SOAREnDAR !

...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult!

Poezii Felicia Feldiorean - Colaj

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua!

luni, 17 iulie 2017

Iubire în amurg....Andi Valachi
Aceasta este o poveste de dragoste. Una dintre acele poveşti de iubire dătătoare de speranţă că dragostea nu este doar o dereglare hormonală a tinereţii. E o poveste adevărată. În zborul de la Phoenix la Chicago, după ce toţi se aşezaserăpe locurile lor, stewardesa a ghidat prin coridorul îngust o bătrânică ce avea nevoie de walker, acel cadru metalic, pentru a se deplasa. Spre surprinderea mea, cele două s-au oprit în dreptul meu.
„Aici, doamnă Jane!”, a avertizat-o însoţitoarea.
În sinea mea am oftat. O bătrână de peste 80 de ani, de cel mai banal tip. Părul complet alb, o rochie înflorată, un jerseu împletit în partea de sus. “Probabil miroase”, mi-am spus eu înciudat. Acel miros de medicamente şi de parfum ieftin, acel miros de bătrâneţe. Şi aveam dreptate. Mirosea. “Asta este!”,m-am resemnat eu, mutându-mi gândul la ale mele, care în acel moment erau multe şi dificile. Reveneam în Ottawa ca să încerc să-mi repar căsnicia – o clipă mi se părea că e posibil, în următoarea mă întrebam ce caut în acest avion. Am încercat să văd partea bună a lucrurilor: fiind atât de ramolită, va vegeta lângă mine și voi avea parte de linişte.
Speranțele mi s-au năruit repede după ce stewardesa a dispărut, luând walker-ul cu ea. Bătrâna s-a întors spre mine și mi-a aruncat un zâmbet larg, de bunicuţă caldă şi bună, după care a început să-mi dea raportul cu voce tremurată. Mi-a spus câteva despre vreme, mi-a explicat că se îndreaptă spre Chicago, unde fiica ei e măritată bine, cu un om bun. Eu, deşi logoreic, n-am apucat să strecor mai mult de câteva fraze. Am devenit monosilabic şi zâmbitor când mi-am dat seama că puţine ajung la urechea ei. Din una în alta, nu pot preciza cum anume, în doar 5 minute a ajuns la avocatul EI. Ea avea 83 de ani, el, 78. Se ştiau de mult, din familie, rude prin alianţă de al şaptelea picior de câine. Se întâlniseră o dată sau de două ori cu mult timp în urmă. Dar lui îi murise soţia şi ei îi murise soţul, iar fiica ei (nu am reuşit să stabilesc dacă era aceeaşi fiică la care se ducea) îi sugerase să-şi unească singurătăţile.
Evident că fusese reticentă – la urma urmei, ea era o fată simplă, de fermier, iar el… EL era A-V-O-C-A-T. Nu numai că era avocat, dar nu era orice fel de avocat, ci unul extrem de cultivat. Aparent, avea o biblioteca “atât de lată”, şi mâinile ei tremurânde se desfăceau larg ca să mi-o descrie, şi înaltă până la tavan… în minte făceam un calcul că nu putea avea mai mult de 200 de volume acolo, dar n-am vrut s-o plictisesc cu ordine de mărime snoabe.
„Pe toate le-a citit!”, exclama ea cu admiraţie.
Povestea ei continua şi continua şi se repeta până când… am ieşit din zona sumbră în care mă găseam şi am observat. Chipul ei radia, ochii îi străluceau, mâinile i se mişcau agil în gesticulaţie “Îţi imaginezi?! El avocat, eu, o fată simplă de la ţară!”. Da, “fată” nu era deloc nepotrivit. În acel moment era o fetişcană simplă de la ţară… sau de la oraş… una îndrăgostită până peste urechi.
În timp ce eu mă uitam încremenit la ea, uimit de această transformare, povestea curgea. Avocatul era extraordinar de cumsecade, bun la inimă. Ţinea o secretară, o profitoare de 55 de ani al cărui prieten era în puşcărie. Îi dădea avansuri din salariu, dar ea îi cheltuia pe toţi pe droguri. El însă era naiv şi n-o concedia, nici când “fata de la ţară” îi adusese probe concrete de înșelăciunile secretarei. Pentru că era bun, mult prea bun. O ţinea din milă.
„ATÂT de bun este el!”
Zâmbetul larg, rochia înflorată, gesticulările şi discursul ei naiv se adunau într-un spectacol memorabil. Pentru moment, această tânără de la ţară mă ajutase să uit de valea plângerii prin care treceam. Pentru moment, admiram puterea iubirii, care transforma o femeie de 82 de ani, una care trecuse şi văzuse multe, într-o naivă, dedicată iubirii sale. O iubire de amurg, dar cu strălucire de zenit. Prin această bunicuță cu ochi strălucitori am învăţat fără dubiu că nu există un timp anume al iubirii. Îndoielile gestului meu, de revenire acasă la o soţie care nu mă mai dorea ca soţ, s-au disipat şi mi-am recâştigat speranţa.
Nu, căsnicia mea nu s-a reparat, în ciuda curajului meu regăsit, dar pe Jane nu o voi uita niciodată. Mă gândesc la ea de câte ori lucrurile mi se par întunecate. Deşi e cam absurd, sper că e încă în viaţă, în Arizona, lângă avocatul EI (care sper că n-o mai mângâie “din milă” pe secretara lui), şi e la fel de fericită ca atunci când am întâlnit-o.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text