SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

duminică, 31 ianuarie 2016



·
S-a întâmplat în 31 ianuarie....
- 1418: A murit Mircea cel Bătrân, domn al Ţării Româneşti .
- 1769: S-a născut André-Jacques Garnerin, inventatorul parasutei.
- 1781: - S-a născut, la Champagne, Adelbert von Chamiosso (m.1838), scriitor şi naturalist german de origine franceză. A scris proză fantastică cu semnificaţii simbolice (Istoria stranie a lui Peter Schlemihe, 1814), versuri şi însemnări de călătorie. Ca naturalist s-a ocupat de probleme din domeniul zoologiei vertebratelor.
- 1797: S-a născut Franz Schubert, compozitor austriac (d. 1828).
- 1807: François Isaac de Rivaz brevetează motorul cu explozie sau motorul cu combustie internă.In 1807, elvetianul Francois Isaac de Rivaz realizeaza un motor cu ardere interna care utiliza un amestec de hidrogen si oxigen si aprinderea se efectua prin scanteie electrica.
- 1832: - Au luat fiinţă, la Iaşi, Arhivele Statului din Moldova.
- 1837: - S-a născut, la Beiuş, jud. Hunedoara, Partenie Cosma(m.1924), avocat, preot şi om politic român. A fost preşedinte al Comitetului Naţional Român din Transilvania, între anii 1881-1883.
- 1842: - S-a prezentat, la Iaşi, comedia Burghezul gentilom, de dramaturgul francez Molière (1622-1673). Printre actori s-a numărat şi Costache Caragiale.
- 1844: - Domnul Moldovei, Mihail Sturdza, a decretat dezrobirea ţiganilor statului şi ai mănăstirilor.
- 1851: Inventarea laptelui praf.Inventatorul american Gail Borden a pus la punct un procedeu care i-a permis să obţină laptele praf. Invenţia a cunoscut un mare succes în rândul soldaţilor în timpul Războiului de secesiune (1861-1865).
- 1854: - S-a născut, la Bucureşti, David Emmanuel (m.1941), matematician român.
- 1858: Lansarea navei Great Eastern.Având un deplasament de 19.000 de tone, o lungime de aproape 185 de metri şi 25 de metri lăţime, timp de 50 de ani a fost cea mai mare navă din lume. În sala motoarelor, zece cazane alimentate de 112 cuptoare (al căror fum era îndepărtat de cinci coşuri gigantice) produceau 15.000 de cai-putere, mai mult decât suficient pentru a acţiona elicele de 18 metri şi elicea auxiliară de 7 metri. În cazul unei defecţiuni a motorului, vasul era prevăzut cu un grement, format din şase catarge, pe care se putea monta o velatură imensă. Zece ancore, fiecare cântărind cinci tone, asigurau ancorarea navei.
- 1868: - S-a născut chimistul american Theodore William Richards; lucrări în domeniul metodelor de determinare precisă a greutăţii atomice a elementelor chimice; Premiul Nobel pentru chimie pe 1914. Theodore William Richards (n. 31 ianuarie 1868 — d. 2 aprilie 1928) a fost un chimist american, laureat al Premiului Nobel pentru chimie pe anul 1914.
- 1870: A murit Cilibi Moise, scriitor român de origine evreiască..Cilibi Moise (n. 1812, Focşani - d. 31 decembrie 1870, Bucureşti), a fost un povestitor evreu moldovean, umorist şi autor de pilde si aforisme în limba română. Născut în Focşani, într-o familie de evrei, Moise a trăit o mare parte a vieţii în Bucureşti, unde familia s-a mutat de când era copil.
Scrieri
Cilibi Moise, Practica şi apropourile lui Cilibi Moise Vestitul din Ţara Românească, Craiova, 1883 ; 2d ed., Bucureşti, 1901
Cilibi Moise, Cilibi Moise, Vestitul în Ţara Românească: practica şi apropourile, Ediţie îngrijită de Ticu Goldstein, Editura Hasefer, Bucureşti, 2000, ISBN 978-973-8056-18-3, 136 pagini
- 1881: S-a născut balerina rusă Anna Pavlova (m. 1931. NOTĂ: Dicţionarul de istorie universală (1968) dă ca dată a naşterii 31.I/12.II.1885 ("Frumoasa din pădurea adormită", "Silfidele", "Giselle", "Moartea lebedei")
- 1881: S-a născut Irving Langmuir (m.1957), chimist şi fizician american. Laureat al Premiului Nobel pentru chimie (1932). Are contribuţii în tehnica vidului, electricitate şi la studiul sistemelor coloidale. A inventat becul electric cu atmosferă gazoasă. I se datorează teoria valenţei electrochimice. A obţinut hidrogenul atomic (1912).
- 1882: S-a născut, la New York, Eddie Cantor (m.1964), actor american de teatru şi film. A jucat pe mai multe scene teatrale, între care şi la Ziegfeld Follies, după care s-a lansat pe ecran în repertoriul comediei muzicale. A fost distins cu Premiul Oscar, în 1957. A fost şi un prolific scriitor de cărţi umoristice.
- 1902: S-a născut Alva Myrdal, sociolog şi politician suedez, laureat al Premiului Nobel pentru Pace (d. 1986)
- 1904: A încetat din viaţă, la Viena – Austria, Ilarion (Ilarie) Mitrea (n.1842), medic şi naturalist român. A fost medic militar în Mexic (1865-1867), apoi în Indonezia. Explorând insulele Jawa, Kalimantan şi Suliwesi, între anii 1870 şi 1890, a colectat un bogat material geologic, etnografic, botanic şi zoologic, donat Muzeului de Istorie Naturală „Gr. Antipa” din Bucureşti.
- 1914: S-a născut, la Cernăuţi, fizicianul Andrei Popovici (m.1964). A fost profesor la Facultatea de Fizică-Matematică a Universităţii din Bucureşti, între anii 1941-1964. A realizat lucrări ştiinţifice privind fizica teoretică în domeniile teoriei relativităţii, mecanicii cuantice, fizicii statistice etc.
- 1917: Germania a declanşat războiul submarin total. Submarinele germane U-Boot declanşează atacurile asupra navelor militare şi comerciale din Oceanul Atlantic. În total, 375 de submarine U-Boot au operat în Primul Război Mondial, dintre care 274 de submarine au scufundat 6 596 de nave comerciale cu un deplasament de 12 800 733 de tone.
- 1918: A murit Ivan Pulyui, fizician, inventor şi patriot ucrainian (n. 1845)Ivan Pulyui (n. 2 februarie 1845, Hrymayliv - d. 31 ianuarie 1918, Praga ) a fost un fizician, inventor şi patriot ucrainian care a contribuit la utilizarea razelor X în obţinerea radiografiilor medicale. A fost cel care i-a furnizat fizicianului german Wilhelm Conrad Röntgen una din lămpile cu care acesta a obţinut ceea ce a numit "raze X".
- 1921: S-a născut Mario Lanza, cântăreţ american de operă de origine italiană (m. 1959)
- 1922: S-a născut Paul Sava, actor şi poet (m. 1995, la Paris, unde emigrase)
- 1923: S-a născut Norman Mailer, prozator american (m. 2007).
- 1923 : - S-a născut, la Băicoi, jud. Prahova, medicul român Alexandru Dobrescu (m.1999). A funcţionat în învăţământul medical superior la facultăţile ieşene de Medicină generală, Pediatrie şi Stomatologie. În calitate de clinician, a lucrat la Clinica Dermatologică a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iaşi. A publicat peste 300 de lucrări ştiinţifice.
- 1925: S-a născut Guido Jendritzko, sculptor, pictor, grafician şi fotograf german; reprezentant de seamă al culturii abstracte după cel de-al Doilea Război Mondial (m. 2009)
- 1926: S-a născut Dominic Stanca, poet, prozator, dramaturg şi actor;
- 1929: S-a născut prozatorul Constantin Mateescu
- 1929: S-a născut Rudolf Mössbauer, fizician german, laureat al Premiului Nobel.Rudolf Ludwig Mössbauer (n. 31 ianuarie 1929) este un fizician german, laureat al Premiului Nobel pentru Fizică pentru descoperirea fenomenului denumit în cinstea sa efectul Mossbauer.
- 1933: A murit scriitorul englez John Galsworthy; Premiul Nobel pentru literatură pe 1932 (n. 1867)
- 1935: S-a născut romancierul japonez Kenzaburo Oe; Premiul Nobel pentru Literatură pe 1994
- 1937: S-a născut actorul Marin Moraru.
- 1937: S-a născut scriitorul Mircea Micu (m. 2010)
- 1938: S-a născut regina Beatrix a Olandei (din 1980)
- 1938: S-a născut actriţa Lucia Mureşan
- 1941: - A încetat din viaţă, la Galaţi, Mihai Orleanu (n.1859), om politic român. Ca ministru al Industriei şi Comerţului (1909-1910) a elaborat Legea „Orleanu”, prin care se interzicea salariaţilor statului dreptul de asociere la grevă, precum şi contractul colectiv de muncă.
- 1943: Eliberarea Stalingradului. Capitularea trupelor germane.Mareşalul Friedrich von Paulus semnează capitularea Armatei a VI-a germane la Stalingrad
- 1944: A murit Jean Giraudoux, scriitor francez (n. 1882)
- 1944: Al Doilea Război Mondial: Debarcarea forţelor aliate în Arhipelagul Marshall.
- 1950: Presedintele american Harry Truman autorizeaza fabricarea bombei cu hidrogen.
- 1953: S-a născut Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, compozitor şi instrumentist (baterist), fost membru al grupului „Phoenix”
- 1955: S-a născut jucătoarea de tenis de câmp Virginia Ruzici, câştigătoare a turneului de la Roland Gaross în 1978; stabilită în Franţa
- 1958 : - Prima lansare reuşită a unui satelit artificial al Pământului construit de americani, "Explorer 1", la 3 luni dupa lansarea primului satelit sovietic „Sputnik”
- 1961: Racheta Mercury Redstone este lansată în spaţiul cosmic, având la bord pe cimpanzeul Ham, în vederea pregătirii trimiterii în Cosmos a primului astronaut american, Alan B. Shepard. La intoarcerea sa, Ham a fost recompensat cu un măr şi jumătate de portocală. Misiunea cimpanzeului a durat 16 minute si 39 secunde si a atins o altitudine de 252.000 de metri. Dupa aceasta reusita, Ham a fost dus la Gradina Zoologica din Washington, unde a stat pana in 1980, murind la vârsta respectabilă de 27 de ani.
- 1968: - România a ratificat Tratatul privind "Principiile care guvernează activitatea statelor în explorarea şi folosirea spaţiului cosmic, a Lunii şi a altor corpuri cereşti" (semnat la 27.I.1967, la Washington, Moscova şi Londra)
- 1971: Lansarea misiunii Apollo 14 spre Lună.
- 1974 : - A încetat din viaţă Samuel Goldwyn (n.1882), producător american de film, de origine poloneză. Fondator al firmei Goldwyn Pictures Corp (1918), coproprietar al lui Metro Goldwyn Mayer.
- 1974: - A încetat din viaţă Paul Haesarts (n.1901), regizor belgian, realizator a peste 40 de filme de artă, dintre care cităm: De la Renoir la Picasso (1949), Ensor (1950), Un secol de aur (1953), Strigăt şi cunoaştere (1963) etc.
- 1981: S-a născut Justin Timberlake, cântăreţ american de muzică pop, compozitor, producător şi actor
- 1985: A murit Mihai Zavergiu, medic (a desfăşurat o bogată activitate ştiinţifică în domeniul medicinei social-preventive) şi prozator (a debutat în anul 1923, sub pseudonimul Marcel Olin) (n. 1894)
- 1987: A murit prozatorul Nicolae Velea (n. 1936)
- 199 : - A încetat din viaţă Alexandru Tatos (n.1937), regizor român de film, laureat al Premiului ACIN în anul 1974 pentru filmul Mere roşii şi cu Premiul special ACIN în anul 1989 pentru filmul Secvenţa.
- 2004: A murit Ion Barnea, istoric al monumentelor paleocreştine din România; cercetări în domeniul arheologiei şi istoriei Scythiei Minor din epoca romană târzie şi cea bizantină (sec.IV-XII); membru de onoare al Academiei Române (1999)
- 2008: A murit teatrologul Virgil Brădăţeanu (n. 1927)
- 2009: A murit inginerul Virgiliu N. Constantinescu; bogată activitate didactică şi peste 40 de ani de activitate de cercetare în diferite domenii ale mecanicii; preşedintele Academiei Române (1994-1998). Virgiliu Niculae G. Constantinescu (n. 27 martie 1931, Bucureşti, d. 31 ianuarie 2009, Bucureşti) a fost un inginer român, membru titular al Academiei Române (din 1991) şi preşedinte al acesteia în perioada 1994-1998. S-a remarcat şi prin activitatea sa în mediul universitar, ca profesor universitar laUniversitatea Politehnica Bucureşti, fiind cunoscut drept unul dintre cei mai mari specialişti în domeniul lubrificaţiei cu fluide. În perioada 1990-1992 a fost rector al Institutului Politehnic Bucureşti şi preşedinte al Conferinţei Naţionale a Rectorilor din România. Între anii 1997-2003 a fost ambasador al României în Belgia.
- 2009: A murit soprana Mariana Stoica (n. 1933)
- 2010: Avatar devine primul film cu încasări de peste 2 miliarde de dolari la nivel mondial..
- 2011: A murit Bartolomeu Anania, Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului (n. 1921)

 31 ianuarie1937: S-a născut actorul Marin Moraru.Marin Moraru s-a născut în Bucureşti. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică (I.A.T.C.) "I.L.Caragiale" în anul 1961, având ca examen de diplomă rolul Agamiţă Dandanache din piesa “O scrisoare pierdută” de I.L.Caragiale.După absolvirea facultăţii, a activat ca actor pe scenele de la Teatrul Tineretului (1961-1964), apoi la Teatrul de Comedie (1965-1968), la Teatrul Lucia S. Bulandra (1968-1971) şi la Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" (1971-1974).După o perioadă în care a predat în calitate de conferenţiar universitar la I.A.T.C. Bucureşti (1974-1980), s-a reîntors în anul 1980 la Teatrul Naţional "I. L. Caragiale", unde este actor şi în prezent. Din anul 2002 este Societar de onoare al Teatrului Naţional din Bucureşti.Marin Moraru este un actor care a uluit lumea teatrului cu creaţiile sale. Spectacole precum "D'ale carnavalului", "Leonce şi Lena", "Nepotul lui Rameau", "Capul de răţoi", "Umbră", "Troilus şi Cressida", "Ocolul pământului", "Trei gemeni veneţieni", ori, după Revoluţie, "Tache, Ianke şi Cadar", "Egoistul", "Crimă pentru pământ" l-au avut şi îl au în fruntea distribuţiei... Actorul care a făcut onoare şcolii româneşti de teatru şi film a primit în data de 2 martie 2009 premiul pentru întreaga carieră la Gala Premiilor Gopo. Aceasta reprezintă recunoaşterea legitimă pe care lumea filmului de la noi o acordă contribuţiei importante pe care a avut-o Marin Moraru la istoria ultimelor patru decenii de cinematografie din România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text