SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

vineri, 6 noiembrie 2015

Povestile tinerilor care au manifestat in ultimele zile…Cum arata Romania vazuta din strada


Foto Adi Pandaru
Romania se scutura.
Ceea ce a inceput ca un tremur de furie in fata dramei petrecute vineri seara in clubul Colectiv din Bucuresti se transforma in poate cea mai pregnanta cerere de reformare a unui stat care pare incapabil sa iasa din balcanism, din mizeria coruptiei, din oda adusa incapacitatii.
foto proteste Bogdan Balas 5Dincolo de drama creata de autoritatile specialiste in ridicatul din umeri, tumultul strazii cere nu doar demisii, adica asumarea barbateasca a greselilor, ci innoire.
Innoire ceruta pasional in strada dar facuta logic la nivel institutional de catre oameni care daca spun ca ii reprezinta pe romani, atunci asta li se cere sa faca.
E clar, Romania nici nu mai doarme si nici nu motaie urmarind telenovele.
Fie ca au iesit in strada, fie ca dezbat pe Facebook, romanii fac ceva pentru tara lor…cer sa se intample lucruri, au speranta, dincolo de simplele sloganuri pro sau contra.
Situatia a depasit politicianismul ieftin care se rezuma la „pleaca ai nostri, vin ai nostri”.
Tocmai de aceea am cerut catorva tineri sa ne ofere povestile lor, cu bune si rele.
Povestile celor care vor sa miste Romania.

Protestatarii care cer demisiile lui Victor Ponta, Gabriel Oprea si a primarului Piedone au OCUPAT centrul CapitaleiAlex Tocilescu
CopywriterMarți seara am stat în piata Victoriei, miercuri am fost la Universitate.În prima zi, scandările erau destul de clare…se cerea demisia lui Ponta, Oprea și Piedone. 
Miercuri, însă, lumea părea confuză…cei trei au demisionat, acum ce să mai cerem? 
Așa că s-a strigat generic împotriva clasei politice, a Parlamentului și a Patriarhului Daniel, fără vreo revendicare clară. 
În plus, protestatarii erau mult mai eterogeni decât în ziua anterioară…vedeai de la hipsteri la intelectuali, de la elevi si studenți pana la galerii și găști de cartier. 
Senzatia a fost de mai multă democrație, dar in mod sigur și mai multe mâini ținute strategic pe portofel.
Ce se va întâmpla mai departe e greu de zis, dar ce se vrea e clar – un stat care să nu fie corupt!
„Strada” nu crede că actuala clasă politică poate aduce această schimbare, dar deocamdată nici nu are o altă clasă politică la dispoziție. 
Frumos ar fi să se nască una din mijlocul „străzii”. 
Și ce-i „mișto” e că lucrul ăsta pare acum mai posibil ca niciodată.

Proteste Piata Universitatii 2Andreea Spanily
JurnalistAm participat la protestele de marti si miercuri…Marti am fost în Piaţa Universitatii şi am mers alaturi de alti romani ca mine spre Guvern plină de emoţii. 
Ca şi aceştia, mă simţeam revoltată, furioasă, hotărâtă, dar şi mişcată de tot ceea ce vedeam in jur…oameni de toate vârstele, bătrâni care ne aplaudau pe noi tinerii pentru că luăm atitudine, copii care probabil că nu înţelegeau pe deplin ce se întamplă şi tineri ca mine ca îşi doresc să aibă un viitor de care să nu le fie 
frică în ţara aceasta.
Am cerut demisii, dreptate şi măsuri luate de autoritati astfel încât să nu mai văd asemenea tragedii cauzate de indolenţă şi foame de bani.
Am cerut celor care detin puterea sa faca CE TREBUIE SA FACA astfel incat să nu mai fim nevoiţi să ne zbatem pentru a trăi decent…pentru a trai daca mergem in club…
Miercuri m-am dus din nou în Piaţa Universităţii şi am cerut mai mult decât cele două demisii, la fel cum cerusem şi în seara precedentă. 
Am cerut să se facă curăţenie şi voi ieşi în continuare cerând acelaşi lucru pentru că este de ajuns!
Vreau ca toţi cei aflati în funcţie de conducere şi în poziţii de influenţă care nu acţionează în interesul întregului popor român să plece şi sa fie înlocuiţi cu persoane necorupte şi competente. 
Cerem în continuare ca întregul sistem să fie transparent şi eficient pentru bunăstarea românilor. 
Acest lucru înseamnă legi, norme şi reglementări create şi implementate în mod egal, transparent şi eficient, cu planuri de implementare structurate astfel încat rezultatele să fie eficiente si sa transforme Romania intr-o tara cu adevarat civilizata. 
Cer ca toate acţiunile parlamentarilor, miniştrilor, judecătorilor, procurorilor si primarilor să se desfăşoare dincolo de interesele personale sau cele ale „prietenilor” care dau sau vor bani de la ei şi ca acestea să fie justificate şi explicate poporului, asa cum este normal într-o democraţie.
Mărturisesc că încă nu ştiu exact cum ar trebui să se desfăşoare această schimbare şi încă încerc sa îmi dau seama ce se va întâmpla mai departe, dar acest lucru nu trebuie confundat cu ideea ca nu stiu ce vreau.
Cand merg la doctor pentru ca ma doare ceva, stiu ca vreau sa ma insanatoseasca desi nu cunosc in detaliu felul in care el va reusi asta.
Nu suntem specialisti in condus tara aceasta si nici nu ne arogam o atare calitate insa in mod sigur stim ca vrem un stat functional in locul celui defect de acum.
Stiu asta, vreau asta şi nu mă voi lăsa manupulată sau minţită de nimeni.
Sunt o persoana realistă şi stiu foarte bine că nu există un sistem perfect, utopic şi că întotdeauna vor exista nemulţumiri, interese ascune, minciuni şi corupţie. 
Problema se pune până la ce nivel. 
Cât de stricat şi de corupt trebuie să fie sistemul astfel încât în 25 de ani de democraţie să stagnăm, sau mai rau, să involuăm, în loc să creştem şi să ne dezvoltăm? 
Cât de nepăsători şi indolenţi să fim ca să nu facem nimic în această privinţă, nici măcar acum când am primit un semnal îngrozitor de alarmă? 
Noi, toti, poporul român, care include şi societatea civila şi clasa politică.
Nu mă lasă sufletul să nu ies în strada şi să lupt ca să imi creez viitorul pentru că nimeni altcineva nu o va face în locul meu. 
Singuri trebuie să construim lucruri bune şi frumoase pentru noi, pentru copiii nostri… 
Refuz să mă las pradă fricii, lenei sau nepăsării şi refuz să raman pasiva la transformarea Romaniei intr-o ţară din care să fiu nevoită să plec pentru un trai civilizat. 
Vreau să construiesc, să gândesc, să nu mai trăiesc în nesiguranţă şi cu lipsă de speranţă. 
Va fi un proces indelungat şi dificil, dar nu imposibil. 
Refuz să fiu generaţia de sacrificiu!
Protestatarii care cer demisiile lui Victor Ponta, Gabriel Oprea si a primarului Piedone au OCUPAT centrul Capitalei3Bogdan Balas
Reprezentant vanzariVoi începe cu ziua de Duminica… 
După marșul de Solidaritate ne-am strâns câțiva prieteni. Toți am fost de mai multe ori în Colectiv și cunoșteam persoane rănite sau decedate în incendiu. 
A sunat un telefon…încă o fata rănită a murit… 
O cunoșteau mai mulți iar toată tristețea s-a transformat în furie. 
Trebuia sa facem ceva…de ce au murit atâția oameni? 
Răspunsul meu este „Sistemul”. 
Un sistem corupt, un sistem defect
Autorizații date fără diverse avize, inspecții făcute doar pentru spaga și autorități care nu își asuma nimic. Toți sunt nevinovați.
În jurul meu toată lumea era revoltata, toți doreau sa reacționeze cumva asa ca spun „Hai în strada!”. 
Găsesc deja câteva evenimente pe Facebook. 
Stabilim clar, „Marți în strada”.
Protestul de marti a început pentru mine cu ieșirea de la metrou. In pasaj erau câțiva oameni…păreau aceiași de duminica…ies afară…multa lume lângă gura de metrou aștepta alta lume…merg spre fântâni…multa lume…
Unii erau în trecere și întrebau ce se întâmplă, foarte mulți tineri. 
După îmbrăcăminte mulți veneau de la serviciu, din comportament iti dadeai seama ca sunt oameni de calitate! 
Zâmbeam pentru ca de la minut la minut ajungea tot mai multa lume iar trotuarele deveneau neîncăpătoare. Jandarmii făceau gard uman intre trotuar și carosabil. 
Brusc văd câțiva oameni în strada printre masini si imi spun „A început!”. 
Intr-un minut toată piața era plina. 
Nu știam de unde vine atâta lume insa stiam ca doream dreptate, asumare și schimbarea sistemului corupt. 
Pana sa plecam spre guvern lumea a inceput sa ceara demisia lui Piedone…
Apoi toată lumea si-a amintit si de „Coloana nevertebrala dar, oficiala, a lui Oprea” și de Ponta, care a modificat legea coloanelor oficiale a doua zi după accident. 
Toți gândeam la fel și doream același lucruri…o tara în care sa nu mai fie ceva deosebit când se întâmplă ceva normal, o tara fără corupție și în care legea sa se aplice. 
Traseul marșului a trecut prin fata Guvernului, pe langa Ministerul Administratiei si Internelor din Piata Revoluției, pe la Palatul Parlamentului si pe la Primăria Sectorului 4.
Peste tot oamenii au cerut demisii si normalitate. Atat. Nu bani, nu pomana! Doar civilizatie.
A doua zi si-au dat demisia și Ponta și Piedone. 
Sincer m-a surprins… 
Nu e prima oară când se protesta împotriva lui Ponta și de fiecare data cererile de demisie nu erau băgate în seama.
Colegii de munca mă întrebau pe cine vrem în locul lor si daca mai ieșim în strada. 
Raspunsul este simplu…
DA, o sa mai ieșim! 
Nu trebuie sa se înțeleagă ca noi am vrut doar 3 demisii. 
Noi vrem un alt sistem, fara CORUPTIE! 
Vrem sa fie deblocate anchetele DNA, vrem sa vedem corupții la închisoare și prejudiciile recuperate cu dobanda cu tot. 
Vrem mai putini parlamentari, vrem sa vedem funcțiile importante ocupate de oameni SPECIALIZATI, de TEHNOCRATI, nu de politicieni hoți și corupți.
Când calculatorul merge greu sau se blochează îl resetezi. 
Acest lucru vrem sa îl facem și in România – sa resetam clasa politica pentru ca asa NU mai merge. 
Cu toate ca miercuri seara au fost destui aceia care au încercat sa politizeze protestul si sa ne manipuleze, sa ne facă sa strigam lucruri în care nu credeam mă bucur ca acestea nu au fost luate în seama.
Eu unul voi fi prezent zilnic și odată cu aceste proteste am castigat ceva cu mult mai pretios decat demisia unuia sau a altuia…mi-am dat seama ca nu sunt singurul care mai crede în România!„.
Foto credit:
Andreea Spanily
Andrei Murgescu
Adi Pandaru
 Sursa:
 http://bucurestifm.ro/2015/11/05/povestile-tinerilor-care-au-manifestat-in-ultimele-zile-cum-arata-romania-vazuta-din-strada/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text