SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

marți, 9 februarie 2016

5 SEMNE CARE PREVESTESC DIABETUL


Este una dintre bolile cronice ale secolului, cu urmări devastatoare pentru organism, dacă nu e tratată corespunzător. Iar simptomele pot fi trecute ușor cu vederea.
Această boală este una dintre cele mai parșive. Se instalează comod, nu dă semne decât târziu, face ravagii în organism și nu se vindecă. Se spune că nu diabetul în sine e pericolul adevărat, ci complicațiile sale devastatoare. Iar simptomele sunt greu de recunoscut pentru cineva neavizat, putând fi confundate cu ușurință cu alte stări trecătoare. Îngrijorător este că peste un milion de români au diabet, însă numai o treime urmează un tratament adecvat.

Cum apare

Diabetul duce la situația în care organismul nu mai asimilează corespunzător nutrienții din alimente, așa încât energia nu mai ajunge la celule, pentru funcționarea normală. Glucoza, forma prin care zahărul se găsește în sânge, ajutată de insulină, hormon secretat de pancreas, descompun alimentele consumate și le transformă în energie la nivel celular.
La diabetici, pancreasul secretă prea puțină insulină sau deloc. Prin urmare, organismul nu mai produce energie, blocând în sânge o cantitate foarte mare de zahăr. În timp, acest lucru duce la complicații cronice, precum ateroscleroza, neuropatia, retinopatia, bolile renale și cardiovasculare. Există două tipuri de diabet: insulino și noninsulino-dependent. Diabetul de tip I, când pancreasul nu produce deloc insulină, este caracteristic tinerilor și copiilor. Însă pericolul real îl reprezintă diabetul de tip II, întâlnit la peste 90% dintre diabetici. Iar aproximativ 80% dintre diabeticii de tip II sunt supraponderali, motiv pentru care și complicațiile bolii se accentuează. De obicei, predispoziția la apariția acestei boli este dată de greutatea corporală mare, de sedentarism, de înaintarea în vârstă și de antecedentele familiale.

Ce să fie oare?

Dacă te regăsești în vreuna dintre ipostazele următoare, nu ezita să dai o fugă la medic și să-ți faci analizele.
1 Urinezi prea des
Când nivelul glucozei din sânge e mare, rinichii încearcă să remedieze situația și elimină surplusul prin urină. Consecința? Vizitele dese la toaletă, mai ales pe timpul nopții.
2 Ah, ce sete ți-e!
Dacă urinezi des, organismul se deshidratează. Prin urmare, anunță că are nevoie de lichide printr-o sete exagerată și prin senzația de gură uscată.
3 Foame de lup
Deși remarcă o scădere în greutate, persoanele cu diabet de tip II sunt rezistente la insulină. Înseamnă că organismul nu utilizează cum ar trebui insulina, iar pancreasul secretă din ce în ce mai multă. Aşa, creierul primește semnalul fals de foame exagerată. Imediat ce mănânci, starea de rău trece.
4 Rănile se vindecă greu
O banală tăietură ori zgârietură care nu se vindecă în ritmul obișnuit nu te trimite cu gândul la ceva grav. Însă prea mult zahăr în sânge duce la amânarea vindecării. Infecțiile pielii, ale vaselor de sânge și picioarelor devin frecvente.
5 Vezi în ceață
Cristalinul e membrana flexibilă susținută de mușchii oculari, care permit focalizarea exactă a imaginii pe retină. Când nivelul de zahăr din sânge crește sau se modifică brusc, mușchii depun eforturi mari pentru focalizare.

EDUCAȚIA CONTEAZĂ

“Prevalenţa diabetului zaharat a crescut dramatic în România în ultimii 5 ani şi e estimată la 4-5% din totalul populaţiei. La aflarea diagnosticului, pacienţii au diverse reacţii, de la negare până la depresie. Cel mai important mesaj pe care trebuie să îl transmitem persoanelor care au diabet este că înţelegerea bolii, prin programe de educaţie, este esenţială pentru viitorul lor. Datorită soluţiilor terapeutice moderne la îndemână, diabetul poate fi controlat, cu condiţia ca pacientul să îşi dorească acest lucru şi să colaboreze cu specialiştii”, spune prof. dr. Maria Moța.
sursa: http://www.unica.ro/articol/5-semne-care-prevestesc-diabetul-25981?utm_source=Libertatea&utm_medium=FB&utm_campaign=FB-Post

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text