SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

luni, 13 martie 2017

”Nebunii de la Cenaclul lui Păunescu” în rapoartele Securității. Interviu Andrei Păunescu

Tudor Curtifan / 11 Martie 2017 / 17:19
Andrei Păunescu, fiul regretatului poet Adrian Păunescu a povestit pentru DC News despre ceea ce a însemnat fenomenul cultural Cenacul Flacăra.
Andrei Păunescu s-a referit la cultură în anii comunismului, folk și patriotism, la modul brutal prin care mișcarea condusă de marele poet a fost oprită în 1985, și a respins implicarea partidului în Cenaclu. 
DC News: A fost Cenacul Flacăra o alternativă pentru tineri la propaganda comunistă? Se poate vorbi de o rezistență prin cultură?
Andrei Păunescu: Bineînțeles. Chiar atunci când el a fost interzis, în 1985, rapoartele oficiale ale Securității, ale cenzurii de partid, spuneau că la Cenaclul Flacăra exista un fel de mișcare de opoziție. Un fel de partid paralel la partidul unic. Acesta este și motivul pentru care el a fost oprit în mod brutal printr-o hotărâre a Consiliului culturii din 16 iunie 1985.
Da, era o rezistență prin cultură, dovadă că foarte multe cântece de atunci și foarte mulți artiști rezistă și astăzi. În ultima noapte pe care a petrecut-o în sediul Comitetului Central, când afară manifestanții erau la Universitate, în 21 spre 22 decembrie 1989, Elena Ceaușescu i-a spus lui Nicolae Ceaușescu că afară sunt "nebunii de la Cenaclul lui Păunescu". Elena Ceaușescu s-a opus Cenaclului Flacăra foarte multă vreme. La Revoluție s-au cântat cântecele Cenaclului.

(w670)
DC News: Cât de mult a fost PCR implicat în activitatea Cenaclului?
Andrei Păunescu: Partidul nu a fost implicat deloc. Aș vrea să facem o foarte mare deosebire. Cine nu cunoaște sau este neinformat face o confuzie între anumite poziții ale lui Adrian Păunescu despre Ceaușescu și ideea de susținere a comunismului.
Adrian Păunescu l-a prețuit pe Ceaușescu când a venit la putere cu un aer nou față de ceea ce era până în 1965, stalinismul cunoscut cu pușcării politice. Adrian Păunescu împreună cu Nichita Stănescu și cu alți scriitori au fost foarte entuziasmați în 1968 de gestul lui Ceaușescu de a se opune URSS-ului și de a nu invada Cehoslovacia alături de Moscova și de alte capital est europene.
Adrian Păunescu l-a admirat pe Ceaușescu ca persoană pentru că era naționalist în primul rând, nu pentru că era comunist. Tatăl meu nu putea fi un susținător al comunismului, câtă vreme tatăl lui fusese deținut politic de către bolșevici și bunicul lui de către legionari. Adrian Păunescu nu avea nimic în comun cu ideologia comunistă.
Partidul nu era implicat în Cenaclul Flacăra. Partidul, tocmai când s-a implicat, l-a interzis. La sfârșitul anilor ‘60 și începutul anilor ‘70, atmosfera în România era mai relaxată. Se puteau face gesturi și în cultură. Așa a apărut Cenaclul Flacăra.
DC News: Cum reușea Adrian Păunescu să adune atâtea nume mari în perioada respectivă?
Andrei Păunescu: Adrian Păunescu crea artiști. Pe Ștefan Hrușcă l-a luat din satul lui, din statutul de învățător în Ieud, l-a urcat în autocar și l-a transformat în ceea ce este astăzi. Vasile Șeicaru era un cântăreț de formație, formația Cristal din Galați. L-a luat de acolo, i-a scris cântece "La Adio", "Antiprimăvara" etc. Lui Hrușcă i-a scris "Rugă pentru părinți". Adrian Păunescu i-a lansat. El a făcut atunci cel mai autentic proiect "Românii au talent". Pe Tatiana Stepa a descoperit-o când avea 19 ani.
Nu erau nume mari atunci. Sigur, Nichita Stănescu și câteva excepții reprezentau ceva când au pășit în Cenaclu. Florian Pittiș era un actor deja format când a venit. La fel și trupa Phoenix care exista și reprezenta ceva. Iris era o trupă de club bucureștean, iar când a venit la Cenaclu a venit pentru că era interzisă. Așa a devenit o trupă de importanță națională. Holograf la fel. Era o trupă studențească în București iar când au venit în 1984 la Cenaclul au căpătat audiență și importanță națională. Dar ceilalți, cei mai mulți erau doar tineri aspiranți. El nu a luat nume mari ci le-a creat. Victor Socaciu, Nicu Alifantis, Valeriu Sterian.
DC News: Credeți că tinerii mai sunt astăzi interesați de poezie și muzică folk?
Andrei Păunescu: Întotdeauna. Va exista întotdeauna o minoritate de elită indiferent de cât de grele sunt vremurile, există o peliculă fină, subțire, uneori foarte rarefiată de public tânăr care iubește poezia, iubește marile teme și care nu se poate desprinde de folk, de rock, adică de arta care presupune mesaj.
Din acest motiv și azi, când nu mai e vremea folck-ului de pe stadioane, există cântece pe care tinerii le cântă și pe stradă, acasă, cluburi sau pe terase. De exemplu "Nebun de alb" a lui Emeric Imre, care tot la Cenaclu s-a afirmat. Sau cântecele frumoase a lui Mircea Vintilă lansate în anii '70.
Niciodată nu cred că se va distruge această minoritate de elită, iar speranța noastră este că minoritatea aceasta se va extinde către un public și mai mare. Poate nu chiar milioane de oameni câți erau la Cenaclu, dar să fie mai largă felia decât acum.
(w670)
DC News: Ați organizat mai multe spectacole Remember Cenaclul Flacăra. Este un proiect care va continua?
Andrei Păunescu: Bineînțeles. Am organizat câteva ediții extraordinare, cu audiență mare și cu mulți artiști care au venit alături de noi în această formulă nouă, Remember Cenaclul Flacăra, deoarece Cenaclul nu a murit. Spiritul său nu are cum să moară. Ideile de dragoste de țară, de societate, de părinți și de cuplu sunt veșnice. Ele sunt de la începutul lumii și vor fi până la sfârșitul ei. Am pornit acum câțiva ani Remember Cenaclul Flacăra și vom continua, și în țară și în București. În formule mai mari sau mai mici, ideea este să ducem mai departe Cenaclul Flacăra, care pleacă de la un vers extraordinar, "și totuși există iubire".
DC News: Sunt mulți tineri care nu cunosc ceea ce a însemnat cu adevărat Cenalcul Flacăra. Ce le transmiteți acestora?
Andrei Păunescu: Le transmit să guste din frumusețea unor seri de club sau de scenă de tip folck sau rock, exact așa cum încearcă pentru prima oară o băutură bună, o mâncare bună, o tigară bună. Vor constata că muzica folck va fi ca un drog pozitiv.
Atâta vreme cât ești tânăr și iubești, construiești și vrei să te afirmi, descoperi că ai o identitate, muzica folck este exact combustibilul de care ai nevoie, iar uneori pansamentul de care ai nevoie când treci prin momente grele. Cultura nu face rău nimănui, iar muzica folck este fermecătoare.
Sursa:
 https://www.dcnews.ro/un-proiect-asemanator-romanii-au-talent-inceput-in-1973-interviu_535517.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text