SOAREnDAR !

Bun venit in blogul meu.....Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din "casa" mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti. Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua! Ascultati cele mai frumoase poezii recitate de sora mea Felicia Feldiorean :

Felicia Feldiorean - Recital de poezie from MicaelNicolas on Vimeo.

Fa-ti timp sa gasesti frumosul in tot ce te inconjoara..
...
Ieri mi-a fost dor de tine, astazi imi este dor de tine. Nu te ingrijora pentru maine, o sa-mi fie iarasi dor de tine !

Zâmbeşte pentru că zâmbetul tău poate provoca zeci ,sute ,chiar mii de zâmbete în jurul tău !

Pentru Tine, fiinţă cu suflet de dor , am darul Frumosului ! Nu ştiu să fiu nici clipă, nici veşnicie , nici apă, nici uscat , nici Cer, nici Pământ , nici multe altele , dar am învăţat de la voi să fiu OM ! Să iubesc şi să mă dăruiesc iubire ! Întindeţi mâinile pentru a primi Dragostea mea! M-am regasit in poezia ta Mariana Stratulat Rogoz

Cauta-ma acolo in inima ta si de ma vei gasi, atunci vei gasi si drumul catre mine si vei reusi sa intelegi cat valoreaza prietenia ta, pentru sufletul meu

Nu conteaza ce gandesc altii despre tine...conteaza ceea ce sti tu ca esti !Daca m-ai întreba vreodată ce-mi doresc din toată inima, ţi-aş răspunde - fără să stau mult pe gânduri - că-mi doresc sănătate pentru cei pe care-i iubesc!


Eu sunt romanca, deoarece asa imi spune inima, eu simt cine sunt, iar patria ma cheama spunandu-mi numele cand sunt departe de ea.Trebuie cu toti sa ne mandrim ca suntem romani, deoarece nicaieri în alta parte nu ne vom simti asa ca acasa !

Cea mai frumoasa mamica sa-ti de -a Dumnezeu multa sanatate si sa ne mai astepti sa venim acasa! Cele mai frumoase mâini sunt mâinile mamei. Mâinile cu care şi-a mângâiat cu mândrie şi iubire burtica, atunci când erai încă în pântecele ei. Mâinile cu care te-a ţinut în braţe, cu care te-a mângâiat, te-a spălat, te-a îngrijit şi ţi-a pregătit hrana. Mâinile de care te-ai sprijinit când ai făcut primii paşi din viaţa ta. Mâinile cu care şi-a şters lacrimile atunci când a fost îngrijorată, când i-a fost teamă, când s-a bucurat de succesele tale, când ţi-a simţit lipsa,... când ai rănit-o cu vreo privire rece sau cu vreo vorbă nemeritată... Mâinile cu care ţi-a alinat durerile, temerile şi cu care ţi-a dat curaj şi forţă să mergi mai departe. Mâinile cu care ţi-a dăruit tot ceea ce a avut mai bun. Mâinile cu care a muncit neobosită pentru tine, cărând greutăţi, îndurând asprimea gerului, răni şi dureri. Mâinile cu care ţi-a deschis uşa de mii de ori. Mâinile pe care şi le împreunează într-o rugăciune trimisă cerului pentru tine... poezie de Irina Binder..... Dor de mica mea draga ....

Cand sunt plecata am un dor nebun de casa. Memoria pastreaza intotdeauna doar cele mai frumoase momente si ai impresia ca acolo unde nu esti tu, acolo e …acasa!


Acasa - radacina sfanta de Mariana Rogoz Stratulat mp3-ady

Asculta mai multe audio traditionala
Caldura si mult zambet in suflet...

Nu ar trebui sa ne cautam trecutul in viitor......clipa nu seamana cu cea din trecut si nici cu ce vom trai. Nu spune ca fericirea a murit doar pentru ca tu o visasei altfel.....doresteti mai mult.....fii tu insuti , viseaza mai mult.....crede in visele din realitate....zambeste mai mult

vineri, 4 noiembrie 2016

Cele 20 de reguli ale relațiilor fericite

Oamenii fug de reguli, semn că acolo, în interiorul lor, se zbat niște copii rebeli. Copiii ăia au probleme cu autoritatea, cu disciplina, cu organizarea.
Așa am fost aproape toți la vârsta adolescenței.
Ei bine, mai trist este când vezi adulți care sunt dominați de adolescenții din ei.
În cazul lor, lucrurile se complică la greu. Să nu mă înțelegeți greșit, nu spun că trebuie să-ți ucizi copilul din tine sau să-l ții în lanțuri însă, din când în când, ar fi okay să te mai uiți în buletin și să vezi că ai totuși o vârstă.

Sa te porți la 40 de ani ca un puști de 15 nu mi se pare funny, chiar deloc.
Mai ales atunci când vorbim despre interacțiuni cu alți oameni și, cu atât mai mult, când vorbim despre cuplu.
Deși pare bizar, un cuplu are nevoie de niște reguli clare pentru a funcționa.
Așa cum tu te trezești zilnic la 7, pentru că la 9 trebuie să ajungi la birou – dacă ratezi asta riști să rămâi fără job; așa și în relație trebuie să existe niște reguli clare de funcționare.
Știu că oamenii se tem să nu devină roboți, însă ei nu înțeleg un lucru elementar – suntem roboți!
Cu cât suntem mai organizați, cu cât suntem mai disciplinați și mai antrenați la toate capitolele, cu atât avem mai mari șanse să atingem acel echilibru care ne poate aduce împlinirea – profesională, personală, sufletească, mentală, fizică etc…
Oricât de mulți oameni ar spune – fuck the rules! – ele sunt extrem de importante.
Gândiți-vă la o relație – ce înseamnă ea? O întâlnire a două entități! Două entități cu nevoi, dorințe, așteptări, nu neapărat comune. Oricât de multe asemănări ar exista între cei doi, tot există o grămadă de lucruri care au nevoie de armonizare.
Cum poți face asta? Doar simțind? Mă îndoiesc!
Această armonizare se face prin reguli! Și da, nu e nimic rău în a stabili un set de reguli scrise, nu sub formă de act, ci sub forma unui cod pe care ambii parteneri să-l agreeze.
Sigur, nu putem spune că sunt 10, 15, 20 sau 50 de reguli care asigură funcționalitatea unei relații. Eu vă prezint 20. Le-am găsit pe site-ul Slice și mi se par interesante.
Să începem:
1. Exprimă-ți iubirea într-un mod care contează
Pentru asta ai nevoie să cunoști bine limbajul iubirii pe care îl ‘vorbește’ partenerul/a. Dacă partenerul/a are nevoie de afectivitate și tu îți exprimi iubirea prin cadouri… nu va fi bine. Regula asta necesită atenție și multă comunicare.
2. Exprimă-ți nevoile
O relație înseamnă un ‘joc’ al nevoilor. Este foarte important să știm ce nevoi are persoana lângă care trăim. Drept urmare, pentru a reuși să rezolvăm acest puzzle, este foarte important să spunem clar ceea ce vrem.
3. Bucurați-vă!
Că vă aveți! Asta este o regulă de aur! Orice relație a debutat cu bucurie, cu zâmbete, cu mult fun. De ce se pierd pe drum lucrurile astea? Pentru că oamenii se plictisesc repede de ele. Sigur, presiunea socială există  – și atunci când ești singur și când ești în cuplu -, însă buna dispoziție nu trebuie să dispară, sub nicio formă.
4. Practicați regula 5-1
La 1 chestiune negativă, adaugă 5 pozitive. Ăsta este raportul dintre negativ și pozitiv – 1 la 5. Da, trebuie să înțelegem faptul că emoțiile negative sunt ‘sexy’ tocmai pentru că sunt acaparatoare, îți dau adrenalină (aparent). Cele pozitive nu țipă, nu urlă, ci te invită la bucurie și calm. Trebuie să fiți foarte atenți la raportul dintre pozitiv și negativ din relațiile voastre.
5. Grijă la lucrurile mărunte
Astea definesc relația. Lucrurile alea aparent nesemnificative. Să-l ajuți pe celălalt într-o chestiune banală, să mergeți pe stradă ținându-vă de mână etc… Sunt lucruri extrem de importante, chiar dacă de multe ori nu realizăm asta. Mi se pare foarte mișto să ne gândim la lucrurile mărunte care ne fac fericiți… în doi.
6. Urmați-vă calea!
Calea voastră! Încercați să vă construiți propriul set de reguli, în funcție de ceea ce vă doriți.
Cei mai mulți oameni privesc prea mult la alții, uitând de propria relație. Dacă privești din afară, ai senzația că unii își doresc să imite exemplul altora.
7. Nu renunțați la ieșiri
Mai țineți minte primele întâlniri? Alea cu zâmbetele, cu flirt, cu jocuri de seducție? Nu renunțați la ele. Nu spune nimeni că după 3-4 ani (sau după 20) nu mai ai de ce să flirtezi cu partenerul/a.
8. Grijă mare la ceea ce scoateți pe gură
Grijă mare la cuvinte, la tonul vocii. Nu renunțați la complimente, la încurajări, la sprijin, la flirt, la discuții cu se
nsx.
9. Nu fiți negativi
Încercați să alungați complet negativismul din viața voastră. Pur și simplu vă ucide și pe voi, dar și relația.
10. Fiți prieteni
Iubirea implică și o prietenie solidă. Atunci când iubirea este construită pe fondul unei prietenii solide… ea are mari șanse să reziste peste ani.
11. Învățați să fiți o familie
Nimeni nu ne învață acest lucru, iar exemplele cu care am crescut nu sunt întotdeauna demne de urmat. Acest proces de învățare implică: reguli, înțelegere, disciplină și dorința de a reuși… împreună.
12. Renunță la judecată
Relația ta înseamnă parteneriat, nu război. Ca urmare, renunță la: ‘tu ai’, ‘din cauza ta’, ‘de ce nu faci’ etc. Atunci când partenerul/a te enervează, încearcă să-i spui: ‘okay, e posibil să ai dreptate. Cum crezi că ar trebui să procedez?’ Crezi că dacă îi spui: ‘a, daaaa? Dar tu ce ai făcut’… etc rezolvi ceva?
13. Evită tentațiile
Asta nu înseamnă să-ți sufoci pornirile în fața lor, să le reprimi. Nu, asta înseamnă să-ți amintești ce este important pentru tine. Iubirea poate bate cu ușurință orice excitare de natură erotică.
14. Lucrați împreună
La construirea intimității. Este foarte important. Mai ales atunci când între voi pot apărea crize. În acele momente, fix acest proces de construcție a unei intimități solide vă va ajuta să găsiți soluții de ieșire.
15. Învățați să ascultați
Asta e valabilă pentru ambii parteneri. Să înveți să asculți, să înțelegi, fără să-l întrerupi pe celălalt, este un proces foarte important în relație. Atunci când cei doi vorbesc în același timp, nimeni nu înțelege nimic.
16. Învățați să lăsați de la voi
Învățați să negociați în doi, fără să păcăliți. Păcăleala nu ajută cuplul și nici egoismul. Încercați să lăsați de la voi știind că acest lucru vă ajută relația.
17. Ajutați-vă la greu
Asta este cheia relațiilor de succes. Să fii acolo pentru partenerul/a tău/a atunci când are un moment dificil.
18. Spune ce simți
Exprimarea sentimentelor este foarte importantă. Nu trebuie să aștepți ca celălalt să ghicească ce simți. Spune! Fără teamă! Ai doar de câștigat dacă faci asta.
19. Nu te teme
Că relația ta se va destrăma. Iubirea înseamnă și asumarea anumitor riscuri. Ar fi prea frumos ca totul să fie roz. Orice relație trece și prin momente dificile. Cu toate acestea, este important să nu ne temem și să încercăm să ne menținem relația.
20. Grijă la cheltuieli
Atunci când cei doi își gestionează finanțele împreună, nu separat; în folosul relației și nu în detrimentul ei, conflictele sunt mult mai rare. Conflictele financiare. Atunci când fiecare partener își vede de propriile cheltuieli, cuplurile raportează o rată semnificativ mărită de confilicte. Managementul resurselor financiare este foarte important în orice relație.
Cam astea sunt cele 20 de reguli pe care vi le supun azi spre dezbatere. Dacă mai știți și altele, lista e deschisă.
P.S.1: De curând mi-am lansat prima mea carte, intitulata-Barbatii inteligenti nu au nevoie de amante. Daca nu ai apucat sa o comanzi, o poti face telefonic, la numerele: 0774091579 sau 0314382822 si online la adresa Bookzone.ro. Transportul este gratuit in Romania.

Foto Credit: lifehack.org/
Sursa:
http://www.vulpescu.eu/2016/11/04/cele-20-de-reguli-ale-relatiilor-fericite/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
NU TE INDRAGOSTI DE DRAGOSTE !
Indragosteste- te de cineva care sa te iubeasca, care sa te astepte, care sa te inteleaga chiar si la nebunie, de cineva care sa te ajute, sa te ghideze, sa fie speranta ta, sa fie totul ptr tine. Indragosteste -te de cineva care sa nu te tradeze, care sa-ti fie fidel, care sa viseze impreuna cu tine, la felul tau de a fii, la spiritul tau. Indragosteste-te de cineva care sa te astepte pana la final, care sa fie exact asa cum nu te-ai asteptat, cum nu ai sperat. Indragosteste-te de cineva care sa sufere alaturi de tine, care sa rada alaturi de tine, care sa te imbratiseze cand ai nevoie. Indragosteste-te de cineva care sa se intoarca la tine dupa o cearta. Indragosteste-te de cineva care te iubeste._ "nu te indragosti de dragoste"._ e atat de usor de spus...
De ce trebuie sa astepti sfarsitul cuiva sa- i spui ca ai tinut la el ?
-->
              Myspace Glitter Text