SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

vineri, 19 februarie 2016

Totul despre dieta ketogenică: Slăbeşte mâncând de toate, în special grăsimi!

pe 19/09/2012 de Andrei Laslau în Media cu 0 comentarii
Ai urmat tot soiul de diete, însă nimic nu dă roade? Ce zici de o dietă în care poţi să mănânci de toate, recomandată de medicul Andrei Laslău care a reuşit să slăbească cu regulile ei până la 20 de kilograme într-o lună şi jumătate?
Doctorul Andrei Laslău, medic rezident în chirurgie generală la Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Ioan” din Bucureşti care a descoperit beneficiile acestui regim, numit şi dieta ketogenică, a reuşit să slăbească 20 de kilograme în mai puţin de două luni de zile. Astfel de la 115 kilograme cât cântărea pe la sfârşitul lui noiembrie 2011 ajuns la 92 de kilograme în doar o lună şi jumătate după ce a început dieta ketogenică. (Vezi foto)

Foto: medicul Andrei Laslău înainte şi după ce a ţinut dieta ketogenică
Ca să aflăm mai multe despre principiile acestei diete i-am adresat câteva întrebaări medicului Andrei Laslău. Informaţii despre alimentele pe care le poţi consuma la micul dejun, prânz şi seară găseşti şi pe pagina oficială de Facebook a specialistului, unde postează fotografii cu tot ceea ce mănâncă sau pe pagina care promovează dieta ketogenică.
1. Ce presupune dieta ketogenică şi câte kilograme se pot da jos într-o lună, urmându-i principiile?
Doctor Andrei Laslău: Dieta ketogenică înseamnă o dietă în care se ard grăsimi pentru energie. În loc să ardem glucoză şi să stocăm grăsimi, vom arde grăsimi. Pentru că asta să se întâmple, trebuie limitate glucidele din dietă la maxim 50 grame pe zi. Dieta keto înseamnă că din totalul caloriilor, 5% provin din glucide, 30% din proteine şi 65% din grăsime. Se pot pierde destul de multe kilograme. Nu este neobişnită o pierdere de 3-4 kilograme în prima săptămână, reprezentând apă şi glicogen. Ulterior, se trece la arderea grăsimilor. Procesul este accelerat de efort intens de tip sprint sau sală de forţă. Eu am dat jos cu această dietă de la 115 kilograme la 92 kilograme într-o lună şi jumătate.
2. Câte mese trebuie să avem pe zi?
Doctor Andrei Laslău: Nu este atât de important numărul meselor. Unii oameni se simt bine cu 3 mese, alţii cu 3 mese şi două gustări. Este important să mâncăm atunci când ne e foame şi să diferenţiem senzaţia de foame de senzaţia de sete. Un pahar mare de apă atunci când credem că ne e foame este extrem de util. Totodată, trebuie mestecate foarte bine alimentele. Masa de dimineaţă este însă cea cu care insist la maxim, pentru că dacă aici nu dăm greş, reuşim să facem o grămadă de lucruri bune pentru noi ulterior, evitând tentaţiile dulci.
3. Care sunt grăsimile sănătoase pe care trebuie să le consumăm zilnic? De ce sunt ele atât de importante pentru corp?
Doctor Andrei Laslău: Contrar părerii generale, grăsimile păcătoase nu sunt cele saturate, ci mai ales cele vegetale, în special cele vegetale hidrogentate. Eu nu recomand margarină. Nu recomand uleiul vegetal, indiferent de care e. O explicaţie este că în natură nu găseşti ulei vegetal sau margarină. Găseşti seminţe de floarea soarelui sau măsline, care pe lângă grăsime (ulei), mai au şi proteine, şi glucide, şi fibre, şi antioxidanţi, şi vitamine şi minerale. Uleiul de pe raft nu există în natură. Cel hidrogenat este un dezastru, şi deja a fost interzis în restaurantele din New York din iulie 2008. Uleiul de măsline este cel mai falsificat produs la ora actuală, se pare că 70% din cel de pe raft este falsificat. Eu nu aş da bani niciodată pe un produs falsificat. În concluzie, recomand grăsimile din produse animale, carne, ou, peşte, unt, smântână de preferat în ordine: de ţară, locale, bio, dar şi convenţionale sunt bune până la urmă, în comparaţie cu margarina. Din cele vegetale, recomand nuci româneşti, braziliene, macadamia, migdale, fistic, caju, seminţe de in, dovleac, floarea soarelui, sâmburi de caisă, avocado, nucă de cocos, măsline naturale, toate crude. Grăsimile din mâncare dau gust şi saţietate, sunt esenţiale pentru absorbţia unor vitamine (A,D,E,K) şi fitonutrienţi (licopen). Grăsimile participă la formarea tuturor membranelor celulare. Colesterolul este necesar pentru sinteza vitaminei D şi a steroizilor (cortizol, aldosteron, testosteron, estrogen). Cele esenţiale de tip omega 3 sunt implicate în reducerea trigliceridelor, colesterolului rău, creşterea celui bun, reducerea riscului de diabet, de boală cardiovasculară, de cancer, reduc inflamaţia sistemică.
4. Ce carbohidraţi trebuie să evităm şi pe care îi putem consuma în cantităţi moderate?
Doctor Andrei Laslău: Trebuie evitate pe dieta keto şi cred eu şi pe dietă non keto următoarele: cofetărie, patiserie, făinoase, zaharoase, sucuri dulci, tot felul de batoane şi batonaşe, covrigei, chipsuri, cerealele, fructele foarte dulci şi fructele uscate în cantitate mare, pâinea, pastele, cartofii şi orezul, îndulcitorii artificiali. Cele permise sunt cele cu puţine glucide, din nuci, legume, seminţe, fructe puţin dulci cum ar fi kiwi, ananas, mere şi fructele de pădure, care după părerea mea sunt cea mai bună sursă de glucide întrucât au doar 5% glucide şi vin însoţite de fibre, vitamine, minerale, antioxidanţi, fitonutrienţi, polifenoli, iar seminţele sunt pline de grăsimi bune.
5. Ce gustări sănătoase recomandaţi între mesele principale? Care sunt cele mai bune opţiuni?
Doctor Andrei Laslău: Mix de nuci, seminţe, midgale, caju, alune de pădure aproximativ 30-50 grame (o mână), brânză cremă cu fructe de pădure, iaurt grecesc cu fructe de pădure sau jumătate de ciocolată neagră cu minim 85% cacao.
6. Cum arată meniul într-o zi obişnuită, respectând principiile dietei ketogenice? Puteţi să ne oferiţi un exemplu de meniu pentru fiecare masă a zilei.
Doctor Andrei Laslău: Eu în general nu le dau pacienţilor meniu, pentru că vreau să combine intuitiv alimentele permise. Vă pot da însă un exemplu:
  • Dimineaţă: două ouă fierte cu 50-100 grame de brânză, o mână de mix de nuci şi o cafea
  • Gustare: dacă îţi e foame rău, mix de nuci 30-50 grame;
  • Prânz: orice tip de carne cu legume, mix de nuci sau cu legume gratinate cu caşcaval sau cu ou şi smântână;
  • Gustare: acelaşi mix sau brânză cremă cu fructe de pădure;
  • Seara: peşte cu legume.
7. După ce am atins greutatea dorită, ce soluţii recomandaţi pentru a ne menţine.
Doctor Andrei Laslău: Un regim low carb cu maxim 100 grame de glucide zilnic şi sport. Urcatul scărilor, să uităm de lift. Luăm maşină doar dacă este necesar. Mergem pe jos cât putem de mult şi, bineînţeles, sală şi sprinturi, antrenamentul perfect. Omul primitiv trebuia să fugă de o pradă sau să prindă o pradă. Efortul scurt, intens şi destul de frecvent de tip sprint este în ADN-ul nostru şi ne face să arătăm cel mai bine.

Ce inseamna dieta ketogenica?
 Dieta ketogenica “Ideea e ca trebuie sa mananci grasimi! 65% grasimi, 30% proteine, 5% carbohidrati sau chiar deloc. Dieta e extrem de sanatoasa!”, considera Andrei. Aceasta dieta te ajuta sa scapi de colaceii si aripioarele din jurul taliei, sa obtii un abdomen mai plat si eficienta ei nu depinde de conformatia corporala pentru ca “ataca o cale metabolica pe care o are orice om normal - activeaza la maxim TAG lipaza hormonosensibila”, explica dr. Andrei.

De ce functioneaza?
Corpul are nevoie de energie, si de regula si-o ia din carbohidrati (dulciuri, paine, orez, cartofi). Dar daca nu-i mai dam carbohidrati, atunci pentru a produce energie incepe sa arda grasimile. In asta consta toata smecheria! "De fapt, sunt numeroase tipuri de diete ketogenice (sau Atkins, low carb, anabolic), diete in care corpul incepe sa arda grasimi pentru energie", spune Andrei.

Cei mai multi dintre noi nu stim exact cum functioneaza organismul nostru, ce il face sa se ingrase sau sa slabeasca, de aceea dr. Andrei Ladislau ne explica: “Dieta ketogenica permite sa mananci oricand, orice este permis, oricat. Este o mica smecherie aici - daca incepi sa arzi grasimi, apar corpii cetonici in sange sau KETONE - de unde si numele de ketogenica. Acestia taie enorm senzatia de foame si nu vei mai manca, te surprinzi pe tine cand lasi jumate din ce ti-ai pus in farfurie”, explica Andrei.

Deci la scurt timp de la tinerea acestei diete, va scadea si apetitul tau, lucru ce va ajuta evident la pierderea kilogramelor. Acest lucru nu se intampla daca ai o alimentatie bogata in carbohidrati, dimpotriva, cu cat mananci mai multi, cu atat iti creste apetitul.
"Cred ca cel mai prost obicei posibil e sa incerci sa tii dieta, dar sa o comiti masiv la locul de munca, de obicei cand este ziua cuiva (La multi ani, Georgica), cu mancare foarte buna, gatita cu dragoste, dar care nu ti se potriveste. Si cel mai rau este - pentru ca e mancare gratis si probabil avem o conditionare psihologica de pe vremea cand nu se gasea mai nimic in Romanica - sa te indopi. Adica azi dimineata puteam sa ma duc inapoi cu 2 saptamani de dieta - rapid. Am inghitit in sec, pareau delicioase prajiturile, am baut doua cani mari de apa si am avut grija sa nu stau in preajma lor. Asta e diferenta intre cei care intradevar vor sa tina o dieta si cei care o tin pe hartie. Iti trebuie putina vointa." (Andrei Laslau) 


2. Ce fructe sunt indicate in dieta keto?
Ideea este simpla - fructe mai mici cu densitate nutritionala maxima si glucide minime. Deci atata timp cat nu te indopi cu struguri, banane, merge golden eu zic ca in cantitate limitata fructele sunt chiar ok - anumite fructe - de preferat dimineata sau inainte/dupa antrenament. Din acelasi motiv merge si putina ciocolata neagra sau cateva felii de paine.

Recomandari de fructe:
 afine • 100 grame de afine / mure/ coacaze au 5% glucide. In limita a 50 grame carbohidrati este recomandat o  jumatate de kilogram.
• 1-2 kiwi pe zi sunt ok.
• Putin ananas pus langa carne care sa usureze digestia. 
In plus, Andrei alege mai degraba sa manance legume decat fructe. De ce? “Pentru ca legumele au zero carbohidrati, adica zero zaharuri si sunt bogate in fibre, finonutrienti, polifenoli, antioxidanti, vitamine, minerale, pe cand fructele, mai ales anumite tipuri de fructe, sunt doldora de zaharuri concentrate si mai sunt si super chimizate”.

3. La ce alimente ai renuntat complet pentru a tine dieta keto?
Chiar daca aceasta dieta presupune reducerea la minim a carbohidratilor, Andrei nu a renuntat complet la niciun aliment, ba chiar de Paste si-a permis si cateva zile in care nu a tinut dieta. “Eu tin o forma de 'keto' in care 50 grame de carbohidrati/zi este limita. Primele 2-3 saptamani totusi am consumat chiar mai putine. Dar 1-2-3 felii de paine pe zi (integrala facuta in casa - felii subtiri ) nu reprezinta o problema. La fel, ramane loc pentru putina ciocolata neagra, niste afine, un kiwi, un mar mic - aici se poate jongla usor”, explica el.
ciorbita in dieta keto Desi meniul lui este alcatuit in principal si smantana si nuci, Andrei savureaza cu placere si ciorba de pui a la grec sau ciorba de vacuta. “Orice ciorba fara cartofi, paste si orez merge. Se pot scoate usor ingredientele cu carbohidrati din retete“, mai spune el. 
4. Este scumpa dieta keto?
Depinde cu ce o comparam - daca o compari cu dieta americana tipica iesi mai ieftin. Mancarea are o densitate nutritionala mai ridicata, dar in total mananci mai putin, cheltuiesti mai putin - ketonele din sange, scaderea insulinei, cresterea leptinei reduc senzatia de foame. Dar poate depinde de la persoana la persoana. La ce pret au ajuns cerealele integrale cu 25% zahar, mai bine iti iei carne, branza. Marile costuri sunt cu nucile, alunele de padure, migdalele, carne, branza - dar nu mananci tone.
5. Este periculoasa dieta keto?
Eu cred ca nu pateste nimeni nimic daca exclude din alimentatie fainoase, rantarusi, prajeli, dulciuri, fructele prea dulci, painea prea multa, patiseria, cofetaria, sucurile dulci si mizeriile din comert care sunt pline de zahar sau fructoza. In principiu sunt recomandari ok pentru oricine care poate manca niste carne, niste branza si niste nuci, ceva smantana, oua - ca majoritatea meselor din asta vor proveni. Nu cred ca are contraindicatii evidente, mai ales in forma destul de permisiva in care o tin eu.
 numararea caloriilor 6. La dieta keto se numara caloriile?
Eu nu numar caloriile si nu recomand nimanui. Alegerile trebuie sa devina intuitive la un moment dat. Poti controla portiile - iti iei farfurii mai mici daca nu poti sa nu mananci tot din farfurie, mananci mai incet. Problema nu este la ce mananci din ce iti cumperi pentru dieta, ci la obiceiurile proaste. 

7. Cat timp se tine dieta keto?
Se poate tine indefinit. Dupa 3 saptamani, se poate trisa o zi pe saptamana, cu conditia ca in ziua in care bagi carbohidrati sa fie pe cat posbil complecsi (adica NU DULCIURI) - si atunci sa nu mananci grasimi multe. Sau se poate trisa in fiecare zi, inainte sau dupa efort intens se pot baga carbohidrati - daca tragi o ora ca lumea de fiare - nu patesti nimic. (se numeste targeted ketogenic diet)
8. Care poate fi eficienta maxima a dietei keto?
Eu am dat jos 20 kg in 1,5 luni. Am pe cineva la consultanta care a dat jos 10 kg in 15 zile. Dar primele kilograme (sa zic primele 5) sunt glicogenul din muschi si ficat cu ceva apa (o molecula de zahar tine doua de apa), ulterior se arde grasimea - stare similara cu cea din inanitie - doar daca bagam grasimi il facem sa arda grasimi - atat ce ii dai cat si ce are in depozite. Proteinele sunt necesare pentru a minimiza pierderea masei musculare. Dupa ce ai slabit mai repede la inceput, se incetineste ritmul si iti trebuie si sport, eventual alergat, adica adoptarea unui stil de viata mai sanatos.
 suplimente alimentare in dieta keto 9. Sunt indicate suplimentele alimentare in dieta keto?
Eu oricum recomand si iau suplimente nutritionale: omega 3 (4-12 capsule pe zi), vitamina C + zn: 1000mg - 20mg, B-uri - complex, multivitamina, seleniu, magneziu, poate si altele daca face sport.
10. Dieta keto are nevoie de exercitii fizice?
Ajuta mult exercitiile. Keto + alergat + sala = efecte dementiale

RECOMANDARI PENTRU MICUL DEJUN

 
 Recomandare de mic dejun in dieta keto “Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, iar lipsa acesteia are efecte grave: consumarea a excesiv de multe calorii pe la ora 10:00 si pe la pranz, sau si mai grav, consumarea a excesiv de multe calorii la o ora tarzie. Daca acele calorii sunt predominant reprezentate de carbohidrati, dezastrul este inevitabil. Din aceste considerente, micul dejun este OBLIGATORIU. Iar el trebuie sa contina suficiente proteine si grasimi sanatoase si nu excesiv de multi carbohidrati.”(Andrei Laslau pe pagina sa de Facebook) 

Ce recomanda medicul Andrei Laslau:
ou prajit la micul dejun oua fierte, ochiuri sau omleta in diferite combinatii cu diverse tipuri de nuci si branza, eventual si cu legume, 
 lactate la micul dejun branza telemea - de preferat maturata, cascaval, iaurt simplu, smantana, unt 80-82%, 
 salam crud uscat pentru micul dejun salam crud uscat - cu limitele de mai sus, 
 felii de paine pentru micul dejun una - doua felii de paine integrala (de preferat facuta in casa, din grau intreg din comert, dar in cantitatea asta nu e o mare problema indiferent de tip),
 legume pentru micul dejun legume (castravete, rosie, ardei - cele mai usor de folosit), 
 alune pentru micul dejun toate tipurile de nuci si seminte existente pe planeta asta
 fructe pentru micul dejun fructe cu continut redus de zaharuri (kiwi, grepfruit, portocala, mar, fructe de padure, ananas crud);
 carne pentru micul dejun cateva felii de carne fiarta / la cuptor / prajita (eventual sub forma de sendvis - eu prefer pentru usurinta in utilizare branza / cascavalul cu mentiunea ca imi place sa fie de obicei mai groase ca felia de paine) 
Ce NU recomanda medicul Andrei Laslau
cereale la micul dejun NU “CEREALE CU LAPTE” care inseamna de fapt “cereale procesate, nu integrale, cu minim 25% zahar vandute la pret de carne - 35 ron pe kg”
 iaurt cu fructe NU IAURTURI CU FRUCTE din comert - sunt la fel de proaste, daca nu chiar mai proaste - cu un continut de zahar incredibil de mare, similar cu al inghetatei. Daca vrei iaurt cu fructe, iti pui singur fructe de padure in iaurt integral si este o combinatie decenta. 
 mezeluri la micul dejun MEZELURILE TREBUIE EVITATE, desi uneori pot fi o solutie acceptabila - la limita avariei, dar de 1-2 ori pe luna, si atunci sa fie vorba de ceva salam crud-uscat de buna calitate si de preferat sa consumi pe langa el si alimente care sa contina vitamina C - nitratul de sodiu din mezeluri nu se mai transforma in nitriti si nitrozamine cancerigene.
 cremvusti la micul dejun CREMVUSTII pentru copii sunt o mare MIZERIE. La pret de carne ti se vinde o bataie de joc nutritionala, din carne de pe oase si resturi de oase (carne dezosata mecanic), gelatina, E-uri, proteina vegetala. 
 Branza topita BRANZA TOPITA NU ESTE BUNA. Vei gasi multe E-uri pe eticheta - mult prea multe pentru un aliment care necesita doar sare pentru conservare.

IDEI PENTRU MICUL DEJUN

 Micul dejun in dieta keto Sandvisuri gustoase cu branza telemea, felii de castraveti pe deasupra, decorate cu rosii si alune. 
 Idee de mic dejun in dieta keto De dimineata - cateva feliute de kiwi, branza, cascaval, caju, cateva migdale si alune de padure, 3 patratele de ciocolata neagra 80%, o cafea Dark Sumatra (asta e pasiunea mea vinovata). Nu cred ca exista om caruia sa nu-i placa asa ceva. Nu se poate compara cu un bol de cereale cu lapte.
 Caju si alune Dimineata asta. Mancatul asta nu e asa de simplu cum crede lumea - e mult mai simplu. Cascaval, caju, alune de padure, migdale. Perfecte pentru keto. Proteine de buna calitate, grasimi suficiente - gust, satietate, acizi grasi esentiali, carbo putini, fibre, antioxidanti, fitonutrienti.
 Omleta in dieta keto Din seria LIKE A BOSS. Omleta din 3 oua de tara, cascaval, caju, nuci, putin patrunjel. Cateva rosii cherry pentru "decor". Proteine de foarte buna calitate, grasimi suficiente pentru keto - satietate, gust, acizi grasi buni, fibre, fitonutrienti, antioxidanti, minim de carbo. A fost delicios. 
 Felii de paine in dieta keto De azi dimineata: doua felii subtiri de paine, unt 82%, branza, pate de ficat de gasca, migdale, nuci. Branza e mai groasa decat painea. Combinatia de pate si migdale a fost excelenta, mai buna decat mi-as fi imaginat. Proteine bune, grasimi de calitate, fibre, vitamine, minerale. Pateul intra la categoria mezeluri si nu este recomandat, dar merge asa odata pe luna, ca tot a fost cu Pastele si cu cozonacul (deci oricum au fost cateva zile de trisat).
 Sendvisuri in dieta keto 2 felii de paine, unt 82 %, telemea maturata de vaca, niste nuci si migdale, cateva feliute de castravete si ridiche. Super fast food: dureaza 3 minute sa le aranjezi - proteine de calitate, grasimi destule, putini carbo, satietate si gust, fibre, antioxidanti, minerale, vitamine.

IDEI PENTRU PRANZ SI CINA

Piept de pui, mazare Piept de pui, putina mazare, caju, nuci - maruntite, unt 82% - proteine de buna calitate, putini carbs, destule grasimi pentru keto, fibre, antioxidanti, fitonutrienti, vitamine, minerale. Mazarea poate fi una din sursele acceptabile de carbo pe keto - low carb, mai ales daca faci si efort (are cam 9% zaharuri, 100-150 de grame nu vor omori pe nimeni). Si fasolea verde este o sursa, dar mie nu-mi place deloc :).
 Reteta cu ficat de pui in dieta keto Un pranz pe cinste. Poza nu mi-a iesit prea bine, dar a fost foarte bun. Ficat de pui prajit in ulei, cu apa si usturoi, legume la cuptor gratinate cu unt 82%, cascaval, smantana si ou. Proteine de mare calitate, grasimi suficiente, fibre, fitonutrienti, vitamine, minerale. Ketogenic. Delicios. Satios. Unde mai pui ca nu ingrasa, ci slabeste, contrar a ceea ce ati mai auzit pe la TV de la tot felul de nutritionisti.
 Reteta cu carne de porc in dieta keto De post. Cea mai buna leguma e porcul. Muschiuletul de porc facut in unt. Cu nuci si caju. Cum altfel decat Like a Boss :)
 Reteta cu muschi de porc in dieta keto Din farfurie direct pe Facebook. Muschiulet de porc, migdale, avocado, sfecla rosie. Proteine, grasimi bune, foarte putini carbo, fibre, fitonutrienti, vitamine.
 Reteta cu oua in dieta keto In seara asta am mancat ceva super: 3 oua, mozzarella, nuci, caju, marar si patrunjel, putina sare - batute bine si aruncate cateva minute in tigaie unde pusesem niste unt. Si inca vreo cateva minute niste muschiulet de porc facut tot in unt. Am prajit si o felie de paine si am pus pe ea unt si deasupra untului muschiuletul.
 Cascaval cu somon
Ziua 1
Mic dejun: Cafea neagra sau indulcita cu zaharina, 2 oua fierte + 4-5 felii de sunca
Pranz: un piept de pui la gratar, cu salata verde asezonata cu marar si stropita cu 30 ml de ulei de masline
Gustare: un pumn de nuci
Cina: 200 gr de friptura de porc cu garnitura de legume la abur.
ZIUA 2
Mic dejun: cafea sau ceai, 30-50 gr de branza telemea + 3 cemwusti facuti in casa.
Pranz: 4-5 ciocanele de pui fripte + ciuperci la gratar
Gustare: un pumn de seminte de dovleac
Cina: un macrou la cuptor + sos de smantana cu usturoi
ZIUA 3
Mic dejun: bautura calda (cafea sau ceai), 250 gr de sunca de curcan + 50 gr de cascaval
Pranz: Vita la tava cu sote de ciuperci
Gustare : un pumn de migdale
Cina: un piept de pui cu salata de varza cu maioneza facuta in casa
Ziua 4
Mic dejun : Cafea, oua umplute cu pate de ficat + 50-70 gr branza telemea
Pranz: Rulada de porc + broccoli inabusit
Gustare: un pumn de alune
Cina : Cotlet de miel la gratar cu salata verde stropita cu ulei de masline si lamaie
ziua 5
Mic dejun: Cafea, 4-5 felii de sunca de curcan + 50-70 grame de branza feta
Pranz : o portie de ficatei la tigaie + sos de usturoi cu smantana, cateva nuci
Gustare: un avocado
Cina: Chiftelute din carne de porc cu piure de dovlecel
Dieta ketogenica este, cu siguranta, printre cele mai controversate diete moderne, in mare parte pentru ca ridica 2 semne de intrebare:
1) cat de sanatoasa e, pe termen lung, inlocuirea glucozei cu cetone ca surse primare de energie?
2) oare numarul mic de carbohidrati, respectiv de fibre, nu poate duce la un risc crescut de cancer la colon?
Aceasta dieta, dezvoltata mai pe larg in acest articol, se bazeaza pe un principiu foarte simplu: in stare de deficit caloric, corpul omenesc poate inlocui glucoza ca sursa primara de energie cu grasimile, insa pentru acest lucru, alimentatia trebuie sa contina un numar foarte mare de calorii provenite din lipide (aproximativ 80%), iar restul proteine si glucide (nu mai mult de 30 de grame pe zi, de preferinta din fibre).
Practic, cand corpul omenesc este pe deficit caloric iar macronutrientul primar este reprezentat de lipide, glucoza va fi inlocuita din muschi si din creier cu cetone (compusi rezultati in urma descompunerii grasimilor).
In ceea ce priveste raspunsurile la intrebarile de mai sus, din punct de vedere medical, orice stres asupra corpului, prelungit pentru o perioada mai mare de timp, nu este benefic pentru sanatate. Dieta ketogenica da rezultate, insa pentru a nu stresa prea mult organismul, se recomanda ca la fiecare 6-9 zile utilizatorii acestei diete sa ia o zi de pauza in care sa poata sa manance orice. Desi corpul va iesi din starea de ketoza, ziua aceasta “de trisat” va preveni plafonarea organismului, permitand astfel corpului sa revina la starea normala, chiar daca pentru o perioada scurta de timp.
In ceea ce priveste raspunsul la cea de-a doua intrebare, cel putin principial, in timpul dietei ketogenice corpul uman nu poate dezvolta tumori maligne pentru simplul motiv ca majoritatea tesuturilor canceroase au un metabolism mai rapid si se pot hrani doar cu glucoza. Acesta este motivul pentru care unii medici recomanda dieta ketogenica in timpul tratamentului tumorilor maligne, intrucat se bazeaza pe faptul ca, infometand tesutul malign, acesta va muri. In plus, se pare ca in timpul dietei bogate in grasimi, numarul speciilor de oxigen produse este mai mic, lucru care este dovedit clinic ca imbunatateste raspunsul corpului la chimioterapie.

Mai multe despre dieta keto

Dieta keto permite administrarea de carbohidrati, insa doar in limita de 30 de grame pe zi. Pentru a stimula digestia, se recomanda ca aceste 30 de grame de glucide sa contina cat mai multe fibre cu putinta.
In primele zile de la inceperea dietei, corpul uman va elimina toata apa din corp retinuta de glucide, astfel ca utilizatorii vor avea senzatia ca au slabit 3-4 kilograme. Primele rezultate, din punct de vedere al pierderii de tesut adipos, apar dupa 4 zile si se continua pe tot parcursul dietei. Chiar daca in zilele de pauza mentionate mai sus se poate manca orice (si corpul va atrage foarte multa apa), ea va fi rapid eliminata de indata ce se reincepe dieta.
Apa are un rol foarte important in decursul acestui regim. Pe masura ce grasimea este descompusa, in corp raman foarte multe reziduuri, lucru care se intampla si in orice regim de slabit normal. Totusi, cum acest regim alimentar este mai special, se recomanda administrarea a minim 3-4 litri de apa zilnic, astfel incat corpul sa fie curatat cat mai mult cu putinta. Apa nu contine calorii, iar lipidele nu pot provoca retentie de apa, astfel ca nu se poate pune problema acumularii de kilograme in plus, ci chiar din contra.
Credit foto: sattva / FreeDigitalPhotos.net

Dieta Keto – 10 idei noi de cină!

Andrei Laslău De Andrei Laslău
Adaugat pe 22 Feb 2013
Incheiem astăzi, seria celor 3 articole cu 10 idei pentru o cină sănătoasă, sățioasă și ketogenică! Curat ketogenică, mon Cher! (TM).
Varianta 1: Coltet de vițel cu ardei gras, castravete și nuci.
Varianta 2: Două felii de pâine, unt, cașcaval, somon, castravete, ridiche, salată verde, măsline.
Varianta 3: Două felii de pâine, unt, somon, brânză, roșie, ardei.
Varianta 4: Pui în tigaie de ceramică și salată verde.
Varianta 5: Ouă fierte, creveți fierți, somon marinat, măsline, telemea maturată, cașcaval, salată verde, avocado, castraveți, ardei. Foarte bun!
Varianta 6: Două felii de pâine cu unt bio, cașcaval, brânză, o mână de nuci, în poza 6.1 – ridichii, ardei gras și castravete.
Varianta 7: Somon în suc propriu cu salată verde, ridiche, nuci, măsline și multă zeamă de lămâie. Un deliciu curat ketogenic.
Varianta 8: Salată de roșii, castraveți, brânză, nuci.
Varianta 9: Două ouă ochiuri, semințe de dovleac, țelină cu smântână, ridichii, măsline, ciocolată cu nuci low carb făcută în casă. Un deliciu!
Varianta 10: Avocado cu țelină și smântână, 2 roșii cherry, salată verde și câteva măsline.
Țin să menționez că meniurile de mai sus, sunt mesele mele. Așadar, dacă ați început dieta ketogenică sau dacă vreți să începeți acest tip de dietă, trebuie să aveți grijă. Mesele mele vă sunt oferite ca sursă de inspirație. Pentru orice întrebări, probleme, etc, vă stau la dispoziție pe adresele de mai jos.
Până la următorul articol vă doresc să savurați cu poftă toate meniurile de mai sus!
Cu stimă,
Doctor Andrei Laslău

http://www.andreilaslau.ro/

https://www.facebook.com/drlaslauandrei






Sursa: http://demoiselle.ro/dieta-ketogenica/#ixzz2QCZfT4xd

Mancaruri 
piept de pui cu ciuperci,masline,smantana ,ulei de cocos si seminte de floarea soarelui...

AM REUSIT!!!!!
am reusit sa transform si crema de zahar ars intr-un produs bun pentru dieta keto...
m-am folosit de esenta de caramel pe care o am de mai mult timp,cumparata de pe site-ul dietei Dukan si care are o consistenta de sirop....am pus pe fundul formelor acest sirop iar peste am adaugat 2 oua batute bine cu 200 ml smantana lichida(din aceea pentru gatit...fara indulcitori si conservanti) si indulcitor stevia dupa gust....am dat totul la cuptor si gata....


Sursa: http://demoiselle.ro/dieta-ketogenica/#ixz

z2QC
Y5hfyN
...

omleta cu masline,sunculita taraneasca de casa,cascaval si sos de rosii facut in casa...langa nelispitele nuci...






























IDEI  APERITV
alata de varza cu ton,nuci,masline verzi,rosii,otet si ulei de in presat la rece....perfect keto si gustos...









Меня зовут Наталья онного салата


Овощная тарелка

сырная тарелка

Рыбная тарелка

Мясная тарелка


Меня зовут Наталья
pizza keto cu blat din conopida si deasupra prosciutto crudo,mozzarella,masline negre si sos pentru pizza facut de mine din rosii,ardei,ceapa si usturoi fierte mult la foc mic...
mic dejun keto:felii cu fibre Wasa cu branza Philadelphia,masline in ulei si rosii uscate,ridichi si alune de padure...

mic dejun keto:felii cu fibre Wasa cu branza Philadelphia,masline in ulei si rosii uscate,ridichi si alune de padure...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text