SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

luni, 19 octombrie 2015

S-a întâmplat în 19 octombrie...
- 1433: S-a născut Marsilio Ficino, filosof şi umanist italian (d. 1499)
- 1497: Ioan Albert ridică asediul cetăţii Suceava. Din Moldova, armata poloneză începe retragerea.
-1512: Martin Luther devine doctor în teologie. Martin Luther (n. 10 noiembrie 1483, Eisleben, Saxonia - d. 18 februarie 1546), preot şi doctor în teologie, a fost primul reformator protestant ale cărui reforme au fost aplicate în Bisericile Evanghelice-Luterane.
- 1730 – S-a născut Augustin Pajou, sculptorul oficial francez al lui Ludovic al XVI-lea (d.08.05.1809)
- 1745: A murit scriitorul irlandez Jonathan Swift (n. 1667)
- 1781: Lordul Cornwallis capitulează în Yorktown, Virginia, în faţa generalului George Washington, comandantul armatelor americane. Această capitulare marchează victoria americanilor in războiul de independenţă.
-1800: O expediţie de explorare ştiinţifică, condusă de cartograful francez Nicolas-Thomas Baudin,
- 1810: A murit coregraful şi dansatorul francez Jean-Georges Noverre, considerat creator al baletului modern (n. 1727) (Informaţie de la Centrul Naţional Român pentru Institutul Internaţional de Teatru, 16.IV.2003). În ziua de naştere a celebrului coregraf, 29 iunie, se marchează, din 1982, "Ziua internaţională a dansului", la iniţiativa Comitetului Internaţional al Dansului, din cadrul Institutului Internaţional de Teatru (ITI - UNESCO)
-1812: Trupele conduse de Napoleon Bonaparte au început retragerea din Moscova, Rusia.
-1813: Armata franceză condusă de Napoleon Bonaparte a fost înfrânta de armatele Rusiei, Prusiei, Austriei şi Suediei în Bătălia de la Leipzig, supranumită Bătălia Naţiunilor.
-1862 - S-a născut Auguste Lumière, inventator francez, unul dintre cei doi frati, creatori ai cinematografului (d. 10.04.1954)
-1865, 19/31: Se concesionează unui grup de bancheri englezi, francezi şi austrieci dreptul de a înfiinţa la Bucureşti o bancă de scont şi emisiune monetară, cu un capital de 25 milioane de lei-aur (1 leu=1/3 g aur fin); la scurt timp i se retrage privilegiul de emisiune, operaţiunile bancare continuând sub numele de Banca României
- 1868: S-a născut geograful şi etnologul Simion Mehedinţi, creator al şcolii româneşti moderne de geografie;
- 1869, 19/31: Inaugurarea oficială a liniei ferate Bucureşti-Giurgiu; primul tren pleacă din gara Filaret, prima gară a Bucureştilor; data marchează actul de naştere a căilor ferate române
- 1875 – A murit Charles Wheatstone, fizician englez, pioner al electronicii, inventator al telegrafului si almicrofonului
1897 – A murit George Pullman, inginer şi inventatorul american al trenurilor Pullman ( cu vagoane de dormit ) (n.03.03.1831)
- 1899: S-a născut Miguel Angel Asturias, scriitor şi diplomat guatemalez;
- 1900: S-a născut soprana germană Erna Berger (d. 1990)
- 1908 - S-a născut Dumitru Almaş, prozator şi istoric român(„Fratii Buzesti”, „Oana”, „Necunoscuta de la Sucevita”). A iniţiat in 1967, şi a condus, ca redactor şef, revista „Magazin istoric” până în anul 1971. Dumitru Almaş (n. Dumitru Ailincăi, 19 octombrie 1908, Negreşti, Neamţ - d. 12 martie 1995) a fost un prozator, istoric, scriitor, publicist şi profesor universitar român, autor de romane istorice şi de biografii romanţate. A iniţiat (1967), şi a condus, ca redactor şef, revista „Magazin istoric” până în anul 1971.
- 1909: A murit Cesare Lombroso, medic şi antropolog italian, precursor al criminologiei moderne (n. 1835)
- 1910: S-a născut astrofizicianul american de origine indiană Subrahmanyan Chandrasekhar; studii asupra structurii şi evoluţiei stelelor; Premiul Nobel pentru fizică pe 1983, împreună cu William A. Fowler (tot din SUA). Subrahmanyan Chandrasekhar (n. 19 octombrie 1910, Lahore, India Britanică; d. 25 august 1995, Chicago, Illinois,SUA) a fost un fizician, astrofizician şi matematician indian laureat al Premiului Nobel pentru Fizică în 1983, pentru studiile teoretice asupra proceselor importante pentru structura şi evoluţia stelelor. El a împărţit acest premiu cu fizicianul american William Fowler.
- 1920: A murit John Reed, scriitor, ziarist şi om politic american (unul dintre fondatorii Partidului Comunist din SUA) (n. 1887)
- 1926: A murit Victor Babeş, medic şi bacteriolog, unul dintre fondatorii microbiologiei moderne.
- 1929: S-a născut compozitorul Dumitru Capoianu
- 1929: A murit Alexandru Davila, dramaturg român. Alexandru Davila (n. 12 februarie 1862, d. 19 octombrie 1929) a fost dramaturg şi om de teatru român, fiul doctorului Carol Davila.A debutat cu poezii. Capodopera lui este drama istorică în versuri „Vlaicu Vodă” (1902), capitol dintr-o proiectată trilogie, „Mirciada”, una dintre operele de bază ale repertoriului dramatic românesc. În ea se evocă, în versuri de amploare romantică, unul dintre momentele de luptă pentru menţinerea şi întărirea independenţei Ţării Româneşti.Alexandru Davila a fost, ca director al Teatrului Naţional din Bucureşti (între 1905 şi 1908, apoi între 1912 şi 1914) şi în calitate de regizor al companiei de teatru (1909), un militant pentru afirmarea dramaturgiei naţionale, precum şi a celei universale.Alexandru Davila a înfiinţat prima companie particulară de teatru Compania Davila.
- 1935: A murit Gib Mihăescu, prozator şi dramaturg (n. 1894).
- 1936: A murit Lu Xun, scriitor, critic şi teoretician literar, personalitate proeminentă a literaturii chineze a secolului al XX-lea (n. 1881)
- 1937: A murit fizicianul britanic Ernest Rutherford; a studiat natura particulelor alfa; pe baza experimentelor a dovedit că atomul nu are o structură compactă şi că întreaga masă a acestuia este concentrată într-un mic nucleu pozitiv; pe baza acestor descoperiri a elaborat (în 1909) modelul planetar al atomului; în 1919 a realizat prima reacţie nucleară şi a descoperit familiile radioactive; Premiul Nobel pentru chimie pe 1908 (n. 1871, în Noua Zeelandă)
- 1943: A murit Camille Claudel, sculptoriţă franceză, sora scriitorului Paul Claudel (n. 1864)
- 1960: SUA au instituit embargo comercial împotriva Cubei.
- 1961: A murit scriitorul Mihail Sadoveanu, membru al Academiei Române (n.1880).
- 1962: S-a născut Evander Holyfield, boxer profesionist american, multiplu campion mondial; actor de film şi producător
- 1964: A murit cântăreţul de operă George Niculescu-Basu (n. 1882)
- 1967 – Ministrul Afacerilor Externe al României, Corneliu Mănescu (d. 26.06.2000), a fost ales preşedinte al celei de-a XXII-a sesiuni a Adunării Generale a ONU; a fost pentru prima dată când un reprezentant al unei ţări socialiste era ales în această funcţie.
- 1972: Heinrich Böll primeşte Premiul Nobel pentru Literatură.Heinrich Theodor Böll (n. 21 decembrie 1917 – d. 16 iulie 1985) a fost unul dintre cei mai proeminenţi scriitori germani de după cel de-al Doilea Război Mondial. Romancier şi dramaturg, Heinrich Böll a fost laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 1972.A luptat în al Doilea Război Mondial (inclusiv pe teritoriul României), iar drama provocată de demenţa nazistă a marcat opera sa. Heinrich Boll este, înainte de toate, un umanist: răspunsul găsit la ororile cu care generaţia lui a fost confruntată este credinţa în virtuţile, demnitatea şi posibilităţile omului. A scris deopotrivă despre "lucruri mărunte" şi "lucruri măreţe," despre "locuinţă, vecinătate şi patrie, bani şi dragoste, religie şi mâncare", după cum o mărturiseşte el însuşi.
- 1984: A murit Dumitru Murăraşu, istoric literar, editor şi traducător; laborios cercetător al textelor eminesciene; cercetător al poeziei Renaşterii franceze; a tradus din poeţii latini Lucreţiu şi Virgiliu (n. 1896)
- 1984: Preotul catolic polonez Jerzy Popieluszko a fost răpit şi asasinat de membri ai poliţiei politice din Polonia (SB); susţinător al mişcării sindicale "Solidaritatea", el a fost unul dintre simbolurile luptei anti-comuniste din ţara sa (n. 1947)
- 1993: A murit poetul Ion Iuga (n.1940)
- 1994: A murit sculptoriţa Valentina Boştină (n. 1940)
- 1996: A murit Serafim Duicu, critic şi istoric literar; cadru didactic la Institutul de Teatru de la Târgu Mureş, unde a predat istoria teatrului universal şi cea a teatrului românesc (n.1938)
- 1999: A murit Nathalie Sarraute, scriitoare franceză de origine rusă; unul dintre fondatorii curentului literar "Noul roman" (n. 1902). Cea mai importantă operă a sa este Portretul omului necunoscut (1948).
- 2000: A murit prozatorul Tudor Dumitru Savu (n. 1954)
- 2001: A murit Elena Cosma, pianistă, corepetitoare, prof. univ. la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti (n. 1940)
2001 - Parlamentul României a adoptat hotărârea de participare a ţării, ca aliat al NATO, la lupta împotriva terorismului, inclusiv prin mijloace militare, dacă va exista o cerere în acest sens, ca urmare a atacului de la 11 septembrie 2001
- 2003 - Maica Tereza este beatificată de Papa Ioan Paul al II-lea
- 2004: A murit interpretul de muzică populară Liviu Vasilică (n. 1950) .
- 2005: Fostul preşedinte irakian Saddam Hussein împreună cu şapte dintre membrii regimului său vor fi judecaţi de Tribunalul Special Irakian (TSI) pentru rolul jucat în masacrul din 1982 din satul Dujail (omorârea a 143 de localnici), situat la nord de capitala irakiană.
- 2006: A murit actorul Ernest Maftei. Ernest Maftei (n. 6 martie 1920, Prăjeşti, judeţul Bacău - d. 19 octombrie 2006, Bucureşti) a fost un actor român, epigramist şi adept al Mişcării Legionare.A devenit unul dintre monştrii sacri ai filmului românesc şi unul dintre cei mai populari actori români.Alături de Colea Răutu şi alţi actori, a înfiinţat Uniunea Cineaştilor din România.A colaborat la realizarea emisiunii „Ferma”, specializată pe teme din viaţa rurală şi agricultură, transmisă pe canalul TVR 2.În 1995, a devenit membru al partidului „Pentru patrie”, alăturându-se camarazilor săi împreună cu care luptase şi suferise în închisori.
- 2009: A murit Alexandru-Radu Timofte, fost un om politic român, membru al PSD şi senator între anii 1990-2001; a îndeplinit funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii între anii 2001 – 2006 (n. 1949)
  19 octombrie 2004: A murit interpretul de muzică populară Liviu Vasilică. Liviu Vasilică (n. 2 iulie 1950, Plosca, Teleorman - d. 19 octombrie 2004) a fost un cântăreţ de muzică folclorică românească din regiunea Teleormanului, Muntenia. Şi-a început activitatea artistică de solist vocal de muzica populară încă din perioada studenţiei (1974-1980), clasându-se pe primul loc la toate etapele naţionale ale Festivalurilor Artei Studenţeşti, pentru originalitatea repertoriului şi a stilului de interpretare.Pasiunea pentru folclor l-a determinat să colecţioneze costume populare autentice teleormănene, realizând, în numai câţiva ani, o bogată colecţie care se află în prezent în patrimoniul Ansamblului de Cântece şi Dansuri "Burnasul" din Alexandria.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text