SOAREnDAR !

...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult!

Poezii Felicia Feldiorean - Colaj

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua!

vineri, 12 februarie 2016

Românca Hariclea Darclée, prima Tosca din istorie, preferata compozitorilor Verdi şi Puccini, a murit în cruntă sărăcie

Hariclea Hartulary Darclee a fost considerată cea mai mare cântăreaţă de operă din lume vreme de 25 de ani. Cântăreaţa româncă a fost preferata celebrilor compozitori Puccini şi Verdi. S-a retras de pe scenă la 58 de ani. A murit în România, atât de săracă încât a fost nevoie ca Ambasada Italiei să suporte cheltuielile de înmormântare.
a
Românca Hariclea Darclee a fost, vreme de 25 de ani, cea mai mare cântăreaţă de operă a lumii. Şi-a câştigat renumele de „privighetoarea Carpaţilor” sau „măiastra pasăre de basm” şi a vrăjit compozitori renumiţi precum Verdi sau Puccini care au scris arii special pentru interpreta româncă. Drumul către cele mai înalte culmi ale succesului internaţional a plecat din România. Haricleea s-a născut pe 10 iunie 1860 la Brăila. Fiica moşierului Ion Haricli şi a Mariei Aslan, nepoata domniţei Mavrocordat a fost botezată Hariclea Haricli, după numele tatălui. Copila a avut de mică înclinaţii către muzică. A studiat pianul în particular şi a luat lecţii de canto la pensionul „Lobkovitz” din Viena. A plecat la Paris şi şi-a desăvârşit studiile muzicale la Conservatorul din capitala Franţei. Şi-a făcut debutul pe scena Operei Mari din Paris, în 1888. Aici a interpreta rolul ”Margaretei” din Faust de Charles Gounod. S-a căsătorit cu locotenentul Iorgu Hartulary şi a adoptat un nou nume se scenă: Hariclea Hartulari-Darclee. Debutul a fost un triumf Debutul său a fost un triumf care i-a asigurat o carieră de succes. A ajuns la Scala din Milano şi a jucat pentru prima dată pe scena marii opere în 1890. Se spune că la spectacol a asistat însuşi Verdi care a fost vrăjit de vocea româncei. Celebrul compozitor i-a oferit româncei rolul Violetta Valéry din „La Traviata”. La debutul în acest rol, Verdi i-a oferit româncei o fotografie cu dedicaţia „… alla mia bellissima e bravissima Violetta – Hariclea Darclée”.
De 116 ori pe scena Teatrului Scala din Milano
Românca a fost considerată vreme de 25 de ani cea mai bună cântăreaţă de operă din lume. Perioada sa de glorie a durat din 1893 până în 1910. A cântat pe cele mai celebre scene din Paris, Berlin, Florenţa, Roma, Buenos Aires, Lisabona, Monte Carlo, New York. A urcat pe scenă la Teatrul Scala din Milano de 116 ori. L-a cucerit şi pe compozitorul Puccini. Se spune că pentru vocea româncei acesta a scris special „Manon Lescaut”, operă care a avut premiera la Teatrul Scala din Milano, pe 27 martie 1894. Puccini i-a dedicat opera ”Tosca” şi i-a cerut să interpreteze rolul principal. Cântăreaţa Hariclea Darclee a pus o condiţie: a cerut ca partitura să fie completată cu o arie în plus, pentru soprană. Puccini s-a conformat solicitării şi a compus o arie pentru soprana Hariclea Darclee. Aşa a luat naştere celebra arie ”Vissi d’arte, vissi d’amore”. Premiera operei ”Tosca” a avut loc la „Teatro Constanzi” din Roma, în 14 ianuarie 1900, iar românca a deţinut rolul principal. La vârsta de 58 de ani, în 1918, Hariclea Darclee a decis să coboare de pe scenă. Ultimul spectacol l-a susţinut la Teatrul Pergola din Florenta în luna mai a anului 1918. Pentru meritele sale deosebite şi pentru succesul internaţional, românca a fost premiată cu medalia “Bene merenti” acordata de regele Carol I.
646x528
A murit în sărăcie
În România a revenit în septembrie 1936. A vrut să înfiinţeze o şcoală românească de canto sau să obţină un post la conservator pentru a putea preda canto. Demersurile sale nu au avut succes, pentru că nu a primit nicun sprijin din partea statului român. Cea care a fost vreme de 25 de ani cea mai mare cântăreaţă a lumii a murit în România, în 1939, atât de săracă încât cheltuielile de înmormântare au fost suportate de Ambasada Italiei la Bucureşti. Imprimările cu vocea celebrei soprane au fost distruse în cel de-Al Doilea Război Mondial, când a fost atacat sediul care găzduia fonoteca italiană.
Citeste mai mult: adev.ro/o240wk
http://adevarul.ro/locale/alexandria/romanca-hariclea-darclee-tosca-istorie-preferata-compozitorilor-verdi-puccini-murit-crunta-saracie-1_56b4946f5ab6550cb87aa2a1/index.html?ref=yfp

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text