SOAREnDAR !

...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult!

Poezii Felicia Feldiorean - Colaj

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua!

joi, 10 noiembrie 2016

S-a întâmplat în 10 noiembrie...


- "Ziua Artileriei Române" (la 10/22.XI.1843, prin Porunca Domnească 198 a domnitorului Gheorghe Bibescu s-a înfiinţat prima baterie de artilerie a Ţării Româneşti, menită "să slujească intru paza bunei randuieli şi liniştei obşteşti", act ce simbolizează constituirea artileriei ca armă de sine stătătoare)
- "Ziua Mondială a Ştiinţei pentru Pace şi Dezvoltare"; proclamată la a 31-a Conferinţă generală a UNESCO, la 2.XI.2001; se marchează anual, având ca scop o mai bună informare a publicului asupra importanţei ştiinţei şi, totodată, construirea unei punţi de legătură între ştiinţă şi societate
- 1444: Armatele turcesti îi înving pe unguri în "Bătălia de la Varna", consolidându-si în acest fel controlul asupra Constantinopolului si marcând începutul expansiunii osmane în Balcani.
- 1483: S-a născut Martin Luther, pastor şi doctor în teologie, primul reformator protestant ale cărui reforme au dus la naşterea Bisericii Evanghelice-Luterane.
- 1493: S-a născut Paracelsus, alchimist, medic elveţian (m. 1541).
- 1508: A apărut, la iniţiativa lui Radu cel Mare, „Liturghierul slavon tipărit de călugărul Macarie”, prima carte tipărită în Tara Româneasca;
- 1510: Ioan Zápolya este numit de către regele Ungariei voievod al Transilvaniei. A înăbuşit răscoala condusa de Gheorghe Doja (1514);
- 1620: S-a născut Ninon de Lenclos, curtezană franceză (d. 1705) Aceasta curtezana rafinata din secolul al XVII-lea, care a ramas frumoasa si spirituala pana la adanci batraneti, tinea uneori adevarate cursuri de morala. Astfel in anul 1664, Ninon de Lenclos deschide o scoala, unde ii invata pe elevii ei despre arta seductiei, cum sa se imbrace elegant, sa-si aleaga cele mai potrivite parfumuri, respectul pentru femei si bunele maniere.Datorita inteligentei sale, ea se bucura de un renume in lumea intelectuala, salonul ei de la Paris era frecventat de toti oamenii din ,,lumea buna” a epocii: ducele de La Rochefoucauld, Saint- Evremond, abatele de Chatenneuf, Moliere, La Fontaine, Huyghens, Voltaire s.a. Aici se discuta literatura, filozofie, poezie, politica , stiri, scandaluri publice si private.
- 1668: S-a născut François Couperin, organist şi compozitor francez (d. 1733)
- 1683: S-a născut Regele George II al Angliei (d. 1760)
- 1688, 10/20: S-a terminat tipărirea primei traduceri a "Bibliei" în limba română ("Biblia de la Bucureşti"); textul (o sinteză a eforturilor depuse, timp de trei veacuri, de către cărturarii români din toate ţările româneşti şi considerat cel dintâi document de limbă literară, pe înţelesul tuturor românilor) a fost definitivat, din iniţiativa domnitorului muntean Şerban Cantacuzino (1678-1688), de către un grup de învăţaţi, între care fraţii Şerban şi Radu Greceanu.
- 1697: S-a născut William Hogarth, pictor şi gravor englez (d. 1764), autor de gravuri şi stampe satirice şi ilustrator de cărţi, precursor al caricaturii moderne.Creaţia lui Hogarth este o explozie care marchează momentul naşterii artei naţionale engleze. Cu el începe secolul de aur al picturii britanice, care va dura până la jumătatea secolului al XIX-lea. Arta lui reflectă problemele epocii sale şi îşi păstrează până în ziua de azi actualitatea şi puternica expresivitate..
- 1759: S-a născut dramaturgul, poetul, prozatorul, esteticianul si istoricul Friedrich von Schiller (“Hotii”, “Logodnica din Messina”, “Wilhelm Tell”) (m. 9.05.1805);
- 1775: Înfiintarea Infanteriei Marine a SUA.
- 1801: S-a născut Samuel Gridley Howe, american, fondatorul şcolii "Perkins School" pentru orbi (d. 1876)
- 1834: S-a născut poetul argentinian José Hernández (m. 1866)
- 1859: S-a născut Ion Găvănescul, dramaturg, publicist şi memoralist („Meditaţiile lui Gr. Alexandrescu”, „O carte de vizită”, „Amintiri. Momente şi siluete”) (d.1951)
- 1862: Premiera, la Opera Imperiala din Petersburg, a dramei lirice „Forta destinului” de G. Verdi;
- 1869: S-a născut filosoful francez León Brunschvicg; a examinat progresul conştiinţei în lumina istoriei ştiinţei şi filosofiei; membru de onoare străin al Academiei Române (1935) (m. 1944)
- 1871: Exploratorii englezi Henry Stanley si David Livingstone se întâlnesc pentru prima oară. Amândoi iau parte la expeditii de căutare a izvoarelor Nilului. În 1871, Henry Morton Stanley a organizat o caravană care a plecat din estul Africii (Zanzibar) spre interiorul continentului în căutarea lui David Livingstone, căruia i se pierduse urma în 1869. La Zanzibar, strânge informaţii despre călătoria acestuia şi organizează el însuşi o expediţie prin junglă, întâlnindu-l pe Livingstone la 10 noiembrie 1871 pe malul estic al LaculuiTanganyika, la Udjidji. Împreună cu el cercetează zona lacului, stabilind că acesta nu aparţine sistemului Nilui
- 1872: Inaugurarea Universităţii din Cluj (înfiinţată pe baza unui decret imperial din 12.X.1872), cu patru facultăţi: Filosofie şi Litere, Matematici şi Ştiinţele Naturii, Drept şi Medicină (clădirea a fost construită după planurile arhitecţilor Ferdinand Fellner şi Herman Helmer).
- 1873: S-a născut Henri Rabaud, compozitor francez
- 1880 - S-a născut Jacob Epstein, sculptor şi desenator englez
- 1885: A fost creata prima motocicleta de catre inginerii germani Deimler si Meibach;
- 1887: S-a născut scriitorul german Arnold Zweig. Arnold Zweig (n. Glogau, Silezia, azi în Polonia, d. 26 noiembrie 1968, Berlinul de Est) a fost un scriitor şi militant pacifist german de origineevreiască. A facut studii de istorie şi filozofie la universităţile din Breslau (azi Wrocław), München, Berlin, Göttingen, Rostock şi Tübingen. La început a fost puternic influenţat de opera lui Friedrich Nietzsche, ecoul căreia se resimte în primele sale lucrări de succes Claudia ("Novellen um Claudia" 1913) şi tragedia Omor ritual în Ungaria ("Ritualmord in Ungarn", 1914). După începerea Primului Război Mondial se înrolează ca voluntar în armata germană. Experienţa războiului îi schimbă radical convingerile şi punctul de vedere asupra vieţii, transformîndu-se dintr-un aprig naţionalist german într-un adept fervent al pacifismului. Noile sale convingeri sînt oglindite în romanul Cazul sergentului Grişa (1927, care-i aduce o faimă internaţională. După venirea naziştilor la putere emigrează în Cehoslovacia, iar mai apoi în Elveţia. În 1948 revine în Germania, stabilindu-se în zona sovietică de ocupaţie. Între 1950 şi 1953 a fost preşedinte al Academiei de Arte din RDG.
- 1887: S-a născut Elisa Leonida Zamfirescu, prima femeie inginer din Europa (d.25.11.1973), şefă a laboratoarelor Institutului Geologic al României, sora inginerului Dimitrie Leonida.
- 1889: S-a nascut Claude Rains, actor englez (d. 1967)
- 1891: A murit poetul francez Arthur Rimbaud. Jean Nicolas Arthur Rimbaud (n20 octombrie 1854, Charleville-Mézières – d. Marsilia) a fost un poet francez, figură centrală a literaturii moderne, precursor al simbolismului.
- 1892: S-a nascut Mabel Normand, actrită americană a filmului mut
- 1892: S-a născut Ion Clopoţel, publicist, sociograf şi memorialist; animator al presei româneşti în perioada interbelică; preşedinte al Sindicatului Presei Române (1920-1936); a fondat Biblioteca Ziaristică şi "Almanahul presei române" (1926) (m. 1986)
- 1895: A murit Alexandru Odobescu, prozator, eseist, istoric al artelor şi culturii, om politic; membru al Societăţii Academice Române (n. 1834).
- 1898: Biblioteca Academiei Române a devenit biblioteca publica pentru cercetatori. A fost inaugurata prima sala de lectura (32 de locuri) si sala de studiu a manuscriselor (10/22);
- 1899: S-a nascut Alexandru Colfescu, critic muzical (d.13.03.1976)
- 1905: A murit istoricul francez Nicolas Alfred Rambaud; împreună cu Ernest Lavisse, a condus elaborarea şi editarea lucrării "Istoria generală din secolul IV până în zilele noastre", la care a colaborat şi istoricul român A. D. Xenopol; a cunoscut istoriografia română a vremii; a prefaţat, între altele, "Histoire des Roumains de la Dacie Trajane" de A. D. Xenopol; membru de onoare străin al Academiei Române (1895) (n. 1842)
- 1905: S-a nascut Louis Harold Gray, fizician şi radiolog britanic, fondatorul radiobiologiei
- 1907: S-a nascut Mihail Fărcăşanu, politician şi scriitor român (d.14.07.1987, Washington)
- 1909: S-a nascut Robert Arthur, scriitor american
- 1911: S-a nascut Emil Turdeanu, istoric literar român stabilit în Franţa din 1945; membru de onoare din străinătate al Academiei Române din 1994, editor a două prestigioase reviste ale exilului românesc: "Revue des etudes roumaine" şi "Fiinţa românească" (d.19.01.2001).
- 1919, 10/16: A murit Maria Cuţarida-Crătunescu, prima femeie medic din România (1884); militantă feministă, a înfiinţat (1897) Societatea Maternă, iar doi ani mai târziu (1899) a organizat prima creşă de fabrică (n. 1857)
- 1919: S-a nascut inginerul-armurier rus Mihail Timofeevich Kalasnikov, constructor al celebrului pistol automat “AK-47”, cea mai vânduta arma din lume;
- 1920: S-a înfiinţat Şcoala Politehnică din Timişoara (azi Universitatea Tehnică)
- 1920: S-a născut actorul de teatru Val Săndulescu; apariţii episodice în film (m. 1987)
- 1920: S-a născut Maurice Clavel, eseist, scenarist, filosof şi jurnalist francez (m. 1979)
- 1923: A murit Riccioto Canudo, critic şi teoretician francez de origine italiană („Manifestul celor şapte arte”) (n.02.06.1879)
- 1925: S-a născut actorul de film britanic Richard Burton (“Priveşte înapoi cu mînie”, “Noaptea iguanei”, “Cui îi este frică de Virginia Woolf”, “Ana celor o mie de zile”, “Cleopatra”, “Alexandru cel Mare”) (m. 1984)
- 1927: S-a născut József Birtalan, compozitor, dirijor şi profesor, distins cu Premiul Uniunii Compozitorilor (1977)
- 1927: S-a născut basul Nicolae Florei (m. 2000), unul dintre soliştii de marca ai Operei Naţionale Române
- 1928: S-a născut Ennio Morricone, compozitor italian de muzică de film.
- 1928: Apare, la Bucuresti, „Kalende. Revista lunara, literara si stiintifica”, sub conducerea lui Vladimir Streinu, Serban Cioculescu, Pompiliu Constantinescu ş.a.; revista a apărut până în martie 1929.
- 1928: Începe guvernarea national-taranista (1928-1933) cu un guvern condus de Iuliu Maniu, presedinte al PNT; Partidul Naţional-Ţărănesc formează un nou guvern, condus de Iuliu Maniu
- 1928: Hirohito a devenit al 124-lea împărat al Japoniei. Hirohito (n. 29 aprilie 1901 — d. 7 ianuarie 1989), de asemenea cunoscut şi ca Împăratul Shōwa, a fost cel de-al 124-lea împărat al Japoniei, conducătorul care s-a menţinut cel mai mult pe tronul ţării sale (25 decembrie 1926 – 7 ianuarie 1989). A fost primul monarh al Tronului crizantemelor, care, în 1945, după capitularea ţării sale în cel de-al Doilea Război Mondial, a fost silit să renunţe la dreptul divin (sistemul imperial), marcând debutul monarhiei constituţionale. Sub conducerea sa, Japonia şi-a câştigat statutul de mare putere asiatică.Shōwa reprezintă totodată şi numele erei în care a domnit, ea fiind cea mai mare domnie a unui împarat din Japonia.
- 1929: S-a născut Carol Isac, istoric literar, critic literar român din Israel (d. 2008 )
- 1932: S-a născut Roy Scheider, actor american (d.10.02.2008)
- 1933: S-a născut Oana Busuioceanu, critic literar, traducătoare (din literaturile italiană, spaniolă) şi prozatoare
- 1933: S-a născut Teodor Bogoi, pictor şi grafician
- 1934: S-a născut Ovidiu Genaru (pseudonim al lui Ovidiu Bibire), poet, prozator şi dramaturg (“La margine de paradis”, “Elogii”, “Vieţi paralele”)
- 1937: S-a născut Ioana Bantaş, poet român (pseudonimul Elenei Mustaţă), soţia poetului Cezar Baltag (m. 1987) (“Poarta spre vid”, “Scrisori către Orfeu”, “Memorie de iulie”)
- 1937: A murit actorul rus Nikolai Batalov. Celebritatea o datoreaza în primul rând teatrului, rolurile sale în filme fiind mai putine, dar remarcabile prin minutiozitatea compozitiei („Aelita”, „Mama”, „Drumul vietii”) (n. 6.12.1899);
- 1938: A aparut Biblia de la Chisinau. Lucrarea aparuta sub îngrijirea academicianului Al. Rosetti a vazut lumina tiparului la editura Fundatiei Culturale Regale;
- 1938: A murit Kemal Atatürk, primul preşedinte al Republicii Turcia, considerat creator al Turciei moderne (n.12.03.1876)
- 1939: S-a născut Ioan Neacşu, eseist, critic literar român
- 1939: S-a născut Russell Means, actor american de origine indiană
- 1940: S-a născut Tudor Mărăscu, regizor de teatru şi de televiziune la Televiziunea Română („Adio, Europa!”). Premiul UNITER (Uniunii Teatrale din România) pentru întreaga activitate, 2011.
- 1942: S-a născut Dan Cristea, critic literar român (“Un an de poezie”)
- 1945: A fost constituită, la Londra, Federaţia Mondială a Tineretului Democrat (FMTD)
- 1945: S-a născut Donna Fargo, cântăreaţă şi compozitoare country americană
- 1945: S-a născut poetul George Ţărnea (m. 2003)
- 1947: S-a născut Greg Lake, muzician, unul dintre membrii fondatori ai trupelor King Crimson şi Emerson, Lake and Palmer.
- 1951: A fost efectuată prima convorbire telefonică interurbană, între primarii localităţilor Englewood, New Jersey şi Alameda, California din SUA, fără să fie nevoie de asistenţa unui operator. A fost utilizat pentru prima oară codul regional pentru convorbirile interurbane, urmat de numărul de telefon al abonatului
- 1960: S-a născut Neil Gaiman, scriitor SF englez
- 1965: S-a născut Eddie Irvine, pilot irlandez de Formula 1
- 1970: Marele Zid Chinezesc a devenit obiectiv turistic
-1970: Uniunea Sovietică a lansat vehiculul spatial Luna 17 care a tranportat primul robot teleghidat/rover Lunokhod 1 trimis de pe Terra pentru studierea Lunii Lunokhod 1 avea urmatoarele dimensiuni: 135 cm inaltime, 170 cm lungime si 160 cm latime şi cantarea 840 de kilograme pe Pamant, dar numai 140 de kilograme pe Luna.Lunokhod 1 se deplasa cu doua viteze - 1 km/h si 2 km/h -, fiind dotat cu opt roti si cu trei camere de filmat. Aparatul avea baterii care ii ofereau energie, dar si panouri solare, ce erau expuse pe timpul zilei lunare, pentru a realimenta acumulatorii. De asemenea, roverul mai dispunea si de o sursa de incalzire radioactiva, pentru a nu ingheta pe timpul noptii lunare.O echipa formata din cinci coordonatori a trimis continuu comenzile de deplasare spre Lunokhod 1. Roverul a transportat instrumente stiintifice care au masurat diverse proprietati ale solului selenar, nivelurile de radiatie luminoasa si ultravioleta, precum si campurile magnetice. Lunokhod 1 a fost parte a misiunii rusesti Luna 17, aselenizand pe 17 noiembrie 1970, cu aproximativ un an si jumatate dupa ce Neil Armstrong a devenit primul om care a pus piciorul pe satelitul natural al Pamantului.
- 1980: Tribunalul Suprem al R. P. Polone recunoaşte legalitatea constituirii sindicatului liber "Solidaritatea", creat, sub conducerea lui Lech Walesa, în urma mişcărilor greviste de la şantierele navale din Gdansk, din vara aceluiaşi an (între anii 1981 şi 1989 sindicatul a fost interzis)
- 1981: A murit regizorul francez de film Abel Gance; inventatorul "perspectivei sonore" (precursoarea sunetului stereofonic) şi al "poliviziunii" (precursoarea cinescopului şi a poliecranului) (n. 1889)
- 1982: A murit regizorul italian de film Elio Petri (n. 1929)
- 1982: A murit Leonid I. Brejnev, om politic sovietic; prim-secretar (1964-1966) şi secretar general (1966-1982) al C.C. al P.C.U.S.; şef al statului sovietic (1960-1964; 1977-1982); a organizat înăbuşirea "Primăverii de la Praga" (1968) şi a elaborat doctrina "suveranităţii limitate"; pe plan intern a promovat o linie politică rigidă (n. 1906, în Ucraina)
- 1983: Bill Gates prezintă prima versiune a sistemului de operare MS-DOS Windows 1.0, care va fi comercializată începând cu 20 noiembrie 1985
- 1988: A murit poetul şi prozatorul Alexandru Jar (n. 1911)
- 1989: Todor Jivkov, liderul comunist al ţării între anii 1954–1989, a fost înlăturat de la putere şi înlocuit cu Petăr Mladenov, fost ministru de externe
- 1992: A murit Chuck Connors, actor american de film (n. 10.04.1921)
- 1994: A murit actorul de circ Iosefini (numele real: Aurel Iozif), timp de două decenii director al Circului de Stat din Bucureşti (n. 1916)
- 1994: Saddam Hussein anunţă că Irakul recunoaşte suveranitatea, integritatea teritorială şi independenţa politică a statului Kuweit, în conformitate cu rezoluţiile ONU
- 1995: A murit Vasile Mârza, medic şi biolog; cercetări în domeniile histochimiei şi histofiziologiei; a fost unul dintre promotorii studiilor de histobiologie din România; membru al Academiei Române din 1948 (n. 1902)
- 1999: Crearea Agentiei Mondiale Antidopaj
- 2001: A murit scriitorul american Ken Kesey, autor al romanului „Zbor deasupra unui cuib de cuci” (1962) (n. 17.09.1935); regizorul Milos Forman a ecranizat romanul, în 1975, câştigând cinci premii Oscar
- 2005: Record pentru Boeing. Un avion Boeing 777-200LR a stabilit un nou record de zbor fără escală, printr-un periplu de 23 de ore şi o distanţă de 20.300 de kilometri. Decolat din Hong Kong, a traversat Oceanul Pacific, America de Nord, Oceanul Atlantic pentru ca în final să aterizeze în Londra.
- 2006: A murit Jack Palance, actor american A acceptat orice provocare din partea vieţii, a avut o carieră promiţătoare de boxer profesionist, dar a scris şi poezii (Forest of Love, volum publicat de editura „Summerhouse Press”). A fost miner dar a pictat (şi vândut) peisaje care aveau pe spatele tabloului câte un poem original al autorului. A făcut teatru, a făcut film, a făcut muzică (cântând live sau înregistând albume). A organizat acţiuni de caritate pentru sprijinul luptei împotriva cancerului.În 1992, primeşte premiul Oscar pentru rolul cowboy-ului Curly Washburn în „City Slickers (1991)”.
- 2007: A murit Norman Mailer, unul dintre marii scriitori americani contemporani (n. 1923). S-a născut în anul 1923 la Long Branch, New Jersey. A studiat la Universitatea Harvard.A luptat în Filipine în cel de-al Doilea Război Mondial, experienţă reflectată în capodopera sa, romanul The Naked And The Dead (Cei goi şi cei morţi) (1948), considerat a fi primul roman postmodern. Romanele sale se înrudesc cu reportajul. În abordarea operei lui Norman Mailer nu se poate face o distincţie clară între ficţiune, jurnalism şi eseistică, combinaţia de reportaj şi proză foarte personală se întâlneşte în multe dintre cele mai cunoscute opere ale sale. A publicat poezie, proză scurtă, scrieri politice, o vastă eseistică, biografii şi critică literară. A decedat pe data de 10 noiembrie 2007, în urma unei insuficienţe renale.
Opera
The Naked And The Dead (Cei goi şi cei morţi) (1948)
The Deer Park (Parcul de cerbi) (1955)
An American Dream (Un vis american) (1965)
Why Are We In Vietnam? (De ce ne aflăm in Vietnam?) (1967)
Armies of the Night (Armatele nopţii) (1968, distins cu Premiul Pulitzer şi National Book Award)
The flight (Bătaia) (1975)
The Executioner's Song (Cântecul călăului) (1979, Premiul Pulitzer)
Harlot's Ghost (Strigoiul lui Harlot) (1991)
The Gospel According To The Son (Evanghelia după Fiu) (1997)
- 2008, 9/10: A murit (lângă Napoli, în timpul unui concert de susţinere a scriitorului italian Roberto Saviano, ameninţat cu moartea de mafia italiană pentru best-seller-ul "Gomorra") cântăreaţa sud-africană de muzică folk Miriam Makeba (supranumită "Mama Africa"), prima câştigătoare de culoare a unui Premiu Grammy (1965) (n. 1932)Voce legendara a continentului african si devenita un simbol al luptei impotriva apartheidului, Miriam Makeba a murit imediat dupa ce a cantat in onoarea tanarului autor al romanului "Gomora", la Castel Volturno, in apropiere de Neapole, unde au fost prezenti si alti cantareti si artisti. Aproximativ o mie de persoane au asistat la concertul antimafia, intr-un fief al mafiei napolitane, Camorra.
- 2009: A murit actorul Gheorghe Dinică (n. 1934)
- 2010: A murit producătorul italian de film Dino (Agostino) De Laurentiis; rămâne în istoria cinematografiei pentru pelicule de succes ca "La Strada", "Barbarella", "Serpico", "Three Days Of The Condor" sau "Dune". În 2003 a primit "Leul de Aur", la Festivalul de film de la Veneţia, în semn de apreciere a îndelungatei şi valoroasei sale cariere cinematografice (n. 1919)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text