SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

miercuri, 29 martie 2017

Cătălin Stepa: „Chestiile astea cu oameni veniţi la spectacole gratuite organizate de administraţiile locale, gen zilele oraşului sau ceva asemănător, nu stabilesc valoarea unui artist sau a unei formaţii muzicale” (I)


Pe lupeneanul Cătălin Stepa, fiul celebrei şi, din păcate, răposatei soliste de muzică folk Tatiana Stepa, l-am întâlnit după mai bine de un an la un eveniment monden desfăşurat săptămâna trecută la Cafe Aztek din Petroşani. Prilej cu care am stat puţin de vorbă ca între două cunoştinţe mai vechi, nescăpând ocazia să facem pentru ZVJ un interviu.
Pledoarie pentru cultură
– Cătălin, cum ţi se pare evenimentul de azi şi iniţiativa celor de la Cafe Aztek de a marca cei zece ani de la înfiinţare printr-o serie de evenimente ce se vor derula în toate serile acestei săptămâni?
– Evenimentul de azi – şi toate evenimentele din această săptămână organizate de soţii Crişan şi de un grup de oameni ce iubesc muzica şi arta – are pentru Valea noastră şi pentru cei ce iubesc astfel de momente o importanţă foarte mare, deoarece nu poţi fi o zonă normală dacă totul în jurul tău e tăcut, sumbru, fără orizont şi fără clipe plăcute. Degeaba oraşul se schimbă, are pretenţii să fie unul „contemporan”, dacă e mort din punct de vedere al activităţii culturale, al evenimentelor mondene, al petrecerii timpului liber. Or, la noi în Vale trebuie să reaprindem spiritul acela de a face şi alt­ceva decât serviciu şi acasă, zi de zi, cu o mică schimbare doar în week-end, dar şi aceea monotonă şi plictisitoare. Ceea ce se organizează în aceste zile la Aztek este un mare plus şi mă bucur că sunt şi eu prezent şi că pot cânta pentru oamenii de-aici. Eu ştiu atmosfera de aici, am mai cântat şi am mai participat în aceşti zece ani şi la alte acţiuni. De aceea am şi venit cu plăcere în momentul când am fost invitat să cânt. M-aş bucura ca în seara aceasta să vină lume cât mai multă aici, la fel şi în serile următoare, iar ce au făcut cei de-aici cu ocazia celor zece ani de funcţionare a acestei locaţii – care a sprijinit anual în această perioadă de timp cultura locală, dându-le artiştilor plastici, scriitorilor sau celor ce fac muzică pe plan local şi iubesc fenomenul posibilitatea să se exprime într-un cadru intim, plăcut – nu poate decât să ne bucure pe toţi şi să le spunem să continue această linie.
Ce este folkul
– Pe plan muzical ce te-ar bucura cel mai tare să se întâmple în 2017 în Vale?
– Cel mai tare m-ar bucura, împreună cu prietenii mei folkişti, să reuşim să umplem o sală mare la un concert de-al nostru. Dacă s-ar putea nu o dată, ci de mai multe ori, pentru că ştiu că muzica folk este iubită de mulţi tineri, dar, mai ales, de generaţiile care frecventau pe vremuri spectacolele oferite de Cenaclul Flacăra, prin anii `80 mai ales. Muzica folk este un fenomen ce trebuie să rămână cu flacăra vie pentru generaţiile actuale şi viitoare. În fond, folkul înseamnă sentimente, înseamnă, la un loc, muzică şi poezie, înseamnă stare de spirit pentru tineri, oameni de vârste mijlocii sau oameni în vârstă, la un loc, într-un cuvânt – folkul e o muzică pentru fiecare. Oricine se poate regăsi în cuvintele unei piese folk, oricine poate simţi amintirile printr-o piesă bine interpretată şi prin cuvinte bine alese de autorul textului, oricine poate să aibă emoţii ascultând o piesă pur românească, fie că ea e de dragoste, sau patriotică, cu tematică oarecare sau cu tematică ţintă pentru un anumit grup sau gen de oameni. Ăsta este folkul. Apropo de sală plină, ca să revin la ce am spus, eu am reuşit împreună cu un grup de prieteni din breaslă să umplem o sală la Petroşani acum ceva vreme.
– Cu mult chin şi cu multe aşteptări pe la anumite uşi…
– Da, e drept, cu chinuială multă… dar a meritat tot efortul! Iar când te înhami la o astfel de muncă pentru un asemenea obiectiv, e de ştiut că nu poţi singur, ai nevoie de sprijin, de oameni lângă tine care să te ajute, de uşi deschise care să-ţi poată oferi ceea ce ai nevoie, în primul rând sala, dar şi sonorizarea, efectele de lumini şi toate celelalte de câte are nevoie un show muzical de ţinută. Iar apoi e important cum va fi umplut acest spectacol… Vedeţi, noi cântăm, oamenii vin şi ascultă, dar dacă simt că în ceea ce cântă unii şi alţii nu e pasiune, nu e simţ artistic, nu e talent, nu e o organizare bună a doua oară nu-i mai prinzi în sală! De aceea când organizezi astfel de spectacole ai o mare responsabilitate.
Rolul folkului
– Cum vezi viitorul muzicii folk? Nu ai impresia că după anii `80, de care vorbeai, când folkul a fost sus pe culme, a urmat o pantă descendentă, accentuată în ultimii ani? S-au rărit concertele folkiştilor, dar şi concursurile de gen, iar manelele şi muzica de prost gust au invadat piaţa. Până şi muzica lăutărească are de suferit din cauza unui gen de muzică exportat şi pus pe versuri jalnice, cu o linie muzicală furată de peste tot. Un fel de „ghiveci” aşa zis muzical! Oare lipsa de cultură muzicală să ne fi adus aici? Ori snobismul şi parvenismul de nedescris al anilor pe care-i trăim creează alte „valori” inclusiv pe plan muzical?
– Depinde de cum privim. Fiecare generaţie e cu muzica sa. Într-adevăr, parcă acum se exagerează puţin dar, în timp, lucrurile revin la normal. Eu, dacă vorbim de folk, îi întrevăd acestuia un viitor bun. Alte genuri de muzică se sting precum o stea, dar folkul nu moare, pentru că e altceva, e o stare de spirit. Ideea nu e că folkul ar trebui să fie pe primul loc în preferinţele românilor, sau pe locul doi sau trei, ideea e că folkul trebuie să existe în continuare prin noi şi prin tinerii care vor veni şi care să-l ducă mai departe. Aici şi mass-media poate avea un rol şi cu un pic de obiectivitate, mai ales a celor din mass-media centrală, poate că şi muzica folk ar trebui promovată mai mult în detrimentul altor genuri de muzică. Vorbesc aici mai cu seamă de televiziuni şi posturi de radio. Cum tinerii nu aud şi altceva la radio de exemplu, cum ar fi şi muzica folk, atunci cum să se îndrepte spre piesele folk? Educaţia muzicală în şcoli, de asemenea, a avut rolul ei, dar de când materia „muzică” nu mai prea există, atunci cum putem să vorbim de educaţia muzicală a tinerei generaţii? Nu spun că cei tineri sunt toţi total lipsiţi de cunoştinţe muzicale, deoarece mulţi copii de azi au părinţi cu înclinaţii spre muzica serioasă, bună, iar ei au ocazia ca măcar acasă să asculte muzică de calitate, dar sunt şi mulţi copii care n-au această posibilitate. De aceea, şcoala ar trebui să aibă rolul ei şi în educaţia muzicală. Din păcate, nu se întâmplă azi aşa, dar să sperăm că lucrurile se vor schimba. Totuşi, un semn bun în ultimii ani este că încep să se umple cluburile de tineri, vorbesc de cluburi care promovează şi alte genuri de muzică, cum ar fi muzica rock, pop, sau chiar folk. Este un semn bun şi dătător de speranţă în ceea ce priveşte viitorul folkului românesc. Vedeţi dumneavoastră, în momentul de faţă valoarea unui artist se vede în momentul când sala se umple, când sute de oameni, mii sau zeci de mii dau bani să meargă să-l vadă pe artistul respectiv. Asta înseamnă valoare. Chestiile astea cu oameni veniţi la spectacole gratuite organizate de administraţiile locale, gen zilele oraşului sau ceva asemănător, nu stabilesc valoarea unui artist sau a unei formaţii muzicale. Oamenii merg la acele spectacole ca să mănânce un mic, să bea o bere şi să stea împreună, şi ascultă ce le este oferit, dar din asta nu-ţi poţi da seama dacă artistul care le cântă are sau nu valoare. Dar când ai un spectacol pe bani şi lumea plăteşte biletul de intrare, atunci îţi dai seama dacă eşti apreciat sau nu, dacă eşti într-adevăr cântăreţ sau doar un simplu amator. Aşa e şi cu folkul.
Eu nu zic că e pe primul loc în preferinţe, nicidecum, dar nici nu e la coadă cum unii încearcă să ne facem să credem.
Iar asta o ştiu din ceea ce văd când se organizează concerte folk, când sălile se umplu sau, în orice caz, dacă nu se umplu sunt pe trei sferturi pline. Deci, lumea vine, lumea cunoaşte fenomenul folk şi îl apreciază, lumea iubeşte stilul acesta care o dată îndrăgit nu-l mai poţi abandona, mai cu seamă dacă iubeşti poezia cântată. (va urma)
 
 
SURSA : http://hunedoaraplus.ro/catalin-stepa-chestiile-astea-cu-oameni-veniti-la-spectacole-gratuite-organizate-de-administratiile-locale-gen-zilele-orasului-sau-ceva-asemanator-nu-stabilesc-valoarea-unui-artist-sau-a-u/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text