Mihaela Runceanu (n. 4 mai 1955, Buzău — 1 noiembrie 1989, Bucureşti)
Post Mortem
1990
În mai 1990 se naşte Fan-Club-ul Mihaela Runceanu, înfiinţat de ziaristul Mihai Bogatu. Primul Fan-Club din România. Cu această ocazie Mihai Bogatu publică broşura "Adevărul în cazul Mihaela Runceanu".
În perioada 23 octombrie 1990 – 29 ianuarie 1991, bisăptămânal, în ziarul „Senator” din Buzău, Nicolae Peneş publică sub genericul „Un monstru cu chip uman”, aspecte de la procesul asasinului Mihaelei Runceanu.
1991
Apare cartea „Pagini din procesul asasinului Mihaelei Runceanu”, scrisă de Nicolae Peneş. Cartea reuneşte laolaltă toate relatările procesului crimei care au apărut în ziarul „Senator” din Buzău.
Apare cartea „Mihaela Runceanu - Un cantec ucis”, scrisă de Nicolae Peneş şi publicată la editura Monteoru.
24-26 mai - La Buzău are loc prima ediţie a Festivalul de muzică uşoară „Mihaela Runceanu”.
Carmen Trandafir, fostă elevă a Mihaelei Ruceanu, obţine Marele Premiu la secţiunea „Interpretare” la Festivalului naţional de muzică uşoară de la „Mamaia’91”.
1993
Apare cartea „Viaţa şi moartea Mihaelei Runceanu” (o re-editare a cărţii „Mihaela Runceanu - Un cantec ucis”), scrisă de Nicolae Peneş şi publicată la Editura Divers Press din Bucureşti.
1999
Electrecord lansează albumul „Vom fi mereu” – o compilaţie cu 18 din cele mai celebre şlagăre ale Mihaelei Runceanu.
2004
În luna noiembrie, regretata Mihaela Runceanu a fost declarată post-mortem cetăţean de onoare al municipiului Buzău. Distincţia a fost atribuită de consilierii locali. La şedinţa ordinară, acelaşi titlu a fost acordat altor 13 personalităţi. Printre ei se numără scriitorii Nicolae Peneş şi Radu Cârneci, muzeograful Valeriu Nicolescu, regizorul Nicolae Cabel şi jurnalistul Dumitru Ion Dincă. La propunerea grupului Opoziţiei din Consiliul Local, pe lista cetăţenilor de onoare ai oraşului Buzău a fost trecută şi regretata voce a muzicii uşoare româneşti.
2007
Pe data de 10 decembrie, apare o ediţie de colecţie a “Jurnalului Naţional”, dedicată Mihaelei Runceanu. Ediţia este însoţită şi de un CD cu 20 de şlagăre ale Mihaelei.
2008
În perioada 29-31 mai 2008, Festivalul naţional de muzică uşoară “Mihaela Runceanu” reînvie dupa o pauză de 5 ani şi este organizat de Agentia M-BODY MUSIC şi Asociaţia Pentru Calitatea Serviciilor în Showbiz din Romania – ACSSR în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Buzău, Fundaţia Pentru Tineret Buzău şi în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local Buzău.
2009
Cu ocazia comemorarii a 20 de ani de la disparitia solistei si profesoarei de canto muzica usoara Mihaela Runceanu, Asociatia Culturala Fan Club Mihaela Runceanu din Bucuresti a organizat in ziua de duminica, 1 noiembrie 2009, la Casa de Cultura a Studentilor (Grigore Preoteasa - Calea Plevnei nr. 61) manifestarea comemorativa intitulata "EU NU TE-AM UITAT". Spectacolul in sine a fost un omagiu adus Mihaelei de nume cunoscute ale scenei muzicale si de fosti elevi ai ei, precum Amadeus, Silvia Dumitrescu, Marina Florea, Adrian Enache, Daniel Iordachioaie, Viorela Filip, Carmen Trandafir, Miki, Maria Botta, Andreea Runceanu, Xenti Runceanu, George Nicolescu, dar si de solisti care s-au format in cadrul Fan Clubului precum Francesca Nistor, Catalin Magdalinis, Ioana Nanasi, Corina Teodorescu si Aurel Toma.
2010
Pe 9 mai, Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti si Asociatia Culturala Fan Club Mihaela Runceanu au organizat concertul de muzica usoara romaneasca "Noi nu te-am uitat" dedicat zilei de nastere a Mihaelei Runceanu. A fost un regal muzical onorat de mari interpreti precum Gabriel Cotabiţă, Silvia Dumitrescu, Marina Florea, Catalin Magdalinis, George Nicolescu, Maria Radu, Xenti şi Andreea Runceanu, Carmen Trandafir s.a.
Pe 4 noiembrie 2010, la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti a avut loc spectacolul "Pentru voi, muguri noi" dedicat Mihaelei Runceanu de la a cărei disparitie s-au împlinit 21 ani pe data de 1 noiembrie. Spectacolul a fost organizat de către Casa de Cultura a Studenţilor din Bucureşti şi Fan Clubul Mihaela Runceanu, iniţiatori fiind Andreea Runceanu, Xenti Runceanu şi Mihai Bogatu. Spectacolul a fost un imens succes. Au participat Trupa Amadeus, Xenti Runceanu, Alina Sorescu, Vlad Miriţă, Irina Popa, Minodora Dedis, Ioana Sandu, Marian Stere. Cătălin Magdalinis, Radu Ion, Aurel Toma etc. Momentele de vârf ale spectacolului au fost apariţia Stelei Enache şi recitalurile extraordinare susţinute de Corina Chiriac şi Silvia Dumitrescu.
Pentru data de 15 noiembrie postul tv Kanal D a anunţat că va organiza un reality show cu Daniel Cosmin Ştefănescu, ucigaşul Mihaelei Runceanu. Rudele şi prietenii acesteia au criticat decizia postului tv.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu