SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

marți, 22 iunie 2010

Im Memoriam,Maria Tanase, 47 de ani 1913 in Bukarest; † 22. Juni 1963

Maria Tănase - Lume, lume

Asculta mai multe audio Muzica



S-a născut în Bucureşti (mahalaua Cărămidarilor), ca al treilea copil al Anei Munteanu, originară din comuna Cârţa, judeţul Sibiu, zona (Făgăraş) şi al florarului Ion Coandă Tănase, din satul oltenesc Mierea Birnicii, de pe valea Amaradiei. De mică a venit în contact cu cântecul, atât mama cât şi tatăl fiind mari iubitori ai cântecului popular şi ai muzicii în general. Apare pe scenă, pentru prima dată, în anul 1921 pe scena Căminului Cultural "Cărămidarii de Jos" din Calea Piscului, la serbarea de sfârşit de an a Şcolii primare nr. 11, Tăbăcari, apoi pe scena Liceului "Ion Heliade Rădulescu", unde a frecventat doar cursul inferior, fiind nevoită să se retragă pentru a lucra, alături de părinţii săi, la grădină. Mai târziu, cu ajutorul gazetarului Sandu Eliad pătrunde în atmosfera unui cenaclu al tinerilor intelectuali, ai carui membri o vor sfătui să-şi valorifice însuşirile artistice şi să urce pe scenă. Debutul va avea loc la teatrul de revistă condus de Constantin Tănase. Apare pentru prima dată pe 2 iunie 1934 în revista "Cărăbuş-Express" cu pseudonimul, dăruit de Constantin Tănase, Mary Atanasiu.
A devenit celebră abia în anul 1938, când a înregistrat primele cântece pentru Societatea Româna de Radio, care însă au fost distruse în 1940 de Garda de Fier, sub pretextul că distorsionau folclorul românesc autentic. Adevăratul motiv al acestei mişcări antisemite a fost faptul că în cercul de prieteni ai Mariei Tănase se găseau şi o serie de intelectuali evrei, ca etnologul Harry Brauner (fratele pictorului Victor Brauner) şi jurnalistul Ştefan Roll.
În anul 1940, după cooptarea la guvernare a Mişcării Legionare, muzica de petreceri, populară, a fost interzisă la difuzare pe terase, grădini, etc. Era decretat doliu naţional, "Regimul Pompelor Funebre". În acea perioadă, unii difuzori nu au respectat interdicţia impusă de noul guvern, astfel încât au fost distruse cu toporul multe înregistrări ale Mariei Tănase, de către legionari zeloşi. Atunci au fost sparte şi matriţe ale casei de discuri Columb
În anul 1963, Maria Tănase a aflat în timpul unui turneu că avea cancer la sân şi că ar mai fi o şansă să scape dacă întrerupe turneul şi se operează urgent. Artista s-a gândit, s-a răzgândit, şi-n cele din urmă a refuzat, dându-şi seama că nu mai are nici-o şansă, şi a dus turneul la bun sfârşit. Cancerul a afectat şi plămânii, artista cântând cu dificultate, gâfâind. Pe 19 iunie 1963 a avut ultimul spectacol, la Hunedoara. La un moment dat, simţindu-se din ce în ce mai rău, a zis:
„Fraţilor, eu nu mai pot! Am cancer la sân şi o să mor în curând! De-acuma nu mă veţi mai vedea niciodată!”

Lumea când a auzit-o, a început să plângă. Plângeau până şi ţiganii din mahalalele Hunedoarei.Pe 22 iunie 1963, în casa natală, Maria Tănase era pe patul de moarte. Erau lângă ea şi tatăl ei, Ion Tănase, şi soţul ei, medicul Sachelarie. La ora 14:10 a deschis ochii şi s-a uitat în jur ca la ceva străin şi apoi a închis ochii pentru totdeauna.





Maria Tănase – Povestea cenzurată


Unul dintre acele filme documentare interzise de regimul comunist, a cărui premieră a avut loc abia după patru ani de la realizare, în 1990. Produs de Sahia Film, documentarul cuprinde mărturii și imagini-document despre viața și activitatea muzicală a interpretei Maria Tănase. Se spune că America a avut-o pe Marilyn Monroe, Franța pe Edith Piaf, iar România pe Maria Tănase. Când vorbim însă despre viața Mariei Tănase, nu întotdeauna suntem cuprinși de frenezia pe care ne-o inspiră muzica sa, pentru că ritmurile săltărețe ascund o poveste pe care puțini dintre noi o cunosc.
În lumea spionilor

Istoricul Mihai Pelin, în lucrarea sa “Un veac de spionaj, contraspionaj si poliție politică”, afirmă că Maria avea la sfârșitul anilor ’30 relații foarte apropiate cu Maurice Negre, corespondentul de la București al agenției Havas și rezident al serviciilor speciale franceze.
În anul 1940, artista face un prim-turneu în Turcia, și are ocazia să cânte în fața președintelui țării Iamet Inonu. Al doilea război mondial izbucnise de mai bine de un an, iar Istanbulul și Ankara erau la acea vreme locul de întâlnire al agenților secreți.
La întoarcerea în țară, Maria Tănase devine ținta serviciului secret al armatei germane Abwehr, care încearcă (printr-un maior) să o recruteze. Conform unor date ale Serviciului Secret de Informații din România, condus de Eugen Cristescu, artista refuză.
Istoricul Cristian Troncotă, autorul mai multor carți despre serviciile secrete românești, este de părere că Maria Tănase l-a ajutat pe Cristescu în munca sa. “Se pare că celebra cantareață i-a facilitat lui Eugen Cristescu, într-o perioadă destul de dificilă, unele schimburi de informații cu o serie de diplomați americani”, afirmă Troncotă. (Surse: yuppy.ro și 9am.ro)
Vizionare online film documentar Maria Tănase – Povestea cenzurată (Sahia Film)
Film documentar Maria Tanase (1986) 1/4

Film documentar Maria Tanase (1986) 2/4

Film documentar Maria Tanase (1986) 3/4


Film documentar Maria Tanase (1986) 4/4







Im Memoriam,Maria Tanase, dupa 47 de ani de cand artista a parasit scena vietii,: fascinanta poveste din spatele cantecului, la Romania, te iubesc!Nimeni, nicicand, in spatiul romanesc, nu va canta mai frumos.


Una dintre cele mai mari voci pe care le-a dat Romania si cea despre care se spune ca a fost prima si poate singura mare diva a Romaniei, Maria Tanase, a trecut prin viata fulgerator, traind intens, numai dupa bunu-i plac si propriile-i canoane.
Duminica, de la ora 18:00, in cadrul emisiunii Romania, te iubesc!, laureata premiului Emmy, Paula Herlo, aduce telespectatorilor Pro Tv un reportaj spectaculos despre culisele vietii Mariei Tanase, cea care a lasat Romaniei o mostenire sacra: nu mai putin de 480 de cantece. De pe urma artistei, statul roman încaseaza zeci de milioane de lei din drepturile de autor, dar nu a catadicsit nici macar sa încerce sa respecte dorintele Mariei trecute în testament: sa se construiasca o fantana la drum secetos si sa fie ajutati studentii saraci.

Nascuta intr-o familie saraca din mahalaua Caramidarilor, Maria Tanase a ajuns sa fie cunoscuta pana si la Paris sau New York. Vocea inconfundabila si personalitatea sa puternica au facut ca si astazi, dupa 47 de ani de cand artista a parasit scena vietii, lumea sa vorbeasca despre ea la prezent. Un adevarat fenomen al vremurilor, Maria Tanase a starnit pana si admiratia marelui muzician George Enescu, care i-a laudat talentul.

Tudor Arghezi spunea ca nici diavolul nu calca silaba romaneasca si cantarea ca Maria Tanase, iar Mihail Sadoveanu recunostea ca se regaseste cu tot ce e mai bun in el in toate melodiile ei. Era o femeie atat de fascinanta, incat mai toti barbatii care ajungeau sa o cunoasca se indragosteau de ea. Constantin Brancusi a fost unul dintre ei, iar relatia dintre el si Maria a început si s-a sfarsit la fel de brusc.

Pe cat de netarmuit ii era talentul, pe atat de mare si generozitatea. Toti cunoscutii vorbesc despre marea artista ca despre o fire extrem de darnica. Era fericita cand facea daruri scumpe, cand ajuta tinerii sa mearga la scoala sau cand scapa oamenii de saracie.

Diagnosticata spre finalul vietii cu o boala necrutatoare, cancer la plamani, Maria Tanase a decis sa traiasca in continuare acolo unde îi era cel mai bine: pe scena. Desi in testamentul sau ea a precizat foarte clar, printre multe alte lucruri, ca nu doreste „mascarada si panoram”, oficialii nu au tinut cont de nici una dintre acestea, iar la capataiul ei s-au strans mai multi oameni ca niciodata, toti dornici sa-si ia ramas bun.

Fascinanta poveste a Mariei Tanase, povestile ei de iubire, inceputurile sale muzicale si dorintele de pe patul de moarte ramase neimplinite pana astazi, duminica, la Romania, te iubesc!
SURSA:
http://www.protv.ro/
Maria Tanase - sings "Ciuleandra"




Maria Tanase si Faramita Lambru - Trei focuri arde pe lume

Maria Tanase - Mi-o zis mama ca mi-o da (valeleu, valeleu)

Mi-o zis mama ca mi-o da (valeleu, valeleu)
Zestre cand m-oi marita (valeu, valeu, valeleu)
Douazeci de perne mari
Toate pline cu aanaari

Douazeci de perne mici
Toate pline cu furnici
Douazeci de perne moi
Toate pline de gunoi

Douazeci de poloboace
Far· de fund ai far· de doage
Doua raae cracanate
Astea cica-s vacï cu lapte
Maria Tanase - Aseara ti-am luat basma


Maria Tanase - Ma dusei sa trec la Olt

MARIA TANASE-Marie si Marioara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text