SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

joi, 4 februarie 2016

S-a întâmplat în 4 februarie ....
- Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului; se marchează în fiecare an la 4 februarie şi militează pentru conştientizarea cancerului în rândul populaţiei şi pentru accesul egal al tuturor pacienţilor la cele mai noi terapii împotriva cancerului; este o iniţiativă a Uniunii Internaţionale de Control al Cancerului (Union for International Cancer Control - UICC), organizaţie non-guvernamentală fondată în 1933, cu sediul la Geneva. Tema din acest an este „Debunk the myths”
- 211: A murit Septimius Severus, împarat roman (193–211), fondator al dinastiei Severilor (n. 11.04.146)
- 1544: Filip Moldoveanul a tipărit, la Sibiu, Catehismul românesc.
- 1624: A încetat din viaţă Vicente Martinez de Espinel (n.1550), scriitor şi muzician spaniol. În poezie, a inventat combinaţia metrică ce îi poartă numele. Opera sa principală este romanul picaresc Povestirea vieţii scutierului Marcos de Obregón (1618). A inventat a cincea coardă a chitarei.
- 1688: S-a născut Pierre Carlet de Chamblain de Marivaux (m.1763), dramaturg şi prozator francez. Membru al Academiei Franceze. Comediile sale exploatează cu delicateţe nuanţe psihologice tema iubirii (Surpriza dragostei, 1722; Jocul dragostei şi al întâmplării, 1730 etc.).
- 1693: S-a născut dramaturgul englez George Lillo (m.1739). Este unul dintre iniţiatorii dramei burgheze. Lucrările sale (Neguţătorul din Londra, 1731 şi Curiozitatea fatală, 1736) au un caracter pronunţat moralizator. Ele au exercitat o puternică influenţă asupra dramaturgiei lui Diderot şi Lessing.
- 1746: S-a născut Tadeusz Kościuszko, erou al luptei pentru independenţa naţională a Poloniei (m. 1817)
-1794: Abolirea sclaviei in Franta
- 1795: S-a născut Thomas Carlyle (m.1881), istoric, critic social şi eseist scoţian. A fost influenţat de romantismul german. În scrierile sale a accentuat rolul marilor personalităţi în istorie (Revoluţia Franceză; Eroii, cultul eroilor şi eroicul în istorie).
- 1809: S-a născut, la Buzău, poetul român Vasile Cârlova (m.1831)..
- 1834: A luat fiinţă Cabinetul de Ştiinţe Naturale din Iaşi, devenit apoi Muzeul de Istorie Naturală.
- 1842: S-a născut, la Copenhaga, Georg Brandes (m.1927), istoric literar şi critic danez de mare prestigiu în lumea literară scandinavă. A exercitat o mare influenţă asupra gândirii europene. Opera sa principală este Curente principale în literatura europeană a secolului al XIX-lea (1872-1890).
- 1849: A trecut la cele veşnice, în satul Ţigăneşti, jud. Galaţi, poetul român Costache Conachi (n.1778), unul dintre cărturarii luminaţi ai Moldovei.
- 1872: S-a născut pictorul Octav Băncilă (m. 1944).
- 1873: S-a născut Theodor Fuchs , compozitor, pianist, critic muzical şi pedagog român de origine cehă (m.9.V.1953).
- 1881: S-a născut Fernand Léger, pictor şi decorator francez, cineast şi teoretician de artă francez, unul dintre promotorii cubismului (m. 1955). A realizat vitralii, tapiserii, mozaic, ceramică policromă etc. A regizat filmul Baletul mecanic.
- - 1890: S-a născut Horaţiu Dumitriu, pictor român (d.1926)
- 1894: A încetat din viaţă Antoine Josep Sax (n.1814), muzician francez de origine belgiană. A inventat, în 1845, saxofonul şi sahornul (1846).
- 1897: S-a născut Constantin Vişoianu, om politic ţărănist, diplomat (colaboratorul lui Nicolae Titulescu la Liga Naţiunilor, reprezentantul României la Tribunalul Internaţional de la Haga, ministru de externe în guvernele Sănătescu şi Rădescu); stabilit în SUA a primit statutul de "rezident special" (m. 1994)
- 1900: S-a născut poetul francez Jacques Prévert (m. 1977).
- 1902: S-a născut celebrul pilot american Charles A. Lindbergh, care a realizat primul zbor fără escală New York - Paris (20-21.V.1927, în 33 ore şi 30 min.) (m. 1974)
- 1906: S-a născut astronomul american Clyde Tombaugh; a descoperit, la 18.II.1930, planeta Pluton (sau Pluto, cea mai depărtată dintre planetele sistemului nostru solar, care poate fi văzută numai cu instrumente foarte puternice) (m. 1997)
- 1906: S-a născut scenografa Natalia Bragalia (m. 1972)
- 1906: S-a născut Nicholas Georgescu-Roengen, economist şi matematician american de origine română; membru de onoare din străinătate al Academiei Române (1990) (m. 1994)
- 1906: S-a născut Eugen Macovschi, biochimist şi biolog; a contribuit la elaborarea unei noi concepţii, originale, privitoare la structura materiei vii (teoria biostructurală); cercetări în diferite domenii ale biologiei; membru al Academiei Române (m. 1985)
- 1907: S-a născut N. Ladmiss-Andreescu (prenumele la naştere: Nicolae), poet şi prozator (m. 2000)
- 1909: A avut loc, la Teatrul Naţional din Bucureşti, premiera piesei Apus de soare de Barbu Delavrancea, capodoperă a teatrului istoric românesc, cu actorul Constantin Nottara în rolul lui Ştefan cel Mare.
- 1909: S-a născut, la Gâşteşti, jud. Giurgiu, Gheorghe Ciobanu (m.1995), etnomuzicolog şi bizantinolog român. A publicat lucrări de folclor (Lăutarii din Clejani, 1969), antologii, ediţii critice (Anton Pann. Cântece de lume, 1955) şi studii de bizantinologie.
- 1910: S-a născut Alfred Mendelsohn, compozitor, pedagog şi dirijor (m. 1966)
- 1925: Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât înfiinţarea Patriarhiei Ortodoxe Române;
- 1925: S-a născut scriitorul american Russell Hoban, autor a numeroase romane pentru copii (m. 2011)
- 1925: S-a născut Vasile Stănescu, economist şi jurist; activitatea sa ştiinţifică s-a concretizat în peste 25 de volume şi în peste 300 de studii şi articole în domenii precum managementul întreprinderilor, drept şi legislaţie economică, informatică, finanţe şi contabilitate; membru de onoare al Academiei Române din 1999
- 1927: În SUA se lansează filmul "The jazz singer"(Cântăreţul de jazz), de Warner Brothers, prima peliculă sonoră din istoria filmului;
- 1928: A murit fizicianul olandez Antoon Hendrik Lorentz; a pus bazele teoriei electronice a materiei (1909); a elaborat teoria electrodinamicii mediilor în mişcare, relaţiile noi de transformare a coordonatelor pe care le-a găsit având un rol esenţial în elaborarea teoriei relativităţii; Premiul Nobel pentru Fizică pe 1902, împreună cu conaţionalul său Pieter Zeeman; membru de onoare străin al Academiei Române (1913) (n.18.VII.1853)
- 1929: S-a născut pictorul Constantin Piliuţă (m. 2003).
- 1931: A avut loc, pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, premiera piesei Porumbiţa fără aripi, de Ion Minulescu
- 1932: S-a născut Mioara Avram, personalitate de renume a lingvisticii româneşti, fost cercetător la Institutul de lingvistică "Iorgu Iordan" din Bucureşti (m. 2004). Specialistă în gramatică, ortografie, lexicologie (Gramatica pentru toţi; Probleme ale exprimării corecte). A fost redactor responsabil la Dicţionarul ortografic, ortoepic şi morfologic al limbii române.
- 1937: S-a născut regizorul de teatru Emil Mandric (m. 1997)
- 1938: Hitler se autoproclama ministru de razboi
- 1940: S-a născut George Romero, regizor de film american
- 1940: S-a născut Deac Ioan Bistriţa, artist plastic român .
- 1941: Brevetarea teflonului, descoperit accidental de chimistul american Roy J. Plunkett (26 iunie 1910 - 12 mai 1994) in anul 1938
- 1941: S-a născut actorul Şerban Cantacuzino; stabilit după 1990 în Franţa (m. 2011)
-1941: A murit matematicianul David Emmanuel, considerat întemeietor al şcolii matematice moderne din ţara noastră; membru de onoare al Academiei Române (n. 1854)
- 1945: A murit profesorul Vasile Tarnavschi, unul dintre teologii de seamă ai Ortodoxiei române, specializat în Vechiul Testament; decan al Facultăţii de Teologie şi rector al Universităţii din Cernăuţi (1918-1920) (n. 1859)
- 1945, 4-12: A avut loc Conferinţa de la Ialta (Crimeea) a conducătorilor celor trei mari puteri din coaliţia antihitleristă: SUA, Marea Britanie şi URSS; cei trei lideri, Roosevelt, Churchill şi Stalin, au trasat, pe fondul previzibilei victorii asupra statelor Axei, principalele linii de acţiune în perioada postbelică
- 1947: Ministrul de externe al Marii Britanii, Ernest Bevin, semnează, la Londra, Tratatele de pace cu România, Ungaria, Bulgaria, Finlanda şi Italia (după a doua conflagraţie mondială)
- 1947: S-a născut inginerul Radu Popescu-Zeletin; stabilit în Germania din 1974, a participat la realizarea reţelei germane naţionale de calculatoare (DFN) şi la elaborarea modelului ISO-OSI; a realizat numeroase proiecte comunitare (sisteme de fişiere virtuale, reţele locale şi baze de date distribuite); membru de onoare din străinătate al Academiei Române din anul 1997
- 1948: S-a născut Alice Cooper (Vincent Furnier), vocalist şi compozitor american
- 1948 A fost semnat primul Tratat de prietenie, colaborare şi asistenţă mutuală între România şi Uniunea Sovietică, pe o perioadă de 20 de ani; România a fost prima ţară "democrat-populară" care a semnat un astfel de tratat cu URSS (la 7 iulie 1970 va fi semnat un nou Tratat)
- 1950: La încheierea Campionatului mondial de tenis de masă, desfăşurat la Budapesta în perioada 28 ianuarie – 4 februarie, România a cucerit primul loc la simplu şi pe echipe femei.
- 1954: S-a născut artista decoratoare Adriana Popescu (m. 2007)
- 1954: S-a născut Denisa Comănescu, poeta româncă, traducatoare si cunoscut editor de carte
- 1959: S-a născut actorul Radu Amzulescu
- 1962: A murit graficianul Aurel Jiquidi (n. 1896)
- 1967: A început construcţia primei autostrăzi din România, autostrada Bucureşti-Piteşti
- 1968: A încetat din viaţă, la Bucureşti, muzicianul român Vasile Jianu (n.1904). Între anii 1926-1944 a fost prim flautist în orchestrele Operei şi Filarmonicii din Bucureşti. A lucrat şi ca profesor de flaut la Conservatorul din Capitală, între 1937 şi 1964. A compus lucrări pentru flaut, clarinet, fagot, corn, trompetă, vioară, violoncel etc. A primit titlul de Artist Emerit.
- 1970: A fost publicat romanul "Love Story" de Erich Segal, un adevărat succes
- 1974: A murit compozitorul Mihail Andricu; membru corespondent al Academiei Române din anul 1948 (n. 1894). Timp de trei decenii (1929-1959) a funcţionat ca profesor la Conservatorul din Bucureşti. A compus muzică simfonică şi instrumentală, muzică de cameră, balete şi coruri.
- 1974: A murit Satyendra Nath Bose, matematician şi fizician indian; este cunoscut pentru lucrările sale din domeniul mecanicii cuantice în anii 1920, prin care a pus bazele statisticii Bose-Einstein şi pentru Condensatul Bose-Einstein (n. 1894)
- 1975: S-a născut cântăreaţa australiană de muzică pop Natalie Imbruglia
- 1975: S-a născut interpreta de muzică uşoară Carmen Trandafir
- 1986: A murit Eftimie Vasilescu, operator, regizor şi producător; pionier al filmului românesc documentar şi de ficţiune; format la Serviciul cinematografic al Armatei la începutul anilor „20 ai secolului XX, debutează ca operator de actualităţi; în 1923 înfiinţează laboratorul cinematografic şi firma "Româniafilm" (n. 1895)
- 1988: A murit Alexandru Căprariu, poet, eseist şi publicist (n.20.XII.1929)
- 1994: A murit interpreta de muzică uşoară Dorina Drăghici (n. 1922)
- 1995: A murit scriitoarea americană Patricia Highsmith, autoare de romane poliţiste şi ecranizări (n. 1921)
- 1995: Doi alpinişti români, Constantin Lăcătuşu şi Sorin Dacu, au realizat cea de-a doua ascensiune românească pe vârful Uharu (5.895 m) din masivul Kilimandjaro.
- 2000: A avut loc la Luxemburg (4-5 februarie) prima Conferinţă a femeilor din ţările membre ale Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, cu tema „Femei, putere şi dezvoltare”.
- 2001: A murit Iannis Xenakis, compozitor, matematician şi arhitect francez de origine greacă (n. 1922, la Brăila/România)
- 2011: A murit disidentul anticomunist Vasile Paraschiv (n. 1928)
- 2012: Au murit cineastul american Michael de Gruy (n. 1951) şi scenaristul şi producătorul TV australian Andrew Wight (n. 1959), după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit în Australia
4 februarie 1995: Doi alpinişti români, Constantin Lăcătuşu şi Sorin Dacu, au realizat cea de-a doua ascensiune românească pe vârful Uharu (5.895 m) din masivul Kilimandjaro (prima escaladare, 24 ianuarie 1995, culmea Bartiu – 5.199 m – în Kenya).
Sursa:
https://www.facebook.com/nicolae.uszkai/posts/1080971435267733

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text