SOAREnDAR !

...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult!

Poezii Felicia Feldiorean - Colaj

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua!

joi, 13 octombrie 2016

„Visuri la Cheie” la Mănăstirea Mărcuş din Dobârlău 

marcusa 1

În vară, Maica Stareţă Serafima şi fetele au primit vizita surpriză a echipei care le-a ajutat să continue lucrările la a doua casă destinată copiilor orfani aflaţi sau care urmează să vină în plasament la Mărcuş.Emisiunea va fi difuzată miercuri, 12 oc
tombrie, la ProTv
Fetele de la prima casă familială din România, construită lângă mănăstirea de maici ortodoxe de la Mărcuş, din comuna covăsneană Dobârlău, sunt miercuri, 12 octombrie, de la 20,30, personajele principale în emisiunea „Visuri la Cheie”, difuzată de ProTv.
„Era necesară a doua casă pentru că altfel nu putem funcţiona. Eu am început-o în urmă cu 7-8 ani cu forţe proprii şi nu mai reuşeam să o terminăm. Dumnezeu, ca de fiecare dată, şi-a făcut milă de noi şi ne-a ajutat. Chiar a fost o minune că au venit! Nu le-am scris, nu am apelat la ei, doar că am strigat la Dumnezeu că avem nevoie de casă. În 26 iulie au venit, prin august au finalizat lucrările şi pe 2 octombrie am sfinţit-o. E o investiţie mare. S-au băgat vreo 80.000 de euro. (…) E de vis casa. Fetele au tot ce le trebuie în ea. Stau câte două în cameră. (…) Cei din echipa „Visuri la Cheie” au făcut o treabă foarte bună şi eu le mulţumesc. Am fost ca o familie. Ne-au spus că la noi s-au simţit foarte bine şi că le-a plăcut mult”, ne-a spus Maica Stareţă Serafima.
Potrivit www.visurilacheie.protv.ro, a doua casă a fost ridicată cu scopul de a crea locuri de primire în plasament pentru încă 12 copii. „Maica Stareţă a ridicat cu forţe proprii casa familială, cerând ajutor în biserici, gări sau pictând icoane. A făcut tot ce a putut ca să ridice casa pentru cele 10 fetiţe luate iniţial în plasament. Acum, Maica Serafima îşi doreşte să mai ajute încă 12 copii, dar casa în care locuiesc în prezent a devenit neîncăpătoare, aşa că a reuşit să mai ridice încă o clădire, pe structură de lemn, însă nu are fondurile necesare pentru a o termina şi a putea fi folosită. Deşi nu îi este uşor să facă faţă cheltuielilor zilnice, zâmbetul sincer şi bucuria de pe chipul celor 16 fete, care îi spun din inimă „mami”, i-au dat putere întotdeauna să caute soluţii pentru plata facturilor şi a celor necesare unui trai decent”.
Lipsa lemnelor de foc, acum cea mai „arzătoare” problemă a Mănăstirii Mărcuşmarcusa 2
Chiar dacă echipa „Visuri la Cheie” i-a ajutat pe binefăcătorii de la Mănăstirea cu rol de centru de plasament, greutăţile nu sunt nici pe departe de a se fi terminat. Cu iarna care bate la uşă, Mănăstirea se confruntă acum cu o problemă care nu suferă amânare: lipsa lemnelor de foc. „Suntem la pământ cu lemnele. În primul rând s-au scumpit enorm, dar nici scumpe nu am găsit să cumpărăm. Întotdeauna au fost probleme, dar au început mai puternic de anul trecut şi anul acesta este teribil”, ne-a explicat Maica Stareţă.
Potrivit acesteia, ca să treacă cu bine peste iarnă, Mănăstirea are nevoie de circa 140 de metri steri de lemne. „Avem centrala mare, care trebuie să deservească Biserica, clădirea maicilor şi casa de copii”, explică Maica Serafima.
Cei care vor să dea o mână de ajutor lăcaşului de cult care se implică în creşterea a 16 fete orfane pot să doneze în contul Asociaţiei de Binefacere „Sfânta Iustina”: Cod Fiscal: 14152220, Orfelinatul Sfintei Mănăstiri Mărcuş, Loc. Mărcuş, jud. Covasna, tel: 0754032252 / 0267375651 sau 0267375624, Cont BCR Sf. Gheorghe, nr. RO53RNCB0124009682180001.
În prezent, 16 fete cresc la casa de copii de la Mănăstirea Mărcuş. „Sunt deja domnişoare. Anul viitor merg la liceu. Au crescut împreună şi s-au obişnuit toate împreună şi cred că vor fi împreună până când vor pleca fiecare pe drumul ei, dar şi atunci sper ca măcar la sfârşit de săptămână să ne reunim”, ne-a mai spus Maica Serafima, cea care în urmă cu 15 ani punea bazele primei case familiale lângă Mănăstirea din Mărcuş.
Sursă foto: www.manastirea-marcus.com şi Facebook Mănăstirea Mărcuş pictată de SchinteieArt

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text