SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

marți, 2 februarie 2016

S-a întâmplat în 2 februarie...
- "Ziua ursului"; sărbătoare populară
- "Ziua mondială a zonelor umede"; marchează semnarea, la 2.II.1971, la Ramsar/Iran, a "Convenţiei asupra protecţiei zonelor umede de importanţă internaţională" (principalul ei obiectiv fiind protejarea păsărilor acvatice şi a habitatului lor); Convenţia a fost ratificată şi de România prin Legea 5/1991
- "Ziua mondială a tineretului ortodox" (stabilită în iunie 1992, la a XIV-a Adunare Generală a Organizaţiei Mondiale a Tineretului Ortodox)
- 1491: A murit pictorul german Martin Schongauer (născut între anii 1445-1450)
- 1536 - Conchistadorul spaniol Pedro de Mendoza a înfiinţat oraşul Buenos Aires (Argentina)
- 1744 - Papa Benedict al XIV-lea a publicat Scrisoarea Enciclică „Inter omnigenas”, cu privirea la responsabilitatea morală a creştinilor care se ruşinează să mărturisească propria credinţă
- 1754: S-a născut Charles Maurice de Talleyrand, om politic şi diplomat francez (d. 1838).
- 1769, 2/13: S-a născut fabulistul rus Ivan A. Krîlov (m. 1844).
- 1808 - Papa Pius al VII-lea nu a aderat la blocul continental impus de Napoleon tuturor statelor europene ca să izoleze Anglia. Napoleon, drept represalii, a ocupat Roma, pa care a înglobat-o în Regatul Italic împreună cu Ancona, Macerata, Urbino şi Camerino
- 1812 - Rusia a fondat o colonie pentru comerţul de piei în Fort Ross (California)
- 1831, 2/14: Înfiinţarea Eforiei spitalelor civile din Bucureşti
- 1845: S-a născut Ivan Pulyui, fizician, inventor şi patriot ucrainian. Ivan Pulyui (n. 2 februarie 1845, Hrymayliv - d. 31 ianuarie 1918, Praga ) a fost un fizician, inventator şi patriot ucrainian care a contribuit la utilizarea razelor X în obţinerea radiografiilor medicale . A fost cel care i-a furnizat fizicianului german Wilhelm Conrad Röntgen una din lămpile cu care acesta a obţinut ceea ce a numit "raze X".
- 1848 - Goana după aur în California: prima navă de emigranţi chinezi debarcă pe ţărmul californian (San Francisco) în căutarea norocului
- 1871 - S-a născut Constantin Isopescu-Grecul, jurist şi om politic român, implicat activ în lupta pentru făurirea statului naţional unitar român (d. 29.03.1938)
- 1875: S-a născut Fritz Kreisler, violonist şi compozitor austriac, naturalizat american în 1943 (m. 1962)
- 1876: S-a născut compozitorul Guilelm Şorban (m. 1923)
- 1880: S-a născut Leon Biju, pictor român (d. 1970)
- 1882: S-a născut scriitorul irlandez James Joyce (m. 1941)
- 1889 - În faţa Teatrului Naţional Bucureşti sunt instalate primele două lămpi electrice pentru iluminatul public
- 1889: S-a născut Traian Săvulescu, biolog român, fondator al Şcolii româneşti de fitopatologie, membru şi preşedinte al Academiei Române (d. 1963)Traian Săvulescu (n. 2 februarie 1889, Râmnicu Sărat - d. 29 martie 1963, Bucureşti) a fost un biolog şi botanist român, fondator al Şcolii româneşti defitopatologie, primul care a făcut cunoscută în România flora Arabiei şi Palestinei, membru şi preşedinte al Academiei Române.
- 1890: S-a născut muzicologul Emil Ciomac (m. 1960)
- 1896: A murit Neculai Beldiceanu, poet din cercul "Junimii", arheolog, numismat şi epigrafist amator, renumit pentru săpăturile de la Cucuteni, ca şi pentru colecţia de monede străvechi; tatăl poetului Nicolae N. Beldiceanu. Nicolae Beldiceanu (n. 26 octombrie 1844, Preuteşti, judeţul Suceava - d. 2 februarie 1896, Iaşi) a fost un poet şi prozator român.Urmează cursurile Academiei Mihăilene din Iaşi. Ca poet a debutat în ziarul lui Hasdeu, „Lumina”. A colaborat la revista „Convorbiri literare”, unde a publicat poezii de factură romantică şi pesimistă, apoi la „Contemporanul”, sub influenţa căruia a scris cele mai bune poezii ale sale (Vechituri, Lăutarul, Amurgul veacului, Dezmoşteniţii). A mai publicat şi lucrări arheologice, printre care Antichităţile de la Cucuteni (1885). Fiul său, Nicolae N. Beldiceanu (1881-1923), a fost un reputat prozator şi publicist.
- 1901: S-a născut geologul Ion Băncilă; contribuţii la studiul stratigrafiei şi tectonicii României; membru al Academiei Române (m.28.III.2001)
- 1901: S-a născut violonistul american Jascha Heifetz (m. 1987)
- 1905: S-a născut Ayn Rand (pseudonimul Alisei Rosenbaum), scriitoare americană de origine rusă (autoare controversată pentru opiniile sale despre individualism şi egoism) (m. 1982)
- 1925: S-a născut graficianul Gheorghe Tofan
- 1926: S-a născut Valéry Giscard D'Estaing, politician francez, fost preşedinte al Republicii Franceze în perioada 1974-1981.Valéry Giscard d'Estaing (n. 2 februarie 1926 la Koblenz, Germania) este un politician francez, care a fost între 1974 şi 1981 preşedinte al Franţei. Este membru al Academiei Franceze.
- 1928 - Apare revista „Bilete de Papagal" (până în 1945, în mai multe serii), sub direcţia lui Tudor Arghezi
- 1935: S-a născut Ion Bănulescu, pictor şi gravor (m. 2004)
- 1935: Prima utilizare a detectorului de minciuni
- 1936: S-a născut soprana americană Martina Arroyo
- 1940: S-a născut David Jason, unul dintre cei mai populari actori de televiziune din Marea Britanie
- 1947: S-a născut actorul Vladimir Găitan
- 1947: S-a născut actriţa americană Farah Fawcett (m. 2009).
- 1947: Este publicat, la Bucureşti, textul oficial al Tratatului de pace dintre Naţiunile Unite şi România (după a doua conflagraţie mondială)
- 1948: A murit Smaranda Brăescu, aviatoare şi paraşutistă româncă de renume mondial (n. 1897).
- 1954: A murit Theodor Rogalski, compozitor român (n. 1901).Dacă lista creaţiilor sale este redusă (muzică de cameră pentru pian, pian şi vioară, pian şi voce, Trei piese pentru violoncel, Două capricii, Trei cântece pe versuri populare pentru soprană şi orchestră, Trei balade româneşti pentru tenor şi orchestră şi piese simfonice amintite), cea a lucrărilor orchestrate de Rogalski este impresionantă. Talentul şi măiestria sa de orchestrator au metamorfozat piese corale, vocale şi instrumentale din repertoriul romănesc şi universal. Vesriunea orchestrată a Carnavalului de Schumann datează din 1942 şi reuneşte cea mai diversă paletă de instrumente, de la flautul piccolo la tubă şi de la trianglu la harpă. În succesiunea tablourilor, Rogalski se dovedeşte expert şn combinaţiile timbrale cele mai sugestive pentru creionarea personajelor iar imaginea de ansamblu este perfect încadrată stilistic prin alegerea procedeelor tehnice specifice scriiturii orchestrale.Muzica simfonică ("Frescă antică", "Două schiţe simfonice", "Trei dansuri româneşti") şi vocal-simfonică (balada "Iancu Jianu"), lucrări de cameră, muzică de film.
- 1964: A murit Ion Marin Sadoveanu, prozator, poet, dramaturg şi eseist (n. 1893).
- 1969: A murit actorul britanic de film Boris Karloff (numele real: William Henry Pratt), vedetă a filmelor americane de groază din anii '30-'40 ai secolului al XX-lea, cel care l-a întruchipat pe monstrul din romanul "Frankenstein" de Mary Shelley (n. 1887)
- 1970: A murit Bertrand Russell, filosof, logician, scriitor şi om politic englez;
- 1977: S-a născut cântăreaţa columbiană de muzică pop Shakira (Isabel Mebarak Ripoll)
- 1990 - Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti pronunţă sentinţa în procesul a patru dintre colaboratorii apropiaţi ai lui Nicolae Ceauşescu: Manea Mănescu, Tudor Postelnicu, Emil Bobu, Ion Dincă – detenţie pe viaţă şi confiscarea totală a averii personale
- 1995: A murit André Frossard, jurnalist francez şi autor de cărţi cu caracter istoric, memorialistic şi eseistic (n. 1915)
- 1996: A murit Gene Kelly, actor american de film, dansator, coregraf şi regizor (n. 1912) .
- 1998 - Se lansează postul de televiziune Acasă TV
- 1998: A murit Haroun Tazieff, renumit vulcanolog francez (n. 1914, la Varşovia)
- 2005: A murit Dragoş Morărescu, sculptor, gravor, pictor, arhitect (n. 1923)
- 2008: Căsătoria preşedintelui Nicolas Sarkozy cu Carla Bruni
- 2009: A murit Constantin Ciopraga, critic şi istoric literar, scriitor; membru de onoare al Academiei Române (n. 1916)Constantin Ciopraga (n. 12 mai 1916, Paşcani – d. 2 februarie 2009, Iaşi) a fost un critic şi istoric literar român, poet, memorialist, profesor universitar, scriitor, membru de onoare al Academiei Române.
- 2009: A murit actorul Marius Pepino (n. 1925)
 2 februarie-"Ziua ursului" (Stretenie); sărbătoare populară (care deschide Anul nou viticol şi pomicol) dedicată celui mai puternic animal al ţinuturilor carpatice, ursul; cade întotdeauna de sărbătoarea religioasă Întâmpinarea Domnului; se spune că, în această zi, ursul iese din bârlog şi, dacă-şi vede umbra, adică dacă este soare, pleacă, iar dacă nu şi-o vede, intră înapoi în bârlog, semn că iarna se prelungeşte.Se considera ca in aceasta zi anotimpul rece se confrunta cu cel cald, sarbatoarea fiind un reper pentru prevederea timpului calendaristic.Schimbarea anotimpurilor era pusa pe seama aparitiei sau disparitiei ursului, pe 2 februarie, credinta intalnita in intreg spatiul carpatic, in nordul Europei si chiar in unele zone din America.Se credea ca, daca in aceasta zi este soare, ursul iese din barlog si, vazandu-si umbra, se sperie si se retrage, prevestind astfel, prelungirea iernii cu inca 6 saptamani. Dimpotriva, daca in ziua de Stretenie cerul este innorat, ursul nu-si poate vedea umbra si ramane afara, prevestind slabirea frigului si apropierea primaverii.Oamenii puneau schimbarea vremii pe seama comportamentului paradoxal al ursului, numit Al Mare sau Martin. Pentru a castiga bunavointa animalului salbatic, ei asezau pe potecile pe unde obisnuia sa treaca acesta, bucati de carne sau vase cu miere de albine.Se considera ca puterea acestui animal era transferata asupra oamenilor, in special asupra copiilor, daca acestia se ungeau, in ziua de 2 aprilie, cu grasime de urs. De asemenea, pentru a fi puternici si caliti in viata, copiii firavi erau botezati cu numele de Ursu.Bolnavii de “sperietoare” erau tratati in aceasta zi prin afumare cu par smuls dintr-o blana de urs iar, in satele pe unde se intampla sa treaca tiganii ursari, se obisnuia ca barbatii sa fie “calcati terapeutic” de catre ursii dresati.De ziua ursului, in functie de starea vremii, batranii faceau prognozarea timpului optim al culturilor de peste an, stabilind acum un adevarat “grafic” al semanaturilor de primavara.Ziua era considerata, pe alocuri, ca fiind si inceputul anului nou pomi-viticol. Prin livezi se purtau adevarate dialoguri intre pomicultori si pomi, iar pomii fructiferi fara rod in anul ce a trecut erau amenintati cu securea. Se credea ca in felul acesta, pomii vor fi determinati sa rodeasca.Legat de acest moment calendaristic, se mai credea ca Stretenia, sub infatisarea unei divinitati meteorologice feminine, trecea peste ape. Daca acestea nu erau inghetate, Stretenia facea un pod de gheata peste ele.
Sursa:
https://www.facebook.com/nicolae.uszkai/posts/1079852928712917

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text