Am inteles lumea prin intermediul sunetelor si-mi este suficient. Daca as putea sa intorc timpul, as schimba cate ceva, dar n-as modifica niciodata cantecul din inima mea.
Desi n-am cantat de cand ma stiu, totusi, de cand ma stiu... cant! Iar acest lucru m-a ajutat sa trec peste fiecare an cu unicitatea fiecarei secunde. Nici macar nu stiu daca vocea mea place cuiva, daca ating coarda sensibila a sufletelor indragostite de muzica, sau pur si simplu, a celor indragostite. In toate cantecele mele imi cant iubirea, cu etapele ei, cu virtutile ei, iubind inceputul, ingenunchind in fata inaltarilor sale si sarutandu-i fiecare pas ratacit.
Va las pe voi sa ascultati, sa intelegeti, sa deliberati in intelegerea voastra muzicala, ceea ce eu am reusit sa slefuiesc prin priceperea pe care mi-a dat-o D-zeu, alaturi de talent, de darul acesta sfant pe care nu vreau si nu pot sa-l minimalizez.
Florin Muresan - Doar a mea (compozitor - Ovidiu Komornyik) - Festival Mangalia 2010 - 14 August
Florin Muresan - Unde esti - Festival Mangalia 2010 - 14 August
Sunt doar o clipa din vesnicia pe care o port cu mine. Am inteles lumea prin intermediul sunetelor si-mi este suficient. Daca as putea sa intorc timpul, as schimba cate ceva, dar n-as modifica niciodata cantecul din inima mea.
Profesionalism, dezinvoltură, har dăruit, firesc, dar şi un „ceva“ care ţine exclusiv de propria-i personalitate, sunt atuurile principale ale unui artist pe care vi-l prezentăm astăzi: Florin Mureşan
CELEBRI SAU NU LA MIHAELA TATU - FLORIN MURESAN
CELEBRI SAU NU LA MIHAELA TATU - FLORIN MURESAN from Ovidiu Katona on Vimeo.
Născut în Hunedoara, la 13 februarie 1973, moment prielnic să-i spunem şi noi LA MULŢI ANI!, Florin Mureşan a urcat pentru prima dată pe scenă, la vârsta de şase ani, interpretând o melodie din folclor, iar doi ani mai târziu, a organizat personal, un spectacol de Ziua Mamei, la Căminul Cultural din satul în care a copilărit, Cristeştii Ciceului din Bistriţa Năsăud, moment în care a cântat prima sa melodie de muzică uşoară, dedicată mamei sale. Nu este întâmplătoare apropierea sa de lumea muzicii, fratele său fiind cunoscutul cantautor Ovidiu Komornyik.
R – Bine ai venit, Florin, în paginile ziarului nostru!
F.M. – Bine v-am găsit, atât pe voi, cât şi pe cititorii ziarului pe care-l alcătuiţi zi de zi, cu acceeaşi pasiune!
R – Am spus cititorilor noştri câteva amănunte despre tine. Rămân, însă, multe întrebări la care aş dori să ne răspunzi tu. Mi-aş dori, de exemplu, să ne spui, când a fost momentul în care ai decis să urmezi o carieră artistică.
F.M. – În adolescenţă. Noi aveam în familie un artist, pe Ovidiu, iar mama considera că eu nu am talent şi sperii vecinii cu ceea ce numesc eu muzică. În sinea mea, simţeam şi ştiam că pot cânta, drept urmare, am muncit cu mine, cu sunetele, cu rezistenţa mea, minimum opt ore în fiecare zi. A fost un efort care mi-a demonstrat mie, în primul rând, că Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi bagă şi-n sac, că munca reprezintă 80 la sută din succes şi n-am regretat nici o clipă din orele acelea, care pentru mulţi ar părea supraomeneşti.
R – Care este relaţia dintre tine şi Ovidiu Komornyik?
F.M. – Noi avem drumuri diferite. El a ales „succesul recunoscut” la o scară mult mai mare. Eu am fost din totdeauna un familist convins. Nu m-aş fi acomodat cu Bucureştiul, cu lumea show-bizz-ului de acolo, cu sacrificiile şi compromisurile pe care ar fi trebuit să le fac. În schimb, relaţia noastră este una cu totul specială. Am multe piese scrise de Ovidiu, înregistrez în studioul său şi sunt multe alte aspecte care ne leagă. În mod personal, este omul care m-a ajutat să renasc a doua oară.
R – Cum?
F.M. – Vedeţi dumneavoastră, moartea este singura certitudine a omului, pe pământ. Conştient sau nu, noi stăm de mână cu ea în fiecare clipă. Eu, sunt printre cei care au privit-o în ochi, la un moment dat. În acea situaţie, fratele şi cumnata mea, mi-au fost cel mai curativ medicament din lume. Am depăşit acel moment, dar fiecare secundă a mea pe acest pământ le-o datorez lor şi medicilor. În general, ar trebui să mulţumesc familiei mele, pentru tot sprijinul acordat în aceşti 37 de ani.
R – Povesteşte-ne câte ceva şi despre proiectele tale artistice.
F.M. – Pe lângă evenimentele publice sau private la care particip, respectiv festivaluri, zilele unor oraşe sau comune, concerte, nunţi şi alte evenimente de acest gen, încerc să şi compun. La finalul anului trecut am scris două piese: „Noi n-avem timp” şi „Aş vrea să-ţi fiu Crăciun”. sunt două piese de dragoste, spun eu frumoase, anul acesta am înregistrat deja un cover cu text în limba română.
Asculta mai multe audio Divertisment
Intenţionez, de fapt, ca în câteva luni să pot scrie încă opt piese, ca la sfârşitul anului să lansez primul meu album.
R – Spuneai de festivaluri…
F.M. – Pe lângă cele din judeţ şi din ţară, pe care nu le menţionez, pentru că n-aş vrea să omit pe cineva, anul trecut, de Ziua Naţională a României, am fost invitat în Cehia, la Festivalul Internaţional din RICANY – Praga, şi am susţinut un minirecital la Ambasada României din Praga. Aici, am fost însoţit de un grup de copii de la Şcoala Generală din Călan şi de Cătălina Pânzariu, câştigătoarea trofeului acestui festival. Tot pentru 2010, ca eveniment notabil, urmează să particip în perioada 3-8 mai la Alessandria, în Italia, la invitaţia reprezentantului Consulatului General Italian, pentru regiunea Alba, Hunedoara şi Sibiu, la inaugurarea „Pieţii Alba Iulia” din centrul oraşului italian, moment în care voi susţine un recital, alături de colega mea de scenă, Roxana Olsanschi, atât pentru cei 6.000 de români din acea zonă, cât şi pentru italienii care vor dori să ne vadă.
R – În încheiere, aş mai vrea să-mi spui, care crezi tu că este cheia succesului tău.
F.M. – Nu ştiu dacă-l pot numi succes. Sper însă, să-l pot atinge într-o zi şi sper din suflet, că tot ce fac eu, pe plan muzical, să ajungă la inima oamenilor. De fapt, asta este tot ce contează. În rest, este muncă şi seriozitate, talent şi, de ce nu, un zâmbet – o veritabilă raritate în lumea sprâncenelor încruntate printre care trăim.
Sursa:
MESAGERUL HUNEDOREAN:
http://www.mesagerulhunedorean.ro/„nu-doar-ca-fac-ce-mi-place-dar-sper-ca-si-oamenilor-sa-le-placa-“
FLORIN MURESAN - LA NATIONAL TV
FLORIN MURESAN - LA NATIONAL TV from Ovidiu Katona on Vimeo.
PASI IN DOI EMISIUNEA 7 DIN 17.04. 2010
PASI IN DOI EMISIUNEA 7 DIN 17.04. 2010 from Ovidiu Katona on Vimeo.
Valeverde Tv
Valeverde Tv from Ovidiu Katona on Vimeo.
Dorina Roman, un om si un suflet deosebit!
Inaintea sarbatorilor Pascale, am fost invitat la TVS Brasov, in emisiunea "Ne vedem la 5!", realizata de o doamna frumoasa si talentata, Dorina Roman. In ultimul timp, viata mi-a scos in cale, oameni minunati, care si-au castigat un loc aparte in sufletul meu. Unul dintre acesti oameni este Dorina. Prin felul ei simplu, dar implicat, prin sufletul ei deosebit si prin daruirea pe care o depune in tot ceea ce face, Dorina Roman ramane pentru mine, nu doar o actrita cu mult talent, nu doar un om de televiziune daruit, dar si un prieten pentru o viata.
Mi-a placut la Brasov, iar cel mai important lucru este ca, acolo, la Poalele Tampei, am fost pentru prima oara, doar FLORIN MURESAN.
Multumesc Dorina!
Ne vedem la 5 ! cu Dorina Roman , editie speciala de Pasti , realizator Dorina Roman , o productie TVS Brasov , 2010
Editie speciala a emisiunii "Ne vedem la 5 ! cu Dorina "; danseaza Dorina Roman ,actrita si Dorin Mirea , prim solist balerin la Opera Brasov - coregrafia Dorin Mirea ; canta Roxana Olsanschi si Florin Muresan.
Ovidiu Komornyik & Florin Muresan - Nu Vreau Sa Fiu Singur
Ovidiu Komornyik ,Florin Muresan & Angela Similea - Iubire eterna
Ovidiu Komornyik & Co. - Mesaj pentru Europa
Alaturi de artisti precum Angela Similea, Adrian Daminescu, Sanda Ladosi, Adrian Enache, Oana Sarbu, Silvia Dumitrescu, Carmen Trandafir, etc, interpretand o melodie scrisa de fratele meu, Ovidiu Komornik.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu