SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

luni, 12 octombrie 2015

S-a întâmplat în 12 octombrie...
- Ziua naţională a Regatului Spaniei, "Ziua Hispanităţii"; marcată în amintirea descoperirii Americii de către navigatorul genovez Cristofor Columb, la 12.X.1492; această zi este sărbătorită în toate ţările vorbitoare de limbă spaniolă, celebrându-se nu doar spaniola, ci şi spiritul acestei limbi
- 322 î.e.n.: A murit Demosthenes, stralucit orator si politician din Grecia Antica; s-a sinucis
- 1492: A murit Piero della Francesca, pictor italian.Piero de' Franceschi, numit della Francesca (n. 1420, Borgo San Sepolcro - d. 12 octombrie 1492, ibidem) a fost un pictor şi matematician italian, a cărui operă - centrată aproape exclusiv pe teme cu caracter religios - a exercitat o influenţă puternică asupra multor pictori renascentişti, considerat iniţiatorul acelui măreţ curent artistic din Italia de la sfârşitul secolului al XV-lea şi începutul celui de al XVI-lea.Stilul său se leagă de marile tradiţii plastice ale lui Giotto, de pictorii din Siena, precum şi de goticul târziu, având şi câte ceva din inovatorii artistici ai epocii sale, cum ar fi Masaccio, Paolo Uccello sau Fra Angelico. Piero della Francesca şi-a dobândit renumele prin reprezentările sale artistice în perspectivă şi prin formele geometrice, precum şi prin cunoştinţele teoretice formulate în scrierile sale. La recunoaşterea sa s-au adăugat elaborarea foarte realistă a detaliilor, paleta cromatică rafinată şi soluţiile decorative îndrăzneţe.
-1590: A murit Kano Eitoku, pictor japonez.Kano Eitoku (16 februarie 1543 – 12 octombrie 1590) este un pictor japonez din sec. al XVI-lea care a fondat Şcoala Kano pentru învăţarea picturii. Recunoscut pentru stilul său elegant şi unic, picturile lui fac parte din tezaurul naţional japonez. Nascut in Kyoto, Eitoku a fost nepotul lui Kanō Motonobu (1476-1559), un pictor oficial al shogunatului Ashikaga. I s-a recunoscut talentul artistic de la o varsta frageda. Sub indrumarea lui Motonobu, el a adoptat stilul bunicului sau care a luat influente din pictura chinezeasca.
- 177: Grigore al III-lea Ghica, domnul Moldovei (1764–1767; 1774–1777), a fost ucis, la Iaşi, din porunca unui trimis al sultanului, fiind bănuit de Poartă că întreţinea legături cu Rusia şi aflându–se în conflict cu boierii, cărora nu le satisfăcuse integral cererile de clacă sporită
- 1810: Primul festival Oktoberfest: Cetăţenii din München au fost invitaţi să se bucure de celebrarea căsătoriei prinţului Ludwig I. De Bayern cu prinţesa Therese von Sachsen-Hildburghausen
- 1823: Scoţianul Charles MacIntosh a pus în vânzare primele pelerine de ploaie
- 1825: A murit poetul Nicolae Văcărescu; fiul mai mic al lui Ienăchiţă Văcărescu; versurile sale manieriste aduc, pe alocuri, neaşteptate inflexiuni folclorice şi preromantice (n. 1785?)
- 1855: S-a născut Arthur Nikisch, dirijor german de origine maghiară (m. 1922)
- 1860: S-a născut Constanţa Hodoş, prozatoare, autoare dramatică şi publicistă, afirmată în cadrul grupării de la "Sămănătorul"; soţia scriitorului Ion Gorun (m. 1934)
- 1860: S-a născut Elmer Ambrose Sperry, inventator şi om de afaceri american; împreună cu Herman Anschütz-Kämpfe, a inventat busola giroscopică (folosită în navigaţie şi aviaţie) (m. 1930)
- 1863, 12/24: Formarea guvernului condus de Mihail Kogălniceanu (până la 26.I/7.II.1865); este perioada reformelor radicale din timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza
- 1863: A murit Andrei Mureşanu, poet, creatorul marşului revoluţionar de la 1848, devenit Imnul României. Andrei Mureşanu (scris şi Mureşianu; n. 16 noiembrie 1816, Bistriţa - d. 12 octombrie 1863, Braşov) a fost un poet şi revoluţionar român din Transilvania. Născut într-o familie de ţărani, a studiat filozofia şi teologia la Blaj, lucrând apoi ca profesor la Braşov, începând cu 1838. A început să publice poezie în revista Foaia pentru minte, inimă şi literatură. A fost printre conducătorii Revoluţiei din 1848, participând în delegaţia Braşovului la Adunarea de la Blaj din mai 1848. Poemul său Un răsunet, scris la Braşov pe melodia anonimă a unui vechi imn religios (Din sânul maicii mele) şi denumit ulterior Deşteaptă-te, române!, a devenit imn revoluţionar - fiind numit de Nicolae Bălcescu Marseilleza românilor. Din 1990, acesta a devenit Imnul României. După revoluţia din 1848, Mureşanu a muncit ca traducător la Sibiu şi a publicat în revista Telegraful Român, operele sale având tentă patriotică şi de protest social. În 1862, poeziile sale au fost adunate într-un volum.
- 1865: S-a născut Sir Arthur Harden, biochimist britanic; a descoperit cofermenţii; Premiul Nobel pentru Chimie pe 1929, împreună cu suedezul Hans von Euler-Chelpin (m. 1940)
- 1870: A murit Robert Lee, general american, comandantul armatei sudiste în timpul Războiului de secesiune (n. 1807)
- 1890: S-a născut Luis de Freitas Branco, compozitor, muzicolog şi critic muzical portughez (m. 1955)
- 1891: S-a născut Arthur Hays Sulzberger, publicist american, director al prestigiosului cotidian “New York Times” în perioada 1935–1961 (d.11.12.1968)
- 1896: S-a născut Eugenio Montale, poet italian, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură pe anul 1975, iniţiatorul poeziei ermetice italiene (“Oase de sepie”, “În timpul nostru”) (d.12.09.1981) Eugenio Montale (n. 12 octombrie 1896, Genova – d. 12 septembrie 1981, Milano) a fost poet, prozator, editor şi translator italian, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 1975.Montale s-a făcut cunoscut ca unul dintre principalii arhitecţi ai poeziei italiene moderne a anilor 1920. Este iniţiatorul şi reprezentantul poeziei ermetice italiene; un liric meditativ abordând motivele simple: peisajul uneori "halucinant", evaziunea, iubirea, timpul mitic, copilăria, aspiraţia spre libertate dar şi dialogul cu istoria recentă. Este considerat unul dintre cei mai importanţi poeţi italieni moderni alături de Giuseppe Ungaretti şi Umberto Saba.
- 1903: S-a inaugurat cladirea Facultatii de Medicina din Bucuresti, astazi Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”.
- 1910: A fost descoperit, în catedrala din Aachen, sarcofagul cu rămăşiţele împăratului Otto al III-lea (Sfântul Imperiu Roman) (980-1002)
- 1924: A murit scriitorul francez Anatole France, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1921 (”Insula Pinguinilor”, ”Crima lui Sylvestre Bonnard”) (n.16.04.1844). Anatole France (n. 16 aprilie 1844, Paris - d. 12 octombrie 1924, Tours) este numele de scriitor al autorului francez Jacques Anatole François Thibault, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 1921.
- 1933: Ministerul Justitiei din SUA hotaraste sa deschida penitenciarul federal de pe insula Alcatraz
- 1935: S-a născut tenorul italian Luciano Pavarotti, nume de referinţă al muzicii de operă. S-a născut la Modena, în nordul Italiei, pe 12 octombrie 1935. A murit tot la Modena, în urma unui cancer la pancreas, pe 6 septembrie 2007. În copilarie a făcut mult sport, fiind şi la o vârstă înaintată pasionat de fotbal, tenis şi călărie.A debutat pe scena sălii de operă din Reggio Emilia, pe 29 aprilie 1961, cu aria lui Rodolfo din „La Boema” de Puccini. Pavarotti a avut patru fete, trei din prima căsătorie cu Adua şi o fată împreună cu a doua soţie, Nicoletta Mantovani.Pe 11 august 1999, Luciano Pavarotti a susţinut un concert extraordinar în aer liber, pe o scenă ridicată în Piaţa Constituţiei (Palatul Parlamentului) din Bucureşti, având în program canţonete şi arii din opere.
- 1938: Au început filmările la celebra producţie cinematografică „Vrăjitorul din Oz”
- 1939: S-a născut profesorul doctor Niculae Stăncioiu, personalitate marcantă a vieţii medicale clujene (m. 1995)
- 1940: Sosirea la Bucureşti a unei misiuni militare germane, ca răspuns la solicitarea regelui Carol al II-lea; oficial, scopul era de a instrui Armata română potrivit noilor metode şi tehnici ale războiului; în fapt, trupele germane urmau să preia paza câmpurilor petrolifere din Valea Prahovei şi să exercite un control discret asupra regimului de la Bucureşti, în perspectiva confruntărilor cu URSS
- 1944: Municipiul Oradea a fost eliberat de către unităţi militare româneşti şi sovietice, de sub ocupaţia maghiară fascistă. Ziua oraşului
- 1946: A fost înfiinţat Institutul de Endocrinologie "C.I. Parhon", din Bucureşti
- 1947: S-a născut Î.P.S. Laurenţiu Streza (prenumele la naştere: Liviu), arhiepiscop al Sibiului şi mitropolit al Ardealului (întronizat în noiembrie 2005)
- 1964: Sovieticii au lansat Voskhod I în spaţiu, prima navă spaţială capabilă să transporte trei persoane pe orbita Pământului.
- 1965: A murit Paul Hermann Müller, biochimist elveţian, laureat al Premiului Nobel (n. 1899)
- 1968: Se deschide a XIX-a ediţie a Jocurilor Olimpice de Vară din Mexico City, Mexic; România a obţinut 15 medalii (4 aur, 6 argint, 5 bronz)
- 1969: A murit Sonja Henje, renumită patinatoare şi actriţă americană de origine norvegiană; multiplă campioană olimpică (1928, 1932, 1936); campioană mondială la patinaj între anii 1927 şi 1936, de 10 ori consecutiv (n. 1912)
- 1981: A murit Agatha Grigorescu Bacovia, poetă, prozatoare şi memorialistă (soţia poetului George Bacovia) (n. 1895)
- 1991: A murit scriitorul S.F. rus Arkadi Strugaţki (n. 1925)
- 1992: Sigilarea „Capsulei mileniului” conţinând o colecţie numismatică spaniolă ce marchează a 500–a aniversare a descoperirii Americii, precum şi diverse texte de Cristofor Columb (va rămâne închisă până la 12.10.2492).
- 1994: A murit regizorul de film Manole Marcus (n. 1928)
- 1996: A murit René Lacoste, celebrul producator de echipament sportiv
- 1996: A murit poetul Haralambie Ţugui (n. 1916)
- 1999: Kofi Annan a anuntat ca, odata cu nasterea unui baiat la Sarajevo, populatia lumii a ajuns la 6 miliarde
- 2001: ONU şi secretarul său, Kofi Annan, au primit Premiul Nobel pentru Pace
- 2003: A murit memorialistul Ion Ioanid; arestat în 1952, graţiat în 1964, primeşte în 1969 viza pentru Elveţia ca turist; obţine azil politic în RFG şi se stabileşte la München; angajat al postului de radio "Europa Liberă"; seria de volume "Închisoarea noastră cea de toate zilele" (apărută între anii 1991 şi 1996) relatează experienţele sale trăite în închisorile comuniste din România (n. 1926)
- 2005: A fost lansată a doua misiune chineză cu oameni la bord, Shenzhou 6, pentru 5 zile pe orbită
- 2006: A murit cineastul italian Gillo Pontercorvo (n. 1919)
12 octombrie 1896: S-a născut Eugenio Montale, poet italian, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură pe anul 1975, iniţiatorul poeziei ermetice italiene (“Oase de sepie”, “În timpul nostru”) (d.12.09.1981) Eugenio Montale (n. 12 octombrie 1896, Genova – d. 12 septembrie 1981, Milano) a fost poet, prozator, editor şi translator italian, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 1975.Montale s-a făcut cunoscut ca unul dintre principalii arhitecţi ai poeziei italiene moderne a anilor 1920. Este iniţiatorul şi reprezentantul poeziei ermetice italiene; un liric meditativ abordând motivele simple: peisajul uneori "halucinant", evaziunea, iubirea, timpul mitic, copilăria, aspiraţia spre libertate dar şi dialogul cu istoria recentă. Este considerat unul dintre cei mai importanţi poeţi italieni moderni alături de Giuseppe Ungaretti şi Umberto Saba

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text