SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

miercuri, 24 august 2016

S-a întâmplat în 24 august...
- 79 d.H.: Erupe vulcanul Vezuviu din Peninsula Italică; oraşele Pompei, Herculanum şi Stabiae sunt acoperite de lavă.
- 79: A murit Plinius cel Bătrân un important şi renumit erudit al Imperiului Roman (n. 23).
- 1820: A murit Ioan Budai-Deleanu, scriitor, istoric şi cărturar iluminist; reprezentant al Şcolii ardelene (n. 1760?)
- 1832: A murit Sadi Carnot, fizician francez (n. 1796).
- 1846 - A murit amiralul Ivan Kruzenstern, navigator rus; a condus prima expeditie rusa, care a facut ocolul lumii (1802)1804 - 1806: expediţia condusă de Ivan Fedorovich Kruzenshtern la bordul navei Nadejda şi Yuri F. Lisianki cu nava Neva deschide drumul exploratorilor ruşi în Pacific. Cei doi sunt primii ruşi care realizeaza o circumnavigaţiune.
- 1856: S-a născut dirijorul şi compozitorul austriac Felix Mottl (d. 1911)
- 1868: A murit Costache Negruzzi, scriitor, traducător din literaturile germană, engleză şi rusă (considerat unul dintre cei mai buni traducători în versuri din prima jumătate a secolului al XIX-lea); ziarist, om politic; membru fondator al Societăţii Academice Române din 1867 (n. 1808).
- 1872: S-a născut Raicu Ionescu-Rion (numele la naştere: Raicu Ionescu), critic literar şi publicist (d. 1895)
- 1884: A murit medicul român de origine franceză Carol Davila; a venit în Ţara Românească în 1853 pentru a organiza serviciul sanitar militar şi ocrotirea sănătăţii publice; împreună cu dr. Nicolae Kretzulescu, a pus bazele învăţământului medical românesc; în 1855 a înfiinţat Şcoala de Mică Chirurgie, devenită, în 1857, Şcoala Naţională de Medicină şi Farmacie, iar mai târziu, în 1869, Facultatea de Medicină din Bucureşti; a fost iniţiatorul şi organizatorul Societăţii Naţionale de Cruce Roşie (1867) (n. 1828).
- 1885: S-a născut inginerul Ion S. Gheorghiu; contribuţii la elaborarea unei teorii generale a maşinilor electrice (a introdus noţiunea de generator unic); a realizat proiectele de electrificare a unor căi ferate (Ploieşti-Braşov, Târgovişte-Bucureşti); membru titular al Academiei Române din 1952, vicepreşedinte al acestui for (1959-1963) (d. 1968)
- 1898: S-a născut Albert Claude, citolog belgiano-american, laureat al Premiului Nobel. Albert Claude (d. 22 mai 1983 a fost biolog belgian, laureat Premiului Nobel în 1974 împreună cu George Palade şi Christian de Duve, pentru "descoperirile de infrastructură celulară, în special a ribozomilor, loc de descifrare a mesajului ereditar şi de biosinteză a proteinelor". A activat în principal la Universitatea Catolică din oraşul Louvain,Belgia.
- 1899: S-a născut scriitorul argentinian Jorge Luis Borges (d. 1986).
- 1902: S-a născut inginerul Martin Bercovici, unul dintre pionierii planurilor de electrificare a ţării; membru titular al Academiei Române din 1963. Martin Bercovici (n. Bârlad - d. 19 ianuarie 1971, Bucureşti) a fost un inginer energetician român de origine evreiască, membru titular al Academiei Române. A fost primul decan al Facultăţii de Energetică a Politehnicii din Bucureşti. A fost fondatorul şcolii româneşti de centrale electrice. Lucrările sale, publicate în anii şaizeci, individual sau în colaborare cu alţii, sunt considerate lucrări de referinţă în domeniul energeticii şi în special în domeniul reţelelor electrice din literatura tehnică românească.
Opere
Reţele electrice. Calculul mecanic, Editura Tehnică, Bucureşti, 1963 (în colaborare cu Arie Arie)-primă ediţie.
Reţele electrice.Calculul electric (1974)
- 1909: A murit (la Viena) prozatorul Iuliu Traian Mera, de profesie medic; membru şi apoi preşedinte al societăţii "România Jună" din Viena; animator al mişcării artistice de amatori din zona Aradului; membru al Comitetului Central al Partidului Naţional Român care a elaborat "Memorandumul", fiind inculpat în celebrul proces de la Cluj; şi-a donat averea "pentru scopuri culturale româneşti" (n. 1861)
- 1920: S-a născut canadianul Alex Colville, artist plastic
- 1928: A murit Aurel Băeşu, pictor român (n. 1896).
- 1929: S-a născut Yasser Arafat, om politic palestinian; ales, în 1968, preşedinte al Organizaţie pentru Eliberarea Palestinei, iar în 1994, preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene; Premiul Nobel pentru pace pe 1994, împreună cu premierul israelian Yitzhak Rabin şi cu Shimon Peres, ministrul de externe israelian, pentru progresul (din acea perioadă) în negocierile de pace din Orientul Mijlociu (d. 2004). Data de 24 august este trecută în certificatul său de naştere înregistrat la Cairo, Egipt; după alte surse, s-ar fi născut la 4 sau 27 august 1929
- 1932: A murit compozitorul Gheorghe Cucu, cunoscut mai ales datorită muzicii corale şi prelucrărilor de folclor (n. 1882)
- 1937: S-a născut Eugen Mihăescu, pictor, grafician şi om politic, stabilit în 1967 în Elveţia şi, ulterior (1981) în SUA; fost ambasador al României la UNESCO (2001-2004); membru de onoare din străinătate al Academiei Române din 1993
- 1937: S-a născut Yvette Froment, pictor hiperrealist canadian
- 1940: A murit inginerul german Paul Nipkow, inventatorul dispozitivului optico-mecanic (discul Nipkow) pentru analiza şi sinteza imaginii de televiziune (1884), înlocuit astăzi cu sisteme electronice (n. 1860)
- 1942: S-a născut (la Chişinău, azi în R. Moldova) matematicianul Constantin Bănică; contribuţii la analiza complexă şi geometria algebrică; membru corespondent al Academiei Române (m. 1991)
- 1942: S-a născut Tony Hunt, pictor canadian.S-a născut in 1942 in comunitatea bastinasa Kwakwaka'wakw din Alert Bay, British Columbia.
- 1942: S-a născut actriţa de naţionalitate maghiară Ana Széles; stabilită din 1989 la Budapesta
- 1944: La Radiodifuziune este difuzată (la orele 16:30) declaraţia oficială a Guvernului român privind existenţa stării de beligeranţă cu Germania, ca urmare a deschiderii ostilităţilor de către trupele germane; declaraţia va fi publicată în presa din 25 august
- 1947: S-a născut Victor Ivanovici, critic literar, traducător (din şi în limbile română, greacă şi spaniolă); stabilit din 1984 la Atena
- 1947: S-a născut scriitorul brazilian Paulo Coelho.
- 1948: S-a născut compozitorul francez de muzică electronică Jean Michel Jarre (fiul compozitorului de muzică de film Maurice Jarre)
- 1949: Intrarea in vigoare a Tratatului Atlanticului de Nord.
- 1956: Elvis Presley iregistreaza cantecul "Love Me Tender"
- 1960: A murit (la New York) Vespasian V. Pella, jurist şi diplomat; raportor (1925) la Conferinţa interparlamentară de la Washington; preşedintele grupului român la Conferinţele balcanice; delegat al României la Conferinţa pentru dezarmare; contribuţii la crearea instituţiilor de drept internaţional; lucrări de drept şi procedură penală; membru corespondent al Academiei Române din 1941 (n. 1897)
- 1987: A murit Boris Cazacu, lingvist şi filolog; specialist în dialectologie; membru corespondent al Academiei Române din 1963 (n. 1919)
- 1988: A murit compozitorul Anton Dogaru (n. 1945)
- 1999: A murit chitaristul francez de origine egipteană Alexandre Lagoya (n. 1929)
-1999 - Echipajul de pe staţia spaţială “Mir”, alcătuit din doi cosmonauţi ruşi, Viktor Afanasiev şi Serghei Avdeev, şi astronautul francez Jean-Pierre Haignere, şi-a încheiat misiunea la această dată; după ce a fost exploatată timp de 13 ani, staţia a fost dezafectată în martie 2001
- 2006: A murit Erwin Acel, dirijor de origine română stabilit în Germania (n. 1935)
- 2006, 24/25: A murit (într-un accident de maşină) regizorul de film Cristian Nemescu (n. 1979)
- 2010: A murit actriţa Elena Sereda (n. 1926)

 24 august1949: Intrarea in vigoare a Tratatului Atlanticului de Nord .Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (abreviat NATO în engleză şi OTAN în franceză şi spaniolă) este o alianţă politico-militară stabilită în 1949, prin Tratatul Atlanticului de Nord semnat în Washington la 4 aprilie 1949. Actualmente cuprinde 28 de state din Europa şi America de Nord.Alianţa s-a format din state independente, interesate în mentinerea pacii si apararea propriei independenţe prin solidaritate politică şi printr-o forţă militară defensivă corespunzătoare, capabilă să descurajeze şi, dacă ar fi necesar, să raspundă tuturor formelor probabile de agresiune îndreptată împotriva ei sau a statelor membre.Iniţial,aceste.state.au.fost: Belgia, Canada, Danemarca, Franţa, Islanda, Italia,Luxemburg, Marea Britanie, Norvegia, Portugalia, Olanda si SUA. La 18 februarie 1952, au aderat la tratat Grecia si Turcia, iar la 6 mai1955, RFG a devenit membra NATO.La constituirea ei, ideea de baza a alianţei, menţinută timp de peste 50 de ani, era aceea a realizării unei apărări comune, credibile şi eficiente. În acest sens, în articolul 5 al Tratatului se specifica: „Partile convin ca un atac armat impotriva uneia sau a mai multora dintre ele in Europa sau in America de Nord va fi considerat ca un atac impotriva tuturor si, in consecinta, daca se va produce un asemenea atac armat, fiecare dintre ele, exercitand dreptul sau individual sau colectiv la autoaparare, recunoscut de articolul 51 al Cartei Natiunilor Unite, va da asistenta Partii sau Partilor atacate, prin luarea in consecinta, individual si concertat cu celelalte parti, a acelor masuri ce vor fi considerate necesare, inclusiv folosirea fortei armate, pentru a restaura si a mentine securitatea zonei Nord-Atlantice.”Această frază s-a referit la început la cazul în care URSS ar fi lansat un atac împotriva aliaţiilor europeni ai Statelor Unite, în urma căruia SUA ar fi trebuit să trateze Uniunea Sovietică ca şi cum ar fi fost atacată ea însăşi. Totuşi temuta invazie sovietică din Europa nu a mai venit. În schimb, fraza a fost folosită pentru prima dată în istoria tratatului la 12 septembrie 2001 drept răspuns la Atentatele din 11 septembrie 2001.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text