Piesa s-a sfârşit...Rămas-bun maestre Jean Constantin!
http://videonews.ro/action/viewvideo/48075/Piesa-s-a-sfarsitRamas-bun-maestre-Jean-Constantin/
Jean Constantin a părăsit scena şi s-a retras într-o altă lume mai bună. Actorul în vârstă de 81 de ani a murit iar familia
şi prietenii săi au fost şocaţi de cumplita veste
. Urmăriţi în videoclipul de mai sus imagini cu marele actor şi câteva cuvintele de laudă venite din partea colegilor săi de o viaţă.
A MURIT MAESTRUL JEAN CONSTANTIN!
Actorul Jean Constantin a încetat din viaţă, astăzi, la locuinţa sa din Constanţa.
Încă o mare pierdere a teatrului românesc. În numai opt luni, au plecat dintre noi Gheorghe Dinică, Nicu Constantin şi, acum, Jean Constantin. Jean Constantin s-a născut la data de 21 august 1928, la Techirghiol, judeţul Constanţa.
Inima sa mare a cedat şi l-a trimis în cer!
Maestrul a fost găsit întins pe pat, în locuinţa sa din Constanţa. Inima i-a cedat în urma unui atac de cord.
Actorul era cardiac şi suferea de afecţiuni cronice mai vechi. În ultimii ani, din 2005 până astăzi, a suferi trei infarcte. În ultimul an, Jean Constantin a fost internat la spitale din Constanţa şi din Capitală, cu afecţiuni cardiace.
În momentul în care medicii au sosit în apartamentul actorului, Jean Constantin era mort de câteva ore. Însă, cauza decesului nu a fost identificată. Cel mai probabil este vorba despre un atac de cord. Ionuţ Galani, interpret de muzică grecească, a povestit că îşi petrecea mult timp alături de marele actor. În fiecare zi se întâlneau pe plajă, în portul Tomis. Pentru că astăzi nu a venit, s-a impacientat şi a mers la apartamentul său. Avea cheie, aşa că a intrat şi l-a văzut pe maestru întins pe pat. "Stăteam în fiecare zi pe plajă în portul Tomis şi astăzi nu a venit şi m-am îngrijorat... şi-am plecat că îl caut... Eu sunt prea mic ca să vorbesc despre acest om... Pentru el această meserie a însemnat totul... Viaţa lui a fost extraordinar de frumoasă, pentru că maestru şi-a făcut viaţa aşa cum a vrut", a declarat Ionuţ Galani la Happy Hour.
Ultimele clipe pe scena teatrului!
În urmă cu o lună, Jean Constantin se urca pentru ultima oară pe scenă, într-o reprezentaţie memorabilă, "Frumosul de la Marea Neagră, la Teatrul Muzical Nae Leonard, alături de Draga Olteanu Matei. Spectacolul a fost dedicat actorului, pe 26 aprilie, cu ocazia împlinirii a 55 de ani de carieră.
VIDEO Jean Constantin, în ultima apariţie televizată: "Nu am fost niciodată trist!"
Ionuţ Galani, cel care l-a găsit mort pe Jean Constantin a intrat în legătură telefonică la Acces Direct
, unde a povestit telespectatorilor cum s-a întâmplat totul. Interpretul de muzică grecească a spus că în ultimile zile
, actorul nu a dat niciun semn cum că i-ar fi rău şi chiar era "argintul viu".
Jean Constantin a fost prezent la sfârşitul lunii martie la Acces Direct. Se pare că aceasta este ultima apariţie televizată a marelui maestru.
"Nu am fost niciodată trist. Oriunde m-am dus am avut prietenii alături de mine şi m-au ajutat cu toate problemele pe care le-am avut", a spus Jean Constantin în ultima sa apariţie publică, la Acces Direct, în data de 22.03.2010.
Adio, maestre!
În cursul zilei de mâine, trupul neînsufleţit al artistului va fi depus la Tearul Fantasio din Constanţa
"Avea inima cam obosită, dar nu m-am aşteptat să se întâmple atât de repede şi atât de brusc"
Nu te vom uita niciodata !!!
Odihneste-te in pace ISMAIL !!!
Jean Constantin va fi înmormântat vineri, în Constanţa
Actorul Jean Constantin va fi înmormântat în cursul zilei de vineri. Sicriul în care se află trupul neînsufleţit al artistului va fi depus, astăzi, în foaierul Teatrului Fantasio din Constanţa, unde a debutat pe scenă, în 1957.
Jean Constantin - Moment umoristic preluat de la Sala Palatului,6 dec.07. Enjoy!
27/05/2010 (Actualizat 09:56)
Jean Constantin a fost găsit fără suflare de prieteni în apartamentul său din Constanţa. A murit singur, pentru că soţia lui era la Bucureşti.
Vestea morţii lui a şocat lumea artistică. Cu doar două zile înainte să moară, Jean Constantin a avut spectacol, la Adamclisi.
"A fost un actor extraordinar, surprinzător chiar", a declarat Sergiu Nicolaescu.
"El avea carismă. Foarte puţini actori pot numai să treacă prin scenă sau pe peliculă şi să te emoţioneze", a spus Ion Dichiseanu.
Vecinii l-au văzut ultima dată marţi seară, când Jean Constantin a ieşit să se plimbe şi a mers în Portul Tomis.
Înmormântarea va avea loc vineri, la Cimitirul Central din Constanţa.
Sursa:
http://www.jurnalul.ro/
Maestrul comediei româneşti, actorul Jean Constantin a decedat, la vârsta de 81 de ani, în locuinţa sa de la Constanţa, a declarat Alexandru Arşinel, directorul Teatrului de Revistă din Bucureşti.
Alexandru Arşinel a spus că actorul Jean Constantin a fost găsit mort în locuinţa sa din Constanţa de rudele sale. În ultimul an, Jean Constantin a fost internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa şi la Spitalul Fundeni din Capitală, cu afecţiuni cardiace. De fiecare dată, actorul a cerut medicilor discreţie în privinţa afecţiunilor de care suferă şi a cerut în mod expres ca acestea să nu fie făcute publice.
Jean Constantin s-a născut la 21 august 1928 la Techirghiol, în judeţul Constanţa. A început să muncească la Constanţa, ca muncitor normator, unde a cunoscut oameni talentaţi alături de care a înfiinţat o brigadă artistică. Apoi a început să joace la Casa de Cultură, iar din 15 decembrie 1957 a debutat la secţia de estradă din cadrul Teatrului de Stat Fantasio din Constanţa, unde actorul a rămas până la ieşirea la pensie. A fost căsătorit de trei ori, petrecându-şi ultimii ani din viaţă cu Elena Jean.
Actorul a jucat în aproape 70 de filme, cum ar fi "Răzbunarea haiducilor" (1968), "Prea mic pentru un război atât de mare" (1969), devenind celebru în anii '70, cu seria de filme de comedie "B(rigada) D(iverse)", unde a jucat alături de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu, Puiu Călinescu şi Iurie Darie. Totodată, Jean Constantin este cunoscut pentru rolul lui Ismail din "Toate pânzele sus", de Mircea Mureşan. Printre cele mai recente filme în care a jucat celebrul actor se numără "Poker" şi "Supravieţuitorul", de Sergiu Nicolaescu.
Cunoscutul actor a jucat şi pe scena Teatrului Naţional Bucureşti, fiind distribuit în spectacolul "O scrisoare pierdută", de Radu Beligan. De asemenea, Jean Constantin a jucat în mai multe seriale şi filme de televiziune, printre care "Vine Poliţia!" de la Pro TV şi în "Regina", difuzat de Acasă TV.
Jean Constantin a fost în ultima vreme o prezenţă constantă în topul Zece pentru România al celor mai iubiţi actori, alături de Florin Piersic, Gheorghe Dinică, Sergiu Nicolaescu, Stela Popescu sau Draga Olteanu Matei. A primit Premiul pentru întreaga activitate la Gala Premiilor Gopo din 2008, dar şi Premiul special pentru teatru de revistă, acordat de UNITER, în 2003.
Cel care a fost considerat "maestrul comediei" a fost învestit, în 2007, drept Cavaler de Malta al Ordinului "Sf. Ioan" de Ierusalim, într-o ceremonie desfăşurată la Suceava. Totodată, Consiliul Director al Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România i-a acordat, în 2003, o clachetă de aur şi o medalie jubiliară "Magna cum Laudae". În semn de recunoaştere a talentului actorului Jean Constantin, Jean Badea, fost secretar literar al Teatrului de Revistă Fantasio, i-a dedicat biografia artistică "Omul care aduce hazul", publicată în 1998.
Stela Popescu l-a întâlnit acum două săptămâni pe Jean Constantin, la mare: "M-am întâlnit cu el şi cu Draga Olteanu-Matei, la mare, chiar la Hotelul Vega, unde s-a filmat «Nea Mărin Miliardar»... Arăta foarte bine, chiar era foarte bine, am stat la masă până mai târziu, am povestit... Dar, vezi, uite-aşa se întâmplă! El avea inima cam obosită, ce-i drept, dar nu m-am aşteptat să se întâmple atât de repede şi atât de brusc. Nu părea să fie supărat de ceva, el era un om care nu avea probleme, fără copii, dar cu o soţie minunată, Nina. Toată lumea îl iubea... Probabil că a fost un accident al bolii lui de inimă... Jean era un om modest, drăguţ, care iubea femeile, era un delicat, un actor serios şi de o curăţenie extraordinară. Avea un mare respect pentru public. Dumnezeu să-l odihnească!".
Alexandru Arşinel ne-a spus, printre hohote de plâns: "A murit Jean, doamnă! M-a anunţat mai devreme cineva, nu mi-a venit a crede! L-am sunat pe mobil, nu a răspuns, am vorbit apoi cu prietenul lui, care mi-a zis că l-a găsit în casă, mort, acum o oră şi jumătate. S-a dus acolo pentru că Jean nu-i răspundea la telefon... Dacă avea probleme? Doamnă, de la o vreme toţi avem probleme. Dar Jean era unul dintre puţinii care nu arăta că le are. Vă rog să mă iertaţi, dar nu mai pot continua...".
Tamara Buciuceanu abia şi-a găsit cuvintele: "Aceste veşti îmi produc foarte multă durere sufletească. Cuvintele sunt inutile. Păcat că a dispărut încă un mare talent". La fel, Maria Dragomiroiu. Artista de muzică populară a fost extrem de afectată:"E un şoc pentru mine această veste tristă. Aproape jumătate din viaţă am petrecut-o alături de el. A fost un actor mare, care aducea atâta bucurie publicului... a fost un om special. Este o mare pierdere. E un şoc pentru noi toţi. Nu se pune problema din punct de vedere financiar, avea bătrâneţile asigurate. Însă, din păcate, asta este. Din ce în ce mai mulţi artişti mari ne părăsesc. A fost un om extraordinar".
Actorul Sebastian Papaiani a mărturisit îndurerat că vechea generaţie de actori se împuţinează şi nu are cine să îi înlocuiască pe marii artişti: "Ne ducem şi nu ne ia locul nimeni, mai ales lui Jean, Jean cel de neînlocuit. Nu poţi să nu lăcrimezi pentru un om care ţi-a fost apropiat, lângă care ai respirat, lângă care ai jucat". Papaiani a jucat alături de Jean Constantin în filme precum seria "B(rigada) D(iverse)", "Toate pânzele sus" şi "Nea Mărin Miliardar".
"Prin moartea artistului Jean Constantin a mai dispărut un mare caracter şi un actor iubit al ţării", a declarat directorul Teatrului de Comedie din Bucureşti, George Mihăiţă. "Parcă mi s-a rupt ceva din suflet. Când mergi cu un om în spectacole în toată ţara, ajunge să fie ca şi un frate al tău. Adineauri, când am auzit de Jean, parcă s-a rupt ceva în mine. A mai dispărut un mare caracter şi un actor iubit al ţării. Voi căuta în agendă să văd ce pot schimba ca să pot ajunge şi eu acolo (n.r.: Constanţa)", a spus, pentru Agerpres, George Mihăiţă.
Extrem de îndurerat, Vladimir Găitan a declarat pentru Antena 3: "Pentru a stabili corect lucrurile, personajul lui Jean din «Poker» nu a fost unul solicitant din punct de vedere fizic, aşa cum erau de exemplu rolurile din filmele de război. Dar în timp se adună multe alte lucruri. Şi eu am avut probleme cu inima şi chiar râdeam cu Jean, fiindcă, în stilul său characteristic, mi-a spus: «Ai intrat în clubul celor cu inimioara, cu corasonul». Ştia bine ce-l aşteaptă. S-au adunat multe în decursul anilor. Când mă gândesc la ce se întâmpla pe vremuri, la frigul pe care îl înduram, chiar şi o cană cu ceai era o problemă naţională. Veneai la actul doi şi găseai apa îngheţată în pahar. Se desfiinţase postul de garderobieră fiindcă oamenii nu-şi mai lăsau hainele, rămâneau cu paltoanele pe ei şi aplaudau cu mănuşile pe mâini. Asta ne-a fost viaţa. A fost un erou, drăguţul de el. Necazurile l-au ajuns. Era solicitat în spectacole, dar, fiind bolnav, nu prea mai putea să facă faţă. Ca un făcut, la bătrâneţe spitalul devine prietenul tău cel mai apropiat. Sunt actori care se deplasează foarte greu. Au mari, mari probleme. Sper doar că acolo unde se va duce îl va face şi pe Doamne-Doamne să râdă".
Trecerea în nefiinţă a actorului Jean Constantin este, într-adevăr, o mare pierdere pentru arta noastră teatrală şi pentru cultura naţională, a declarat, pentru Agerpres, fostul preşedinte, Ion Iliescu. "A fost unul dintre actorii foarte îndrăgiţi de publicul românesc, dintotdeauna. Din tinereţe, el s-a remarcat printr-un talent deosebit de comic, a fost om al scenei, om al ecranului folosit frecvent în filmele noastre şi a reuşit să câştige simpatia publicului românesc. Este, într-adevăr, o mare pierdere pentru arta noastră teatrală şi pentru cultura naţională. Nu pot decât să exprim condoleanţe profunde pentru un om de o mare calitate umană şi artistică", a subliniat Iliescu.
Imprimă
E-mail
Maestrul comediei româneşti, actorul Jean Constantin a decedat, la vârsta de 81 de ani, în locuinţa sa de la Constanţa, a declarat Alexandru Arşinel, directorul Teatrului de Revistă din Bucureşti.
Alexandru Arşinel a spus că actorul Jean Constantin a fost găsit mort în locuinţa sa din Constanţa de rudele sale. În ultimul an, Jean Constantin a fost internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa şi la Spitalul Fundeni din Capitală, cu afecţiuni cardiace. De fiecare dată, actorul a cerut medicilor discreţie în privinţa afecţiunilor de care suferă şi a cerut în mod expres ca acestea să nu fie făcute publice.
Jean Constantin s-a născut la 21 august 1928 la Techirghiol, în judeţul Constanţa. A început să muncească la Constanţa, ca muncitor normator, unde a cunoscut oameni talentaţi alături de care a înfiinţat o brigadă artistică. Apoi a început să joace la Casa de Cultură, iar din 15 decembrie 1957 a debutat la secţia de estradă din cadrul Teatrului de Stat Fantasio din Constanţa, unde actorul a rămas până la ieşirea la pensie. A fost căsătorit de trei ori, petrecându-şi ultimii ani din viaţă cu Elena Jean.
Actorul a jucat în aproape 70 de filme, cum ar fi "Răzbunarea haiducilor" (1968), "Prea mic pentru un război atât de mare" (1969), devenind celebru în anii '70, cu seria de filme de comedie "B(rigada) D(iverse)", unde a jucat alături de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu, Puiu Călinescu şi Iurie Darie. Totodată, Jean Constantin este cunoscut pentru rolul lui Ismail din "Toate pânzele sus", de Mircea Mureşan. Printre cele mai recente filme în care a jucat celebrul actor se numără "Poker" şi "Supravieţuitorul", de Sergiu Nicolaescu.
Cunoscutul actor a jucat şi pe scena Teatrului Naţional Bucureşti, fiind distribuit în spectacolul "O scrisoare pierdută", de Radu Beligan. De asemenea, Jean Constantin a jucat în mai multe seriale şi filme de televiziune, printre care "Vine Poliţia!" de la Pro TV şi în "Regina", difuzat de Acasă TV.
Jean Constantin a fost în ultima vreme o prezenţă constantă în topul Zece pentru România al celor mai iubiţi actori, alături de Florin Piersic, Gheorghe Dinică, Sergiu Nicolaescu, Stela Popescu sau Draga Olteanu Matei. A primit Premiul pentru întreaga activitate la Gala Premiilor Gopo din 2008, dar şi Premiul special pentru teatru de revistă, acordat de UNITER, în 2003.
Cel care a fost considerat "maestrul comediei" a fost învestit, în 2007, drept Cavaler de Malta al Ordinului "Sf. Ioan" de Ierusalim, într-o ceremonie desfăşurată la Suceava. Totodată, Consiliul Director al Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România i-a acordat, în 2003, o clachetă de aur şi o medalie jubiliară "Magna cum Laudae". În semn de recunoaştere a talentului actorului Jean Constantin, Jean Badea, fost secretar literar al Teatrului de Revistă Fantasio, i-a dedicat biografia artistică "Omul care aduce hazul", publicată în 1998.
Stela Popescu l-a întâlnit acum două săptămâni pe Jean Constantin, la mare: "M-am întâlnit cu el şi cu Draga Olteanu-Matei, la mare, chiar la Hotelul Vega, unde s-a filmat «Nea Mărin Miliardar»... Arăta foarte bine, chiar era foarte bine, am stat la masă până mai târziu, am povestit... Dar, vezi, uite-aşa se întâmplă! El avea inima cam obosită, ce-i drept, dar nu m-am aşteptat să se întâmple atât de repede şi atât de brusc. Nu părea să fie supărat de ceva, el era un om care nu avea probleme, fără copii, dar cu o soţie minunată, Nina. Toată lumea îl iubea... Probabil că a fost un accident al bolii lui de inimă... Jean era un om modest, drăguţ, care iubea femeile, era un delicat, un actor serios şi de o curăţenie extraordinară. Avea un mare respect pentru public. Dumnezeu să-l odihnească!".
Alexandru Arşinel ne-a spus, printre hohote de plâns: "A murit Jean, doamnă! M-a anunţat mai devreme cineva, nu mi-a venit a crede! L-am sunat pe mobil, nu a răspuns, am vorbit apoi cu prietenul lui, care mi-a zis că l-a găsit în casă, mort, acum o oră şi jumătate. S-a dus acolo pentru că Jean nu-i răspundea la telefon... Dacă avea probleme? Doamnă, de la o vreme toţi avem probleme. Dar Jean era unul dintre puţinii care nu arăta că le are. Vă rog să mă iertaţi, dar nu mai pot continua...".
Tamara Buciuceanu abia şi-a găsit cuvintele: "Aceste veşti îmi produc foarte multă durere sufletească. Cuvintele sunt inutile. Păcat că a dispărut încă un mare talent". La fel, Maria Dragomiroiu. Artista de muzică populară a fost extrem de afectată:"E un şoc pentru mine această veste tristă. Aproape jumătate din viaţă am petrecut-o alături de el. A fost un actor mare, care aducea atâta bucurie publicului... a fost un om special. Este o mare pierdere. E un şoc pentru noi toţi. Nu se pune problema din punct de vedere financiar, avea bătrâneţile asigurate. Însă, din păcate, asta este. Din ce în ce mai mulţi artişti mari ne părăsesc. A fost un om extraordinar".
Actorul Sebastian Papaiani a mărturisit îndurerat că vechea generaţie de actori se împuţinează şi nu are cine să îi înlocuiască pe marii artişti: "Ne ducem şi nu ne ia locul nimeni, mai ales lui Jean, Jean cel de neînlocuit. Nu poţi să nu lăcrimezi pentru un om care ţi-a fost apropiat, lângă care ai respirat, lângă care ai jucat". Papaiani a jucat alături de Jean Constantin în filme precum seria "B(rigada) D(iverse)", "Toate pânzele sus" şi "Nea Mărin Miliardar".
"Prin moartea artistului Jean Constantin a mai dispărut un mare caracter şi un actor iubit al ţării", a declarat directorul Teatrului de Comedie din Bucureşti, George Mihăiţă. "Parcă mi s-a rupt ceva din suflet. Când mergi cu un om în spectacole în toată ţara, ajunge să fie ca şi un frate al tău. Adineauri, când am auzit de Jean, parcă s-a rupt ceva în mine. A mai dispărut un mare caracter şi un actor iubit al ţării. Voi căuta în agendă să văd ce pot schimba ca să pot ajunge şi eu acolo (n.r.: Constanţa)", a spus, pentru Agerpres, George Mihăiţă.
Extrem de îndurerat, Vladimir Găitan a declarat pentru Antena 3: "Pentru a stabili corect lucrurile, personajul lui Jean din «Poker» nu a fost unul solicitant din punct de vedere fizic, aşa cum erau de exemplu rolurile din filmele de război. Dar în timp se adună multe alte lucruri. Şi eu am avut probleme cu inima şi chiar râdeam cu Jean, fiindcă, în stilul său characteristic, mi-a spus: «Ai intrat în clubul celor cu inimioara, cu corasonul». Ştia bine ce-l aşteaptă. S-au adunat multe în decursul anilor. Când mă gândesc la ce se întâmpla pe vremuri, la frigul pe care îl înduram, chiar şi o cană cu ceai era o problemă naţională. Veneai la actul doi şi găseai apa îngheţată în pahar. Se desfiinţase postul de garderobieră fiindcă oamenii nu-şi mai lăsau hainele, rămâneau cu paltoanele pe ei şi aplaudau cu mănuşile pe mâini. Asta ne-a fost viaţa. A fost un erou, drăguţul de el. Necazurile l-au ajuns. Era solicitat în spectacole, dar, fiind bolnav, nu prea mai putea să facă faţă. Ca un făcut, la bătrâneţe spitalul devine prietenul tău cel mai apropiat. Sunt actori care se deplasează foarte greu. Au mari, mari probleme. Sper doar că acolo unde se va duce îl va face şi pe Doamne-Doamne să râdă".
Trecerea în nefiinţă a actorului Jean Constantin este, într-adevăr, o mare pierdere pentru arta noastră teatrală şi pentru cultura naţională, a declarat, pentru Agerpres, fostul preşedinte, Ion Iliescu. "A fost unul dintre actorii foarte îndrăgiţi de publicul românesc, dintotdeauna. Din tinereţe, el s-a remarcat printr-un talent deosebit de comic, a fost om al scenei, om al ecranului folosit frecvent în filmele noastre şi a reuşit să câştige simpatia publicului românesc. Este, într-adevăr, o mare pierdere pentru arta noastră teatrală şi pentru cultura naţională. Nu pot decât să exprim condoleanţe profunde pentru un om de o mare calitate umană şi artistică", a subliniat Iliescu.
FILMOGRAFIE
Actorul a jucat în aproape 70 de filme, cum ar fi "Baronul ecluzei" (1960), în care a jucat prinţul Sadokkan. A urmat Fourak, în Candide ou l'optimisme au Xxe siecle (1960). În anii '60, Jean Constantin a jucat în filme precum "Procesul Alb", "Maiorul şi moartea", "Zile de vară", "Canarul şi viscolul" sau "Baltagul". Cu siguranţă vi-l mai amintiţi în rolul ţiganului Parpanghel din "Haiducii", "Răzbunarea haiducilor", "Răpirea fecioarelor", "Săptămâna nebunilor", "Haiducii lui Şaptecai" sau "Zestrea domniţei Ralu". De asemenea, în anii '70 cota i-a fost ridicată şi de seria B.D. (Brigada Diverse), în care l-a interpretat pe Patraulea. Sergiu Nicolaescu l-a distribuit în rolul lui Floacă din "Ultimul cartuş", Limbă din "Un comisar acuză", "Revanşa" şi "Duelul". La fel de celebru este şi rolul Ismail din seria "Toate pânzele sus". După 1989 au urmat "Miss Litoral", "Unde se duc muştele iarna", "Atac în Bibliotecă", "A doua cădere a Constantinopolului", "Punctul zero", "Sexy Harem Ada-Kaleh", "Păcală se întoarce" sau serialul "Meseriaşii".
Printre cele mai recente filme în care Jean Constantin a jucat se numără "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii", "Roming", "Vine Poliţia", "Trupa de Show" şi "Supravieţuitorul".
Ultimul rol este cel din "Poker", semnat de Sergiu Nicolaescu.
SURSA:
http://www.jurnalul.ro/
Jean Constantin Mama ei de viaţă
Jean Constantin-sa nu vi iar sa ma cauti
Jean Constantin si Gheorghe Dinica - In Revansa
Jean Constantin: "Am fost un actor ascultător..."
26/05/2010 (Actualizat 17:09)
"De cănd mi-am inceput activitatea artistică am făcut tot ceea ce mi-a stat in putinţă ca să-mi satisfac spectatorul. Cel mai bine m-am simţit in «Toate pănzele sus» al lui Mircea Mureşan, in care am interpretat cu toată inima personajul Ismail.
M-am simţit foarte bine şi in celelalte filme şi spectacole pe care le-am făcut de-a lungul vremii, poate şi pentru că am avut şansa să joc cu actori foarte mari ca Toma Caragiu, Gheorghe Dinică şi alţii, care m-au indrumat şi m-au indemnat să joc şi eu alături de ei. A fost o măndrie pentru mine. Tot timpul am fost eu, omul Jean Constantin, fără să-mi ridic nasul pe sus. M-am coborăt la orice nivel. Cineva imi spunea: «Mata' miroşi a om». Am filmat două luni in Cehia la «Roming», coproducţie romăno-cehă propusă anul acesta la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto. Am avut un rol nemaipomenit in acest film şi se aude că s-ar putea să iau şi un premiu. De fiecare dată cănd am urcat pe scenă am avut emoţii, emoţii creatoare, dar intotdeauna m-am bucurat de succes, pentru că am avut o anume naturaleţe in tot ceea ce făceam pe scenă.
Cred că una dintre cele mai amuzante intămplări de la o filmare a fost tot la «Toate pănzele sus», in care şi regizorul Mircea Mureşan avea un rol. Şi-a pus pe cap, sub fes un castron pentru ca, atunci cănd dădeam eu cu polonicul, să nu-l lovesc. Pănă la urmă nu i-a reuşit şi tot l-am lovit. Se simte şi in film cum injură.
Cred că cel mai bine dintre toţi actorii cu care am lucrat este Gheorghe Dinică. Am făcut foarte multe filme cu el. Este un actor extraordinar şi m-am inţeles excelent cu el din toate punctele de vedere. Foarte bine m-am inţeles şi cu Besoiu şi, in general, cu toţi actorii. O perioadă am jucat şi la Teatrul Naţional in «O scrisoare pierdută», unde l-am interpretat pe Pristanda. Eu eram din provincie, chipurile, dar toţi mă primeau extraordinar. Toate rolurile care mi-au fost incredinţate le-am făcut cu aceeaşi dragoste şi pasiune. Am fost un actor ascultător, m-am supus tot timpul regizorului.
Intotdeauna, de ziua mea am avut spectacole. Cănd eram la Teatrul Fantasio, la sfărşitul spectacolului, directorul Aurel Manolache anunţa publicul că este ziua mea. Nu imi plac lucrurile astea pentru nimic in lume. Sunt atăt de emotiv..."
"Palme..."
"Palmele pe care mi le dădea Caragiu erau reale, iar operatorul ii spunea că vrea să surprindă urmele de pe faţă şi să nu mă menajeze. Recunosc că am primit foarte multe palme de la Toma Caragiu, pe viu"
Jean Constantin - 20 august 2007
"Si atunci n-aveam, si acum nu am"
"Ce inseamna un an in plus? Adica, imbatranim cu un an si crestem profesional. Ziua mea o sa ma gaseasca la Fetesti, la un cumnat. Am muncit la viata mea foarte mult si nici nu am simtit cum a trecut timpul. Am muncit pentru cele 73 de filme pe care le-am facut, bineinteles ca am fost recompensat pentru treaba asta, dar au trecut foarte repede, ca am muncit. Va dati seama ca si la Teatrul Fantazio si in filme am fost prezent...
Nu s-a schimbat nimic de-a lungul anilor: si atunci n-aveam, si acum nu am. Timpul a trecut prea repede, fiindca am fost prea prins si stiti ca eu am facut naveta la spectacole si am fost prezent la teatrul unde jucam in permanenta. Toate aniversarile au fost la fel, cu munca. Ceea ce am putut sa fac si ceea ce mi-am propus sa fac am realizat, cred eu. M-am achitat profesional de toate treburile si la toate filmele.
La varsta mea ce iti mai poti dori decat sa mai fiu sanatos? Sa imi mai dea Dumnezeu sanatate! Atat imi doresc, daca am sanatate, am de toate. Inaintarea in varsta poate fi o povara sau poate sa nu fie, depinde cum o organizezi. Daca vrei sa o faci tu povara.... De batranete nu scapa nimeni si suntem constienti de treaba asta si din acest motiv nu imi doresc o alta varsta. Trebuie sa imbatranim frumos! Un an in plus ne face mai buni. Nu visez la asa niste chestii care nu se pot realiza, de aceea nu regret.
Cea mai mare realizare este ca am facut niste filme foarte bune, pentru care sunt si acum omenit: "Toate panzele sus" al lui Mircea Muresan, celelalte filme realizate cu Sergiu Nicolaescu. Au fost niste satisfactii profesionale ale mele, fiind un actor de pronuntie si solicitat pentru filmele astea. A fost o realizare pentru mine, v-am spus, sunt oameni care revad filmele si ne bucuram si la ora asta de succes. Ma simt realizat! Un actor care la varsta asta asteapta sa vina «aia cu coasa» sa ne ia si sa incheiem si varianta asta cu a trai."
Jean Constantin - 20 august 2004
Jean Constantin si Alexandru Lulescu la Toronto în 1991
SOAREnDAR !
Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua!
Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !
Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !
Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz
Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !
Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....
Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!
Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady
Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...
Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult
Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.
Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !
Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !
Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz
Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu
Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !
Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....
Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!
Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady
Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...
Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ? -->! -->
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ? -->! -->
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu