SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

miercuri, 9 noiembrie 2016

CNMV şi-a sărbătorit ocrotitorii spirituali în cadrul programului „Şcoala Altfel” 

Printr-o serie de evenimente speciale planificate în cadrul Şcolii Altfel, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe a marcat marţi, 8 noiembrie, sărbătoarea creştină a Sfinţilor Mihail şi Gavriil, ocrotitorii spirituali ai instituţiei de învăţământ. O acţiune în cadrul programului „Superar”, dar şi depunerea de coroane de flori la bustul voievodului, situat în curtea Colegiului, sunt două dintre cele mai importante activităţi derulate în această zi.
„Pentru noi această zi are o triplă semnificaţie. Pe de o parte, trebuie să ne aducem aminte că la 1 noiembrie 1599, Mihai Viteazul a intrat în Alba Iulia şi a împlinit Unirea Transilvaniei cu Ţara Românească. Şi-a continuat apoi drumul în Moldova şi a reuşit să unifice pentru prima dată cele trei ţări române într-un singur stat. (…) O altă semnificaţie a zilei de astăzi este faptul că noi creştinii îi sărbătorim pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil. (…) A treia semnificaţie este aceea că astăzi Colegiul nostru îşi serbează efectiv numele, pentru că avem onoarea să purtăm numele marelui voievod”, a spus în faţa celor prezenţi la bustul lui „Mihai Viteazul”, directoarea adjunctă a instituţiei, profesoara de istorie Maria Băilă.
Acolo, pe lângă slujba religioasă care a avut loc, eleva Denisa Ungureanu din clasa a IX-a a recitat câteva poezii şi a susţinut în faţa colegilor săi un discurs referitor la importanţa zilei de 8 noiembrie.
Programul „Superar”, de patru ani la Sfântu GheorgheCNMV - scoala altfel (2)
Sala de festivităţi a Colegiului a fost cuprinsă, preţ de câteva ore, de muzică, bucurie şi dans. Toate acestea au fost posibile prin coordonarea Elanei Andrews, profesoara de muzică aflată în judeţ să implementeze „Superar”, programul muzical de înaltă calitate adresat copiilor.
„Astăzi, de Sfântul Mihail şi Gavriil, de ziua şcolii, am ţinut un concert pentru colegii copiilor. Avem aici 200 de copii din clasele a III-a şi a IV-a şi am făcut un concert pentru colegii lor din gimnaziu. (…) Folosim muzica pentru a îmbunătăţi societatea. Aici orice copil poate să participe, indiferent de religie, etnie sau limbă. Noi cântăm împreună şi astfel muzica ajunge să fie limbajul nostru comun. Copiii români cântă în maghiară, copiii maghiari cântă în română, copiii romi cântă africană. Toţi cântăm aceleaşi cântece, în mai multe limbi”, ne-a explicat Elana Andrews.
Publicul prezent, format din elevi şi profesori, s-a dovedit încântat de activitate.
„A fost foarte drăguţ şi interesant. Nu mă aşteptam să mă distrez atât de tare”, ne-a spus Renata din clasa a VIII-a.
„A fost frumos şi interactiv. Mi-a plăcut! Până la urmă şi elevii mai mari s-au antrenat”, ne-a precizat şi profesoara de engleză Mihaela Vulpe.
Profesoara de Română şi Latină Maria Stoica a catalogat evenimentul drept unul fabulos şi extrem de educativ. „Evenimentul acesta este fabulos şi cred că ar fi necesare mai multe asemenea momente organizate pentru toţi elevii din şcoală, pentru că ar avea realmente ce învăţa pe multiple planuri, nu doar cel privind muzica şi capacitatea de utilizare a talentului nativ de punere în valoare a corzilor vocale, cât ideea de comunicare interumană, care mi s-a părut extraordinară şi faptul că în acelaşi timp copiii au îmbinat seriozitatea cu jocul. Totul a pornit de la forma unui joc şi s-a transformat în ceva extrem de serios, de realizat artistic perfect, ireproşabil. S-a produs sub ochii noştri un miracol. (…) Cred că aici s-a făcut o educaţie complexă. Această oră de muzică în care toţi elevii au participat direct, nu doar ca spectatori, a făcut cât multe ore de teorie”, ne-a spus aceasta.
„Superar”, programul finanţat de Caritas şi înfiinţat în Austria în anul 2009, se desfăşoară în prezent în mai multe ţări, printre care şi România, Bosnia, Elveţia, Slovacia şi Liechtenstein. Doar în anul şcolar trecut, 2.358 de copii au beneficiat de educaţie prin muzică prin intermediul „Superar”. La nivelul ţării, educaţia prin muzică se desfăşoară atât la Sfântu Gheorghe, cât şi în localităţile braşovene Zizin şi Săcele, dar şi în Ploieşti. În Sfântu Gheorghe programul a debutat în anul 2013.
„Școala altfel” la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”CNMV - scoala altfel (11)
În perioada  7–11 noiembrie, la Colegiul Național „Mihai Viteazul” se derulează activitățile din cadrul programului „Școala altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun!”. Pentru fiecare zi din această săptămână s-a stabilit la nivelul Consiliului profesoral și al Comisiei diriginților o tematică specifică astfel: luni – ziua dezbaterilor, marți – ziua creativității, miercuri – ziua dezvoltării abilităților, joi – ziua activităților sportive / manifestărilor artistice, vineri – ziua activităților de voluntariat / a excursiilor tematice.
„Între preferinţele elevilor se numără excursiile tematice care vizează vizitarea unor obiective istorice şi culturale din localitate, dar mai ales din alte oraşe ale ţării: Braşov, Bucureşti, Sibiu, Făgăraş, Covasna, Ploieşti etc. La nivelul ciclului primar abundă activităţile care readuc în prim plan personaje din poveştile copilăriei, dar care dezvoltă elevilor abilităţile de comunicare, socializare, adaptare şi implicare activă. Dintre aceste activităţi enumerăm: „Hansel şi Gretel” – Concurs – Recunoaşte personajul, desenează-l, continuă replica, povesteşte, „Așa da, așa nu!” „Stop violenței în școală!”, „Știm să circulăm corect?”, „Clasa noastră, casa noastră” – Activitate ecologică, Realizarea de picturi, desene cu tema: „Arhangheli în toamnă”, „Școala în sărbătoare”, Vizită la catedrala ortodoxă, Zilele școlii – concert Superar, prezentarea unor date de referință cu privire la istoria școlii noastre, susţinerea de concerte cu melodii din repertorii internaționale pentru colegii mai mari, elevi ai școlii noastre, Vizită la Muzeul Carpaţilor Răsăriteni, Campionat de Șah și Remi, Sportul înseamnă sănătate și voie bună, Jocuri de mișcare și de îndemânare „Vreau să fiu sănătos”, Deprinderi de a respecta un regim de viață sănătos, Reguli de igienă, Sfatul medicului – „De ce este important spălatul pe mâini?”, Jocurile copilăriei: Rațele și vânătorii; Mingea prin tunel; Șotronul etc. La nivel liceal în topul preferinţelor elevilor sunt dezbaterile tematice, concursurile de cultură generală, competiţiile sportive şi participarea la pregătirea zilelor colegiului şi cele care vizează desfăşurarea Balului bobocilor din data de 10 noiembrie 2016 care va avea loc în sala de sport a colegiului”, transmit reprezentanţii instituţiei de învăţământ.

 Sursa :
http://stiri.covasnamedia.ro/2016/11/08/cnmv-si-a-sarbatorit-ocrotitorii-spirituali-in-cadrul-programului-scoala-altfel/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text