SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

vineri, 4 iunie 2010

LA MULTI ANI!ALEXANDRU ARSINEL-71 DE ANI!!!




ACUM 71 ANI PE 4 IUNIE SA NASCUT O STEA CARE A STRALUCIT MEREU PRINTRE NOI STEAUA SE NUMESTE ARSINEL ALEXANDRU SI AZI DE ZIUA DOMNIEI SALE AS VREA SA-I DORESC SI EU DIN TOT SUFLETUL MULTA MULTA SANATATE DE ACUM IN COLO FERICIRE SI SA NE TRAIASCA LA MULTI ANI DE ACUM IN COLO.LA MULTI ANI MAESTRE CU STIMA SI RESPECT,CORINA

Îndrăgitul actor de comedie Alexandru Arşinel împlineşte astăzi 71 de ani. Artistul s-a năcut pe 4 iunie 1939, la Dolhasca, în judeţul Suceava şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, în 1962.

Arşinel este unul dintre granzii scenei de revistă româneşti şi are la activ filme memorabile care i-au întărit statutul de maestru al comediei. Producţii precum "Miss Litoral" (1990), "A doua cădere a Constantinopolului" (1993) sau "Paradisul în direct" (1994), au rămas în sufletul cinefililor din România.

De asemenea, sutele de scenete comice interpretate alături de partenera sa, Stela Popescu, le-a adus celor doi un val extraordinar de simpatie din partea spectatorilor şi a telespectatorilor.





Alexadnru Arşinel este unul din cei mai iubiţi actori de comedie şi directorul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”. A cochetat şi cu muzica dovedind că un actor bun poate fi şi un remarcabil cântăreţ.Echipa Top Românesc ii urează LA MULŢI ANI!

Alexandru Arşinel (n. 4 iunie 1939, oraşul Dolhasca, judeţul Suceava) este un renumit actor român de comedie.
Studii la IATC (1962).
Vedetă în teatrul de revistă şi la televiziune, el reiterează în film formula de succes practicată pe scenă.
[modifică]Filmografie

Ana şi "hoţul" (1981)
Ca-n filme (1983)
Colierul de turcoaze (1985)
În fiecare zi mi-e dor de tine (1987)
Flăcăul cu o singură bretea (1990)
Miss Litoral (1990)
A doua cădere a Constantinopolului (1993)
Paradisul în direct (1994)
Razboiul Sexelor (2007 - 2008)
Regina (2009)

Asculta mai multe audio Muzica

Asculta mai multe audio Muzica
Un monument al comediei, irezistibil, simpatic în aşa fel, încât îţi vine să-l iei acasă. Rămâne el însuşi în fiecare rol, ştie şi el acest lucru. Extraordinar, fabulos actor de comedie, se luptă cu propria-i popularitate. Flirtul său cu cinematograful a fost mereu tulburat de pasiunea pentru teatrul de revistă şi televiziune, căci Alexandru Arşinel nu a putut refuza niciodată o partitură pe această scenă. Totuşi, cel mai mare atu al său a fost seriozitatea. Alexandru Arşinel şi-a sărbătorit ieri ziua de naştere. Îi urăm "La mulţi ani!".
de Loreta Popa
5/06/2010


"Publicul teatrului de revistă are simţul măsurii"
Despărţirea de Jean Constantin şi-a pus amprenta pe sufletul directorului Teatrului de Revistă Constantin Tănase, Alexandru Arşinel. Cu greu îşi mai găseşte cuvintele. Pentru prima dată, ziua sa de naştere a rămas în umbra dispariţiei marelui actor atât de iubit de public, care spunea de multe ori că doreşte să i se spună, simplu, Jean.

Născut la Dolhasca, Alexandru Arşinel a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale", din Bucureşti, în anul 1962. O mare actriţă, Irina Răchiţeanu Şirianu, i-a deschis calea spre actorie. Alexandru Arşinel a încercat Facultatea de Construcţii de la Iaşi, dar nu a intrat, apoi un an a activat ca figurant la Teatrul Naţional din Iaşi. Marea actriţă l-a văzut la un examen pentru cursurile de pregătire şi l-a luat la clasa domniei-sale. "Mi-a deschis drumul spre această carieră şi-i port o recunoştinţă veşnică", spune Alexandru Arşinel.

A avut multe roluri. La examenul de stat a jucat pastorul Anderson din "Discipolul diavolului", Platonov din "Oceanul" lui Stein, a jucat Paraschiv în "Groapa" lui Barbu, primul muzical românesc de mare întindere şi cu succes formidabil... Rolul principal din "Ploşniţa" de Maiakovski a fost cel mai iubit şi i-a adus o satisfacţie imensă. Parteneriatul cu Stela Popescu, care anul acesta împlineşte 32 de ani, a fost marea sa bucurie şi împlinire. Ar fi vrut să joace Caragiale. Unele roluri le-a jucat la radio, dar şi-ar fi dorit "Revizorul", "Burghezul Gentilom", "Oedip"... "Teatrul se modifică uşor, în funcţie de oamenii care-l practică, de generaţiile care vin mereu cu anumite idei, unele de modernism, altele uşor trăsnite. De-a lungul timpului, multe personalităţi şi-au pus pecetea într-un fel sau altul asupra instituţiei respective. Publicul teatrului de revistă are simţul măsurii şi al pudorii. Teatrul lipsit de sens, exhibiţionist, vulgarităţile în limbaj sau în imagine îi displac."

În momentul în care a acceptat să preia funcţia de director, teatrul pur şi simplu se dezmembra, vechea conducere cedând cu foarte mare uşurinţă Grădina Boema, o locaţie de referinţă în istoricul acestui gen de peste 130 de ani, şi Sala Victoria, transformată tot cu multă uşurinţă în cazinou, apoi un fost ministru de Externe a dăruit-o statului german, acolo fiind odinioară Ambasada germană. Tot aşa s-a cedat şi Grădina Batiştei. Hrănindu-se cu acest gen, trăind în acest loc ce i-a devenit într-un fel sau altul a doua casă, Alexandru Arşinel a acceptat să se implice în soarta Teatrului Tănase.

Din 1998, a iniţiat unele proiecte pentru ca acest gen de teatru să nu se autodizolve. Herăstrăul era în paragină, Sala Savoy şi imobilul din Calea Victoriei nr. 33 erau într-o situaţie alarmant de gravă. Lucrările au început la Savoy, iar printr-o înţelegere cu Cartelul Alfa, care are în proprietate Sala Rapsodia din Lipscani, i-a primit în gazdă acolo aproape şapte ani. Renovarea Sălii Savoy a fost un fel de misiune personală, iar inaugurarea ei a reprezentat recompensa pentru acest efort. Despre criză, Alexandru Arşinel spune:
"O vom resimţi şi mai mult, căci la salariile şi-aşa modeste, mă refer mai ales la tehnicieni, la balerini şi aşa mai departe, de 600-700-800 de lei reducerea cu 25% va fi extrem de dramatică. Dar genul ăsta de teatru a trecut şi prin război, a trecut şi printr-o perioadă de 50 de ani în care şi-a făcut datoria, iar Grădina Boema, a cărei lipsă o simţim din plin, lasă un gol imens. Singura bucurie este atunci când sun la casierie şi mi se spune câte bilete s-au vândut sau «nu mai avem locuri». Asta mă bucură. E un gen popular, izvorât din spiritul poporului român, un gen la care lumea se întoarce mereu, poate singurul în care poporul îşi simte «oful» reprezentat pe scenă.

Pregătim pentru Grădina Herăstrău, pentru perioada estivală, în regia maestrului Biţu Fălticineanu, spectacolul «Vara nu-i ca iarna», în care va juca toată distribuţia teatrului Tănase şi sper să fie un spectacol care să placă publicului".

Pentru activitatea depusă, Stela Popescu şi Alexandru Arşinel au fost răsplătiţi, în anul 2002, cu Premiul special al UNITER pentru teatrul de revistă. În 2004, a fost distins cu Ordinul "Meritul Cultural", în grad de Mare Ofiţer.
SURSA:
http://www.jurnalul.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text