Madalina Manole - o fata draga, tare trista
Miile de inregistrari, testamentul Madalinei Manole pentru publicul iubit
Madalina Manole s-a nascut pe data de 14 iulie 1967 in localitatea Valenii de Munte, in judetul Prahova. Artista a inceput sa cante de la varsta de 15 ani, iar in anul 1991a obtinut discul de aur pentru albumul „Fata draga”.
Madalina Manole, "fata cu parul de foc", si-a dedicat viata muzicii si spectacolelor, fiind una dintre cele mai apreciate cantarete de muzica usoara din tara.
A debutat muzical la varsta de 15 ani, la Cenaclul Tineretului prahovean. Impreuna cu Stefania Ghita a format duetul Alfa si Beta, cu care a participat la spectacolele Cenaclului Flacara. A cantat alaturi de multi artisti consacrati, precum Victor Socaciu, Gheorghe Gheorghiu, Mircea Rusu, Rosu si Negru.
Intre anii 1982 si 1985, Madalina Manole a urmat cursurile Scolii Populare de Arta, la clasa Mihaela Runceanu - Ionel Tudor si a fost angajata la Aeroportul Otopeni pe post de controlor trafic aerian-auxiliar.
Dan Stefanica i-a incredintat piesa "Pentru noi nu poate fi alt cer", care figureaza pe coloana sonora a filmului "Nelu", in regia lui Dorin Doroftei. Cu aceasta ocazie, interpreta a jucat si primul rol intr-un film.
In anul 1988, Madalina Manole a participat la Festivalul Mamaia cu piesa "Un om sentimental", compusa de Serban Georgescu, acesta fiind inceputul unei colaborari de succes intre cei doi.
Trei ani mai tarziu a obtinut discul de aur pentru albumul "Fata draga", ce va primi ulterior alte doua discuri de aur, pentru vanzari de peste doua milioane de unitati.
Din 1991 incepe o serie de turnee de succes in SUA, Canada, Austria, Belgia, Germania, Franta.
In anul 1995 canta la Bucuresti in deschiderea concertului Whigfield, iar un an mai tarziu, in deschiderea concertului sustinut de formatia Los del Rio.
In 1997 lanseaza albumul "Lina, lina Madalina", moment in care inregistreaza doua premiere notabile. Astfel, Madalina Manole devine primul nume al muzicii pop romanesti care intra in catalogul unui mare producator muzical international - Polygram Group. Cea de-a doua premiera marcata prin acest album este faptul ca Madalina este prima artista de muzica pop care are curajul sa interpreteze folclor autentic, in maniera originala. Pe album se regasesc piese de la Maria Tanase, Maria Lataretu, Ileana Sararoiu, Lucretia Ciobanu, Mioara Velicu.
Tot in 1997 a fost infiintata Asociatia Culturala Madalina Manole cu caracter cultural si umanitar. In anul 2000 a obtinut premiul pentru cea mai buna interpreta pop si cea mai buna voce feminina a anului la Premiile Radio Romania si respectiv, Premiile Industriei Muzicale din Romania. Si tot in 2000 albumul "Dulce de tot" este apreciat cel mai bun album pop.
In 2010, Madalina Manole a lansat cel de-al noualea album al sau, "09 Madalina Manole", la MediaPro Music.
Printre cele mai importante albume din cariera sa se numara "Ei, si ce?" (1993), "Traiesc pentru tine" (1996), "Canta cu mine" (1998), "Dulce de tot" (2000).
Anul trecut, in iunie, Madalina Manole a nascut un baietel, rod al relatiei sale cu Mircea Petru, cu care s-a casatorit in toamna aceluiasi an. Madalina Manole a fost casatorita cu regretatul compozitor Serban Georgescu.
Viata Madalinei vazuta prin versurile cantecelor ei,Madalina si-a scris viata si a cantat-o prin versurile melodiilor ei. Muzica ei e tot ce ne mai ramane acum.
Asa era Madalina Manole in plina glorie. Cu ochii stralucind, cu vocea blanda si un zambet cald a cucerit usor inimile romanilor. Cand urca pe scena se lega o vraja intre ea si publicul ei.
Licarul din privire si delicatetea gesturilor le avea de copila, dar parca si un soi de pesimism isi amintesc colegii din scoala primara. Fata care a stat cu ea in aceeasi banca pastreaza si astazi panglica pe care i-a scris Madalina.
La 14 ani simtea ca-i lipseste ceva. Avea in suflet gustul poeziei si mai presus de orice, iubirea de oameni. Este momentul in care descopera chitara si parca toata viata ei capata un alt sens.
Dupa primele spectacole folk vine si intalnirea cu compozitorul Serban Georgescu cel care ii schimba radical viata. In 1990 lanseaza "Fata Draga" care se vinde in peste doua milioane de exemplare.
Urmeaza hit dupa hit iar piesele Madalinei devin un fenomen. Incepe sa bata tara in lung si-n lat alaturi de artisti consacrati. Iat-o aici alaturi de Dem Radulescu si Jean Constantin. Este dureros dar se vor revedea curand.
Putini stiu ca si sufletul ei a fost rascolit. Dupa 14 ani artista si compozitorul se despart.
Incet si magia povestii de succes a fetei cu parul de foc incepe sa destrame. Ea insa nu se lasa. Ultimul album chiar se numeste sugestiv "O 9 Madalina".
Moartea Madalinei i-a afectat pe fani, i-a indurerat pe apropiati si le-a devastat sentimental pe rude. Nimeni insa nu poate intelege durerea pe care o are acum in suflet mama Madalinei.
Mama Madalinei Manole a avut astazi nevoie de ajutorul medicilor pentru a se mentine pe picioare. Femeia a plans in continuu la capataiul fiicei sale, strigandu-si in cel mai emotionant mod durerea. Cel mai tulburator moment a fost acela in care mama Madalinei a luat tabloul fiicei ei in brate, intr-o ultima imbratisare.
"Nu m-aude nimeni din Ceruri? Daţi-mi copilul înapoi!”
de Carmen Anghel
Dana Cobuz
Durere, lacrimi şi mii de flori au împovărat Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti în această dimineaţă, când sicriul alb purtând trupul neînsufleţit al Mădălinei Manole a fost depus în foaierul instituţiei.
Artista a revenit pentru ultima oară în oraşul ei de suflet în cursul noapţii, în jurul orei 2 şi a fost depusă în capela Bisericii cu hramul Sfânta Treime, aflată în apropierea casei părinteşti. Dorinţa familiei a fost aceea de a o priveghea câteva ore în acest loc.
La ora 10, în aplauzele celor prezenţi la capelă, cortegiul funerar a plecat spre Casa de Cultură a Sindicatelor, unde concetăţenii şi fanii aşteptau să-şi ia rămas bun de la cântăreaţă. "Era a oraşului, era a noastră", spunea unul dintre cei veniţi să-i aducă un ultim omagiu.
În timp ce sute de oameni au trecut pe lângă sicriul alb, fiecare luându-şi adio în felul său - unii în lacrimi, alţii depunând buchete imense de flori şi aprinzând lumânări, familia nu se dezlipea de Mădălina. Mama a îmbrăţişat coşciugul, a început să plângă în hohote şi, ridicând privirea, şi-a jelit unica fiică: "Nu m-aude nimeni din Ceruri? Daţi-mi copilul înapoi! Frumuseţea mea, iubirea mea! Cineva să-mi dea copilul înapoi!".
În surdină, vocea Mădălinei, cântând "A fost iubire", invada foaierul Casei de Cultură. Imediat, Eugenia Manole avea să se prăbuşească în braţele Anei Tetelea, prima profesoară de chitară a Mădălinei, spunând: "I-ai pus chitara în mână...!" Apoi, întorcându-se spre nicăieri , a început să strige din nou "De ce? De ce? De ce? Cine te-a împins să faci asta?!".
Soţul Mădălinei, cu gesturi mecanice, aranja florile aduse de ploieşteni în vase cu apă, întorcându-se din când în când la soţia sa, pentru a-i mângâia mâinile şi chipul. Între timp, sala nu contenea să se umple de noi şi noi buchete de flori. Primeşte atât de multe...Erau una dintre marile ei bucurii. În urmă cu doi ani, ne povestea cât de fericită era când, la sfârşitul spectacolelor, fanii îi dăruiau munţi de flori şi ce tristeţe o cuprindea că nu le putea lua pe toate acasă. Acum, toate florile primite vor însoţi "fata dragă" pentru totdeauna.
Au venit să-i aducă un ultim omagiu artiştii de la teatrul Toma Caragiu din Ploieşti, Nico, Maria Dragomiroiu şi Bebe Mihu. Oamenii nu contesc să vină, numărul celor care au venit să o vadă pentru ultima oară pe "fata cu părul de foc" fiind de peste 5000 de persoane.
La Biserica cu hramul Sfinţii Constantin şi Elena, la 15.30 curtea a fost pregătită pentru primirea răposatei Mădălina Manole. Pe terasa din faţa bisericii a fost instalat un pavilion din pânză albă sub care a fostaşezat sicriul. Norii s-au adunat deasupra Ploieştiului, prevestind furtuna.
Slujba de înmormântare a Mădălinei Manole, a fost oficiată de doi preoţi din Ploieşti.
La finalul aceste, unul dintre preoţi a afirmat că darul pe care Dumnezeu i l-a dat Mădălinei Manole a fost muzica şi că opera artistei va rămâne în urma ei chiar dacă ea a plecat dintre noi.
În aplauzele celor peste o mie de oameni care au asistat la ceremonia religioasă, sicriul a fost luat din curtea bisericii şi a fost dus la cimitirul Bolovani din Ploieşti, unde a avut loc înhumarea.
Sursa:
http://www.jurnalul.ro/
Aplauze si o scurta rugaciune pentru Madalina la iesirea din Casa de Cultura
Fanii nu au lasat-o singura pe Madalina Manole pe ultimul ei drum. Au venit in pelerinaj la Casa de Cultura din Ploiesti si au asteptat-o cu aplauze la iesire. S-au rugat pentru sufletul ei, impreuna cu preotul ce a tinut o foarte scurta ceremonie.
De la Casa de Cultura, sicriul a plecat spre biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena, ultima oprire fiind Cimitirul Bolovani, unde Madalina Manole va fi ingropata.
Canta pentru ingeri! Madalina Manole a fost inmormantata la Ploiesti
A sosit acea vineri neagra. Madalina Manole a fost condusa pe ultimul drum de sot, parinti, colegi si sute de fani.
Mădălina Manole a fost condusă pe ultimul drum de rude, prieteni şi admiratori
codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=10,0,0,0" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000">
Trupul neînsufleţit al Mădălinei Manole a fost depus în Cimitirul Bolovani
Mii de oameni i-au adus un ultim omagiu Mădălinei Manole
Realitatea de la 18:00 16-07-2010
16 - 18 Deschide lumea 16-07-2010
Realitatea de la 16:00 16-07-2010
Realitatea de la 15:00 16-07-2010
Realitatea de la 14:00 16-07-2010
Realitatea de la 13:00 16-07-2010
Realitatea de la 12:00 16-07-2010
Cortegiul funerar a plecat spre Ploieşti în ropote de aplauze ale fanilor Mădălinei Manole
Trupul neînsufleţit al Mădălinei Manole a fost dus pentru ultima dată la locuinţa din Otopeni, apoi a fost depus la o capelă din Ploieşti, aflată în apropierea locuinţei părinţilor.
Zeci de albume ale Mădălinei Manole s-au vândut în ultimele zile
Madalina Manole a fost inmormantata. Odihneasca-se in pace!
Dupa un lung traseu, coplesitor pentru rude, Madalina Manole a fost inmormantata la Ploiesti. In aplauzele tuturor, pentru Madalina a cazut pentru ultima oara cortina.
Madalina a pornit in calatoria fara de sfarsit dupa un ultim popas, de peste 12 ore, in locul in care a cunoscut celebritatea. Sala Radio. In tacere, cu chipurile plinse prietenii si admiratorii din Bucuresti s-au recules la capataiul artistei. Cu totii au fost profund impresionati de sotul Madalinei. Petru nu s-a miscat de langa sicriul inconjurat de o mare de flori. Nu se indura sa o lase sa plece, si a tinut-o numai de mana. Nici cand puterile l-au parasit nu s-a dezlipit de cosciug.
Nu se crapase de ziua cand cortegiul a plecat in aplauze, din Bucuresti catre Ploiesti. Niciodata nu a fost atata lume la Sala Radio fara sa fie spectacol.
Dimineata Madalina a ajuns la Ploiesti. In capela bisericii Sfanta Treime din Ploiesti, doar familia a stat cu ea. Mama artistei si-a vazut fata abia astazi.
Cei dornici sa o vada pentru ultima data au stat sub un soare fierbinte, la 35 de grade Celsius.
Delicat este ca unii au incercat sa dea navala in cladire. Abia au reusit jandarmii sa-i tempereze.
Inauntru durerea este coplesitoare. Petru Mircea parca nici nu mai respira. Cu mainile impreunate sta incremenit ca o statuie a durerii.
Tot acolo mama cantaretei ii saruta fara incetare poza. A lesinat de cateva ori. Medicii n-au sa-i dea un leac pentru suflet.
Ce s-a intimplat astazi la Ploiesti este cu adevarat cutremurator. Mii de cunoscuti si necunoscuti s-au inclinat in fata fetei cu o poveste tulburatoare. Randurile de pelerini au umplut strada si scarile din fata Casei de Cultura.
Madalina a fost inmormantata in jurul orei 19:30, pe aleea principala din Cimitirul Bolovani. Dumnezeu s-o odihneasca in pace.
Sursa:
http://www.crimetime.ro/
Mădălina, adio fată dragă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu