SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

marți, 31 mai 2011

   1954 :  Nicu Alifantis, solist vocal, instrumentist, compozitor român



NICU ALIFANTIS  - Colaj melodii minunate
 

1 . Aproape liniste ; 2 . Ploua infernal ; 3 . Decembrie ; 4 . Nu ma-ntreba nimic in seara asta ; 5 . Ce bine ca esti ; 6 . Balada blondelor iubiri ; 7 . Umbra ; 8 . Inscriptie pe un inel ; 9 . Vino noaptea ; 10 . Emotie de toamna ; 11 . Rar ; 12 . Piata Romana nr.9 ; 13 . Floarea soarelui 





Nicu Alifantis (n. 31 mai 1954, Brăila) este un cântăreţ de muzică folk, actor şi poet din România.


Nicu Alifantis, născut la 31 mai 1954, la Brăila din părinţi greco-macedonieni, face studii muzicale particulare şi debutează scenic în 1973. Este angajat în 1975 la Teatrul Maria Filotti din Braila şi devine destul de cunoscut şi iubit de public pentru ca în 1976 Electrecord-ul să-i editeze primul single, Cântec de noapte. În acelaşi an se înscrie în ATM.
După armată devine membru al Cenaclului Flacăra, condus de poetul Adrian Paunescu, şi participă la majoritatea "întâmplărilor artistice", melodii ale sale figurând pe compilaţiile Folk 1 şi 2 apărute la Electrecord în 1977 şi, respectiv, în 1978. În 1983, la apariţia casetei de discuri care marca 10 ani de activitate a cenaclului, Nicu Alifantis este cel mai bine reprezentat cantautor de pe acest album.
Între 1973 - 2002 a susţinut 4036 concerte.
În teatru a colaborat cu regizorii: Constantin Dinulescu, Mircea Creţu, Alexandru Tocilescu, Zoe Anghel Stanca, Mihai Radoslăvescu, Sassy Brahim, Eugen Motrici, Cristian Pepino, Cornel Todea, Eusebiu Ştefănescu, Nicolae Scarlat, Sanda Manu, Gheorghe Marinescu, Alexandru Colpaci, Nae Cosmescu, Silviu Purcărete, Eugen Mercus, Liudmila Szekely Anton, Cristian Hadgi Culea, George Bănică, Iulian Ursulescu, Mihai Lungeanu, Dragoş Galgoţiu, Mihai Perşa, Constantin Dicu, Harry Eliad, Anca Ovanez, Gelu Colceag, Dana Dima, Marian Negrescu, Mihai Mălaimare, Gabi Iencek, Radu Dinulescu, Ion Lucian, Mircea Cornişteanu, George Motoi, Daniela Anencov, Alexandru Darian, Ioan Ieremia, Ion Ardeal Ieremia, Cătălina Buzoianu, Emil Mîndru, Vlad Mugur, Silviu Purcarete, Mihai Mănuţiu, Alexandru Hausvater, Mara Pasici, Cornel Mihalache şi Alice Barb.
De asemenea a colaborat cu teatrele: Maria Filotti (Brăila), Alexandru Davilla (Piteşti), IATC/ATF, Teatrul de Păpuşi (Brăila), Teatrul Tineretului (Piatra Neamţ), George Bacovia (Bacău), Ion Creangă (Bucureşti), Dramatic (Ploieşti), Dramatic (Galaţi), Popular (Rîmnicu Vîlcea), de Stat (Oradea), Foarte Mic (Bucureşti), Dramatic (Braşov), Ion Vasilescu (Bucureşti), Dramatic (Baia Mare), de Nord (Satu Mare), de Stat (Sibiu), Popular de Păpuşi (Rîmnicu Vîlcea), Giuleşti (Bucureşti), Mihai Eminescu (Botoşani), Mic (Bucureşti), Constantin Tănase (Bucureşti), Popular (Tîrgu Jiu), Naţional (Bucureşti), Ţăndărică (Bucureşti), de Amatori (Politehnică, Bucureşti), ATM, Naţional (Craiova), Excelsior (Bucureşti), Urmuz Theatrum Mundi (Bucureşti), L. S. Bulandra (Bucureşti), Nottara (Bucureşti), Naţional (Tîrgu Mureş), Fantasio (Constanţa), Naţional (Timişoara), Victor Ion Popa (Bîrlad), Metamorfoze (Constanţa), SMART (Bucureşti), Maghiar (Cluj), Ariel (Rîmnicu Vîlcea), Comedie (Bucureşti), radiofonic, TV.
În 1995 fondează grupul Alifantis & ZAN, ca trupă de studio pentru albumul său "Voiaj". În 1996, după înregistrarea albumului Alifantis "Nichita", ZAN devine o trupă de proiecte din care mai fac parte: [Virgil Popescu (chitară bass, voce)]], Sorin Voinea (keyboars, voce), Răzvan Mirică (chitare el. ac., sitar, mandolină, voce), Relu Bitulescu (tobe).
În aprilie 1999 înfiinţează Fundaţia Nicu Alifantis cu scopul de a promova "proiecte artistice în care valoarea, forţa şi autenticitatea vor fi primordiale".
Despre Nicu Alifantis, Emil Brumaru scria:
"Nicu Alifantis ne scrie cu sufletul pe cîntecul vieţii fiecăruia din noi cuvintele-i simple, afectuoase, dulci-amare, lăsîndu-ne destrămaţi o clipă, reînviindu-ne apoi, mai bucuroşi, mai teferi, întru poezia-i caldă. În inima mea, toată blîndeţea-l simte poet de cînd lumea şi-s fericit să o spun şi altora. Şi s-o repet pînă la îngeri!"





Membru


ADA - UCMR (1973)
ATM (1976 - 1990)
Uniter (1990 >)
UNIMA (1991 >)
SADCO (1996 - 2003) - preşedinte al SADCO (2000 - 2003)
CREDIDAM (2003 >)
UPFR (2003 >)





Angajat


Teatrul Maria Filotti Brăila (1975)
Teatrul Mic Bucureşti (1979 - 1990)
Teatrul Excelsior Bucureşti (1990 - 2002)
Teatrul Toma Caragiu Ploieşti (2002 >)


Debut



componistic în 1972 ("Furtuna" de Ostrovski, Teatrul Maria Filotti Brăila)
scenic în 1973 (emisiunea TVR, Tele Top)
discografic în 1976 (single "Cîntec de noapte", Electrecord)





Discografie


Cântec de noapte (1976)
După melci (1979)
Nicu Alifantis (1984)
Mitică Popescu (1984)
Piaţa Romană nr. 9 (1988)
Risipitorul de iubire (1990)
Decembrie (1992)
Ia toji baladist (1993)
Voiaj (1995)
Nichita (1996)
Nicu Alifantis 25 (1999)
Cadavrul viu (2001)
Neuitatele femei (2002)
Şah Mat (2004)
Simphonicu (2006)
Vinyl Collection (2007)
Cantece de semineu (2010)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text