SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

luni, 18 iulie 2016

S-a întâmplat în 18 iulie...
- ''Ziua Mandela'' (Mandela Day)
- 586 î.Hr.: Ierusalimul este cucerit de Nabucodonosor al II-lea, rege al Babilonului. Au fost distruse Templul, palatul regal şi zidurile de apărare. Mulţi evrei, între care mulţi meseriaşi şi cărturari au fost deportaţi în Babilon
- 387 î.Hr.: Celţii i–au înfrânt pe romani în bătălia de la Allia.Potrivit lui Titus Livius, în timpul unei dispute ce priveau ponderile utilizate pentru a măsura aurul, Brennus si-a aruncat sabia pe cântar şi a rostit faimoasele cuvinte " Vae Victis !", care se traduce din latina: "Vai de cei învinşi !".
- 64: Roma a fost cuprinsă de un incendiu de proporţii la a cărui origine s-a aflat împăratul Nero, pentru a-l folosi ca pretext în vederea începerii persecuţiei asupra creştinilor.
- 1374, 18/19: A murit poetul italian Francesco Petrarca, unul dintre cei mai importanţi poeţi lirici ai literaturii italiene (n. 1304).
- 1610: A murit pictorul italian Caravaggio (Michelangelo Merisi), considerat precursor al stilului baroc, indiscutabil unul dintre cei mai mari novatori din istoria picturii (n. 1571).
- 1635: S-a născut Robert Hooke, astronom şi fizician englez (d. 1703) Robert Hooke (d. 3 martie 1703) a fost un savant englez, care a excelat ca astronom şi fizician, fiind cel mai bine cunoscut pentru formularea legii de proporţionalitate între deformaţiile elastice ale unui corp şi tensiunile la care este supus, cunoscută ca „Legea lui Hooke”.A descoperit rotaţia planetei Jupiter şi forma eliptică a orbitei descrise de centrul de gravitaţie al Sistemului Pământ-Lună.Robert Hooke a stabilit structura celulară a ţesuturilor şi a introdus, în 1665, în lucrarea sa, Micrographia, noţiunea de celulă.
- 1711, 18 - 22: Marea confruntare de la Stănileşti/Vaslui dintre forţele ruso-române, conduse de ţarul Petru I şi Dimitrie Cantemir, domnul Moldovei, şi cele otomane; victoria turcilor l-a obligat pe Dimitrie Cantemir să părăsească tronul, iar în Moldova va fi introdus, la 6.X.1711, regimul fanariot
- 1721: A murit Antoine Wateau, pictor francez. Jean-Antoine Watteau (n.10 octombrie, 1684, Valenciennes - d. Nogent-sur-Marne) a fost un pictor francez. Picturile lui Watteau creează o atmosferă ireală, infăţişând o fericire intangibilă. Curtea regală şi teatrul erau temele predilecte ală artistului. Tehnica utilizată şi preferinţa pentru culorile vii îi constituie un omagiu adus lui Rubens, însă stilul elegant şi sensibilitatea lirică aparţin în intregime lui Watteau. Melancolia şi sentimentul efemerităţii transpare întotdeauna în scenele aparent idilice. Watteau joacă un rol fundamental în înnoirea picturii franceze şi devine creatorul unui nou gen, intitulat „serbări galante”, popular în arta rococo-ului.
- 1811: S-a născut William Makepeace Thackeray, scriitor englez. William Makepeace Thackeray (n. 18 iulie 1811 – d. 24 decembrie 1863) a fost un romancier englez victorian. Este cunoscut, în special, pentru capodopera sa Bâlciul deşertăciunilor (în original, Vanity Fair).
- 1817: A murit romanciera engleză Jane Austen (n. 1775).
- 1853: S-a născut Hendrik Lorentz, fizician olandez, laureat al Premiului Nobel (d. 1928).
- 1867: S-a născut chimistul Ştefan Minovici; în 1919 a fondat Societatea de Chimie a României; şi-a legat, totodată, numele de organizarea învăţământului farmaceutic românesc de rang universitar; membru corespondent al Academiei Române din 1925 (m. 1935)
- 1868: S-a născut Miron Cristea (numele de mirean: Elie Cristea), primul patriarh al României, ridicat la această demnitate la 4 februarie 1925, învestit şi înscăunat la 1 noiembrie acelaşi an; membru al Regenţei în timpul primei domnii a regelui Mihai I (1927-1930); prim-ministru (1938-1939) în timpul dictaturii regale, a regelui Carol al II-lea; membru de onoare al Academiei Române din 1919 (m. 1939). Unele surse dau ca dată a naşterii 20.VII.1868
- 1873: A murit Ferdinand David, violonist, compozitor şi profesor german (n. 1810)
- 1884: A luat fiinta Serviciul Meteorologic al Romaniei sub conducerea lui Stefan Hepites si avand sediul in Herastrau. Romania este membra fondatoare a Organizatiei Meteorologice Internationale si, din 1948, membra a Organizatiei Metereologice Mondiale (OMM) (18/30.07.1884)
- 1898: Marie şi Pierre Curie anunţă descoperirea unui nou element şi propun să se numească poloniu
- 1900: S-a născut Nathalie Sarraute, scriitoare franceză de origine rusă; unul dintre fondatorii curentului literar "Noul roman" (m. 1999)
- 1903: A murit Anghel Demetriescu, critic literar şi publicist; a întocmit, la cererea lui Spiru Haret, ministru al instrucţiunii publice, un raport pe baza căruia se vor înfiinţa primele biblioteci populare (1898); membru corespondent al Academiei Române din 1902 (n. 1847)
- 1917: S-a născut Henri Salvador, cantaret francez.Henri Salvador (n. Sinnamary, Guiana Franceză - d. 13 februarie 2008, Paris) a fost un remarcabil cântăreţ interpret de şansonete, de muzică de jazz şi cabaret, şi chitarist francez, născut într-o familie afro-caraibiana în Guiana franceză. Salvador este considerat ca unul dintre întemeietorii Rock and roll-ului şi unul dintre precursorii muzicii Bossa Nova.Bossa-nova este un stil muzical brazilian, popularizat de poetul Vinicius de Moraes, compozitorul Antônio Carlos Jobim şi cântăreţul João Gilberto. Bossa-nova (în portugheză însemnând „tendinţă nouă”) a atras mulţi adepţi, iniţial tineri muzicieni şi studenţi. Deşi mişcarea bossa-nova iniţială a durat doar şase ani (1958-63), a contribuit cu numeroase melodii la repertoriul standard de jazz.Bossa-nova a fost totodată un stil de dans, creat de coregraful american Lenni Dale, care a fost la modă la începutul anilor 1960.
- 1918: S-a născut Nelson Mandela, om politic sud-african, una dintre personalităţile marcante ale secolului XX; a petrecut 27 de ani în închisorile regimului de apartheid; a fost liderul Congresului Naţional African şi primul preşedinte de culoare al Republicii Africa de Sud, după primele alegeri multirasiale, din aprilie 1994.Nelson Rolihlahla Mandela (n. 18 iulie 1918) este un om politic sud-african, care a fost primul preşedinte al Africii de Sud ales prin vot universal.A fost liderul partidului Congresul Naţional African şi unul din principalii activişti împotriva apartheid-ului. Condamnat pe viaţă la 12 iunie1964, a fost eliberat, după 27 de ani închisoare, la 11 februarie 1990.Susţine în continuare procesul de reconciliere dintre diferitele comunităţi etnice sud-africane. Ca apreciere a activităţii sale, în 1993 i s-a decernat Premiul Nobel pentru Pace.
- 1921: S-a născut John Glenn, astronaut si om politic american. Primul astronaut american care a inconjurat de pe orbita Pamantul (1962) .John Glenn nu a fost primul om în spaţiu. Nu a fost nici măcar primul american în spaţiu. Dar a reuşit să câştige admiraţia unei lumi întregi după ce la 20 februarie 1962 devenea primul american care înconjura de pe orbită Pământul. Cursa de urmărire a lui Yuri Gagarin începuse, Statele Unite ale Americii acceptaseră provocarea sovietică şi se aflau deja în drum spre Lună. După zborurile precaute ale cimpanzeului Ham, ale lui Shepard şi Grissom, Glenn demonstrează că nu doar ruşii pot pune un om pe orbita Pământului şi devine astfel eroul unei naţiuni speriată de spectrul comunist.John Glenn nu a fost dintotdeauna astronaut. Nici nu avea cum, pentru că în 1962 termenul abia se inventase. Zburase deja în 59 de misiuni de luptă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi 90 în timpul războiului din Coreea. A avut norocul să scape din toate cu viaţă. Tot norocul a făcut ca să fie selectat în primul lot de astronauţi, deşi uneori se mai spune că norocul şi-l face fiecare cu mâna lui. În momentul selecţiei, Glenn era deja o celebritate, fiind primul pilot care străbătuse continentul nord-american într-un zbor supersonic. Carismatic, a fost şi a rămas mereu o persoană caldă şi plină de bun simţ, mereu modestă.A sfidat în continuarea moartea, la bordul capsulei Friendship 7 din 1962, după care a urmat o pauză de 36 de ani. În 1998, John Glenn avea să se reîntoarcă în spaţiu şi să devină cel mai bătrân astronaut, la bordul navetei spaţiale Discovery, în misiunea STS-95. Între timp, ca un mic detaliu, fusese senator din partea statului Ohio, între 1974 şi 1999. Din 1999, unul din centrele de cercetare ale NASA îi poartă numele.John Glenn a fost pilot la 20 de ani, astronaut la 40 de ani, om politic la 50 de ani şi din nou astronaut la 77 de ani. O viaţă mai densă şi mai interesantă decât ar fi putut cineva să îşi imagineze.
- 1922: S-a născut Thomas Samuel Kuhn, filosof american şi istoric al ştiinţei (m. 1996).Thomas Kuhn a absolvit cursurile Universităţii Harvard unde a studiat fizica. A fost profesor de istoria ştiinţei la Universitatea Berkeley din California, Universitatea Princeton şi la Institutul Tehnologic al (statului) Massachusetts (MIT).Este unul dintre cei mai influenţi filosofi ai ştiinţei, cartea sa, „Structura revoluţiilor ştiinţifice” (The Structure of Scientific Revolutions), apărută în 1962, devenind un studiu de referinţă asupra evoluţiei ştiinţei.Teoria lui Kuhn, bazată pe observaţiile şi cercetările acestuia pe când era încă student la fizică, a bulversat lumea academică prin viziunea sa inedită. Ideile sale principale sunt cuprinse în cartea mai sus amintită, unde dezvoltă teoria conform căreia dezvoltarea ştiinţei, creşterea cunoaşterii umane nu este un proces linear, cumulativ, aşa cum susţinea Karl Popper, ci se petrece în salturi, perioadele de cercetare lineare (ştiinţa normală) alternând cu perioade de criză şi revoluţii ştiinţifice.Kuhn introduce şi susţine în lumea academică modelul paradigmatic de dezvoltare ştiintifică. Conform teoriei, o paradigmă reprezintă un set de reguli, norme şi metode de cercetare folosite de către o comunitate ştiinţifică în procesul de cercetare. Kuhn afirmă că folosind aceste paradigme, cercetătorii contribuie la dezvoltarea ştiinţei normale, adică o periodă de creştere cumulativă a ştiinţei. Dar se întâmplă să apară fenomene noi, necunoscute până atunci, care nu mai pot fi cercetate cu metodele paradigmei curente, deoarece aceasta nu poate oferi răspunsuri şi explicaţii mulţumitoare, palpabile, ştiinţifice ale fenomenului nou apărut. Atunci comunitatea academică şi procesul de cercetare intră în criză. În acest moment intervine schimbarea de paradigmă, adică are loc orevoluţie ştiinţifică. Aşadar, revoluţia ştiinţifică înseamnă înlocuirea unei paradigme cu o alta, care răstoarnă principiile vechii paradigme. Noua paradigmă cuprinde astfel un nou set de reguli şi metode care vor fi folosite de către cercetători în procesul de cercetare până când şi aceasta la rândul ei va intra în criză şi va fi înlocuită de o altă paradigmă. Kuhn observă de altfel că noile paradigme se întemeiază contra curentului dominant în cercetare la un moment dat, merge în contra principiilor paradigmei curente, negându-i chiar principiile, tehnicile, şi metodele de cercetare.Un alt termen cheie în teoria lui Thomas Kuhn este ceea ce el a numit incomensurabilitatea teoriilor. Conform acestei sintagme, ştiinţa se dezvoltă independent de comunităţile ştiinţifice, fiecare comunitate ştiinţifică îşi dezvoltă o paradigmă proprie de cercetare, total diferită de celelalte paradigme dezvoltate de alte comunităţi ştiinţifice. Nu se poate face comparaţie între paradigme, între modelele de cercetare, nu se poate spune că o paradigmă este mai bună ca alta, deoarece paradigmele se dezvoltă ţinând seama de caracteristicile comunităţii ştiinţifice căreia îi aparţine. Astfel, modelul paradigmatic de cercetare dezvoltat de către o comunitate ştiinţifică nu poate fi adoptat sau tradus de către altă comunitate ştiinţifică datorită condiţionărilor impuse de limbă. Unii termeni şi unele metode de cercetare cuprind elemente care nu pot fi traduse de către comunitatea care doreşte să adopte noua paradigmă.
- 1924: S-a născut inginerul electromecanic Ioan M. Anton; studii şi cercetări în domeniul cavitaţiei şi al maşinilor hidraulice; membru titular al Academiei Române 1874. Ioan M. Anton (n.Vintere, Bihor – d.12 aprilie 2011, Timişoara) a fost un inginer electromecanic român, academician. A fost dezvoltatorul şcolii româneşti de maşini hidraulice, iniţiate de profesorul Aurel Bărglăzan. În urma activităţii de cercetare, a obţinut rezultate valoroase în mai multe domenii: hidrodinamica turbomaşinilor, turbine, pompe, maşini hidraulice reversibile, cuplaje hidraulice, ventilatoare, turbine de foraj şi vânt, hidrodinamica profilelor şi reţelelor de profil, fenomenul de cavitaţie, efecte de scară.
- 1925: Adolf Hitler îşi publică manifestul personal, intitulat "Mein Kampf".Mein Kampf („Lupta mea”) este o carte scrisă de Adolf Hitler în două volume:
Eine Abrechnung, publicată pe 18 iulie 1925
Die nationalsozialistische Bewegung (Mişcarea Naţional-Socialistă), publicată în 1926
Eine Abrechnung este alcătuită din 12, iar Die nationalsozialistische Bewegung este alcătuită din 15 capitole.Hitler a dictat cartea când a fost ţinut prizonier la Landsberg în Germania. Cartea a fost dactilografiată de Rudolf Hess."Mein Kampf" este o operă autobiografică, dar şi o platformă program a nazismului, mai ales al doilea volum. Se cuprind aici unele "soluţii" la problema evreiască. Mein Kampf a reprezentat şi încă reprezintă pentru naziştii şi neo-naziştii din al Doilea Război Mondial bazele naţional-socialismului.
- 1927: S-a născut dirijorul german Kurt Masur
- 1930: S-a născut S. Damian (pseudonimul lui Samuel Druckmann), eseist, critic şi istoric literar, stabilit în Germania
- 1931: S-a născut traducătoarea Micaela Ghiţescu; între anii 1952 şi 1955 a fost închisă de autorităţile comuniste sub acuzaţia de relaţii cu străinătatea (relaţii cu Franţa); a tradus mai ales din literaturile portugheză şi braziliană, dar şi din literatura engleză, cea franceză sau canadiană. Din 2003 este redactor-şef al revistei „Memoria (revista gândirii arestate)", care se ocupă cu păstrarea memoriei victimelor comunismului românesc
- 1932: S-a născut Radu Constantin Bălescu, fizician belgian de origine română; contribuţii în fizica statică, teoria cinetică, fizica plasmei, fuziunea termonucleară controlată; membru de onoare din străinătate al Academiei Române din 1990 (m. 2006)
- 1935: S-a născut (la Timişoara) Ioan Holender, inginer, cântăreţ (bariton), impresar şi manager; directorul Operei de Stat din Viena (din 1992 până în 2010); preşedinte şi director artistic al Festivalului Internaţional "George Enescu" de la Bucureşti, ediţiile 2007, 2009 şi 2011
- 1936: Începe războiul civil din Spania (încheiat la 28.III.1939)
- 1937: S-a născut chimistul american de origine poloneză Roald Hoffmann; cunoscut pentru teoriile sale privind desfăşurarea reacţiilor chimice, dezvoltate independent şi de japonezul Kenchi Fukui; pentru aceste teorii, cei doi au primit Premiul Nobel pentru Chimie pe 1981
- 1937: S-a născut pictorul Gabriel Popa (m. 1995)
- 1938: A murit (la Sinaia) regina Maria (Alexandra Victoria de Saxa-Coburg), nepoată a reginei Victoria a Marii Britanii, dar şi a ţarului Nikolai al II-lea al Rusiei; soţia regelui Ferdinand I al României (1914-1927); încă din timpul campaniei militare din 1913 din Bulgaria, regina Maria s-a implicat activ în acţiunile Crucii Roşii, preocupare devenită şi mai evidentă în timpul războiului de eliberare şi întregire naţională (1916-1919); a depus, pe plan extern, o intensă muncă de susţinere a intereselor şi drepturilor României; a scris literatură memorialistică; membră de onoare a Academiei Române din 1915 (n. 1875, la Eastwell Park, Anglia)
- 1942: Primul zbor al unui Messerschmitt Me-262 .Messerschmitt Me 262 Schwalbe este primul avion de vânătoare operaţional cu motor cu reacţie, construit de către firma germană Messerschmitt în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
- 1945: Bombardamente masive asupra Japoniei.Pe 17 si 18 iulie 1945, aviatia americana lanseaza contra Japoniei 6 atacuri aeriene a cate 1.500 de avioane fiecare. Casta militara japoneza refuza sistematic propunerile de incetare a focului.
- 1946: A murit Mauriciu Brociner, militar român de etnie evreiască, participant la Războiul de Independenţă.
- 1948: A murit Grigore T. Popa, medic şi anatomist; a devenit cunoscut pe plan mondial mai ales prin descrierea (făcută împreună cu Una Fielding) a sistemului port-hipofizar; fondator al revistei "Însemnări ieşene" (1936); membru corespondent al Academiei Române din 1936 (n. 1892)
- 1950: S-a născut pictorul Petre Velicu, stabilit la Paris
- 1951: A murit George Kiriac Constantinescu, medic veterinar şi zootehnist; studii privind aplicarea principiilor de genetică în zootehnie; creatorul şcolii româneşti de zootehnie; a organizat Institutul Naţional Zootehnic (1926) (n. 1888)
- 1955: A fost creată Adunarea Atlanticului de Nord (AAN), forumul interparlamentar al NATO; la 14.XI.1998, AAN a decis modificarea titulaturii sale în Adunarea Parlamentară a NATO (la 17.IV.1991, delegaţiei Parlamentului României i s-a acordat statutul de "delegaţie asociată")
- 1965: A fost lansată staţia automată rusească "Sonda 3" care a fotografiat partea nevăzută a Lunii.
- 1966: Lansarea lui Gemini 10.Programul Gemini a fost al doilea program spaţial al NASA (după programul Mercury). Au fost zece zboruri spaţiale cu om la bord în perioada 1965 - 1966. A fost programat ca un sprijin tehnic al programului Apollo, care avea ca misiune ducerea unui om pe Lună.
- 1969: Au început lucrările pentru construcţia barajului Brazi-Valea Neagră, în cadrul sistemului hidrotehnic Runcu-Baia Mare
- 1973: A murit actorul englez de film Jack Hawkins (n. 1910)
- 1976: Nadia Comăneci a obţinut prima notă de 10 din istoria Jocurilor Olimpice; la 14 ani, Nadia Comăneci a devenit o stea a Jocurilor Olimpice de Vară din 1976 de la Montreal, Québec
- 1986: Au fost date publicităţii primele imagini ale epavei Titanicului
- 1988: A murit pictorul Aurel Ciupe (n. 1900).Este autorul a numeroase portrete compoziţionale, naturi moarte şi peisaje. A fost profesor la Institutul de Arte Plastice din Cluj şi director al Muzeului Banatului.
- 1993: A murit Jean Negulesco, regizor american de film de origine română; de formaţie pictor, a lucrat la Paris (1918-1929) pe lângă Modigliani, Picasso, Giacometti ş.a; stabilit ulterior în America, a devenit un celebru colecţionar de artă; ca regizor, a realizat, la Hollywood, numeroase melodrame şi comedii sentimentale; membru de onoare din străinătate al Academiei Române din 1992 (n. 1900) – 20 de ani.
- 1993: A murit compozitorul Nicolae Lungu (n. 1900)
- 1997: Enrico Macias devine primul "mesager al păcii" al ONU.Enrico Macias (născut Gaston Ghrenassia) este un cântăreţ francez născut în Algeria franceză, oraşul Constantine, la 11 decembrie 1938.
- 1997: Crearea Curţii Penale Internaţionale.Curtea Penală Internaţională (numită uneori şi Tribunalul Penal Internaţional) este o instanţă de justiţie internaţională permanentă, cu sediul la Haga în Olanda. Menirea şi scopul acestei instituţi juridice internaţionale este de a judeca persoane care au comis genociduri, crime de război şi crime contra umanităţii.Curtea este compusă din 28 de magistraţi, care au fost investiţi în funcţie pe 11 martie 2003, dintre care în rangul cel mai înalt, canadianul Philippe Kirsh.Instanţa nu poate judeca cauze retroactive ci numai cazuri provenite după 1 iulie 2002.Până în mai 2004, 94 de ţări au ratificat statutul tribunalului, printre care şi România. Tratatul nu a fost nici semnat nici ratificat de câteva ţări importante precum Statele Unite, Rusia, China, Israelşi Irak. De fapt, Statele Unite şi Israelul au semnat iniţial tratatul însă au anunţat ulterior că îşi retrag semnătura.
- 2006: A murit Raoul Şorban, critic de artă român de etnie evreiască (n. 1912).
- 2009: A murit Petre Alexandrescu, arheolog, elenist, istoric al religiilor (n. 1930)
- 2009: A murit scriitorul Iuliu Raţiu, cunoscut în special ca autor şi promotor al literaturii şi presei pentru copii şi tineret (n. 1930)
- 2010: A murit Mircea Micu, poet, prozator şi dramaturg român. Mircea Micu (n. 31 ianuarie 1937, Vărşand, judeţul Arad) a fost un poet, prozator şi publicist român. Autor a peste 35 de volume de proză, versuri, memorialistică, laureat al premiilor literare pentru proză, poezie şi dramaturgie ale Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti şi Academiei Române, preşedintele Fundaţiei Internaţionale pentru cultură, artă şi morală civica Mihai Eminescu. Este autorul romanului Patima şi Semnul Şarpelui, al volumului de versuri Poeme pentru mama şi al volumelor de memorialistică Întâmplări cu scriitori. Parodist remarcabil şi-a adunat volumele tipărite în antologia La munte şi la mare…parodii.
-2012: A murit actorul indian Rajesh Khanna, considerat primul superstar de la Bollywood (n. 1942)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text