SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

sâmbătă, 23 ianuarie 2016

S-a întâmplat în 23 ianuarie...
- 1465, 23-25: Ştefan cel Mare asediază şi cucereşte cetatea Chilia
- 1512: Începe, în Ţara Românească, domnia lui Neagoe Basarab.
- 1549: A murit Johannes Honterus, umanist sas din Transilvania (n. 1498).
- 1744: A murit Giambattista Vico, filosof italian. Giovanni Battista (Giambattista) Vico sau Vigo (n. 23 iunie 1668; d. 23 ianuarie 1744) a fost un filozof, retorician, istoric, şi jurist italian.
- 1752: S-a născut Muzio Clementi, pianist, profesor, dirijor şi compozitor italian.
- 1783: S-a născut Stendhal (Henri Beyle), scriitor francez (m. 1842).
- 1821: Începutul revoluţiei conduse de Tudor Vladimirescu; acesta a adresat o Proclamaţie locuitorilor Ţării Româneşti prin care îi chema la luptă
- 1832: S-a născut pictorul francez Édouard Manet (m. 1883).
- 1840: S-a născut Ernst Karl Abbe, fizician german. Ernst Karl Abbe (n. 23 ianuarie 1840, Eisenach — d. 14 ianuarie 1905, Jena) a fost un fizician german, care a elaborat teoria formării imaginilor în microscop şi a adus contribuţii fundamentale la teoria şi la construcţia instrumentelor optice.
- 1862: S-a născut matematicianul german David Hilbert, creatorul geometriei axiomatice şi întemeietor al formalismului logic (m. 1943)
- 1872: S-a născut Paul Langevin, fizician şi inventator francez; a elaborat metoda de obtinere a ultrasunetelor cu ajutorul cuartului piezoelectric (m.09.12.1946).
- 1878 - Armistiţiul din războiul ruso-româno-turc de la 1877-1878. Sfârşitul Războiului de Independenţă
- 1883: A murit pictorul francez Gustave Doré. Paul Gustave Doré (n. 6 ianuarie 1832, Strasbourg, Alsacia, Franţa; d. 23 ianuarie 1883, Paris) a fost un pictor şi grafician francez, care a devenit renumit prin gravurile sale.În 1847, Gustave Doré avea 15 ani, când a fost angajat ca grafician la revista Journal pour rire din Paris. Desenele lui din ciclul Muncile lui Hercule au fost publicate de o editură din Paris, el fiind angajat în 1853 pentru a ilustra cartea lui George Gordon Byron. Ulterior, el va ilustra cărţi ca: "Biblia engleză", Don Quijote, sau poemul The Raven. Gustave Doré a semnat un contract pe cinci ani cu editura engleză "Grant & Co." pentru suma de 10.000 de lire sterline.În 1872 este publicată, la Londra, cartea A Pilgrimage care conţine 180 de gravuri ale lui Doré. El lucrează în continuare, cu toate că era criticat din cauza faptului că gravurile sale prezentau frecvent scene din viaţa săracă a proletariatului.
- 1888: A murit Eugène Labiche, dramaturg francez (n. 1815) Eugène-Marin Labiche (n. 5 mai 1815 – d. 23 ianuarie 1888) a fost un dramaturg francez.A scris comedii de moravuri şi vodeviluri (unele în colaborare cu Émile Augier). Se remarcă tehnica teatrală şi simţul caricatural, prezentarea lucidă, cu ochiul moralistului, a lumii micii burghezii din acea epocă.
Scrieri
1851: O pălărie de paie din Italia ("Un chapeau de paille d'Italie")
1860: Călătoria domnului Perrichon ("Le voyage de M. Perrichon")
1864: Caniota ("La cagnotte").
- 1896 - La Wurtzburg, Konrad Roentgen demonstreaza capacitatea razelor X de a patrunde in tesuturi si a pune in evidenta structuri ascunse
- 1898: S-a născut (la Riga, Letonia) Serghei Eisenstein, regizor, scenarist, scenograf şi teoretician rus.
- 1907: S-a născut Hideki Yukawa, fizician japonez, laureat al Premiului Nobel. Hideki Yukawa (23 ianuarie 1907 – 8 septembrie 1981) a fost un fizician japonez, laureat al Premiului Nobel pentru Fizică pe anul 1949. S-a ocupat de fizica nucleară şi de razele cosmice, emiţând ipoteza existenţei mezonului, particulă descoperită, ulterior, în razele cosmice.
- 1918 - S-a născut Gertrude Belle Elion cercetatoare americanca care a facut mari progrese in crearea primului medicament eficient in combaterea leucemiei (1948); Ellion a creat primele medicamente antivirale eficiente (Aciclovirul) cu care a combatut infectiile cu herpes. In 1988 Ellion a primit premiul Nobel pentru fiziologie si medicina impreuna cu Hitchings si James Black. In 1990 a fost aleasa in Academia Nationala de Stiinte. In 1991 a primit Medalia Nationala pentru Stiinta (d.21.02.1999)
- 1922: S-a născut Grigore Baştan, primul general paraşutist român (d. 1983).
- 1928: S-a născut prozatorul Mircea Horia Simionescu.
- 1928: S-a născut actriţa franceză de film Jeanne Moreau. În 1992, i se decernează premiul "Leul de aur" pentru întreaga sa activitate ("Jurnalul unei cameriste", "Moderato cantabile")
- 1928 - S-a născut Arthur Brenner, proiectant roman de origine evreiasca; este cel care a îndrumat proiectarea tuturor pistelor de aviatie civila ale celor 16 aeroporturi din România
- 1930: S-a născut (în Insula Santa Lucia din arhipelagul Antilelor) Derek Walcott, poet, dramaturg, ziarist şi pictor antilez de limbă engleză; Premiul Nobel pentru literatură pe 1992
- 1931: A murit balerina rusă Anna Pavlova (n. 1881. Dicţionarul de istorie universală (1968) dă ca dată a naşterii 31.I/12.II.1885 ("Frumoasa din pădurea adormită", "Silfidele", "Giselle", "Moartea lebedei")
- 1937 - S-a născut Elisabeth Păunescu, poetă şi prozatoare româncă, stabilită din 1980 în SUA ("Sînt numai femeie", "Trăiri în şapte dimensiuni", "Eu şi prietenele mele")
- 1940: S-a născut poeta şi eseista Ileana Mălăncioiu.
- 1944 – A murit Edvard Munch, pictor norvegian .
- 1947: A murit pictorul francez Pierre Bonnard. Pierre Bonnard (n. 3 octombrie 1867 Fontenay-aux-Roses, Franţa - d. 23 ianuarie 1947, Le Cannet) a fost un pictor, ilustrator şi litograf francez.Pierre Bonnard a studiat la Academia Julien şi la Ecole des Beaux-Arts (1888-1889). În anii 1890, a devenit membru important al grupului Nabis şi a fost influenţat de stilul Art Nouveau şi de stampele japoneze. Alături de prietenul său, Edward Vuillard, a surprins în lucrările sale scene intime ale interiorului domestic, gen cunoscut sub numele de intimism, în care reprezenta viaţa pariziană a anilor premergători Primului Război Mondial. De asemenea, a realizat autoportrete, naturi moarte, peisaje marine şi picturi decorative de mari dimensiuni.În 1910, a descoperit frumuseţea sudului Franţei şi a început să picteze o serie de peisaje luminoase din regiunea mediteraneană. A fost fascinat de perspectivă, pe care a folosit-o în tablouri precum Natură moartă în faţa ferestrei (Nature morte devant la fenetre, 1913).Începând cu anii 1920, s-a specializat în peisaje, interioare, imagini de grădini, nuduri în baie. A realizat ilustraţii pentru Revue blanche şi pagini decorative pentru volumul Parallelement al lui Paul Verlaine (1900). A fost unul dintre cei mai mari colorişti ai artei moderne.
- 1955: Prima audiţie, la Paris, a "Simfoniei de cameră pentru 12 instrumente soliste" de George Enescu (compusă în 1954)
- 1955: Prima audiţie integrală a oratoriului "Tudor Vladimirescu" de Gh. Dumitrescu
- 1956: A murit Sir Alexander Korda, regizor de film şi producător britanic de origine maghiară; deopotrivă artist şi om de afaceri, lui i se datorează înflorirea, în anii '30 ai secolului XX, a cinematografului britanic (n. 1893)
- 1958: S-a născut Doina Stănescu, ziaristă sportivă, fostă jucătoare de tenis de câmp şi campioană naţională (m. 2004)
- 1970: S-a născut maratonista Constantina Diţă-Tomescu, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de vară de la Beijing 2008
- 1976: A murit Paul Robeson, cântăreţ afro-american; actor de teatru şi film (n. 1898)
- 1981: A murit compozitorul american Samuel Barber (n. 1910)
- 1986: A murit sculptorul german Joseph Beuys (n. 1921)
- 1986: A murit pianista franceză Yvonne Lefebure (n. 1898)
- 1989: A murit Salvador Dali, pictor şi grafician spaniol (n. 1904)i.
- 1991: A fost semnat Acordul standard de bază de cooperare între Guvernul României şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD)
- 1996: A murit Ion Vicol, dirijor, pedagog şi teoretician (n. 1898)
- 2000: A murit chimista Ecaterina Ciorănescu-Neniţescu; lucrări în domeniul chimiei organice şi al medicamentelor de sinteză; membru al Academiei Române (n. 1909)
- 2004 – A murit Helmut Newton, artist fotograf german, unul dintre cei mai cunoscuţi artişti fotografi din lume (n.31.10.1920)
- 2005: A murit actorul american de comedie Johnny Carson, pionier al emisiunilor de divertisment TV. (n. 1925)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text