SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

miercuri, 13 iulie 2011

Lumea muzicala regreta trecerea in nefiiinta a marelui muzician roman Cornel Fugaru.







Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România

Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din România -Asociatia pentru Drepturi de Autor (UCMR-ADA) și-a exprimat regretul, printr-un comunicat, pentru disparitia lui Cornel Fugaru. 





Cornel Fugaru a ales nemărginirea
"Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România - Asociația pentru Drepturi de Autor (UCMR-ADA) își exprimă regretul pentru dispariția fulgerătoare a marelui compozitor, cântăreț și pianist Cornel Fugaru, autorul unor piese excepționale din punct de vedere artistic.
Cornel Fugaru este unul dintre promotorii rock-ului în România, din postura de lider al formației Sincron, înființată în 1964. Marele compozitor și-a dedicat întreaga viață Uniunii Compozitorilor, unde a fost membru al comisiei de muzică ușoară și jazz. Cornel Fugaru a primit nenumărate premii naționale și internaționale, colaborînd cu majoritatea artiștilor mari din ultimele decenii.

În toată această perioadă, alături de el a stat soția sa, Mirela, cu care a colaborat și în calitate de textier."

Astăzi, 13 iulie, la ora 13.50, a încetat din viaţă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, compozitorul Cornel Fugaru, în urma unei boli incurabile cu evoluţie nefastă şi extrem de rapidă", a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Valentin Calu.
Trupul neînsufleţit al compozitorului Cornel Fugaru va fi depus joi după-amiază la Muzeul "George Enescu" (Palatul Cantacuzino) din Capitală, urmând ca înmormântarea să aibă loc la Cimitirul Bellu, cel mai probabil vineri, au declarat pentru MEDIAFAX apropiaţi ai familiei artistului.
Până în acest moment nu se cunoaşte cu exactitate ora la care sicriul cu trupul neînsufleţit al muzicianului va fi depus la Palatul Cantacuzino, care este şi sediul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România (UCMR), printre membrii căreia se număra Fugaru.
Cel mai probabil cei care l-au cunoscut şi apreciat pe cunoscutul compozitor vor putea să îşi ia rămas bun de la acesta joi, după ora 16.00, au precizat apropiaţi ai familiei artistului.
Potrivit aceloraşi surse, Cornel Fugaru va fi înmormântat vineri la Cimitirul Bellu din Capitală, însă până în acest moment nu a fost stabilită ora la care va începe ceremonia.
Cornel Fugaru s-a născut pe 2 decembrie 1940, la Bucureşti, şi este un cunoscut compozitor de muzică uşoară, cântăreţ şi instrumentist. Totodată, a fost liderul formaţiei rock româneşti Sincron, înfiinţată în 1964 şi destrămată în 1978. Formaţia a acompaniat cântăreţe celebre precum Anda Călugăreanu, Pompilia Stoian, Margareta Pâslaru, Corina Chiriac.
Fugaru a făcut numeroase turnee în străinătate, a făcut parte din jurii naţionale de concursuri de muzică uşoară, a susţinut numeroase concerte şi recitaluri la televiziune, a apărut ca interpret în filme - "Opt minute de vis" (1966), regia Mihai Constantinescu; "Opt exerciţii de 625 de linii" (1967), film TV; "Împuşcături pe portativ" (1967), regia Cezar Grigoriu - şi a scris şi muzică de film pentru pelicule precum "Brezaia", "Cici", Cei 4 M", "Oacă şi Boacă" etc.

Compozitorul Horia Moculescu a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că regretă extraordinar de mult pierderea colegului său de breaslă Cornel Fugaru, de care a fost apropiat în ultimii 46 de ani.
"Îmi pare rău pentru muzica uşoară, pentru breasla noastră", a spus Horia Moculescu, exprimându-şi totodată regretul pentru pierderea suferită de familia muzicianului. "Sunt foarte 
supărat pentru pierderea lui Bebe", a încheiat el


"Este dureros că despre marii artişti lumea se interesează abia când mor. Cornel Fugaru a fost până astăzi în mijlocul nostru, colegul nostru, compozitorul nostru, cântăreţul nostru şi n-am profitat deloc de el în sensul frumos al cuvântului «profitat». Nu învăţăm nimic de fiecare dată. El avea doar 70 de ani şi avea o vitalitate de om de 50 de ani, însă avem compozitori - colegii săi de breaslă de mare calibru care au, iată, 90 de ani - Temistocle Popa şi Camelia Dăscălescu, 83 de ani - Paul Hurmuzescu, pentru a da doar câteva exemple. Haideţi să profităm de experienţa lor, de aura de legendă, să ne bucurăm de amintirile lor fabuloase", a spus Octavian Ursulescu.
Potrivit lui Octavian Ursulescu, Cornel Fugaru era nemulţumit de marginalizarea artiştilor valoroşi. "În fiecare discuţie cu Bebe Fugaru, el sublinia amărăciunea aceasta ce-l roade pentru marginalizarea agresivă a compozitorilor valoroşi de muzică uşoară. A suferit foarte mult pentru asta, sunt sigur că asta i-a grăbit sfârşitul, aşa cum a suferit cumplit când, acum câţiva ani, Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii «Steaua de Aur» a fost desfiinţat de politicieni abuzivi, care n-au găsit fonduri pentru o manifestare ce primise de trei ori titlul de cel mai bun festival muzical din lume", a spus Cornel Fugaru.
Ursulescu a mai spus că Festivalul "Steaua de Aur" a fost creat de Cornel Fugaru împreună cu soţia lui, Mirela Voiculescu Fugaru. "Ei au condus acest festival împreună cu Anton Şuteu, bunul lor prieten, care a murit anul trecut. Aceasta a fost, cred, cea de-a treia mare lovitură pentru Cornel Fugaru", a mai spus Octavian Ursulescu.


Cântăreaţa Margareta  Paslaru şi-a amintit că l-a văzut recent pe Cornel Fugaru, la adunarea generală a Uniunii Compozitorilor din România. "Arăta foarte bine atunci şi am vrut să păstrez acea imagine a lui", a spus aceasta, care a menţionat că va scrie despre compozitor şi în cartea autobiografică la care lucrează.
"Ne cunoşteam din anii '60, am avut colaborări şi turnee... cu Anda Călugăreanu... avem multe amintiri", a spus Margareta Pâslaru. "Era atât de pregnantă personalitatea lui... avea foarte mulţi elevi, avea o generozitate de a-şi împărtăşi cunoştinţele" a mai spus cântăreaţa.


"Regret imens şi speram să nu se întâmple inevitabilul. Îmi pare rău de el ca om şi ca muzician", a spus Constantinescu. "Tinereţea mea a fost legată de grupul Sincron, unde el era lider", şi-a amintit cântăreţul, care a spus că a petrecut clipe minunate cu artistul, în urmă cu doi ani, la Nurnberg. "Mi-am dat seama că este un om special", a spus el. "Le doresc celor care au rămas să treacă uşor peste acest moment şi celor care au trecut de partea cealaltă, multă lumină", a încheiat Mihai Constantinescu.

Carmen Trandafir spune că l-a cunoscut pe Cornel Fugaru şi a colaborat cu el încă de la începutul carierei sale de interpretă.
"Era un om foarte cald şi foarte drăguţ. A avut un rol foarte important în debutul meu, în pregătirea mea. Este unul dintre oamenii care mi-au marcat cariera. Îmi pare foarte rău. Condoleanţe familiei", a spus Carmen Trandafir.
Printre piesele pe care Cornel Fugaru le-a compus pentru Carmen Trandafir se numără "Tu, numai tu".





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text