SOAREnDAR !

...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult!

Poezii Felicia Feldiorean - Colaj

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua!

sâmbătă, 30 iulie 2016

CUM FURĂ DIAVOLUL CUNUNIA CELOR BUNI

Imagini pentru icoana nunții   
Dorind a da o bună rânduială și înțelegerii a lucrării lui Dumnezeu în slujbele bisericii noastre și mai ales pentru faptul că în ultimul timp se remarcă faptul că marea majoritate a celor ce vin la săvârșirea Tainei Nunții și a Botezului ortodox au un comportoment aproape lipsit de sacralitate, ceea ce dovedește o oarecare îndoială sufletească vizavi de lucrarea Sfântului Duh în aceste slujbe, am hotărât a scrie o broșură-certificat, pe care toți cei doritori de bună rânduială creștină o vor citi și se vor angaja să respecte cerințele ei. 
Părintele C.


CE TREBUIE A ȘTI DESPRE TAINA CUNUNIEI
Imagini pentru tAINA NUNȚII ÎN STRAIE ROMÂNEȘTI1) Căsătoria este Taina in care, unui barbat si unei femei ce se unesc liber in casatorie, li se da prin preot harul Sfantului Duh. Cei doi devin prin aceasta Taina un singur trup. Casatoria ca legatura pe viata intre un barbat si o femeie, se intemeiaza pe faptul ca numai impreuna alcatuiesc umanitatea completa.

2)Savarsitorul Tainei este episcopul sau preotul. Primitorii sunt doi crestini ortodocsi de sex diferit, care nu se afla intr-un grad de rudenie apropiat. Cei care urmeaza sa se casatoreasaca trebuie sa dovedeasca preotului ca au botez valid si ca au indeplinit conditiile pe care le prevede statul pentru incheierea casatoriei civile.
PREGĂTIREA PENTRU CĂSĂTORIE
Imagini pentru SPOVEDANIA1. Este indicat ca mirii să beneficieze înainte de căsătorie de o sovedanie cât mai amănunțită. în cazul în care cei doi miri nu au păstrat curățenia trupească până la nuntă ei nu vor fi împărtășiți cu Sfintele Taine.

CANONUL 67 APOSTOLESC: ”Curvia nu este nuntă, ci început de nuntă. Cei ce trăiesc în curvie ori să se despartă, ori să renunțe la acest păcat”

2. Mirii să-și stabilească un singur duhovnic cu care să discute toate problemele legate de organizarea nunții și cele de după săvârșirea acestei sfinte rânduieli.
3. Amândoi mirii să fie creștini ortodocși practicanți. 
4. Nu se admite căsătoria cu cel de altă religie, decât în cazul în care cel ce nu este asemenea nouă se va converti la ortodoxie.
5. Nu se admit căsătorii între frați, veri primari sau doi frați cu două surori. 
6. Nașii trebuiesc a fi creștini ortodocși practicanți. 
7. Alegerea nașilor făcută doar pentru folosul financiar este strict-interzisă.


CUM NE ÎMBRĂCĂM PENTRU SFÂNTA SLUJBĂ A CUNUNIEI
1. Mirele și mireasa trebuies a judeca că prezența lor la Sfânta Biserică va fi una în fața Domnului Iisus Hristos.
2. Mireasa va veni îmbrăcată în alb sau în straie românești, nemachiată, nefardată și cu unghiile curate. Nu se admit bijuterii, lanțuri de aur, afară de sfintele verighete care vor fi puse pe deget.
Imagini pentru mirii romani3. La fel și mirele să se îmbrace curat, sau în straie românești, nu în haine de firmă. Banii aruncați pe preăgtirea nunții mai bine să fie dați săracilor, aceasta însemnând un pas cu dreptul în căsnicia creștină.
4. Aceeași ținută să fie respectată și la masa ce urmează slujbei religioase.
5. Nuntașii și nașii să fie și ei îmbrăcați la fel.
6. Mirii și nașii au obligația de a anunța pe viitorii nuntași de cerințele ținutei vestimentare la nuntă. În invitația pe care o vor trimite celor dragi vor face și aceste importante precizări.

CANONUL 13 AL SINODULUI DIN GANGRA
Dacă femeia ar purta în locul îmbrăcămintelor femeiști pe cele ale bărbatului (pantalon și alte asemenea) anatema să fie. La fel spune și canonul 62 al sinodului 6 Ecumenic.

MACHIAJUL SAU CÂND DRACII SAR PE FAȚĂ
Machiajul, vopsirea unghilor și cerceii purtați de femei aduc satisfacție diavolului. Deși, omul nu-i vede pe draci, Sfinții Părinți văzându-i cu ochii lor și aceasta pentru că erau sfinți și li se deshideau priveliștile lumii de dincolo de noi, au remarcat că dracii se adună lângă femeia machiată, rujată, cu unghii vopsite și purtătoare de bijuterii. Dracii sar peste fața acelei femei și o sărută, atât le este de drag machiajul și purtarea de bijuterii. Parfumurile le fac bine, se simt tămâiați, așa cum sfinții se tămâiază în Biserică.
Imagini pentru machiajul mireseiDracii încep a cânta de bucurie atunci când femeile stau în fața oglinzii și se preocupă de estetica feței lor. Dracii apasă pe creioanele dermatografice și suflă în prafurile de vopsele pentru ochi. Apoi, inventează noi și noi modele de aranjament, idei pe care le stracoară în mintea femeilor și tinerelor ce vor să placă mai mult lumii și nu lui Dumnezeu.
În momentul în care femeia iasă fardată din casă, dracii pornesc și ei alături de ea. Apoi sar pe bărbați, pe tineri, mai întâi pe umrul lor, apoi pe mădularele lor și intrând în mintea acestora încep a le vorbi ca acest lucru înseamn frumusețe, iar păcatul trupesc cu astfel de făpturi nu-i nimic altceva decât o mare iubire. Scoarța cerebrală a bărbatului primește excitații, care apoi se transmite în tot corpul, ducând la pofete necuvincioase și la scurgeri desfrânate. Dar și femeile au ajuns astăzi să simtă plăcere la vederea altor femie machiate, pe care le iau drpet model de frumusețe, smintindu-se și smintind la rândul lorpe alții. 


CE FACEM ÎN TIMPUL SLUJBEI?
1. În timpul slujbei mirii vor sta în fața mesei de cununie, alături de nași și de copiii care poartă lumânările. Ceilalți nuntași vor sta în spatele mirilor sau în strane.
2. Din momentul de începere a slujbei sfătuim a nu circula nimeni prin biserică sau a ieși afară, numai în caz de mare nevoie.
3. Nu se mestecă gumă, nu se vorbește și fiecare caută a sta la locul său.
4. În timpul citirii Sfintei Evanghelii toat lumea se ridică în picoare. La fel și la celelalte rugăciuni importante.
5. Din momentul intrării în Sfânta Biserică este interszis a vorbi unii cu alții.
6. La sfârșitul slujbei toată lumea se închină, sărută icoanele principale ți se retrage în liniște din biserică.

CUM NE COMPORTĂM LA MASA DE NUNTĂ
1. Masa de nuntă trebuie să fie decentă, cu trei feluri de mâncare și nu mai mult.
2. Masa începe și se sfârșește cu rugăciune.
3. Este păcat a dansa și a asculta muzică nepotrivită. 
Imagini pentru icoana nunțiiPărintele Cleopa:  Aceasta este regula canonică a celor ce se căsătoresc, rânduită de Sfinţii Părinţi ai Bisericii Ortodoxe,  pe care cei mai mulţi creştini o calcă în zilele noastre spre a lor osândă. (După Hristoitia, Bunul Moral al creştinilor, cap.26, pp. 67-69, de Sfântul Nicodim Aghioritul). Cei ce împlinesc aceste reguli creştine la căsătorie primesc binecuvântare de la Dumnezeu şi duc viaţă liniştită în familie şi cu bună sporire în toate. Iar cei  ce calcă rânduiala Bisericii la căsătorie  duc o viaţă cu multe ispite. După rânduiala Bisericii, nu se fac cununii sâmbătă seara, spre ziua Sfintei Duminici. Unii fac nuntă cu scop de câştig, spre a dobâni daruri şi sume mari de bani, schimbând Taina Nunţii, rânduită de Dumnezeu în rai, în prilej de desfrânare, de sminteală şi de câştig pierzător de suflete, spre a lor osândă. Un alt păcat fac tinerii care se cunună la biserică  numai de ochii lumii, nu pentru naşterea de copii, ci spre plăcere trupească şi fac cununie şi petrecere în sfintele posturi, când nunţile sunt oprite.

PĂRINTELE CLEOPA DESĂPRE LĂUTARI LA NUNTĂ:

 Ce pui pe dracul sa cante la taina lui Hristos ? Cine te-a invatat ? Care-s lautarii nuntii ? Stiti voi ? Dascalii bisericii si coristii. Nu dau voie canoanele Bisericii ca nunta sa se faca cu lautari.
Imagini pentru lăutarii la nuntiPreotul, dupa ce i-a cununat pe tineri si a terminat Sfanta Liturghie, daca este invitat la nunta, la masa de cununie, sa vina. Mirele si mireasa, de la biserica pana acasa, merg cu cununiile pe cap.
Unde se pune masa de cununie, mirele sa stea in dreapta preotului cu socrii mari si mireasa in stanga cu socrii mici. La masa de cununie trebuie sa se serveasca numai trei feluri de bucate si trei pahare de vin, mai mult nimic, iar in timpul acesta preotul trebuie sa dea porunca dascalilor si coristilor sa cante randuielile de la nunta si alte slave potrivite de la slujbele bisericesti, care se cuvin la aceasta sfanta si mare Taina a nuntii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text