SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

marți, 9 februarie 2016

DOCUMENTAR: Anul Nou Chinezesc 2016 – al Maimuței de Foc (8 febr. 2016 – 27 ian. 2017)

Festivitățile din China dedicate Anului Nou Chinezesc încep duminică, 7 februarie 2016, când chinezii din întreaga lume sărbătoresc intrarea în Anul Maimuței de Foc, care conform calendarului chinezesc începe la 8 februarie 2016 și se va încheia la 27 ianuarie 2017.
imageResize
La chinezi, Anul Nou, sărbătorit cu mare fast în conformitate cu calendarul lunar, se celebrează printr-o suită de sărbători. Startul este dat de “Sărbătoarea Primăverii” — o zi de mulțumire și recunoștință pentru lucrurile bune primite în anul care s-a încheiat. “Sărbătoarea Primăverii” are la chinezi o istorie de circa 4.000 de ani. Potrivit datinilor populare chinezești, sărbătoarea durează până în ziua de 15 a primei luni, care marchează “Sărbătoarea Lampioanelor”. Atmosfera sărbătorească culminează în ultima seară a anului, care este Revelionul și în prima zi a primei luni care este Anul Nou.
China este un stat multinațional în care conlocuiesc peste 55 de comunități etnice. Fiecare naționalitate are tradiții diferite în legătură cu Anul Nou, dar pentru toate naționalitățile masa din seara de Revelion, numită “Masa Reîntregirii”, reprezintă un moment important pentru fiecare familie. Indiferent unde se află, toți membrii familiei încearcă să se întoarcă la casa părintească pentru a fi împreună la ultima masă a anului. Există consemnări istorice potrivit cărora chiar și cei pedepsiți cu închisoare erau eliberați pentru noaptea de Revelion, pentru a fi alături de familie.
În sudul Chinei, această masă este bogată și copioasă, cuprinzând de obicei peste 10 feluri de mâncare, din care nu lipsesc brânza de soia și peștele, simboluri ale bogăției. Cel mai important fel de mâncare este colțunașul cu o monedă în interior, ia pentru cel care o găsește acesta este semn de noroc în anul ce începe. Miezul nopții este marcat de sute de focuri de artificii (în marile orașe sunt interzise), despre care se crede ca alungă spiritele rele. Se spune, conform tradiției, că primul bărbat care reușește să aprindă “pocnitorile” are dreptul să înceapă cel dintâi munca la câmp și că, în anul ce vine, se va bucura de o recoltă bogată. Se stă de veghe toată noaptea întrucât, conform tradiției, dacă stai treaz în noaptea Anului Nou, vei trăi mai mult.
În prima zi a Noului An, oamenii se îmbracă cu haine noi, fac vizite rudelor și prietenilor sau primesc invitați. Ei își adresează reciproc Xin Nian Hao (“La Mulți Ani!”). După aceea, oaspeții sunt invitați să servească bomboane, fructe și ceai.
Anul Maimuței de Foc
În conformitate cu astrologia chineză tradițională, în anul 2016, al Maimuței de Foc, sunt inevitabile conflicte și divergențe, câtă vreme elementele ce au legătură cu Maimuța de Foc — metalul și lemnul — nu pot conviețui în armonie. Din fericire însă, Maimuței de Foc îi este caracteristică și apa, și deci, în final, vor triumfa înțelepciunea, pacea și calmul. Există în acest an perspective luminoase pentru un viitor fascinant și uimitor de bogat. Va fi un an al schimbărilor, al descoperirilor și a revendicărilor, potrivit site-ului chineseastrology.com.
În general, Anii Maimuței — care, potrivit horoscopului chinez, se repetă la fiecare 12 ani — sunt ani marcați de multă agitație și de “o ocolire a problemelor prin manipulări inteligente și viclenie” , afirmă astrologul Shelly Wu, dar și surprize plăcute. Anul Maimuței de Foc este dominat de nuanțele care decurg din culoarea roșie, violet și negru. Prin purtarea unor obiecte astfel colorate există credința că suntem feriți de ghinioane și întâmplări neplăcute.
Pentru persoanele născute în Anul Maimuței, potrivit tradiției astrologice chineze, acest semn zodiacal semnifică însă inteligența și vitalitatea, de aceea multe femei însărcinate din China al căror soroc este aproape, încearcă să reziste până la trecerea în Noul An, pentru a naște sub semnul maimuței.
Există însă și unii care nu se lasă impresionați de predicțiile horoscopului chinez. Oricare ar fi adevărul, un lucru este sigur: copii născuți în Anul Maimuței vor avea un mediu educațional și de carieră competitiv, pentru că vor fi înconjurați de mulți asemeni ai lor, explică Shanghai Morning Post.
Japonezii marchează Anul Maimuței vizitând babuini. Aproximativ 20.000 de persoane vizitează cel mai mare parc japonez de maimuțe încă din primele zile ale anului 2016, considerat Anul Maimuței de Foc. Casă a 80 de specii și a 650 exemplare, Parcul Japonez al Maimuțelor se află la 270 de kilometri est de Tokyo.
Conform calendarului chinez, Anul Maimuței a mai fost în 1908, 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004.
Personalități asociate zodiei Maimuței: Papa Ioan Paul al II-lea, Leonardo da Vinci, Paul Gauguin, Bette Davis, Nelson Rockefeller, Charles Dichens, Elizabeth Taylor, Lord Byron, Amy Ruffle, Donnall Thomas, John Updike, José Manuel Barroso, Stephanie Jacobsen, Raymond Moody, Phil Anselmo, Lyndon Johnson, David Copperfield, Algirdas Brazauskas, Kinky Friedman, Joseph Rotblat, Thomas Klestil, Tim Rice, Jacques Chirac, John Terry, Ashley Cole, Martín Demichelis, Simon Wiesenthal, Bela Kamocsa, Val Kilmer etc.
Personalități românești născute în zodia Maimuței: Maria Popistașu, Petre Ghelmez, Ioan Stan, Ion Sasu, Alexandru Stamate, Traian Lalescu, Cesonia Postelnicu, Casiu Valeriu Barbu, Henri Mălineanu, Mihai C. Băcescu, Alexandru Întorsureanu, Fănuș Neagu, Iosif Salomon, Romulus Miclea, Jeanine Stavarache, Florin Călinescu, George Zarnea, Bogdan Ciucă, Dumitru Almaș, Dumitru Rucăreanu, Cristian Chivu, Marcel Dragomir, Ștefan Cazimir, Titu Nicolae Gheorghiof, Francisc Păcurariu, Florin Bratu etc.
Calendarul chinezesc este cel mai vechi din Asia Centrală și de Est, datând din 2637 î.Hr., când împăratul Huang Ti a introdus primul ciclu din zodiacul chinezesc. Importanța lui nu se rezumă la cronologie, el fiind, poate, una dintre cele mai complete întruchipări ale ideii — fundamentală pentru civilizația chineză — unității armonioase dintre cele trei forțe ale lumii — Cerul, Pământul și Omul. Acest calendar era caracterizat de o vitalitate și de o temeinicie neobișnuită, pentru că reflectă nu numai legile naturii, ci și activitatea economică, toate laturile vieții de zi cu zi, deprinderile și cunoștințele chinezilor. Un exemplu este faptul că medicina chineză deosebește în trupul omului 365 de puncte sensibile — conform zilelor dintr-un an.
Ca și calendarul occidental, calendarul chinezesc este un calendar anual, al cărui început se bazează pe ciclurile Lunii. Prin urmare, începutul fiecărui an chinezesc poate avea loc într-un interval mai larg, între sfârșitul lui ianuarie și jumătatea lui februarie. Un ciclu complet durează 60 ani și este compus din 5 cicluri de câte 12 ani. Potrivit calendarului chinezesc, Anul Nou vine în prima zi cu Lună Plină după intrarea Soarelui în constelația Vărsătorului. Fiecare an oriental este sub semnul unuia dintre cele 12 animale ale horoscopului chinez.
Legenda spune ca Buddha le-a chemat la el pe toate animalele înainte să părăsească această lume. Numai 12 animale au venit să își ia rămas bun: șobolanul, boul, tigrul, iepurele, dragonul, șarpele, calul, capra, maimuța, cocoșul, câinele și porcul. El le-a răsplătit, dând numele lor câte unui an chinezesc, în ordinea sosirii lor. Fiecărui semn i se asociază, pe rând, și unul dintre cele elemente fundamentale ale universului: lemnul, focul, pământul, metalul, apa. În tradiția chineză, animalul care guvernează anul în care se naște un om are o influență puternică asupra personalității omului respectiv. Se spune că este “animalul care se ascunde în adâncul sufletului”.
AGERPRES/(Documentare — Daniela Dumitrescu, editor: Marina Bădulescu, editor online: Gabriela Badea)
http://www.agerpres.ro/flux-documentare/2016/02/07/documentar-anul-nou-chinezesc-2016-al-maimutei-de-foc-8-febr-2016-27-ian-2017–12-10-58?ref=yfp

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text