SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

luni, 30 mai 2011

1954 - S-a născut Nicu Alifantis, solist vocal, instrumentist, compozitor.


Nicu Alifantis (n. 31 mai 1954, Brăila) este un cântăreţ de muzică folk, actor şi poet din România.
Nicu Alifantis, născut la 31 mai 1954, la Brăila din părinţi greco-macedonieni, face studii muzicale particulare şi debutează scenic în 1973. Este angajat în 1975 la Teatrul Maria Filotti din Braila şi devine destul de cunoscut şi iubit de public pentru ca în 1976 Electrecord-ul să-i editeze primul single, Cântec de noapte. În acelaşi an se înscrie în ATM.
După armată devine membru al Cenaclului Flacăra, condus de poetul Adrian Paunescu, şi participă la majoritatea "întâmplărilor artistice", melodii ale sale figurând pe compilaţiile Folk 1 şi 2 apărute la Electrecord în 1977 şi, respectiv, în 1978. În 1983, la apariţia casetei de discuri care marca 10 ani de activitate a cenaclului, Nicu Alifantis este cel mai bine reprezentat cantautor de pe acest album.
Între 1973 - 2002 a susţinut 4036 concerte.

În 1995 fondează grupul Alifantis & ZAN, ca trupă de studio pentru albumul său "Voiaj". În 1996, după înregistrarea albumului Alifantis "Nichita", ZAN devine o trupă de proiecte din care mai fac parte: [Virgil Popescu (chitară bass, voce)], Sorin Voinea (keyboars, voce), Răzvan Mirică (chitare el. ac., sitar, mandolină, voce), Relu Bitulescu (tobe).
În aprilie 1999 înfiinţează Fundaţia Nicu Alifantis cu scopul de a promova "proiecte artistice în care valoarea, forţa şi autenticitatea vor fi primordiale".

Despre Nicu Alifantis, Emil Brumaru scria:

"Nicu Alifantis ne scrie cu sufletul pe cîntecul vieţii fiecăruia din noi cuvintele-i simple, afectuoase, dulci-amare, lăsîndu-ne destrămaţi o clipă, reînviindu-ne apoi, mai bucuroşi, mai teferi, întru poezia-i caldă. În inima mea, toată blîndeţea-l simte poet de cînd lumea şi-s fericit să o spun şi altora. Şi s-o repet pînă la îngeri!"


Debut

componistic în 1972 ("Furtuna de Ostrovski, Teatrul Maria Filotti Brăila)
scenic în 1973 (emisiunea TVR, Tele Top)
Etichetă în 1976 (un singur "CINTEC de noapte" Electrecord)


Discografie


Cântec de noapte (1976)
După melci (1979)
Nicu Alifantis (1984)
Mitică Popescu (1984)
Piaţa Romană nr. 9 (1988)
Risipitorul de iubire (1990)
Decembrie (1992)
Că ia baladist (1993)
Voiaj (1995)
Nichita (1996)
Nicu Alifantis 25 (1999)
Cadavrul viu (2001)
Neuitatele femei (2002)
Sah Mat (2004)
Simphonicu (2006)



Roluri în teatru

Alter Ego (în "Philadelphia esti una mea" - 1972)
Acordeonistul (în "Furtuna" - 1972)
Trubadurul (în "Swanewit" - 1973)
Baladistul (în "Întîlnirea mea cu Micul Prinţ" - 1973)
Comentatorul (în "O şansă pentru fiecare" - 1973)
Toboşarul (În "Copiii lui Kenedy" - 1979)
Baladistul (în "Şoareci de apa)

Roluri în film

Radu Cantacuzino (în "Bietul Ioanide" - 1979)


Premii

Premiul UNITER pentru muzică de teatru (1991)
Premiul pentru muzica de scenă de la spectacolul "Ubu Rex" cu scene din "Macbeth" (1991)
Premiul pentru muzică de teatru Constanţa (1995)
Premiul pentru muzica de scenă de la spectacolul "Cadavrul viu" (2002)
claudia
Cafea    si  un  trandafir  aromat!

Azi concert Roxette la Bucureşti


Luni, 30 mai 2011, trupa suedeză Roxette va concerta pentru prima dată la Bucureşti. Concertul va avea loc la complexul Zone Arena din Bucureşti.

31 de hituri şi 25 de ani de carieră mai târziu, cei doi ajung şi la Bucureşti.


Roxette a sosit la Bucuresti astazi, in jurul orei 11:40, cu un avion care a aterizat pe Aeroportul "Henri Coanda", conform Mediafax. Trupa a concertat ieri la Sofia si va sustine un spectacol si la Budapesta, miercuri.

Cu ocazia spectacolului care va avea loc in Bucuresti, la Zone Arena, se asteapta ca Roxette sa cante si piesa The Look, care se va termina cu un fragment din Hey Jude (celebra melodie a celor de la Beatles).

Evenimentul isi va deschide portile pentru public incepand cu ora 17:00, urmand ca prima trupa din deschiderea evenimentului, Magnolia, sa urce pe scena dupa ora 18:00. Concertul Roxette se va termina la ora 22:00, anunta organizatorii.


1958 - S-a născut Marie Frederickson, vocalistă şi chitaristă suedeză (Roxette).

Este o cântăreaţa pop suedeza, compozitoare şi pianista , cunoscut mai ales datorita formatiei duo pop Roxette , pe care a creat-o, împreună cu Per Gessle , în 1986. Ea şi Per Gessle au avut un succes internaţional de la sfârşitul anilor 1980 si începutul anilor 1990 cu un total de şase top - 10 cântece de succes din SUA.

Roxette este un grup suedez de muzică pop cu influenţe rock. Membrii grupului sunt Marie Fredriksson şi Per Gessle.
Roxette a fost printre cele mai de succes trupe din lume, de la sfârşitul anilor 1980 la începutul anilor 1990.
It Must Have Been Love este printre cele mai mari hituri ale trupei, şi apărut pe albumul Tourism: Songs from Studios, Stages, Hotelrooms & Other Strange Places într-o versiune în care spectatorii cântau împreună cu trupa. It Must Have Been Love împreună The Look sunt probabil cele mai reprezentative cântece pentru trupă.

Muzica Roxette este cel mai bine sintetizată de titlul albumului Don't Bore Us - Get to the Chorus!: „Nu ne plictisiţi - treceţi la refren”. Părerile criticilor sunt împărţite, de la a aprecia ritmurile care prind la public şi au personalitate până la a critica lipsa de originalitate şi copierea modelului de succes.

Formă
Perle de Passion
Perle de Passion Este albumul lansat in 1986 si cantece precume contine: Soul Deep, la revedere, eu strig numele.

În 1988 au lansat Look Sharp, ca Cantece cu:! Sanse Si îmbrăcat pentru succes si Uite, Listen to Your Heart. Acesta îngrijire Este Si albumul le-a adus faimă Internaţională.
În 1990 It Must Have Been Love a făcut parte din muzica filmului Pretty Woman şi a ajuns în topurile americane.

În 1991 au lansat albumul Joyride (album), CE conţinea cantece ca: Joyride, Fading ca o floare (fiecare dată când laşi), Biserica din inima ta.

Turism
În 1992 au lansat Turism: Songs from Studios, Etape, Hotelrooms & Alte Strange Places cu cantece precum Ce mai faceţi, trebuie să fi fost de dragoste in varianta cu publicul live. Nu Alubmul avut un succes în Dar America este o Fost Foarte Bine vândut în Europa.
How Do You Do a fost pe primele locuri în Europa întreaga vară.

Crash! Boom! Bang! a fost lansat în 1994 şi conţine cântece precum: Sleeping in My Car, Crash! Boom! Bang! şi Fireworks (cântec).

Nu Bore Us, Du-te la Chorus! Si Baladas En Español
Don't Bore Us, Get to the Chorus! este albumul compilaţie a celor mai hituri Roxette, lansat în 1995. Albumul conţine şi piese noi, cum ar fi She Doesn't Live Here Anymore, You Don't Understand Me.

O zi plăcută
Fişier:HaveANiceDay.jpg
Coperta Have A Nice Day
Roxette au revenit în 1999 cu Have A Nice Day, CE contine cantece precum album Wish I Could Fly, nu poţi pune bratele in jurul Ce's Gone Deja, Crush On You Si Stele (cantec Roxette), ONU Cantec atipic for Roxette îngrijire si o avut multe remix-uri.

Room Service (album Roxette) a fost lansat în 2001 şi a fost privit ca o revenire puternică a trupei. Albumul conţine cântece ca The Centre of the Heart, şi Milk and Toast and Honey.

Albume de studio

Café Heartland (1984, creditat cu Gyllene Tider, deşi o durată de şase-track EP a fost lansat în Statele Unite de Capitol Records sub numele de Roxette mai, resping aceasta ca pe Roxette, la fel ca Per si Marie)
Perle de Passion (1986, primul album "oficial" cu Per Gessle si Marie Fredriksson care apar ca trupa Roxette - republicat în 1997, cu melodii bonus)
Look Sharp! (1988) # 4 UK, # 23 SUA
Joyride (1991) # 2 din Marea Britanie, SUA # 12
Turism: Songs from Studios, Etape, Hotelrooms & Alte locuri ciudate (1992) # 2 din Marea Britanie, SUA # 117
Crash! Boom! Bang! (1994) # 3 UK
Have A Nice Day (1999) # 28 UK, # 62 AUS
Room Service (2001)
Benone Sinulescu s-a nascut pe 24 mai 1937.

Benone Sinulescu (n. 24 mai 1937, Siriu, Buzău, România) este un interpret român de muzică populară din comuna Siriu, judeţul Buzău. În creaţiile sale a adoptat elemente ancestrale definitorii ale spaţiului mitic românesc. De-a lungul carierei sale a colaborat cu diverşi interpreţi de muzică populară printre care Irina Loghin. După 1989 a abordat şi stilul etno şi colaborat în acest sens cu formaţia Romania.
A terminat Scoala Speciala de Muzica,  in clasa doamnei Eugenia Moldoveanu “o exceptionala profesoara de canto”, dupa cum o caracterizeaza artistul.


Primele inregistari radio nu au intarziat sa apara. In anul 1956 a inregistrat “Starina mamei, straina”, “La Lenuta sub cerdac” si “In muntii Buzaului”. Avea doar 18 ani.

Evident au urmat si concertele de mai mare anvergura.

Cele mai mari succese le-a repurtat cu ansamblul “Ciocarlia”. Concerte sustinute in fata a zeci de mii de oameni, pe stadioane pline sau in sali arhipline ii aduc in memorie multe momente pe care cu greu le poate uita.






Discografie


Radu mamii, Radule
Roata vieţii (2002)
Bennymania (2003)
Fiul risipitor (2005)
Se duc anii mei, se duc

Daca ar fi fost sa ma tem vreodata de cineva, Ileana Sararoiu ar fi fost"

- V-a speriat ceva in meseria aceasta frumoasa, dar grea?

- Niciodata nu mi-a oferit cineva un cântec, dar eu le-am dat altora. Asa ca am facut si fapte bune, pe lânga cele rele. N-am avut niciodata rautati si sunt mai pretentios cu mine decât cu cei din jur. Daca ar fi fost sa ma tem vreodata de cineva, Ileana Sararoiu ar fi fost aceea. Era o cântareata cum nu se va mai naste vreodata, careia ii ieseau toate genurile. Marea durere a vietii mele este ca n-am participat la inmormântarea ei, pentru ca eram plecat la un concert, in Iugoslavia. Mi-aduc aminte ca m-a sunat Bebe (n.n. Paraschiv Oprea) atunci si mi-a spus ca a murit Ileana.

Nu intelegeam care Ileana. Când mi-a spus ca era ea, prietena mea de-o viata, am innebunit de durere. Cu trei saptamâni in urma, fusesem cu ea in Moldova, intr-un turneu. Si mi-a spus atunci: "Noni (n.n. asa cum ma striga si mama), hai sa cautam urzici. Am plecat in padure cu Ileana, care era incaltata cu niste pantofi superbi, cumparati din Germania. La un moment dat, Ileana si-a pierdut un pantof, apoi l-a aruncat pe celalalt si a mers desculta pâna la pensiune. Urzicile acelea au fost ultima noastra masa impreuna. Stii ce m-a speriat in viata mea?

Când s-a inaugurat Sala Palatului, in '62, a avut loc un concert extraordinar, de grad zero, pentru tot corpul diplomatic, in frunte cu Gheorghiu Dej, unde au cântat cele mai mari nume ale României. Folclor au cântat insa doar Maria Tanase si Benone Sinulescu. Atunci nu era voie sa bisezi, pentru ca spectacolul era snur. Eu am fost singurul care am bisat. Le-am dat peste cap programul. A urmat cel mai mare succes al vietii mele, pe Muntele Gaina, in fata a 150.000 de spectatori.

- Daca nu ati fi ce sunteti, ce v-ar fi placut sa fiti?

- Cred ca e cea mai interesanta intrebare pe care am primit-o in viata mea. Mi-as fi dorit sa fiu tot cântaret. Pentru ca am terminat Canto clasic, as fi putut fi un cântaret foarte bun de opera. Dar mi-a iesit din prima cu folclorul. Nu cred ca se poate spune in cuvinte ce am simtit când umpleam singur stadioanele cu spectatori.

Adina Teodorescu











Benone Sinulescu & Irina Loghin: Da-mi mandruto gura ta
 


Benone Sinulescu-Roata vietii
 
 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text