SOAREnDAR !

...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult!

Poezii Felicia Feldiorean - Colaj

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua!

joi, 19 noiembrie 2015

S-a întâmplat în 19 noiembrie1828: A murit Franz Schubert, compozitor austriac (n. 1797) Deşi a trăit toată viaţa în umbra lui Beethoven, Franz Schubert, a lăsat posterităţii adevărate dovezi demăiestrie artistică. A fost primul compozitor din istoria muzicii, care nu era şi dirijor şi instrumentist. Misiunea lui a fost întotdeauna să creeze muzica, mulţumindu-se să scrie pagini după pagini, chiar dacă erau sau nu interpretate în public. Studiile primare le face la Seminarul Imperial Regal, unde, în anul 1808, devine sopran în corul Capelei Curţii. Ca elev s-a remarcat ca un bun pianist şi violinist, dar mai ales ca un compozitor prolific. În 1813 îşi pierde vocea, însă continuă studiile pentru a deveni profesor. Între 1814 şi 1818 scrie fără încetare cântec după cântec, simfonii, muzică de cameră, mise. Datorită iubirii sale pentru pian şi vocea umană, numele lui Franz Schubert este asociat cu precădere liedului. În general, versurile care l-au inspirat pe muzician aparţin poeţilor romantici, tematica pieselor fiind şi ea identică. Unul dintre cele mai desavârşite lieduri, Gretchen la vartelnita a fost compus de Schubert la numai şaptesprezece ani. Vor urma 145 de lieduri, pe texte din literatură germană (Goethe, Schiller, Heine, poeme de Ludwig Gottfried Kosengarten si de Willhelm Muller). Liedul urmăreşte poemul de la început până la sfârsşit într-o continuitate dramatică sau lirică, iar la Schubert unele lieduri îmbracă forma baladelor. Esenţa liedului este asemănătoare cu cea a poeziei lirice, Schubert transformând poeziile în esenţe muzicale. Cea mai mare serie de leiduri din literatură este cuprinsă în ciclurile Die schone Mullerin(Frumoasa morariţă) şi Die Winterreise (Călătorie de iarnă) compuse în 1827. Creaţia lui Schubert este străină de virtuozitatea cerută de sălile de concerte sau de saloanele muzicale ale Vienei. În schimb, compozitorul prefera să scrie pentru prietenii apropiaţi care participau la serile sale de muzică, cunoscute sub numele de „schubertiade”. A compus nouă simfonii, însăa nici un concert. Simfonia nr. 8 în si minor Neterminata (1822) a devenit favorita tuturor. A scris literatură pianistică pentru patru maâini, piese foarte căutate de public şi de editori, mai ales pentru faptul ca acest gen de muzica putea fi abordata acasă, în cameră. Deşi a trăit doar 31 de ani, Franz Schubert a scris impresionant de mult: lieduri, simfonii, uverturi, cvartete, sonate, misse, piese corale şi lucrări pentru teatru muzical. Totodata, este şi creatorul impromptu-ului, un gen improvizatoric. A fost nevoie de aproape patruzeci de ani de la moartea sa, pentru ca omenirea să recunoască geniul lui Franz Schubert.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text