SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

duminică, 21 februarie 2016

S-a întâmplat în 21 februarie ...
- "Ziua internaţională a limbilor materne", marcată sub egida UNESCO, începând din 2000
-1431: A inceput procesul Ioanei d'Arc.
- 1513: A murit Papa Iulius al II-lea (n. 1443) .A fost unul din precursorii Renaşterii. I-a încredinţat lui Michelangelo pictarea plafonului Capelei Sixtine.A întemeiat Garda Elveţiană. Pe 22 ianuarie 1506 s-a aşezat la Roma prima formaţiune a gărzii, alcătuită din 150 de soldaţi veniţi din cantonul Uri.
-1613: Mihail I a fost ales tar; inceputul dinastiei Romanov in Rusia.
- 1677: A murit Baruch Spinoza, filosof olandez (n. 1632).
- 1741: A murit englezul Jethro Tull, inventatorul semănătorii.Jethro Tull (n. 30 martie 1674) a fost un pionier englez al agriculturii, inventator al semănătorii, invenţie prin care a avut un rol decisiv în crearea saltului semnificativ al Marii Britanii în domeniul agricol, mişcare cunoscută sub numele de British Agricultural Revolution - Revoluţia agricolă britanică.
- 1791: S-a născut Karl Czerny, compozitor, pedagog şi pianist austriac. Karl Czerny (d. 15 iulie 1857) a fost un compozitor, pianist şi profesor austriac. A rămas în istoria muzicii cu studiile sale pentru pian, fiind considerat primul profesor de pian.
- 1805: S-a născut Timotei Cipariu, preot greco-catolic, cărturar umanist de talie europeană şi filolog;
- 1836: S-a născut compozitorul francez Léo Delibes (m. 1891)
- 1841: S-a născut Nicolae Quintescu, critic literar, filolog şi traducător; membru al Academei Române, vicepreşedinte al acestui for (1884-1885; 1909-1912) (m. 1913)
- 1845: S-a născut organistul şi compozitorul francez Charles Marie Widor (m. 1937)
- 1852, 21.II / 4.III: A murit scriitorul rus Nikolai Gogol (n. 1809).
- 1860: S-a născut Karel Matěj Čapek-Chod, scriitor şi jurnalist ceh.
- 1864: S-a născut Virgil Oniţiu, prozator, publicist român (d. 1915)
- 1865: S-a născut Anton Bacalbaşa, publicist şi prozator (m. 1899).
- 1866: S-a născut medicul şi bacteriologul german August von Wassermann; cercetări în domeniul microbiologiei; cunoscut pentru descoperirea, în 1906, a reacţiei ce-i poartă numele (serodiagnosticul sifilisului) (m. 1925)
- 1876: S-a născut Teodor Teodorescu, compozitor şi dirijor (m. 1920)
- 1881: S-a născut juristul Anibal Teodorescu; contribuţii în domeniul dreptului administrativ; membru corespondent al Academiei Române (m. 1971)
- 1893: S-a născut Andrés Segovia, chitarist spaniol (d. 1987).Născut în Spania, Segovia este renumit pentru contribuţia sa la îmbogăţirea repertoriului pentru chitară şi pentru interpretarea sa de-a dreptul revoluţionară. Acesta moare în anul 1987 la vârsta de 94 de ani.
- 1895: S-a născut Sacha Guitry, actor şi regizor de teatru şi de film francez de origine rusă (m. 1957)
- 1916: La Verdun (Franţa) a început cea mai distrugătoare bătălie din Primul Război Mondial, soldată cu aproximativ un milion de victime; s-a încheiat prin respingerea definitivă de către armata franceză a atacurilor germane
- 1937: S-a născut regele Harald al V-lea al Norvegiei (încoronat la 21.I.1991).Harald V, Rege al Norvegiei, cunoscut în mod comun ca Harald al V-lea al Norvegiei, sau doar Harald al V-lea (n. Asker), este monarhul Norvegiei. Harald V a succedat la tronul Norvegiei după moartea tatălui său, Olav al V-lea, la data de 21 ianuarie 1991. Fiu, pe atunci, al prinţului moştenitor al Norvegiei, Prinţul moştenitor Olav şi al Prinţesei Märtha a Suediei, Harald s-a născut la reşedinţa prinţului moştenitor de la Skaugum, Asker, în apropiere de Oslo.Harald a devenit primul prinţ moştenitor născut pe pământ norvegian după naşterea regelui Olav al IV-lea în 1370. Fiind strănepotul regelui Angliei Eduard al VII-lea, Harald este plasat în linia de succesiune la tronul britanic în poziţia 62. Regele Harald al V-lea este văr de-al doilea cu regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit. În calitatea sa de rege al Norvegiei, Harald este simultan şi Şeful Bisericii Norvegiei.
- 1941: A murit Sir Frederick Grant Banting, fiziolog şi farmacolog canadian; contribuţii la descoperirea şi introducerea terapeutică a insulinei;
- 1948, 21-23: Congresul de unificare a Partidului Comunist Român cu Partidul Social Democrat şi de constituire, pe baza ideologiei marxist-leniniste, a partidului unic - Partidul Muncitoresc Român - desăvârşeşte evoluţia către instaurarea regimului monopartid, de tip totalitar, în România; secretar general al CC al PMR a fost ales Gh. Gheorghiu-Dej
- 1961: S-a născut alpinistul Constantin Lăcătuşu, sportiv de performanţă; preşedinte al Clubului Montan Român;
- 1961: A fost fondată Agenţia de Presă Novosti (APN), agenţia principală de informaţii şi de presă a instituţiilor sovietice; APN a rezultat din transformarea Sovinfoburo (Biroul Sovietic de Informaţii), creat în iunie 1941; printr-un decret al preşedintelui sovietic Mihail Gorbaciov, din 27.VII.1990, APN a fost transformată în Novosti Information Agency/Agenţia de Informaţii Novosti (IAN); în septembrie 1991, aceasta, împreună cu RIA (Russian Information Agency/Agenţia Rusă de Informaţii) vor forma RIA Novosti (Russian Information Agency Novosti/ Agenţia Rusă de Informaţii Novosti)
- 1972: Lansarea romanului Marele singuratic, de Marin Preda.
- 1984: A murit scriitorul rus Mihail (Alexandrovici) Şolohov; Premiul Nobel pentru literatură pe 1965 (n. 1905).Participă la activitatea grupării literare "Molodaia gvardia" (Tânara gardă). Publică primele foiletoane în 1923 - 1924. Prima publicaţie - foiletonul "Ispitanie"(Încercarea), iscălită Mihail Şolohov şi apărută într-un ziar la 19 septembrie 1923.Îi apar pe rând o serie de schiţe şi povestiri, strânse în 1926 în două volume. Descrie în ele războiul civil de pe Don, fără înfrumuseţări romantice. Prima povestire - "Rodinka" (Aluniţă) este publicată la 14 decembrie 1924.În 1924 se întoarce pe Don. Se mută în staniţa Veşenskaia. Aici începe să scrie Donul liniştit, romanul care îi va aduce recunoaştere mondială. În 1940, Mihail Şolohov a primit Premiul Stalin.
- 1991: A murit psihologul Vasile Pavelcu; contribuţii în domenii precum: problema personalităţii şi afectivităţii, statutul ştiinţific al psihologiei, învăţarea şcolară ş.a.; membru al Academiei Române (n. 1900, la Costuleni/jud.Lăpuşna, azi în R. Moldova) .S-a afirmat prin studii asupra funcţiilor si caracterelor afectivităţii, structura şi orientările personalităţii, conştiinţă si inconştient, complexul de frustraţie. Dar şi prin analiza psihologică a vieţii cotidiene. Dintre lucrările lui Vasile Pavelcu, amintim: Psihologia personalităţii (1939),Perspective (1943), Principii de docimologie (1968), Din viaţa sentimentelor(1969), Invitaţie la cunoaşterea de sine (1970), Cunoaşterea de sine şi cunoaşterea personalităţii (1982).
- 1991: A murit Margot Fonteyn, balerină şi coregrafă britanică. Dame Margot Fonteyn de Arias (născută Margaret Hookham în 18 mai 1919, Reigate, Surrey, Anglia — d. 21 februarie 1991, Ciudad de Panamá) a fost o balerină britanică, una din cele mai remarcabile din secolul al XX-lea, a fost declarată „prima ballerina assoluta” a ţării sale. Din partea mamei ei a avut rădăcini irlandeze şibraziliene. A avut o carieră neobişnuit de lungă, de 40 de ani, câteva din culmile ei fiind legate de colaborarea cu coregraful Frederick Ashton şi cu balerinul Rudolf Nurejev.
-1992 - Vizita, la Bucureşti, a secretarului general al NATO, Manfred Wörner, pentru a participa la ceremonia de inaugurare a Centrului Euro-Atlantic din Capitală.
-2004 - A murit generalul de brigadă Ion Ştefan Eremia, autorul unui roman satiric anticomunist pentru a cărui scriere, dar şi pentru tentativa (eşuată) de a-l trimite spre a fi publicat la Paris a fost „răsplătit” cu închisoarea de către Gheorghiu-Dej („Guliver în Ţara Minciunilor”) (n.05.08.1913).
-2006 - A murit Angelica Rozeanu, prima campioană mondială la simplu din istoria tenisului de masă românesc (n.15.10.1921).
21 februarie1961: S-a născut alpinistul Constantin Lăcătuşu, sportiv de performanţă; preşedinte al Clubului Montan Român; este primul român care a atins vârful Everest (a făcut parte, împreună cu alţi 14 alpinişti din şapte ţări, din expediţia "Himalayan Experience 8000/1995 Everest International Expedition"); alte ascensiuni, pe Kilimanjaro, Aconcagua, McKinley .Constantin Lăcătuşu (n. 21 februarie 1961, Piatra Neamţ) este un alpinist, geolog şi cameraman român, fiind primul din România care a cucerit vârful Everest (8.848 m), la 17 mai 1995.A urmat cursurile liceului "Petru Rareş" din Piatra Neamţ şi în 1986 a absolvit Facultatea de Geologie din Bucureşti.Constantin Lăcătuşu este singurul român care a urcat pe cele mai înalte vârfuri ale celor şapte continente.
Sursa:
https://www.facebook.com/nicolae.uszkai/posts/1091298870901656

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text