana atunci in istoria navigatiei.
- 1774: Sunt aduse la Bucuresti moastele Sf. Dumitru cel Nou Basarabov si asezate in catedrala mitropolitana
- 1793: Jean Paul Marat, considerat drept unul dintre cei mai puternici şi influenţi instigatori ai Revoluţiei franceze, este înjunghiat de către Charlotte Corday, devotată cauzei girondinilor cărora Marat le-a fost cel mai înverşunat adversar.
- 1822: S-a născut astronomul german Heinrich Louis D'Arrest, cel care a descoperit planeta Neptun (1846) (m. 1875)
- 1832: Henry Schoolcraft descopera izvorul raului Mississippi
- 1837: Regina Victoria s-a mutat din Kensington Palace in Palatul Buckingham din Londra, devenind primul monarh englez care a locuit acolo
- 1841: A fost semnată Convenţia Internaţională de la Londra privind regimul strâmtorilor Bosfor şi Dardanele
- 1878: Tratatul de la Berlin: Puterile europene redesenează harta Balcanilor. Serbia, Muntenegru şi România devin complet independente de Imperiul Otoman.Congresul de la Berlin ( 13 iunie – 13 iulie 1878) a fost o întâlnire a principalelor puteri europene ale vremii şi reprezentanţi ai Imperiului Otoman. Congresul s-a desfăşurat în urma conflictului dintre Imperiul Ţarist şi cel Otoman (1877-1878) şi a avut drept scop principal reorganizarea Ţărilor Balcanice. Cancelarul Otto von Bismarck a fost cel care a încercat să echilibreze balanţa între interesele divergente avute în zonă de Imperiul Britanic, Imperiul Austro-Ungar şi Imperiul Rus.
- 1885: S-a născut compozitorul Constantin Baciu (m. 1959)
- 1886: S-a născut Maria Ventura, actriţă de renume european (societară a Comediei Franceze din 1922); directoare (1929-1934) a unui teatru bucureştean ce i-a purtat multă vreme numele; stabilită în Franţa (d. 1954, la Paris).
- 1897: Guglielimo Marconi patenteaza aparatul de radio
- 1901: S-a născut Nicolae Secăreanu, actor, cântăreţ de operă (d. 1992)
- 1905: S-a născut prozatorul George Acsinteanu (m. 1987)
- 1908: Femeile concurează la Jocurile Olimpice moderne pentru prima dată
- 1912: S-a născut Milton Friedman, economist, comentator politic şi eseist american; contribuţii teoretice la istoria şi teoria monetaristă şi în demonstrarea complexităţii politicii de stabilitate economică; Premiul Nobel pentru Economie pe anul 1976..Milton Friedman a adus nenumărate contribuţii la dezvoltarea microeconomiei şi a macroeconomiei precum şi la dezvoltarea teoriile cu privire la economia de piaţă şi la minimalizarea rolului statului în coordonarea economiei.
- 1916, 13/26: A murit chimistul Nicolae Teclu; cercetări privind arderea, gazele, tehnologia hârtiei; membru al Academiei Române (n. 1839)
- 1921: A murit (la bordul transatlanticului "France") fizicianul francez Gabriel Lippmann; a realizat prima fotografie color a spectrului solar; Premiul Nobel pentru Fizică pe 1908; membru de onoare străin al Academiei Române din 1909 (n. 1845)
- 1924: S-a născut baritonul Octav Enigărescu (m. 1993)
- 1925: S-a născut Ivan Medek, critic de muzică, om de radio şi jurnalist ceh (m. 2010)
- 1928: S-a născut scriitorul Ştefan Berciu, autor de romane şi piese poliţiste (m. 2000)
1928 - La concursul automobilistic de la Monthelery din Franţa, Matei Ghica stabileşte 8 recorduri mondiale
- 1929: A murit Eusebie Mandicevschi, compozitor, muzicolog şi profesor român stabilit la Viena (n. 1857, la Cernăuţi, azi în Ucraina)
-1930: Primul Campionat Mondial de fotbal a fost organizat la Montevideo, Uruguay.
-1934: S-a născut scriitorul nigerian Wole Soyinka (dramaturg, poet şi romancier); Premiul Nobel pentru Literatură pe 1986
- 1934: A murit etnologul german Robert Fritz Gräbner; a elaborat teoria "culturii complexe", care a susţinut existenţa unor difuziuni între sferele culturii primitive; teoria sa a stat la baza formării şcolii de istorie etnografică în Europa (n. 1877)
- 1935: S-a născut Monique Wittig, romancieră şi eseistă franceză, stabilită în SUA în 1976 (m. 2003)
- 1940: S-a născut Patrick Stewart, actor american. Este cel mai cunoscut pentru interpretarea Căpitanului Jean-Luc Picard din Star Trek: Generaţia următoare şi a Profesorului Charles Xavier din seria de filme X-Men.
- 1942: S-a născut Harrison Ford, actor american de film (“Strada Hanovra”, “Razboiul stelelor”, “Indiana Jones”, “Air Force One”)
- 1944: S-a născut Ernö Rubik, arhitect, designer şi profesor universitar ungar; a inventat, în 1974, celebrul "cub" care-i poartă numele, cel mai popular joc din anii ’80; Rubik a inventat numeroase alte jocuri
- 1945: Intreprinderea IAR – Brasov a trecut la productia de pace, incepand munca pentru executarea primului lot de 3.000 de tractoare, fabrica de avioane fiind desfiintata din dispozitia autoritatilor sovietice
- 1945: A fost transportată prima bombă atomică în deşertul din New Mexico, fiind pregătită pentru primul test care a avut loc două zile mai târziu
- 1951: A murit compozitorul austriac Arnold Schönberg (n. 1874) considerat unul dintre pionierii muzicii dodecafonice. A compus marea parte a lucrărilor în Statele Unite ale Americii.
- 1953: S-a născut compozitoarea Violeta Dinescu, stabilită (din 1982) în Germania
- 1954: A murit pictoriţa mexicană Frida Kahlo. Frida Kahlo (n.6 iulie 1907, Coyoacán, Mexic – d.13 iulie 1954) a fost o pictoriţă care ocupă un loc central în arta picturală mexicană. Opera sa, extrem de originală, poate fi situată la confluenţa mai multor curente: simbolism, realism, suprarealism, expresionism, prezentând şi puternice influenţe ale artei indigenilor din Mexic.
- 1956: Apare Hotărârea CC al PMR şi a Consiliului de Miniştri cu privire la îmbunătăţirea învăţământului de cultură generală (se generalizează învăţământul de şapte ani şi se înfiinţează noi şcoli şi institute pedagogice cu o durată de şcolarizare de doi ani pentru pregătirea învăţătorilor)
- 1957: A murit filologul Constantin I. Balmuş; traducător din limbile latină şi greacă; autor al unor interesante cercetări dedicate literaturii elene şi latine; membru titular al Academiei Române din 1948 (n. 1898)
- 1966: A murit Prinţesa Beatrice de Saxa-Coburg-Gotha, sora reginei Maria a României. Prinţesa Beatrice de Saxa-Coburg şi Gotha (Beatrice Leopoldine Victoria; 20 aprilie 1884 – 13 iulie 1966) a fost membru al familie regale britanice, nepoată a reginei Victoria. Prin căsătorie a intrat în famila regală spaniolă; a fost soţia lui Alfonso de Orleans y Borbón, infante al Spaniei. În familie era numită Bea.
- 1973: A murit compozitorul şi pedagogul Marţian Negrea (n. 1893)
- 1977: O pană de curent de 25 de ore a cauzat panică şi haos în New York
- 1983: A murit prozatorul Liviu Bratoloveanu (n. 1912)
- 1997: A murit (la Haifa, Israel) criticul şi istoricul literar Eugen Luca (n. 1923)
- 2000: Istoricului american de origine română Radu Florescu i s–a acordat titlul Honoris Causa al Academiei Române
- 2004: A murit dirijorul german Carlos Kleiber (n. 1930)
- 2006: A murit actorul american de film Red Buttons (n. 1919)
- 2011: A murit Alexandru Gromov, prozator din R. Moldova, cunoscut ca autor de scrieri ştiinţifico-fantastice şi publicistice pentru copii şi tineret (n. 1925)
- 2011: A murit compozitorul american Jerry (Jordan) Ragovoy; a compus, printre altele, hituri pentru Janis Joplin şi Rolling Stones (n. 1930)
- 2011: A murit Cornel Fugaru, compozitor de muzică uşoară, solist vocal şi instrumentist (n. 1940)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text